Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia ❤️
bellA, Diancia99 lubią tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
🌿Niepokalanek mnisi, Koper włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka -
snieżka wrote:Tak, z psychiatry jestem bardzo zadowolona. Rzadko zmieniam leki, ostatnio zmieniłam, żeby były bezpieczniejsze na okres starań, ale właściwie już wcześniej pojawiły się problemy z żołądkiem. Czekam jeszcze na wyniki badań na pasożyty, grzyby i helicobacter, pownny być jakoś w przyszłym tygodniu. Z wycinka z gastroskopii nie wyszedł helicobacter, ale dietetyk zalecił, żebym zbadała jeszcze z kału, bo mogli mi pobrać wycinek z miejsca, gdzie nie było tej bakterii.
Jako nastolatka zdarzało mi się wymiotować mając helicobacter, ale nie aż tak..
Program lekowy? Co to jest?
Gastrolog powiedział mi, że covid może wywołać zespół jelita drażliwego. Podobno ten wirus wlasnie najdłużej w jelitach się utrzymuje, bo aż do 7 lat 😮 I właściwie pierwsze wymioty pojawiły się od razu po covidzie.
Z tym covidem mnie bardzo zaskoczyłaś, nie spodziewałam się w ogóle, że może mieć to takie działanie. -
Martynusia.33 wrote:Cześć! Jestem tu nowa mam nadzieję że mnie przygarniecie 😅 okres miałam 21.12 i zaczęliśmy z narzeczonym 1 cykl starań. Moje cykle od roku są krótsze trwają od 24 do 27 dni . Kiedy owulacja była nie wiem 🤣 sluz płodny od 9 do 15 dc tyle obserwacji. Mam już 2 córki z poprzedniego małżeństwa, naszczescie uwolniłam się od toksyka męża już dawno. Obecny partner dzieci nie ma no nigdy też się nie starał mówi. W 1 ciaze z mężem zaszłam w 4 cyklu w 2 w 1 cyklu. Teraz powinnam mieć okres ok 16.01. I wiecie co zrobiłam głupia ja dzisiaj o 1 w nocy zrobiłam test bo chciało mi się siku hahaha nie wiem co mi strzeliło do głowy 🤣 oczywiście ujemny. Chyba jednak poczekam do tego czwartku. Pozdrawiam
Witamy na pokładzie!
Ja też w tym cyklu zadziałałam pod wpływem impulsu 😂 jak nigdy nie testuję przed @ tak w tym cyklu postanowiłam to zmienić i sama się sobie dziwię co ją to odwaliłam 🤷
My jak zaczęliśmy się starać regularnie to z moich 28 dni cyklu zrobiło się 24-25, a cykl miałam jak w zegarku co 28.2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
snieżka wrote:Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia ❤️
Głowa potrafi zrujnować zdrowie fizyczne,
Ja sama jestem bardzo nerwową osobą, wszystko mnie stresuje, wszystkim się przejmuje i odkąd pamiętam dzień w dzień mam arytmie serca.
Multum lekarzy, szpitali i zdrową jak ryba
Serce szwankuje, bo głowa szwankuje
My sobie nie zdajemy z tego sprawy jak głowa jest powiązana z naszym ciałem.
Ja się nauczyłam z tym żyć, ale jest czasem ciężko, bo każde uderzenie czujesz i to w dodatku nierówne 🫣snieżka lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Oczekujaca wrote:Hejo! Tak, tsh w wieku rozrodczym kobiet kolo 30stki powinno być koło 2 nawet mniej
O świetnie, a ja mam 2,8 i ginekolog twierdzi, że jest okej 🤦🏻♀️
Nawet po badaniach nie chciał się ze mną widzieć. Chyba czas poszukać innego ginekologaStaramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, wit. D, kolagen (ona), L-karnityna (on), zioła Ojca Sroki (ona), selen (on), cynk (on), wit. B12 (on), wit. E (on) -
hope♥ wrote:O świetnie, a ja mam 2,8 i ginekolog twierdzi, że jest okej 🤦🏻♀️
Nawet po badaniach nie chciał się ze mną widzieć. Chyba czas poszukać innego ginekologa -
snieżka wrote:Byłam, dostałam antybiotyk na sibo, ale nic nie pomogło. Gastroskopię miałam wyszła tylko przepuklina i refluks. A kolonoskopię mam mieć w najbliższy czwartek
Ja mam jelito drażliwe częste bóle brzucha, biegunki, często mi niedobrze. Maslan sodu pomaga, sanprobi ibs też. Stres może zaostrzać takie dolegliwości. Też ołazilam się po lekarzach . Wiem że ci trudno rozumiem, może zapisuj po czym masz te wymioty w jakich sytuacjach kiedy to ma miejsce. -
Panika wrote:Witamy na pokładzie!
