Staraczki weteranki - ploteczki i wsparcie w długich staraniach o pierwsze dzieciątko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladinola wrote:Na podstawie usg pach, wg niego jeden węzeł chłonny powiekszony jest nieprawidłowy. Pan, który robił mi już usg węzłów w całym ciele powiedział, że nie powinien tak mówić. W ogóle zaczął być taki dziwny ten mój ginekolog i zaczął mi życzyć dużo zdrowia tak jak osobie z rakiem. Wyszłam z płaczem od niego. Ale pan od usg mnie uspokoił.
Serio? Co za typ napędził Ci stracha pewnie w ogóle niepotrzebnie diagnoza z 🍑 dobrze ze chociaz na usg Cie uspokoili nóż mi się w kieszeni otwiera jak takie rzeczy słyszę jakbyś miała mało zmqrtwien -
nick nieaktualnyW ogóle zamówiłam genialna metryczkę dla córeczki mojej koleżanki i tak się jaram, że nie mogę doczekać się kiedy ją mi przyślą i będę mogła ją wręczyć! To nie jest taka zwykła metryczka w ramce. o nie! Mogę tylko powiedzieć, że metryczka jest wzrostu dziecka z jaką się urodziło. Lubie tematy baby shower, narodziny maluszków.
-
nick nieaktualnyIvanka93 wrote:Serio? Co za typ napędził Ci stracha pewnie w ogóle niepotrzebnie diagnoza z 🍑 dobrze ze chociaz na usg Cie uspokoili nóż mi się w kieszeni otwiera jak takie rzeczy słyszę jakbyś miała mało zmqrtwien
-
Lekarze czasem tak pierdolną coś z dupy. Mi jak miałam 15 lat gin pierdolnął, że skoro mama się starała 10 lat o ciąże, to ja też będę się tyle starać jak dorosne. No i mój łeb w to chyba uwierzył...Sparky wrote:
Susanne, u mnie na odwrót, zawsze chodziłam do ginekolożek, a teraz zmieniłam na gina faceta 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 12:05
-
Ja dziś upuściłam krwi na badania z 3dc i uzupełnione tarczycy, które w sobotę pominęli. Zobaczymy czy tam wszystko gra.
Jutro konsultacja z internistą o wynikach w sprawie tego nieszczęsnego wchłaniania B12 i podpytam o ferrytynę.
Na piątek USG tarczycy, wtorek wizyta u ginekologa żeby na 100% sprawdził że jestem czysta i pewnie dam mu do przejrzenia moją ogromną ilość badań 😅 -
Jeszcze muszę zdecydować gdzie męża wysłać na badanie nasienia, w Warszawie jest za dużo takich miejsc... Nie wiadomo co wybrać 😅 a że mieszkamy bardziej na obrzeżach to wszędzie daleko na drugi koniec miasta
-
Ladinola wrote:Cześć! Postanowiłam założyć wątek abyśmy miały takie miejsce dla siebie. My nowe tu na ovu, lub te które odzywały się np. głównie na wątkach comiesięcznego testowania. Osobiście w wątkach nie-miesięcznych za bardzo nie mogę się odnaleźć jako 'nowa'.
My czyli te które nie mają jeszcze dzieci i dzielnie długo walczą o to by w końcu przytulić dziecko w ramionach.
Nie ważne czy to naturalnie, czy z pomocą medyczną. Zakładam ten wątek z myślą o tym, by móc porozmawiać o wszystkim i o niczym, o naszych staraniach, obawach, o życiu codziennym. Kto nas zrozumie jak nie my same, z podobnymi doświadczeniami?
Jeśli długo starasz się o dziecko, kolejny rok nie wychodzi czujesz, że nie pasujesz do innych wątków bo na przykład masz przerwę w staraniach a chciałabyś się podzielić swoimi doświadczeniami, porozmawiać też o zupełnie czymś innym, poradzić się - wpadaj!
Chcę aby to miejsce było pełne empatii i wsparcia.
Niżej znajdziesz listę weteranek i wartościowe treści, które na prawdę warto przeczytać.
