X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • psaj91 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Ja mam wrażenie,że ta pora nigdy nie nadejdzie

Ja również mam podobne przemyślenia, ale z każdym negatywem staram się powtarzać sobie, że wszechświat najwidoczniej ma dla mnie na tę chwilę inny plan i tam na górze ktoś przewidzał, że z jakiegoś powodu to niebyłby dobry moment...

Dziewczyny, a jak znosicie ciąglę gadanie swoich koleżanek o ich dzieciach? Wiecie, np. jedna z moich najlepszych koleżanek rok temu urodziła i na każdym spotkaniu wszystkie tematy kręcą się wokół tego dziecka, mimo, że wie, że my się staramy i nie wychodzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 01:10

Amira lubi tę wiadomość

👩🏻 33 🧑🏻‍🦱38
    Starania od 04/2024

ONA:
    AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
    Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️

ON:
    Hormony ✔️
    Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️
  • bellA Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przyjdzie w momencie w którym najmniej sie będziecie spodziewały.😘🫣 często tak jest.. tu odpuszczasz.. a nagle bach.. są dwie kreski🫣 tego Wam życzę.

psaj91, Amira lubią tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • bellA Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Ja również mam podobne przemyślenia, ale z każdym negatywem staram się powtarzać sobie, że wszechświat najwidoczniej ma dla mnie na tę chwilę inny plan i tam na górze ktoś przewidzał, że z jakiegoś powodu to niebyłby dobry moment...

Dziewczyny, a jak znosicie ciąglę gadanie swoich koleżanek o ich dzieciach? Wiecie, np. jedna z moich najlepszych koleżanek rok temu urodziła i na każdym spotkaniu wszystkie tematy kręcą się wokół tego dziecka, mimo, że wie, że my się staramy i nie wychodzi...

Ja już dzieci mam .. wiec dla mnie zaden problem.. ale "rozumie ten co dzieci nie posiada.."
    Przytłaczające to napewno 🙄 nie dziwie się

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:

Ahh mnie obudził okres i niby człowiek wiedział, a i tak się łudził 😔
    Co do tego wszystkiego chce wierzyć, że właśnie taki jest plan, że ktoś nad tym czuwa i w końcu będzie dane, a zwłaszcza tym, które czekają latami.
    Bezpiecznie dla głowy jest mieć choć jedną koleżankę bez dzieci😀 ja mam dwie i jedna zawsze sprowadzi mnie na ziemię jak jojczę logicznymi argumentami, a druga nieszczęśliwie nie ma nawet faceta, a jest koło 30stki. Z kolei z nią mniej gadam o staraniach, bo wiedzę jak ją boli to, że jest sama. Każdy coś ma Dziewczyny. Nawet mając dzieci wszystko nie ocieka miodem i cukrem😀
    Ja dziś w ramach spaceru będę mieć wyprawę po podpaski do Rosska i nawet nie chce sobie pozwolić na tkwienie w smutku.
    Dobrego dnia dla Was!🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 06:49

Monnie, Amira lubią tę wiadomość

• a_aandzela Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Ahh mnie obudził okres i niby człowiek wiedział, a i tak się łudził 😔
    Co do tego wszystkiego chce wierzyć, że właśnie taki jest plan, że ktoś nad tym czuwa i w końcu będzie dane, a zwłaszcza tym, które czekają latami.
    Bezpiecznie dla głowy jest mieć choć jedną koleżankę bez dzieci😀 ja mam dwie i jedna zawsze sprowadzi mnie na ziemię jak jojczę logicznymi argumentami, a druga nieszczęśliwie nie ma nawet faceta, a jest koło 30stki. Z kolei z nią mniej gadam o staraniach, bo wiedzę jak ją boli to, że jest sama. Każdy coś ma Dziewczyny. Nawet mając dzieci wszystko nie ocieka miodem i cukrem😀
    Ja dziś w ramach spaceru będę mieć wyprawę po podpaski do Rosska i nawet nie chce sobie pozwolić na tkwienie w smutku.
    Dobrego dnia dla Was!🥰
    Przytulam za @ ;)
    Następny cykl jest Twój!

