Staraczki weteranki - ploteczki i wsparcie w długich staraniach o pierwsze dzieciątko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny 😚
Spróbuję wyluzować 😉niby na razie się nie staram ale i tak człowiek siedzi i szuka co może być jeszcze nie tak 🤷♀️.
Teraz czekam na wyniki KIR i hla-c ,cross march i ocenę cytokin 😬,pewnie za 2 tygodnie będą wyniki .
Kremówka lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina, mi się wydaje, że Twój wykres ładnie wygląda - temperatura jest wyższa w drugiej fazie i nie spada 🙂 u mnie z kolei teraz góry i doliny...
Trzymam kciuki za wyniki Ewelinko!
Kremówka, wow! Ja nigdy jeszcze nie robiłam gołąbków, wydaje mi się, że to trudne 😁 super że Ci wyszły i że miałaś na coś ochotę!Kremówka, Ewelina26 lubią tę wiadomość
-
ile wy macie ❤️ w cyklu 😭😭😭😭😭
paradoksalnie im bardziej mam zakaz, tym bardziej mi się tak chce.... 😭😭😭Kasio lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
celina550 wrote:ile wy macie ❤️ w cyklu 😭😭😭😭😭
paradoksalnie im bardziej mam zakaz, tym bardziej mi się tak chce.... 😭😭😭
Im dłużej się czeka tym później większą radość 😁 Nie chodzi o to żeby dużo tylko skutecznie 🙂 Zobaczysz Celina jak będziecie siebie spragnieni to od razu się uda jak będzie zielone światło! -
Kasio wrote:Im dłużej się czeka tym później większą radość 😁 Nie chodzi o to żeby dużo tylko skutecznie 🙂 Zobaczysz Celina jak będziecie siebie spragnieni to od razu się uda jak będzie zielone światło!
Czy się uda to nie wiem, ale wezmę chyba kilka dni wolnych w pracy żeby nadrobić 🙈stara Staraczka lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
Kremówka gołąbki mniam 😋❤
Kasio u mnie też są góry i doliny cały cykl, ale u Ciebie wysoka temperatura 😉
Celina u mnie w ciągu całego cyklu tez nie ma niewiadomo ilu bzykow bo w drugiej fazie to ja w ogóle nie mam ochoty....Kremówka lubi tę wiadomość
-
Ivanka93 wrote:
Celina u mnie w ciągu całego cyklu tez nie ma niewiadomo ilu bzykow bo w drugiej fazie to ja w ogóle nie mam ochoty....
To u mnie jest to samo, przybijam 🖐️. dlatego jestem zaskoczona, że tak mi się chce, ale to pewnie kwestia "zakazanego owocu" 😒
u mnie libido chyba umarło od tabletek branych ponad 10 lat, ja nie wiem co to jest czasem 😒👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
Kasio wbrew pozorom wcale nie są takie trudne , najgorzej było ogarnąć o co chodzi z tą kapustą i jak do niej podejść 😅
My generalnie mamy raczej średnią ilość ❤️ ale hmm obojgu nam to pasuje i uważam , że jest ok bo każdy ma inne libido i przestałam gonić za presją seksu codziennie, bo inni tak robią. Choć teraz jak już właściwie ponad miesiąc mija bez to trochę przesada , a jeszcze muszę czekać do okresu, który będzie za nie wiadomo ile, bo przecież wszystko się ze mnie wylało po zabiegu i przy wkładce 🙈🤦🏼♀️ Także na razie 🍦 co by kontrolne badanie nasienia zbliżające sie wielkimi krokami wyszło wiarygodne 😏Kasio lubi tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
W drugiej fazie ja też nie mam ochoty, wtedy tylko przytulaski i spanko ❤️ Kremówka, nawet jak nie było dla Ciebie trudne to podziwiam jeszcze bardziej, bo na pewno było! 🙂 Myślę, że najlepiej uprawiać seks kiedy się chce, jednak natura tak to obmyśliła, żeby jednak wszyscy się rozmnażali 😁 mnie temperatura skoczyła do 37,3, jakby nie negatywne testy to już bym była święcie przekonana, że to ciąża
-
U nas z ❤️ to różnie - czasem codziennie czasem co 2-3 dni a czasem raz w tygodniu. Zmęczenie często bierze górę no i po owulacji spada drastycznie libido 😅
Mieliśmy dawno moment że się kłóciliśmy z moim M. o to że nie mam siły tak często itp ale wtedy pracował na głupie zmiany i po 22 do domu wracał a ja już wtedy tylko o śnie myślałam ale po zmianie jego pracy to jest luz i jest kiedy chcemy.
