Staraczki weteranki - ploteczki i wsparcie w długich staraniach o pierwsze dzieciątko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale za to jak już napisałam i kliknelam w końcu niechcący to "wyślij" to było zawsze "o kuwa, jeżu, ja nie mogę, dobra bez sensu, w dupie to mam, dobra już poszło, jednak jestem szurnięta, matko już wysłałam, kuwa, po co, dlaczego, nie no dobrze zrobiłam, dobra jakoś to będzie" 🙈
Edit. W sumie robię tak do tej pory 🙈 i tak się kręcę w kółko jeszcze do tego, rzucając sobie hasłami, kręcąc nosem, wzdychając i wymachując rękami jak debil 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 21:46
Kremówka, Ewelina26 lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Hahaha uwielbiam Was
Paulina no racjonalnie to wyjaśniłaś, faktycznie dlaczego miała bym się wstydzić czegoś i kombinować zamiast po prostu go zapytać .
Jutro będę jak Celina ale trudno hahaPaulina1106 lubi tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Kremówka wrote:Macie rację… to bardzo miły i uśmiechnięty Doktor , nie wiem czemu mam taką blokadę w głowie . Ale mnie przekonałyście chyba , napiszę do niego jutro na pewno obiecuję !! ☺️☺️☺️☺️
Poza tym Kremówka- jeśli nie będzie miał czasu/ochoty/ to tylko SMS więc może go zignorować- co innego gdybys wydzwaniała o północy:) SMS to bezpieczna opcja:)Kasio lubi tę wiadomość
-
Kremówka, zgadzam się z Pauliną - jak lekarz nie będzie miał czasu to po prostu nie odpisze 🙂 i też cierpliwości! Czasami lekarze długo nie odpisują.. Mi jeden odpisał dopiero po czterech dniach, ale to nie było nic pilnego 🙂 Jak się dziś czujesz?
Jak dziewczyny Wam mija ten wietrzny dzień? Ja z załamki że na pewno się nie udało, przeszłam w euforię że na pewno się udało 😁 Pewnie jak znam życie to niedługo przeżyję wielkie rozczarowanie, ale na razie żyję nadzieją 🥰 -
Kasio, jeśli tego teraz potrzebujesz - życia nadzieją to warto sobie na to pozwolić, takie moje zdanie 😊😊
Mocno trzymam kciuki, że jako pierwsza odczarujesz nasz wątek ❤️❤️❤️
Kremówka, daj znać co lekarz odpisał ✊Kasio lubi tę wiadomość
-
No i u mnie plamienie 😊 wczoraj bolał brzuch jak na okres, a dzisiaj plamię 😊 zrobię pro forma test jutro i odstawiam dupka 😊 okres niech przychodzi, mam zamiar podczas okresu się zaszczepić (nie będę tego znowu odkładała). W poniedziałek mam wizytę i chcę spróbować stymulacji 😊 w tygodniu będziemy też powtarzać badania nasienia po 3 miesiącach i aż się trzęsę ze strachu, mój mąż tak zasługuje na to żeby jego wyniki się poprawiły bo wkłada w to ogrom pracy, zaangażowania i wyrzeczeń.. A jak patrzy na kolejne wyniki to jest załamany 😪 tak strasznie bym chciała, żeby dla niego to się polepszyło... Dla jego samopoczucia. Niby była tendencja poprawiająca się w październiku było 4 mln/1ml (22 mln w całości), w listopadzie po 1.5 miesiąca było 4.7 mln/1ml (23.5 mln w całości). Chciałabym żeby chociaż było 20 mln/1 ml bo to już by był krok milowy i wiadomo, że suple działają i trzeba iść w to dalej. Zobaczymy ale na samą myśl skręca mi żołądek ze strachu 😪34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Bubu, to już 3 miesiące minęły? 😮 kiedy? jak to? o matko, jak mi to gdzieś przez palce uciekło.... 😮👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
Kasio, ja też żyje nadzieją, uznałam że nic innego mi już nie pozostało Bo dlaczego miałoby się nie udać? Wierzę że to twój cykl ❤️