Ja też w tym cyklu zadziałałam pod wpływem impulsu 😂 jak nigdy nie testuję przed @ tak w tym cyklu postanowiłam to zmienić i sama się sobie dziwię co ją to odwaliłam 🤷
My jak zaczęliśmy się starać regularnie to z moich 28 dni cyklu zrobiło się 24-25, a cykl miałam jak w zegarku co 28.
Może być tak że stres w wyniku starań i cykle się skróciły, kortyzol wpływ ma duży też. Ja też zawsze w zegarku 28 dni a jak wyjęłam rok temu wkładkę domaciczną to się popierdzieliło cos. -
No i mam biel vizira, 10dpo.
Oczekujaca lubi tę wiadomość
👩🏼32 👨🏻30 🐕🦺 4
Starania od XII 2023
Ona:
AMH VIII 2023 - 3,94 🙏
Niedoczynność tarczycy TSH 2,05 2.12.2024 (z 4,65 we wrześniu 2023)
Euthyrox 50/75 mg
HSG - marzec 2025 r.
On: VIII 2024 - CASA - wszystkie parametry w granicach normy. -
Ja dziś plamie na brązowo 11 dpo 😒
Chyba nadciąga 😪😪😪2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Cześć dziewczyny chciała bym się zapytać co to za pęcherzyk ?
Raczej nie ciąża ponieważ miałam miesiączkę i to bym mój 4DC .
Co prawda skąpa ale ja takie mam od lat
Lekarz na kontroli w sumie nic nie powiedział konkretnego a ja USG zobaczyłam dopiero jak wyszłam .
Tutaj wrzucam link do zdjęcia
https://zapodaj.net/plik-wb2rEoGbM6
Będę wdzięczna za jakąś odpowiedź .
-
Czarnusia wrote:Cześć dziewczyny chciała bym się zapytać co to za pęcherzyk ?
Lekarz na kontroli w sumie nic nie powiedział konkretnego a ja USG zobaczyłam dopiero jak wyszłam .
Będę wdzięczna za jakąś odpowiedź .
Hmm...według mnie to może i być.ciaza kurde sama nie wiem.. bo skoro miałaś skąpa miesiączkę to może to była oznaka zagnieżdżania się zarodka.. a pomylilas to z okresem.. tak też bywa.
To są moje przypuszczenia. Nie znam się też tak.
🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 18:15
-
Czarnusia wrote:Cześć dziewczyny chciała bym się zapytać co to za pęcherzyk ?
Będę wdzięczna za jakąś odpowiedź .Monnie lubi tę wiadomość
-
Właśnie mówił tylko że mam pęcherzyki i widać że jestem w trakcie bo są resztki płynu .
Bardziej się skupił na tym że mam iść do kliniki niepłodności , i polecaniu innych .
Moja wizyta ogólnie była kontrolna , choruje na Endo i jestem już prawie 2 lata po operacji więc co jakiś czas jeżdżę .
A tym razem byl inny lekarz , nie było Pań doktor które mnie prowadza .
I USG też miałam na kozetce co było wręcz dziwne dla mnie , zawsze na leżance jest
Do tego jeszcze dość szybko zrobił to usg i opis na kartce jest z poprzednich wizyt
Że po operacji itd i że dał leki .