Oczekujaca lubi tę wiadomość

👩‍⚖️30 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅
    TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    ➡️luty - badania nasienia,
  • Monnie Znajoma

Wysłany: 11 stycznia, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam, że nie przestanę się starać i badać dopóki nie będę znać odpowiedzi DLACZEGO. Ot, takie „empiryczne zboczenie”.

Ja na szczęście też mam jeszcze bezdzietnych przyjaciół, w tym również takich starających się bezskutecznie. W pracy niedawno zaciążyła jedna, po 1,5 starań po stracie. Dobrze mi robi słuchanie takich historii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 08:18

Oczekujaca, a_aandzela lubią tę wiadomość

👩🏼32 👨🏻30 🐕‍🦺 4
    Starania od XII 2023

Ona:
    AMH VIII 2023 - 3,94 🙏

Niedoczynność tarczycy TSH 2,05 2.12.2024 (z 4,65 we wrześniu 2023)

Euthyrox 50/75 mg
    HSG - marzec 2025 r.

On: VIII 2024 - CASA - wszystkie parametry w granicach normy.
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnie wrote:
    Ja postanowiłam, że nie przestanę się starać i badać dopóki nie będę znać odpowiedzi DLACZEGO. Ot, takie „empiryczne zboczenie”.

Ja na szczęście też mam jeszcze bezdzietnych przyjaciół, w tym również takich starających się bezskutecznie. W pracy niedawno zaciążyła jedna, po 1,5 starań po stracie. Dobrze mi robi słuchanie takich historii.
    Ja sobie pewnie teraz daję spokój, bo muszę porządnie przeleczyc infekcje skoro mogę dostać normalne leki, a w lutym pewnie wrócę do tematu. Póki co planuję wyjazd do mojej przyjaciółki i świat się może nie zawali, choć nie powiem, że nie uronilam lezki😞
    Trzeba iść do celu!

Monnie lubi tę wiadomość

• snieżka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynusia.33 wrote:
    Ja mam jelito drażliwe częste bóle brzucha, biegunki, często mi niedobrze. Maslan sodu pomaga, sanprobi ibs też. Stres może zaostrzać takie dolegliwości. Też ołazilam się po lekarzach . Wiem że ci trudno rozumiem, może zapisuj po czym masz te wymioty w jakich sytuacjach kiedy to ma miejsce.

Biorę od prawie 2 tygodni maślan sodu. Sanprobi ibs wcześniej przyjmowałam, teraz zamieniłam na inny probiotyk.
    Właśnie trudno dojść po czym te wymioty, bo jestem na ścisłej diecie, nie jem cukrów fermentujących w jelitach. A jeśli chodzi o sytuację, to najczęściej to pojawia się jak mam wolne od pracy, jak bardziej się rozluźniam 😥 Jakby organizm czekał, aż będzie spokojniej i będzie miał przestrzeń na chorowanie.. i wychodzi na to, że przez większość weekendów jestem chora .
    Wczoraj już myślałam, że pojadę na sor. Wymiotowałam cały dzień, co chwilę, nawet po łyku wody.. Ale w końcu się uspokoiło. Teraz nie wymiotuję ale mam bardzo silne nudności 😥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 08:46

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
    🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
    🌿Niepokalanek mnisi, Koper włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka
  • zorilla94 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, co myślicie? Ginekolog przepisał mi Gyno-Pevaryl 150 na tą moją infekcję Candida która wyszła przy cytologii, 3 tabletki dopochwowe, potem 10 dni Iladian probiotyk. Dzisiaj 17 dc, okres za 11 dni, myślicie żeby zaczekać z braniem tego leku? Pytam bo nie wiem czy nie jest on mocny i nie utrudni zagnieżdżenia zarodka :/ czy poczekać, jak miesiączka się pojawi to po wziąć i przeleczyć infekcję? Czy zacząć od dzisiaj? Jak byście zrobiły?