Ekipa weteranek:
✨ Ladinola - Staramy się od 2014 roku. Jestem mamą 5 aniołków, na karku mnóstwo niechcianych diagnoz w tym do tej pory najcięższa - nieprawidłowy kariotyp. Jeśli zostanę mamą to będzie cud - tak mówił genetyk. Z zamiłowaniem do seksuologii, psychologii. Lubię recenzować gadżety erotyczne. Więcej o mnie w stopce i pamiętniku https://ovufriend.pl/pamietnik/nowy-cykl-wpisow-o-seksualnosci-gadzetach-z-cierpliwoscia-czekamy-na-cud-nieprawidlowy-kariotyp,3589.html
✨ celina550 - chwilowo walczy z HPV, nigdy się nie poddaje 💪
✨ Kremówka - Pani weterynarz, domatorka, nigdy nie widziała nawet cienia cienia, zmagająca się z garścią chorób autoimmunologicznych i trombofilią a także IO.
✨ Sparky - Starania od września 2020 r., na koncie jeden biochem. Ciągle w trakcie diagnostyki i poszukiwania przyczyny niepowodzeń. Z wykształcenia i pasji dietetyk, obecnie nie pracujący w zawodzie. Fanka Harry'ego Pottera, zadeklarowana kociara i miłośniczka pieczenia pysznych ciast.
✨ Blondyna.B - Starania od 02.2019 - 3 ciąże, dzieci 0 i nadal dzielnie walczy o swój cud ❤️🌈 Niepoprawna optymistka i zosia samosia, architektka wnętrz.
✨ luthienn -
✨Zagadka919 - Starania o maluszka od 01.2019, nigdy nie byłam w ciąży. Marzycielka, romantyczka, z zawodu kadrowa😊 Psia mama i żona super męża. Nie poddaje się w tej nierównej walce 💪💪
✨Natasza28 - Starania od początku 2020, jedno poronienie, 5 lat po ślubie. Z zawodu przedstawiciel handlowy, a z zamiłowania miłośniczka filmów psychologicznych orazogólnie psychologia😃
✨Pati85 -
✨AniMka - Wiekowa marzycielka o macierzyństwie. 💖 Chwilowo swoje uczucia przelewa na liczny zwierzyniec. 🐾 Lubiąca odgłosy natury i swoich myśli 🤔 Wrażliwa, ale odważna perfekcjonistka czasem uparta i nie do zniesienia 😜 O kruchym zdrowiu po trudnych przejściach i powrotach, nie poddaje się 💪 W trwałym związku z pierwszą miłością 😍 Do pełni szczęścia brakuje jedynie cudu dziecia 🍼👨👩👧👦🍀
✨Lidia - Starania od 08.2020 -zero ciąż. Na stanie psie dzieck🐕. Hobbystycznie hoduje dwie kozy 🐐. Lubię szydełkować szczególnie maskotki. Zawodowo uczę dzieci w przedszkolu.
✨Puszka09
✨Ewelina26
✨Ivanka93 - starania od czerwca 2020 na koncie: 2 poronienia 1 cb 0 dzieci. Żona najlepszego męża, super ciocia. Miłośniczka kryminałów. Największe marzenie rodzina 2 + 3 i 🐕
✨Blond27
✨kropka_123
✨Paulina1106
✨Susanne - 🧘♀️ wolny duch, zawsze staram się widzieć tą jasną stronę mocy, żyję tu i teraz. Na koncie PCOS, niedoczynność tarczycy, 2,5 roku starań, zero ciąż i twarda dupa. Walka o owulacje. Zawodowo fotografka, prywatnie kosmitka.
✨BuBu90 - policjantka genetyk sądowy, kocia mama, żona cudownego męża. Walcząca od zawsze o wszystko, gdyż nic łatwo jej nie przychodzi. Ale jeżeli obierze sobie cel to go osiągnie. O dziecko walczy krótko ale zawzięcie ❤️ Największe marzenie: rodzina 👨👩👧👦+🐕🦮+🐈🐈+🐢+🦎
✨Sayena -
✨MałaMi* - Starania o pierwsze dzieciątko od stycznia 2021r. Zawodowo: projektant konstrukcji stalowych i żelbetowych.
Prywatnie: od 2019r Żona wspaniałego Męża. Największe marzenie: duża Rodzina 2+3+ 🐕+ 🐇 Na ten moment 👫+🐕+🐇
Zazwyczaj optymistka, ale w kwestii nieudanych starań, pozytywne myślenie nie przychodzi mi łatwo.