A co do dnia to śpiąąąący, pozdrowienia znad kawy ☕, kończy mi się małpa i będę sobie ze starym przypominać jak to jest starać się naturalnie. Mam ochotę zamówić jakieś ciuszki dla urozmaicenia 🐝😈
Bubu ❤️ będę mocno trzymać kciuki za wyniki. Stymulacja nawet przy naturalnych owulkach potrafi sporo dać, ale to pewnie wiesz. -
celina550 wrote:Bubu, to już 3 miesiące minęły? 😮 kiedy? jak to? o matko, jak mi to gdzieś przez palce uciekło.... 😮
-
Kociara_ wrote:Patrzę na suwaczki znajomych dziewczyn i tam dopiero widzę 🧐
W sumie racja... 😥👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
celina550 wrote:Bubu, to już 3 miesiące minęły? 😮 kiedy? jak to? o matko, jak mi to gdzieś przez palce uciekło.... 😮
A no zleciało, zleciało. 2.10 robiliśmy pierwsze badania 🤯 teraz zostało mieć tylko nadzieję, że te końskie dawki supli choć trochę dźwignęły do góry te parametry. Nie liczę na morfologię ale chociaż ilość niech się zwiększy. Bo wszystkie pozostałe parametry są idealne.
Kociara_ wrote:Kasio, ja też żyje nadzieją, uznałam że nic innego mi już nie pozostało Bo dlaczego miałoby się nie udać? Wierzę że to twój cykl ❤️
A co do dnia to śpiąąąący, pozdrowienia znad kawy ☕, kończy mi się małpa i będę sobie ze starym przypominać jak to jest starać się naturalnie. Mam ochotę zamówić jakieś ciuszki dla urozmaicenia 🐝😈
Bubu ❤️ będę mocno trzymać kciuki za wyniki. Stymulacja nawet przy naturalnych owulkach potrafi sporo dać, ale to pewnie wiesz.
Dziękuję kochana, ja też mocno trzymam kciuki za Was a pomysł z ciuszkami - bardzo na tak! Jest wtedy 🔥 mojemu mężowi wystarczy pas do pończoch, pończochy i szpilki - reszty może nie być 😂 a co do stymulacji to mam nadzieję właśnie, że mimo że mam swoje owulki to to je podkoksuje ❤️
W ogóle to piszę tu pamiętnik, ale wydaje mi się, że przez to że krótko się staram i patrząc na to jakie dziewczyny tu mają staże i problemy to nie mam prawa udostępnić tego pamiętnika bo moje problemy to jest nic w porównaniu do innych i to wstyd, że w ogóle to przeżywam. Takie mam głupie myśli 😊
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
BuBu90 wrote:Dziękuję kochana, ja też mocno trzymam kciuki za Was a pomysł z ciuszkami - bardzo na tak! Jest wtedy 🔥 mojemu mężowi wystarczy pas do pończoch, pończochy i szpilki - reszty może nie być 😂 a co do stymulacji to mam nadzieję właśnie, że mimo że mam swoje owulki to to je podkoksuje ❤️
W ogóle to piszę tu pamiętnik, ale wydaje mi się, że przez to że krótko się staram i patrząc na to jakie dziewczyny tu mają staże i problemy to nie mam prawa udostępnić tego pamiętnika bo moje problemy to jest nic w porównaniu do innych i to wstyd, że w ogóle to przeżywam. Takie mam głupie myśli 😊
A co do pamiętnika, to przestań tak myśleć. Każda z nas ma prawo do swoich odczuć. Naprawdę dobrze, że szybko dostaliście diagnozy. I wiek też robi swoje tak myślę i potęguje odczucia - to tak patrzę po moim mężu. -
Kociara_ wrote:Właśnie wstyd się przyznać, ale nigdy nie próbowałam 🙈 ale już jestem na innym etapie i po tym półrocznym trochę poście, bo a to iui, a to procedura, to transfer... To chciałabym coś zmienić. Będzie inaczej 🔥🔥
A co do pamiętnika, to przestań tak myśleć. Każda z nas ma prawo do swoich odczuć. Naprawdę dobrze, że szybko dostaliście diagnozy. I wiek też robi swoje tak myślę i potęguje odczucia - to tak patrzę po moim mężu.
