X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia ❤️

bellA, Diancia99 lubią tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
    🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
    🌿Niepokalanek mnisi, Koper włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Tak, z psychiatry jestem bardzo zadowolona. Rzadko zmieniam leki, ostatnio zmieniłam, żeby były bezpieczniejsze na okres starań, ale właściwie już wcześniej pojawiły się problemy z żołądkiem. Czekam jeszcze na wyniki badań na pasożyty, grzyby i helicobacter, pownny być jakoś w przyszłym tygodniu. Z wycinka z gastroskopii nie wyszedł helicobacter, ale dietetyk zalecił, żebym zbadała jeszcze z kału, bo mogli mi pobrać wycinek z miejsca, gdzie nie było tej bakterii.
    Jako nastolatka zdarzało mi się wymiotować mając helicobacter, ale nie aż tak..
    Program lekowy? Co to jest?
    Gastrolog powiedział mi, że covid może wywołać zespół jelita drażliwego. Podobno ten wirus wlasnie najdłużej w jelitach się utrzymuje, bo aż do 7 lat 😮 I właściwie pierwsze wymioty pojawiły się od razu po covidzie.
    Programy lekowe są w przypadku badania leków wprowadzanych na rynek i ktoś się decyduje na podanie ich jako próby docelowej(tak przynajmniej mi to wytłumaczyła). Mam nadzieję, że coś Ci wyjdzie z tych badań i będziesz mogła raz a dobrze zażegnać to dziadostwo.
    Z tym covidem mnie bardzo zaskoczyłaś, nie spodziewałam się w ogóle, że może mieć to takie działanie.

• Panika Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynusia.33 wrote:
    Cześć! Jestem tu nowa mam nadzieję że mnie przygarniecie 😅 okres miałam 21.12 i zaczęliśmy z narzeczonym 1 cykl starań. Moje cykle od roku są krótsze trwają od 24 do 27 dni . Kiedy owulacja była nie wiem 🤣 sluz płodny od 9 do 15 dc tyle obserwacji. Mam już 2 córki z poprzedniego małżeństwa, naszczescie uwolniłam się od toksyka męża już dawno. Obecny partner dzieci nie ma no nigdy też się nie starał mówi. W 1 ciaze z mężem zaszłam w 4 cyklu w 2 w 1 cyklu. Teraz powinnam mieć okres ok 16.01. I wiecie co zrobiłam głupia ja dzisiaj o 1 w nocy zrobiłam test bo chciało mi się siku hahaha nie wiem co mi strzeliło do głowy 🤣 oczywiście ujemny. Chyba jednak poczekam do tego czwartku. Pozdrawiam

Witamy na pokładzie!
    Ja też w tym cyklu zadziałałam pod wpływem impulsu 😂 jak nigdy nie testuję przed @ tak w tym cyklu postanowiłam to zmienić i sama się sobie dziwię co ją to odwaliłam 🤷
    My jak zaczęliśmy się starać regularnie to z moich 28 dni cyklu zrobiło się 24-25, a cykl miałam jak w zegarku co 28.

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia ❤️

Głowa potrafi zrujnować zdrowie fizyczne,
    Ja sama jestem bardzo nerwową osobą, wszystko mnie stresuje, wszystkim się przejmuje i odkąd pamiętam dzień w dzień mam arytmie serca.
    Multum lekarzy, szpitali i zdrową jak ryba
    Serce szwankuje, bo głowa szwankuje
    My sobie nie zdajemy z tego sprawy jak głowa jest powiązana z naszym ciałem.
    Ja się nauczyłam z tym żyć, ale jest czasem ciężko, bo każde uderzenie czujesz i to w dodatku nierówne 🫣

snieżka lubi tę wiadomość

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • hope♥ Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Hejo! Tak, tsh w wieku rozrodczym kobiet kolo 30stki powinno być koło 2 nawet mniej :)

O świetnie, a ja mam 2,8 i ginekolog twierdzi, że jest okej 🤦🏻‍♀️
    Nawet po badaniach nie chciał się ze mną widzieć. Chyba czas poszukać innego ginekologa

Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️‍🩹
    ﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 29
    · 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
    · 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
    · 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa

🧔🏻 29
    · 01/25 badanie nasienia:
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
    · 02/25 posiew nasienia

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, wit. D, kolagen (ona), L-karnityna (on), zioła Ojca Sroki (ona), selen (on), cynk (on), wit. B12 (on), wit. E (on)
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    O świetnie, a ja mam 2,8 i ginekolog twierdzi, że jest okej 🤦🏻‍♀️
    Nawet po badaniach nie chciał się ze mną widzieć. Chyba czas poszukać innego ginekologa
    Ja co prawda nie mam problemów z tarczycą, ale miałam moment kiedy wyjechała na 2,5 i musiałam powtarzać za jakiś czas czy spadło. Tak mi tłumaczono, że do dziecka to koło 2 a nawet mniej(ale wiadomo, że to różnie bywa)

• Martynusia.33 Znajoma

Wysłany: 10 stycznia, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Byłam, dostałam antybiotyk na sibo, ale nic nie pomogło. Gastroskopię miałam wyszła tylko przepuklina i refluks. A kolonoskopię mam mieć w najbliższy czwartek

Ja mam jelito drażliwe częste bóle brzucha, biegunki, często mi niedobrze. Maslan sodu pomaga, sanprobi ibs też. Stres może zaostrzać takie dolegliwości. Też ołazilam się po lekarzach . Wiem że ci trudno rozumiem, może zapisuj po czym masz te wymioty w jakich sytuacjach kiedy to ma miejsce.