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    6 cs o pierwsze 👶🏼

Badania z 10/2024:
    4dc:
    TSH 1.02
    FT4 18.2 pmol/l
    Prolaktyna 520 mu/l ❌
    Estradiol 170.7 pmol/l
    FSH 6.47 lU/l
    LH 11.80 lU/l ❌
    Testosteron wolny 2.10 pg/ml
    DHEAS 269 ug/dl
    Androstendion 1.71 ng/ml ❌
    AMH 3.08
    SHBG 42.8 nmol/l
    17-OH-Prog 0.910 ng/ml
    Witamina D 30.8 ng/ml

Progesteron 7dpo - 8.47 ng/ml
  • hope♥ Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do znajomych to niestety większość mam już z dziećmi i może to dziwnie zabrzmi ale jak mogę to unikam ich.. Unikam również oglądania ich poczynań na platformach społecznościowych, bo najzwyczajniej mnie to dołuje. Głównie utrzymuje kontakt z osobami, które tych dzieci nie mają, ale np przy mojej przyjaciółce staram się nie poruszać tematu dzieci, bo jest starsza ode mnie, nie ma aktualnie żadnego faceta a dodatkowo przeszła ciężki wypadek samochodowy, gdzie auto zmiażdzyło jej całą miednicę w kawałki a była na tamten czas w planach o dzieci.. Po dwóch latach zaczęła chodzić, ginekolog mówi jej że raczej nie powinno być problemu o dzieci, ale wiem że dla niej te tematy są równie ciężkie.
    Za to mój brat w sylwestra oznajmił rodzinie, że z żoną po wielu latach i przy ostatniej próbie in vitro udało się i spodziewają się dziecka - i tutaj wcale nie mam żalu, nie boli mnie to, bo to jednak osoba którą kocham, osoba której życzę jak najlepiej.

Bubu2024, Tindaya, Monnie, Ola8999 lubią tę wiadomość

Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️‍🩹
    ﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 29
    · 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
    · 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
    · 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa

🧔🏻 29
    · 01/25 badanie nasienia:
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
    · 02/25 posiew nasienia

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, wit. D, kolagen (ona), L-karnityna (on), zioła Ojca Sroki (ona), selen (on), cynk (on), wit. B12 (on), wit. E (on)
  • Panika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:

No jakoś trzeba znosić, dla nich to szczęście, trzeba też to zrozumieć, jakbyśmy były na jej miejscu to pewnie też byśmy gadały ☺️

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Martynusia.33 Znajoma

Wysłany: 11 stycznia, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Ja dla odstresowania pojechałam na trening na siłownię, stwierdziłam że ćwiczę jak zawsze co będzie. A co do starań też znam pary co po 2 lata się starały i się udało naturalnie.

hope♥, Panika , Oczekujaca lubią tę wiadomość

• Panika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynusia.33 wrote:
    Cześć dziewczyny ! Ja dla odstresowania pojechałam na trening na siłownię, stwierdziłam że ćwiczę jak zawsze co będzie. A co do starań też znam pary co po 2 lata się starały i się udało naturalnie.

Dajesz nadzieję na lepsze jutro ❤️

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynusia.33 wrote:
    Ja też dziś zamierzam się wziąć za trening i wracać na dobre tory!

• Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Co do znajomych to niestety większość mam już z dziećmi i może to dziwnie zabrzmi ale jak mogę to unikam ich.. Unikam również oglądania ich poczynań na platformach społecznościowych, bo najzwyczajniej mnie to dołuje. Głównie utrzymuje kontakt z osobami, które tych dzieci nie mają, ale np przy mojej przyjaciółce staram się nie poruszać tematu dzieci, bo jest starsza ode mnie, nie ma aktualnie żadnego faceta a dodatkowo przeszła ciężki wypadek samochodowy, gdzie auto zmiażdzyło jej całą miednicę w kawałki a była na tamten czas w planach o dzieci.. Po dwóch latach zaczęła chodzić, ginekolog mówi jej że raczej nie powinno być problemu o dzieci, ale wiem że dla niej te tematy są równie ciężkie.
    Za to mój brat w sylwestra oznajmił rodzinie, że z żoną po wielu latach i przy ostatniej próbie in vitro udało się i spodziewają się dziecka - i tutaj wcale nie mam żalu, nie boli mnie to, bo to jednak osoba którą kocham, osoba której życzę jak najlepiej.
    Jejku, przykro się to czyta. Biedna dziewczyna😭 mam nadzieję, że wszystko się ułoży😞
    Mam małą siostrzenicę i czasem mam jej dość, ale mam momenty, że siedzę z nią i płakać mi się chce, że nie mam swojego dziecka 😔
    Dla Brata wielkie gratulacje!!🥂

