X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • MakeMeLemonade Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny! Potrzebuje czasu zeby Was nadrobic, tyle pisalyscie przez ostatnie dni.Jako ze pracuje przy kompie w wolne dni w ogole go nie wlaczam zeby odpoczac od monitora. Tymczasem zdam relacje co u mnie...

Moja temp w tym cyklu ladnie sie prezentowala, wczoraj jednak spadla nieco nad kreske co mnie zmartwilo ale dzis znow 37 a termin miesiaczki jutro. Nie wytrzymalam, zlamalam postanowienie o nie robieniu testow i ... Jest blada druga kreseczka! Chociaz mialam swoje przeczucia w tym cyklu to i tak gapie sie w test i nie wierze. Teraz jeszcze bardziej sie nakrecam i martwie zeby to bylo to i zeby nie zapeszyc. Mysle ze dopiero jutro wybiore sie na bete a jak bedzie pozytywna to w pt powtorze. Co myslicie? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 07:05

jussio, Madziulla, Andromeda, Kokardka44, amartio, bacha8709, Kicior, Hashija lubią tę wiadomość

'When life gives you lemons, make lemonade.'

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • jussio Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda wrote:
    Jussio a mialas monitoring? Nie mysleliscie o klinice, gdzie beda mieli Was oboje pod kontrola caly czas? Przynajmniej dokladnie wiedzialabys kiedy ovu jest?

Aniab, to widze zw podobnie jak u mnie. Ja mam wizyte w srode, ale dzis pod koniec pracy mialam b. dziwne wrazenie jakby pecherzyk pekl. Tego sie nie da opisac, takie bulgotanie ok 2-3sek... A poniewaz siedzialam totalnie bez ruchu to zwrocilo moja uwage. No i jajnik chyba przestal bolec... Albo sobie wkrecam hihi

Czy mozna poczuc dokladnie moment owulacji?? Mialyscie tak kiedys?
    No my do kliniki jako tako nie chodzimy ale mój gin pracuje w klinice i dodatkowo przyjmuje prywatnie dlatego myślę że wie co robi ;)
    Narazie małymi kroczkami nas diagnozuje i właśnie teraz jest ten kolejny kroczek po stronie M czyli to nieszczęsne USG... aaa no i ja muszę czekać jeszcze na tą histeroskopie żeby sprawdzić ujście jajowodu bo chyba ostatnio było jednak coś nie tak :( A bez tego to gin twierdzi że szukanie owulacji to strata pieniędzy na monitoring i dopiero po wszystkich badaniach znów zaczne stymulację ;)

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • jussio Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MakeMeLemonade wrote:
    Czesc Dziewczyny! Potrzebuje czasu zeby Was nadrobic, tyle pisalyscie przez ostatnie dni.Jako ze pracuje przy kompie w wolne dni w ogole go nie wlaczam zeby odpoczac od monitora. Tymczasem zdam relacje co u mnie...

Moja temp w tym cyklu ladnie sie prezentowala, wczoraj jednak spadla nieco nad kreske co mnie zmartwilo ale dzis znow 37 a termin miesiaczki jutro. Nie wytrzymalam, zlamalam postanowienie o nie robieniu testow i ... Jest blada druga kreseczka! Chociaz mialam swoje przeczucia w tym cyklu to i tak gapie sie w test i nie wierze. Teraz jeszcze bardziej sie nakrecam i martwie zeby to bylo to i zeby nie zapeszyc. Mysle ze dopiero jutro wybiore sie na bete a jak bedzie pozytywna to w pt powtorze. Co myslicie? :-)
    Ale fajnie :D Już po cichu gratuluję :D A ja chyba bym nie wytrzymała i już dziś poszłabym na bete ;D

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MakeMeLemonade wrote:

Gratuluję tez po cichu i trzymam mocno kciuki. Ja bym reż dziś na betę poszła ;)

Nawet nie wiecie jak się ciesze z waszych pozytywnych testów. Trochę też zazdroszczę :)) ale to taka dobra zazdrość bo to mnie mega pozytywnie nakręca żeby zrobić wszystko żebym i ja miała zielony wykres ;)

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cichu dziękuję chociaz na to jeszcze przyjdzie czas ;-) Kurcze no wlasnie tak walcze ze soba czy dzis czy dopiero jutro grr

PS- na bete nie trzeba chyba byc naczczo?

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba być na czczo. Bete możesz o każdej porze zrobić

MakeMeLemonade lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tak ja tez bardzo sie ciesze jak jakiejs z dziewczyn sie uda, to dziala bardzo motywujaco i pokazuje ze mozna!Trzeba tylko cierpliwie czekac i dzialac :-)

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow z tego co widzę na tabelce u Ciebie to 2 cykl starań!!! Super ;)

• Andromeda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makeme, super!!:) dawaj zdjecie:)

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak drugi ^^ Wlasciwie pierwszy tak na serio z mierzeniem temp i obserwacja, miesiac temu staralismy sie ze tak powiem na chybil trafil na wakacjach heh

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tym bardziej zazdroszczę ;) ja jestem bez anty prawie 2 lata ale za badania zabrałam się po ślubie a martwić bardzo zaczęłam po poronieniu. Ja tez zaczelam pierwszy cykl mierzyc temp bo poprzedni zaczelam od polowy niestety. Trzymam mocno kciuki i dawaj fotę testu ;)

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/421f55b7084e8.jpg.html

Fotka :-)

My anty nie uzywalismy przez 7 lat - tylko przerywany, czasem w nieplodne dni nawet nie. Tez sie martwilam czy aby na pewno wszystko z nami ok skoro tyle lat bez wpadki. A jak wyniniki ?Mam nadzieje ze to kwestia brania jakis hormonow i nast razem ciaza bedzie szczesliwa :-)

bacha8709 lubi tę wiadomość

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ja mam nadzieje ze w ciągu kilku mies z wykresem ovu uda nam się :) staram się być dobrej myśli

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo krecha jest :) blada ale widać :) ja bym poszła na bete :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale to ja :) a ja jestem niecierpliwa :P

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem niecierpliwa i dlatego ppjde dzis jednak hehe. Tak czy siak za dwa dni trzeba powtorzyc i zobaczyc czy rosnie :-)

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać potem jak wynik :)

• amartio Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemonade-gratuluje :-) :-) :-)

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makemelemonade piękna druga kreska.... Jaka tam blada... Ładna już jest... To ja na samym Początku miałam lekki cień cienia i czułam że się udało i bety miałam 70.
    Także suuuuper kochana :-) gratuluję jeszcze raz :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen sama nie wiem. Wydaje mi się że luty to zimny miesiąc i chyba mam opory przed wychodzeniem z maleństwem na mrozy. Ale chyba macie rację kupię wózek na przełomie września i października by potem już po porodzie nie jeździć i szukać.
    A jak twoje samopoczucie?

MakeMeLemoniade po cichu gratuluje i czekam na wyniki bety. Trzymam mocno kciuki :)

Aniab ja bym i tak poszła we czwartek do gin sprawdzić czy pękł pęcherzyk, wtedy masz 100% pewność.

Doti a Ty jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 08:44

MakeMeLemonade, PeggyOlsen lubią tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