X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • MakeMeLemonade Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny! Potrzebuje czasu zeby Was nadrobic, tyle pisalyscie przez ostatnie dni.Jako ze pracuje przy kompie w wolne dni w ogole go nie wlaczam zeby odpoczac od monitora. Tymczasem zdam relacje co u mnie...

Moja temp w tym cyklu ladnie sie prezentowala, wczoraj jednak spadla nieco nad kreske co mnie zmartwilo ale dzis znow 37 a termin miesiaczki jutro. Nie wytrzymalam, zlamalam postanowienie o nie robieniu testow i ... Jest blada druga kreseczka! Chociaz mialam swoje przeczucia w tym cyklu to i tak gapie sie w test i nie wierze. Teraz jeszcze bardziej sie nakrecam i martwie zeby to bylo to i zeby nie zapeszyc. Mysle ze dopiero jutro wybiore sie na bete a jak bedzie pozytywna to w pt powtorze. Co myslicie? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 07:05

jussio, Madziulla, Andromeda, Kokardka44, amartio, bacha8709, Kicior, Hashija lubią tę wiadomość

'When life gives you lemons, make lemonade.'

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • jussio Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda wrote:
    Jussio a mialas monitoring? Nie mysleliscie o klinice, gdzie beda mieli Was oboje pod kontrola caly czas? Przynajmniej dokladnie wiedzialabys kiedy ovu jest?

Aniab, to widze zw podobnie jak u mnie. Ja mam wizyte w srode, ale dzis pod koniec pracy mialam b. dziwne wrazenie jakby pecherzyk pekl. Tego sie nie da opisac, takie bulgotanie ok 2-3sek... A poniewaz siedzialam totalnie bez ruchu to zwrocilo moja uwage. No i jajnik chyba przestal bolec... Albo sobie wkrecam hihi

Czy mozna poczuc dokladnie moment owulacji?? Mialyscie tak kiedys?
    No my do kliniki jako tako nie chodzimy ale mój gin pracuje w klinice i dodatkowo przyjmuje prywatnie dlatego myślę że wie co robi ;)
    Narazie małymi kroczkami nas diagnozuje i właśnie teraz jest ten kolejny kroczek po stronie M czyli to nieszczęsne USG... aaa no i ja muszę czekać jeszcze na tą histeroskopie żeby sprawdzić ujście jajowodu bo chyba ostatnio było jednak coś nie tak :( A bez tego to gin twierdzi że szukanie owulacji to strata pieniędzy na monitoring i dopiero po wszystkich badaniach znów zaczne stymulację ;)

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • jussio Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MakeMeLemonade wrote:
    Czesc Dziewczyny! Potrzebuje czasu zeby Was nadrobic, tyle pisalyscie przez ostatnie dni.Jako ze pracuje przy kompie w wolne dni w ogole go nie wlaczam zeby odpoczac od monitora. Tymczasem zdam relacje co u mnie...

Moja temp w tym cyklu ladnie sie prezentowala, wczoraj jednak spadla nieco nad kreske co mnie zmartwilo ale dzis znow 37 a termin miesiaczki jutro. Nie wytrzymalam, zlamalam postanowienie o nie robieniu testow i ... Jest blada druga kreseczka! Chociaz mialam swoje przeczucia w tym cyklu to i tak gapie sie w test i nie wierze. Teraz jeszcze bardziej sie nakrecam i martwie zeby to bylo to i zeby nie zapeszyc. Mysle ze dopiero jutro wybiore sie na bete a jak bedzie pozytywna to w pt powtorze. Co myslicie? :-)
    Ale fajnie :D Już po cichu gratuluję :D A ja chyba bym nie wytrzymała i już dziś poszłabym na bete ;D

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MakeMeLemonade wrote:

Gratuluję tez po cichu i trzymam mocno kciuki. Ja bym reż dziś na betę poszła ;)

Nawet nie wiecie jak się ciesze z waszych pozytywnych testów. Trochę też zazdroszczę :)) ale to taka dobra zazdrość bo to mnie mega pozytywnie nakręca żeby zrobić wszystko żebym i ja miała zielony wykres ;)

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cichu dziękuję chociaz na to jeszcze przyjdzie czas ;-) Kurcze no wlasnie tak walcze ze soba czy dzis czy dopiero jutro grr

PS- na bete nie trzeba chyba byc naczczo?

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba być na czczo. Bete możesz o każdej porze zrobić

MakeMeLemonade lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tak ja tez bardzo sie ciesze jak jakiejs z dziewczyn sie uda, to dziala bardzo motywujaco i pokazuje ze mozna!Trzeba tylko cierpliwie czekac i dzialac :-)

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow z tego co widzę na tabelce u Ciebie to 2 cykl starań!!! Super ;)

• Andromeda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makeme, super!!:) dawaj zdjecie:)

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak drugi ^^ Wlasciwie pierwszy tak na serio z mierzeniem temp i obserwacja, miesiac temu staralismy sie ze tak powiem na chybil trafil na wakacjach heh

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tym bardziej zazdroszczę ;) ja jestem bez anty prawie 2 lata ale za badania zabrałam się po ślubie a martwić bardzo zaczęłam po poronieniu. Ja tez zaczelam pierwszy cykl mierzyc temp bo poprzedni zaczelam od polowy niestety. Trzymam mocno kciuki i dawaj fotę testu ;)

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/421f55b7084e8.jpg.html

Fotka :-)

My anty nie uzywalismy przez 7 lat - tylko przerywany, czasem w nieplodne dni nawet nie. Tez sie martwilam czy aby na pewno wszystko z nami ok skoro tyle lat bez wpadki. A jak wyniniki ?Mam nadzieje ze to kwestia brania jakis hormonow i nast razem ciaza bedzie szczesliwa :-)

bacha8709 lubi tę wiadomość

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ja mam nadzieje ze w ciągu kilku mies z wykresem ovu uda nam się :) staram się być dobrej myśli

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo krecha jest :) blada ale widać :) ja bym poszła na bete :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale to ja :) a ja jestem niecierpliwa :P

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem niecierpliwa i dlatego ppjde dzis jednak hehe. Tak czy siak za dwa dni trzeba powtorzyc i zobaczyc czy rosnie :-)

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać potem jak wynik :)

• amartio Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemonade-gratuluje :-) :-) :-)

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makemelemonade piękna druga kreska.... Jaka tam blada... Ładna już jest... To ja na samym Początku miałam lekki cień cienia i czułam że się udało i bety miałam 70.
    Także suuuuper kochana :-) gratuluję jeszcze raz :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen sama nie wiem. Wydaje mi się że luty to zimny miesiąc i chyba mam opory przed wychodzeniem z maleństwem na mrozy. Ale chyba macie rację kupię wózek na przełomie września i października by potem już po porodzie nie jeździć i szukać.
    A jak twoje samopoczucie?

MakeMeLemoniade po cichu gratuluje i czekam na wyniki bety. Trzymam mocno kciuki :)

Aniab ja bym i tak poszła we czwartek do gin sprawdzić czy pękł pęcherzyk, wtedy masz 100% pewność.

Doti a Ty jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 08:44

MakeMeLemonade, PeggyOlsen lubią tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