Oczywiście przy owulacji to libido jest na kosmicznym poziomie to z tego korzystam 😅😁 -
Ewelina26 wrote:
Pociesze Cię, że u mnie co miesiąc wykres jest piękny ciążowy a ciąży z tego nie ma więc te nie ciążowe zwykle się właśnie kończą na zielono 😅
U mnie w tych cyklach gdzie temperatura rosła powoli a nie ogromny skos to się kończyło ciążą
Ja już nie mierzę temperatury, w tym cyklu sprawdziło mi się super po samym śluzie i objawach to chociaż trochę luźniejsze są te starania ☺️ -
Hej dziewczyny, podczytuję Was regularnie ale przeważnie nie mam śmiałości się włączyć.
Dzisiaj przychodzę z prośbą o polecenie ginekologa-endokrynologa, najlepiej w Warszawie, Łodzi lub Poznaniu. Może macie kogoś lub o kimś słyszałyście?
Zrobiłam badania hormonalne na własną rękę i się załamałam. Kilka lat temu testowali mi nadnercza podczas pobytu w szpitalu, bo moje wyniki były średnio ok, ale 4 ginekologów u których byłam od pierwszego razu kiedy pomyśleliśmy o ciąży do dziś mówiło że gorsze widzieli i dziewczyny zachodziły. A dzisiaj w moich wynikach: androstendion prawie 3 razy ponad górną normę (3,2 a norma do 1,3), TSH 4 (na początku starań dwa lata temu było 1,2), DHEA-S 360 (norma do 340), 17-OH 3,2 (norma do 2,3). Jak to się nie nadaje do leczenia to ja nie wiem do czego... mogę mieć tyle stymulacji ile chcę ale nie wierzę że to zaskoczy.....36 cs
3 IUI 🍀
04.23 - Hello, world 🤱
1 cs
08.24 💔 -
Hej dziewczyny!
Czuję się zobowiązania powiadomić Was jak się sprawy u mnie mają, bo Wasze wypowiedzi pomogły mi w przemyśleniu sprawy i decyzji
Stwierdziliśmy z moim 💁🏼♂️, że chcemy spróbować podziałać w temacie i podjąć próby udrożnienia. Ruszyłam pewne kontakty i dzisiaj byłam "poza kolejką" na wizycie u dr nauk medycznych, byłego ordynatora Oddziału Ginekologii i Leczenia Niepłodności, specjalisty w laparoskopii. Po USG, wywiadzie, analizie wyników - mam termin na histeroskopię z laparoskopią na 23 marca. Będziemy próbować udrożnić jajowody, oczywiście póki co bez 100% gwarancji powodzenia. Jak dobrze pójdzie, to urodziny spędzę w łóżku - szpitalnym, bądź swoim, ale mam nadzieję, że z najlepszym prezentem w postaci udanego zabiegu.
Jeszcze raz dziękuję za miłe słowa i porady. Życzę Wam dużo zdrowia oraz sił w walce o spełnianie naszego wspólnego marzeniaBlondyna.B, Ivanka93, IlonaQ, Sesyjka, Ewelina26, Annie13, Kasio, BorówkowaGłowa, Gravity, CestLaVie, luthienn, Zagadka919, Paulina1106, Kremówka, stara Staraczka lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Borówkowa, przykro mi, że wyniki nie takie jak być powinny... W Warszawie byłam tylko u endokrynologa (bez specjalizacji z ginekologii) - u lek. Andrzeja Łuczyckiego. Jest ok, kieruje mnie pod ewentualną ciążę, chociaż pewnie endokrynolog-ginekolog byłby lepszy w Twoim przypadku.
Domi, trzymam kciuki, żeby udało się udrożnić! Jeszcze trochę czasu jest, ale dawaj nam znać jak będziesz po zabiegu.Domi_naturelover lubi tę wiadomość
-
Dzięki Kasio. Od rana wysłałam SMS do mojego gin, dał mi nr prywatny do swojej znajomej ginekolog-endokrynolog, w środę wieczorem mam wizytę. Dzisiaj jeszcze byłam na badaniach typowo tarczycowych żeby mieć komplet na środę. Mój gin kazał odstawić wszystko co mogę do czasu konsultacji, ale jestem w tym cyklu po stymulacji Mensinormem, więc bez Ovitrelle się nie obędzie... Mąż wspierający, ale mój nastrój tragiczny...
Domi, oby prezent na urodziny był udany!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 14:02
Domi_naturelover, stara Staraczka lubią tę wiadomość
36 cs
3 IUI 🍀
04.23 - Hello, world 🤱
1 cs
08.24 💔 -
Matleena89 wrote:U mnie koniec radości... Beta z dziś 5,52
-
Matleena89 wrote:U mnie koniec radości... Beta z dziś 5,52
Mam nadzieję, że Sydor Wam pomoże 🤗Matleena89 lubi tę wiadomość
starania od 2016
*IVF 01.20 ☹️