Ale walczymy i będziemy walczyć 💪🏻🥰
✨Annie13 - Starania od marca 2020 - 0 dzieci, 0 ciąż, rozgadana i niecierpliwa perfekcjonistka, na codzień z uśmiechem na twarzy dąży do realizacji celów, choć ostatnio już brakuje sił, ciagle walczy i czeka na spełnienie tego jednego marzenia…
✨
✨
✨
✨
Dodam coś od siebie jeszcze raz 😅🤪
Z mężem staramy się od lutego 2020, po ślubie jesteśmy dwa lata. Pracuję na obiekcie sportowym (basen, siłownia, kręgielnia) i jestem tam kierownikiem tego bajzlu 😅 dodatkowo zajmuję się księgowością. Do tej pory dwie kreski ogladam tylko na testach owulacyjnych, niestety. Jesteśmy po dwóch IUI, nieudanych. Drożność - okej, niedoczynnosc tarczycy- letrox. Dodatkowo suplementacja, u mnie zwłaszcza B12, bo mam problem z nią od dziecka. Mamy psa- mały szalony mieszaniec, adopciak. Kocham go jak własne dziecko (tak, wiem jestem walnięta 🤣). W grudniu raczej odpuszczamy. Nie mam siły na to. Poza tym jak mam znowu usłyszeć in vitro to już się zaczynam gotować.
O, czekam na wyniki trombofilii. 🤞
20 cs
👩🦳31
👨36 -
Susanne wrote:Lekarze czasem tak pierdolną coś z dupy. Mi jak miałam 15 lat gin pierdolnął, że skoro mama się starała 10 lat o ciąże, to ja też będę się tyle starać jak dorosne. No i mój łeb w to chyba uwierzył...
Zawsze byłam team chłop, ale ostatnio nie moge się z nimi dogadać, nie nadajemy na tych samych falach 😂
A co so ginekologa facetów- ja też z reguły do nich. Ale ostatnio mój mnie tak drażni, że chyba go zmienię na kobietę. Może jej będzie się chciało coś ogarnąć.20 cs
👩🦳31
👨36 -
Kremówka wrote:Ja przegapiłam dwie opcje zmiany pracy, bo przecież głupio zacząć nową pracę i zajść w ciążę 😳
Ja tez się zastanwialam nad zmiana pracy, ale przecież według „moich założeń” we wrześniu 2021 już na pewno będę w ciąży. Niestety w niej nie jestem i do marca nie zapowiada się aby był cień szansy żeby m w niej była. Te starania naprawdę są ciężkie i wpływają na wiele aspektów naszego życia
-
nick nieaktualnyPuszka09 wrote:O to prawda! Mi jak jeden gin powiedział na pierwszej wizycie u niego (chyba z 4 lata temu), że nie bd mieć dzieci (stwierdził to na podstawie łydek 🤷♀️) to wyszłam z takim płaczem, że mnie ludzie na ulicy pocieszali 😅 i chyba moja głowa w to tak uwierzyła, że do tej pory dziecka brak.
A co so ginekologa facetów- ja też z reguły do nich. Ale ostatnio mój mnie tak drażni, że chyba go zmienię na kobietę. Może jej będzie się chciało coś ogarnąć. -
nick nieaktualny
-
Blondyna.B wrote:Jeszcze muszę zdecydować gdzie męża wysłać na badanie nasienia, w Warszawie jest za dużo takich miejsc... Nie wiadomo co wybrać 😅 a że mieszkamy bardziej na obrzeżach to wszędzie daleko na drugi koniec miasta
A robicie zwykle czy rozszerzone? Mam tabelkę z cenami, to mogę podesłać 🙈
Uprzedzając na przyszłość - tak, mam tabelki na wszystko i ze wszystkim, z realnym i nierealnym 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 13:53
Puszka09, MałaMi* lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Ladinola wrote:I świetnie, diagnostyka ma prace serwisowe i nie można wyników zobaczyć...
Oni tak często mają jak uzupełniają wyniki ❤️ może za chwilę wstawią i będziesz mogła podejrzeć swoje ❤️34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Ladinola wrote:I świetnie, diagnostyka ma prace serwisowe i nie można wyników zobaczyć...
O nie ale pech 🤦♀️Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Otter
A wizyta u Paśnika ma być 17.01 dobrze pamiętam 🤔Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
nick nieaktualny