Ale w sumie kto by tam chciał o mnie czytać 😋 mam go na "pamiątkę". Kiedyś sobie wydrukuję to co tam wypociłam, żeby pokazać kiedyś dziecku, że jest naszym cudem. Jaką drogę przeszliśmy żeby zostać rodzicami. Mam nadzieję, że kiedyś będę mogła to zrobić 😪 myślę, że jest tam bardzo dużo bólu, nadziei i znowu bólu. Ale mam nadzieję, że ten ból wszystkim nam zostanie wynagrodzony w postaci wyczekanego dzieciątka ❤️34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
BuBu90 wrote:No i u mnie plamienie 😊 wczoraj bolał brzuch jak na okres, a dzisiaj plamię 😊 zrobię pro forma test jutro i odstawiam dupka 😊 okres niech przychodzi, mam zamiar podczas okresu się zaszczepić (nie będę tego znowu odkładała). W poniedziałek mam wizytę i chcę spróbować stymulacji 😊 w tygodniu będziemy też powtarzać badania nasienia po 3 miesiącach i aż się trzęsę ze strachu, mój mąż tak zasługuje na to żeby jego wyniki się poprawiły bo wkłada w to ogrom pracy, zaangażowania i wyrzeczeń.. A jak patrzy na kolejne wyniki to jest załamany 😪 tak strasznie bym chciała, żeby dla niego to się polepszyło... Dla jego samopoczucia. Niby była tendencja poprawiająca się w październiku było 4 mln/1ml (22 mln w całości), w listopadzie po 1.5 miesiąca było 4.7 mln/1ml (23.5 mln w całości). Chciałabym żeby chociaż było 20 mln/1 ml bo to już by był krok milowy i wiadomo, że suple działają i trzeba iść w to dalej. Zobaczymy ale na samą myśl skręca mi żołądek ze strachu 😪
Bubu, trzymam kciuki żeby było lepiej! 🤞 Chyba pisałaś, że myślisz że bakterie u Ciebie mogły pogorszyć parametry, może właśnie tak będzie i teraz wyniki będą super! Jak coś pomieszałam to bardzo przepraszam, czasami mi się mieszają różne historie ❤️ a androloga macie w styczniu, tak? -
Kasio wrote:Bubu, trzymam kciuki żeby było lepiej! 🤞 Chyba pisałaś, że myślisz że bakterie u Ciebie mogły pogorszyć parametry, może właśnie tak będzie i teraz wyniki będą super! Jak coś pomieszałam to bardzo przepraszam, czasami mi się mieszają różne historie ❤️ a androloga macie w styczniu, tak?
Wiesz co tak, tak myśleliśmy dopóki nie było wyników posiewu męża. U niego czysto i bakteriologicznie i mykologicznie. Więc to nie to 😪 u niego obawiam się o genetykę choć cały czas odpycham te myśli.. Że to jednak było tak, że mój mąż bardzo ciężko przechodził szczepienia na Covid. Leżał prawie 2 tygodnie po jednym i drugim szczepieniu z wysoką gorączką. Później miał anginę (we wrześniu) i brał flucofast (lek antygrzybiczny). Lekarka androlog mówiła, że flucofast może spowodować zaburzenia parametrów nasienia. I że po prostu teraz się odnawia nasienie. Ale jeżeli teraz nie będzie widocznej poprawy (ta ostatnia była minimalna) to znak, że to jednak genetyka. Brat mojego męża starał się z żoną 4 lata o dziecko. Ona swoje schorzenia ale u niego również bardzo słabe nasienie. Podeszli do ivf i się udało ❤️ ale na podstawie tego mogę wysnuć wniosek, że to może być genetyka. Oby nie 🙏34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
