Staraczki Kieleckie
-
WIADOMOŚĆ
-
LINAA30 wrote:Nie wiem czemu ale czasami mam wrażenie, że lekarze maja z tego i nieźle honorarium. Tak jak z tych niektórych zabiegów- operacji. Potrzebne niepotrzebne robimy. Może się mylę i oby było inaczej ale jak bym w szpitalu to naprawdę wszystko szło jak na taśmie. Nie obrażając nikogo.
A bylas już w klinice ?23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Flora1234 wrote:Hej dziewczyny, dziś na wizycie doktor potwierdziła u mnie polipa trzonu macicy i dostałam skierowanie do szpitala wojewódzkiego. Macie jakieś doświadczenia - z tamtejszym oddziałem, doktorami, histeroskopią? Czy to robią w określonym dniu cyklu, czy długo się czeka? Próbowałam się dodzwonić na izbę, ale jeszcze się nie udało. HSG miałam robione na Prostej i ze znikomym entuzjazmem myślę o zwiedzaniu kolejnego kieleckiego szpitala 😕
Ciężko o informację o swoim stanie zdrowia od lekarzy, to główny minus. Każdy tam biega, małe możliwości żeby na spokojnie dowiedzieć się o swojej sytuacji. 0 prywatności, nie ma wydzielonego miejsca na rozmowę z lekarzem (wszystko w biegu na korytarzu). Obchód to minuta na salę. Nic nie mówią. No i też jak ktoś cię odwiedza to jest mało miejsca, mało prywatności.
Położne miłe, delikatne.
Zespół lekarzy - jedni lepsi, drudzy gorsi. Zależy jak trafisz.
-
Alysa wrote:Nie, jeszcze nie byliśmy. Myślałam, żeby iść do Woldera. Chciałabym zrobić histeroskopie i biopsję endometrium/ CA138. Wolałabym to zrobić gdzieś na miejscu w szpitalu. DOdatkowo jeszcze myślałam o badaniu na trombofilię.
Jakie to jest niesprawiedliwe, że trzeba szukać lekarza, który nas wysłucha i podejmie decyzję w tym dobrym kierunku, a nie działa na oślep.
Woldera polecjaja bardzo, więc a nóż.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 08:44
-
LINAA30 wrote:On chyba wcześniej pracował w naszej Gamecie ? czy się mylę? Ale jakaś aferka spowodowała, że juz go tam nie ma.
Tak, zarządzał Gametą, ale już tam nie pracuje. Nie wiem co dokładnie się stało. Wystarczy mi, że kiedy ja jeszcze spałam po punkcji on na oczach mojego męża doprowadził do płaczu swoją pacjentkę. Niektórzy nie powinni pracować z ludźmi... -
LINAA30 wrote:Czy tam przyjmuje nasz dr Ziółkowski ?
Dobrze, że zmiana byla na lepsze. Ja też jestem zadowolona po zmianie. Całkiem inne podejście do pacjenta 😏
Cześć Linaa30, na kogo zmieniłaś ?
2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
03.2020 start starań
08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
2021 LEEP szyjki macicy
2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
10t4d - CRL 4,02 cm
12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.