• Martynusia.33 Znajoma

Wysłany: 10 stycznia, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Witamy na pokładzie!
    Ja też w tym cyklu zadziałałam pod wpływem impulsu 😂 jak nigdy nie testuję przed @ tak w tym cyklu postanowiłam to zmienić i sama się sobie dziwię co ją to odwaliłam 🤷
    My jak zaczęliśmy się starać regularnie to z moich 28 dni cyklu zrobiło się 24-25, a cykl miałam jak w zegarku co 28.

Może być tak że stres w wyniku starań i cykle się skróciły, kortyzol wpływ ma duży też. Ja też zawsze w zegarku 28 dni a jak wyjęłam rok temu wkładkę domaciczną to się popierdzieliło cos.

• Monnie Znajoma

Wysłany: 10 stycznia, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam biel vizira, 10dpo.

Oczekujaca lubi tę wiadomość

👩🏼32 👨🏻30 🐕‍🦺 4
    Starania od XII 2023

Ona:
    AMH VIII 2023 - 3,94 🙏

Niedoczynność tarczycy TSH 2,05 2.12.2024 (z 4,65 we wrześniu 2023)

Euthyrox 50/75 mg
    HSG - marzec 2025 r.

On: VIII 2024 - CASA - wszystkie parametry w granicach normy.
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnie wrote:
    No i mam biel vizira, 10dpo.
    Tule mocno!
    Weź pod uwagę, że 10dp to dość szybko i poczekaj spokojnie na termin.
    Ja jestem po terminie i ani miesiączki ani pozytywnego testu.

Diancia99, Monnie lubią tę wiadomość

• Panika Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś plamie na brązowo 11 dpo 😒
    Chyba nadciąga 😪😪😪

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli brzuch, ale nadal nic nie skaplo. Jutro chyba jeszcze powtórzę test, ale jakoś mało to możliwe żeby wtedy nie wyszedł 😒

• Czarnusia Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chciała bym się zapytać co to za pęcherzyk ?
    Raczej nie ciąża ponieważ miałam miesiączkę i to bym mój 4DC .
    Co prawda skąpa ale ja takie mam od lat
    Lekarz na kontroli w sumie nic nie powiedział konkretnego a ja USG zobaczyłam dopiero jak wyszłam .
    Tutaj wrzucam link do zdjęcia

https://zapodaj.net/plik-wb2rEoGbM6
    Będę wdzięczna za jakąś odpowiedź .

• bellA Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Chyba nadciąga 😪😪😪

Zawsze jest jeszcze jakaś nadzieja. Trzymam kciuki🥰

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • bellA Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnusia wrote:
    Lekarz na kontroli w sumie nic nie powiedział konkretnego a ja USG zobaczyłam dopiero jak wyszłam .

Hmm...według mnie to może i być.ciaza kurde sama nie wiem.. bo skoro miałaś skąpa miesiączkę to może to była oznaka zagnieżdżania się zarodka.. a pomylilas to z okresem.. tak też bywa.
    To są moje przypuszczenia. Nie znam się też tak.
    🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 18:15

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnusia wrote:

Ale lekarz nie wytłumaczył Ci podczas badania co to jest? Jeśli to byłaby ciąża czy coś zlego to myślę, że miałabyś taka informację. Masz opis tego USG?

Monnie lubi tę wiadomość

• bellA Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się dziwie właśnie ze Lekarz jej tego nie wytłumaczył co to może być i bez żadnych informacji zakończył wizyte..🫣

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wniosek taki, że to zapewne nic złego, bo inaczej raczej by może coś powiedział w tym temacie 😅 ciężko odczytać obraz USG nie będąc specjalistą w tej dziecinie. Zwłaszcza, że i lekarze czasem widzą co chcą 🫣

• Czarnusia Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mówił tylko że mam pęcherzyki i widać że jestem w trakcie bo są resztki płynu .
    Bardziej się skupił na tym że mam iść do kliniki niepłodności , i polecaniu innych .
    Moja wizyta ogólnie była kontrolna , choruje na Endo i jestem już prawie 2 lata po operacji więc co jakiś czas jeżdżę .
    A tym razem byl inny lekarz , nie było Pań doktor które mnie prowadza .
    I USG też miałam na kozetce co było wręcz dziwne dla mnie , zawsze na leżance jest
    Do tego jeszcze dość szybko zrobił to usg i opis na kartce jest z poprzednich wizyt
    Że po operacji itd i że dał leki .

• Martynusia.33 Znajoma

Wysłany: 10 stycznia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Chyba nadciąga 😪😪😪

W 2 cięży też plamiłam w dniu spodziewanej @. Może jeszcze nie wszystko stracone.

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