BuBu90 wrote:Wiesz co tak, tak myśleliśmy dopóki nie było wyników posiewu męża. U niego czysto i bakteriologicznie i mykologicznie. Więc to nie to 😪 u niego obawiam się o genetykę choć cały czas odpycham te myśli.. Że to jednak było tak, że mój mąż bardzo ciężko przechodził szczepienia na Covid. Leżał prawie 2 tygodnie po jednym i drugim szczepieniu z wysoką gorączką. Później miał anginę (we wrześniu) i brał flucofast (lek antygrzybiczny). Lekarka androlog mówiła, że flucofast może spowodować zaburzenia parametrów nasienia. I że po prostu teraz się odnawia nasienie. Ale jeżeli teraz nie będzie widocznej poprawy (ta ostatnia była minimalna) to znak, że to jednak genetyka. Brat mojego męża starał się z żoną 4 lata o dziecko. Ona swoje schorzenia ale u niego również bardzo słabe nasienie. Podeszli do ivf i się udało ❤️ ale na podstawie tego mogę wysnuć wniosek, że to może być genetyka. Oby nie 🙏
Oby nie! Gorączka, choroba też bardzo wpływają na nasienie, jak teraz nie będzie dużej poprawy to też się nie załamujcie! Na to potrzeba czasu 🙂 mój mąż jak dostał zalecenia od androloga i usłyszeliśmy że poprawa może być najkrócej po 3 miesiącach a bardziej po pół roku no to też załamka bo to chciałoby się od razu efekty zobaczyć. -
Kasio żyj nadzieją póki masz na to chęć i ochotę, bo po też bardzo dobre żeby nie wpaść w jakiś dół psychiczny ☺️🤞
Bubu to czekamy na wyniki i żeby była piękna poprawa ☺️ ten czas tak szybko minął...
Kremówka daj znać jak lekarz opisze
Ja dziś czuję się jakoś słabo, jakby mnie miało coś zaraz rozłożyć.. tak wieje i pada 💧
Oczywiście przez myśl przechodzi mi, że jednak się udało ale jutro testuję pierwszy raz ale to nawet może być za wcześnie - zobaczymy najwyżej spadnę z wysokiego konia ale mam dobre przeczucia ☺️Kasio lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Kasio żyj nadzieją póki masz na to chęć i ochotę, bo po też bardzo dobre żeby nie wpaść w jakiś dół psychiczny ☺️🤞
Bubu to czekamy na wyniki i żeby była piękna poprawa ☺️ ten czas tak szybko minął...
Kremówka daj znać jak lekarz opisze
Ja dziś czuję się jakoś słabo, jakby mnie miało coś zaraz rozłożyć.. tak wieje i pada 💧
Oczywiście przez myśl przechodzi mi, że jednak się udało ale jutro testuję pierwszy raz ale to nawet może być za wcześnie - zobaczymy najwyżej spadnę z wysokiego konia ale mam dobre przeczucia ☺️
Blondyna, też mam dobre przeczucia co do Ciebie! Przytulam, dawaj jutro znać 🙂Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Kasio
Będę trzymać kciuki za pozytyw test 🤗✊. Życie nadzieją też jest potrzebne nie możemy tylko się dołować i smucić😉.
U mnie dziś ból gardła i zapchane zatoki🙄☹a wizyta u Paśnika w poniedziałek 😣mam nadzieję że mi przejdzie 🙏.
Bubu
Trzymam za Was kciuki z całych sił ✊.
Pamiętam jak mój M przeżywał swoje wynik nasienia 😕.Tak naprawdę do tej pory zastanawia się czy obniżona morfologia albo podwyższona defregmentacji DNA( 20 %) nie powoduje u mnie poronień 🤦♀️.Chociaż ostatnie wyniki były bardzo ładne ( tak mi się wydaje ) to ciągle w głowie siedzi że w każdej chwili parametry znów mogą się obniżyć 🤷♀️.
Mój M ciągle łyka suple i stara się pilnować diety . Narazie i tak nie mamy zamiaru powtórzyć badań u M za dużo nas to nerwów kosztuje 😥.
A jakie twój mąż bierze suple ?
Choroba, gorączką i antybiotyk osłabiają nasienie więc to też mogło wpłynąć na wasz wynik .