hope♥ lubi tę wiadomość

• Mala97 Znajoma

Wysłany: 11 stycznia, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na teście z rana bialo..
    Wg jednej apki okres za 2 dni a wg drugiej za 3 dni. Jest jeszcze jakas szansa? :<

• Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorilla94 wrote:
    Cześć Dziewczyny, co myślicie? Ginekolog przepisał mi Gyno-Pevaryl 150 na tą moją infekcję Candida która wyszła przy cytologii, 3 tabletki dopochwowe, potem 10 dni Iladian probiotyk. Dzisiaj 17 dc, okres za 11 dni, myślicie żeby zaczekać z braniem tego leku? Pytam bo nie wiem czy nie jest on mocny i nie utrudni zagnieżdżenia zarodka :/ czy poczekać, jak miesiączka się pojawi to po wziąć i przeleczyć infekcję? Czy zacząć od dzisiaj? Jak byście zrobiły?
    Mówiłaś jej, że się starasz? Jeśli tak, to zapewne przepisała Ci leki, które śmiało możesz stosować. To są tylko 3 globulki. Pytanie czy wytrzymasz, bo nie pamiętam czy masz dolegliwości, ale ja bym zaczęła to stosować. Gdybyś była w ciąży to słabo zaczynać ja nadal z grzybicą. Jeśli dostaniesz okres to po prostu wszystko się złuszczy co zle moim zdaniem 😁 reszta to probsy na odbudowę flory.

zorilla94 lubi tę wiadomość

• Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala97 wrote:
    Dziś na teście z rana bialo..
    Wg jednej apki okres za 2 dni a wg drugiej za 3 dni. Jest jeszcze jakas szansa? :<
    Póki nie ma @ zawsze jest szansa!

bellA lubi tę wiadomość

• Panika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Póki nie ma @ zawsze jest szansa!

Dokładnie, jak nie ma okresu to wszystko się może zdarzyć.Dużo jest przypadków, gdzie dziewczyną testy wychodziły grubo po terminie @

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Tindaya Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:

Tutaj Cię rozumiem, ograniczam też niektóre kontakty bo po co się dołować ale też szkoda mi tych przyjaźni więc kontaktu nie chcę zrywać zupełnie. Z drugiej strony ciężej utrzymać taką znajomość gdzie nie ma się podobnych tematów i priorytety inne...
    Niedawno nasi dobrzy przyjaciele którzy jedyne komentarze o dzieciach to mieli sarkastyczne, oznajmili że sie spodziewają i że sie starali dość długo. Sporo znam ludzi którzy ściemniali ostro że nie chcą a później z wielką radością oznajmiali ciążę 😅

Nie wiem jak u Was dziewczyny ale mnie najbardziej uderza jak pokazują te zdjęcia z USG. I też kolega z pracy wysłał mi takie zdjęcie w pierwszy dzień świąt a ja się tak starałam oderwać i nie myśleć o staraniach. Porażka 🙈

Gratulacje dla brata 😊 Miałam też takie odczucia jak przyjaciółce po około 4-5 latach się udało. Też jak się wie że sie starali i dużo przeszli to inaczej.

Posyłam dużo siły bo bez tego w naszej sytuacji ciężko 💕

hope♥, Ola8999 lubią tę wiadomość

💃37 lat
    Ponad 2 lata starań
    16.01 biopsja kontrolna endo
    🔜10.02 wyniki
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