U nas jeden z gorszych wyników wyszedł po 3 tygodniowym zapaleniu ucha i leczeniu antybiotykiem .
Mój M też uwielbia pończochy 😉🤭
Kociara
Napewno jakiś ciekawe wdzianko nie zaszkodzi 😉ja czasem też lubię coś ładnego na siebie założyć 😈choć ostatnio moje libido to dno i wodorosty i ochota na takie przebieranki też gdzieś znikła ☹.
Kurczę próbuje sobie przypomnieć sklep internetowy z którego zamawiałam taki ładny komplecik🤔😁jak wrócę do domu to znajdę opakowanie i Ci napiszę 🙄.
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina26 wrote:Kasio
Będę trzymać kciuki za pozytyw test 🤗✊. Życie nadzieją też jest potrzebne nie możemy tylko się dołować i smucić😉.
U mnie dziś ból gardła i zapchane zatoki🙄☹a wizyta u Paśnika w poniedziałek 😣mam nadzieję że mi przejdzie 🙏.
Bubu
Trzymam za Was kciuki z całych sił ✊.
Pamiętam jak mój M przeżywał swoje wynik nasienia 😕.Tak naprawdę do tej pory zastanawia się czy obniżona morfologia albo podwyższona defregmentacji DNA( 20 %) nie powoduje u mnie poronień 🤦♀️.Chociaż ostatnie wyniki były bardzo ładne ( tak mi się wydaje ) to ciągle w głowie siedzi że w każdej chwili parametry znów mogą się obniżyć 🤷♀️.
Mój M ciągle łyka suple i stara się pilnować diety . Narazie i tak nie mamy zamiaru powtórzyć badań u M za dużo nas to nerwów kosztuje 😥.
A jakie twój mąż bierze suple ?
Choroba, gorączką i antybiotyk osłabiają nasienie więc to też mogło wpłynąć na wasz wynik .
U nas jeden z gorszych wyników wyszedł po 3 tygodniowym zapaleniu ucha i leczeniu antybiotykiem .
Mój M też uwielbia pończochy 😉🤭
Kociara
Napewno jakiś ciekawe wdzianko nie zaszkodzi 😉ja czasem też lubię coś ładnego na siebie założyć 😈choć ostatnio moje libido to dno i wodorosty i ochota na takie przebieranki też gdzieś znikła ☹.
Kurczę próbuje sobie przypomnieć sklep internetowy z którego zamawiałam taki ładny komplecik🤔😁jak wrócę do domu to znajdę opakowanie i Ci napiszę 🙄.
Bierze
Fertistim
Resveratrol 3x1
Koenzym Q10 3x1
L-argininę 1x1
L-karnitynę 1x1
Kwas foliowy
Sundose (wszystkie minerały i witaminy skondensowane)
Wit. E bo słyszałam, że jej nigdy za dużo
Maca 1 łyżka stołowa w soku pomidorowym
Ashwaganda (1x na noc)
Żeń-szeń (1x rano)
Chcę włączyć astaksantynę
Do tego olej lniany, czarnuszka, pomidory, odrzucił całkowicie ser żółty, parówki itd. Zmieniliśmy zwykłe pszenne produkty na pełnoziarniste. Jego największy ból - ograniczenie kawy. Do tego alkohol okazjonalnie w niewielkich ilościach (ostatnio w sylwestra a wcześniej w Andrzejki), nie pije napoi gazowanych, ogranicza słodycze i fastfoody. Je baaaardzo dużo ryb głównie wędzonych, ale i śledzie w suszonych pomidorach z czarnuszką w oleju lnianym mu robię 😊 mięso raczej drób i wołowina, rzadziej wieprzowina. Dużo je natki pietruszki, papryki (witamina C). Banany, kiwi. Chodzi 3x w tygodniu na siłownię. Nosi luźne gatki, w domu chodzi w spodniach dresowych bez gatkow. On uwielbiał gorące kąpiele a teraz kąpie się w letniej wodzie a jajka schładza chłodną wodą. Naprawdę to co on robi - ja bym nie dała rady.. Bez słodyczy bym umarła 🙈
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