Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki weteranki - ploteczki i wsparcie w długich staraniach o pierwsze dzieciątko.
Odpowiedz

Staraczki weteranki - ploteczki i wsparcie w długich staraniach o pierwsze dzieciątko.

Oceń ten wątek:
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Na podstawie usg pach, wg niego jeden węzeł chłonny powiekszony jest nieprawidłowy. Pan, który robił mi już usg węzłów w całym ciele powiedział, że nie powinien tak mówić. W ogóle zaczął być taki dziwny ten mój ginekolog i zaczął mi życzyć dużo zdrowia tak jak osobie z rakiem. Wyszłam z płaczem od niego. Ale pan od usg mnie uspokoił.

Serio? Co za typ napędził Ci stracha pewnie w ogóle niepotrzebnie diagnoza z 🍑 dobrze ze chociaz na usg Cie uspokoili nóż mi się w kieszeni otwiera jak takie rzeczy słyszę jakbyś miała mało zmqrtwien

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zamówiłam genialna metryczkę dla córeczki mojej koleżanki i tak się jaram, że nie mogę doczekać się kiedy ją mi przyślą i będę mogła ją wręczyć! :D To nie jest taka zwykła metryczka w ramce. o nie! Mogę tylko powiedzieć, że metryczka jest wzrostu dziecka z jaką się urodziło. :D Lubie tematy baby shower, narodziny maluszków. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    Serio? Co za typ napędził Ci stracha pewnie w ogóle niepotrzebnie diagnoza z 🍑 dobrze ze chociaz na usg Cie uspokoili nóż mi się w kieszeni otwiera jak takie rzeczy słyszę jakbyś miała mało zmqrtwien
    No ten od usg też był wstrząśnięty, że jak ten ginekolog mógł mnie nastraszyć na tej podstawie tym bardziej, że nie było żadnego nieprawidłowego węzła...

• Susanne Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze czasem tak pierdolną coś z dupy. Mi jak miałam 15 lat gin pierdolnął, że skoro mama się starała 10 lat o ciąże, to ja też będę się tyle starać jak dorosne. No i mój łeb w to chyba uwierzył...
    Sparky wrote:

Susanne, u mnie na odwrót, zawsze chodziłam do ginekolożek, a teraz zmieniłam na gina faceta 😂
    Zawsze byłam team chłop, ale ostatnio nie moge się z nimi dogadać, nie nadajemy na tych samych falach 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 12:05

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś upuściłam krwi na badania z 3dc i uzupełnione tarczycy, które w sobotę pominęli. Zobaczymy czy tam wszystko gra.
    Jutro konsultacja z internistą o wynikach w sprawie tego nieszczęsnego wchłaniania B12 i podpytam o ferrytynę.
    Na piątek USG tarczycy, wtorek wizyta u ginekologa żeby na 100% sprawdził że jestem czysta i pewnie dam mu do przejrzenia moją ogromną ilość badań 😅

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze muszę zdecydować gdzie męża wysłać na badanie nasienia, w Warszawie jest za dużo takich miejsc... Nie wiadomo co wybrać 😅 a że mieszkamy bardziej na obrzeżach to wszędzie daleko na drugi koniec miasta

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Puszka09 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Cześć! Postanowiłam założyć wątek abyśmy miały takie miejsce dla siebie. My nowe tu na ovu, lub te które odzywały się np. głównie na wątkach comiesięcznego testowania. Osobiście w wątkach nie-miesięcznych za bardzo nie mogę się odnaleźć jako 'nowa'.

My czyli te które nie mają jeszcze dzieci i dzielnie długo walczą o to by w końcu przytulić dziecko w ramionach.

Nie ważne czy to naturalnie, czy z pomocą medyczną. Zakładam ten wątek z myślą o tym, by móc porozmawiać o wszystkim i o niczym, o naszych staraniach, obawach, o życiu codziennym. Kto nas zrozumie jak nie my same, z podobnymi doświadczeniami? :)

Jeśli długo starasz się o dziecko, kolejny rok nie wychodzi czujesz, że nie pasujesz do innych wątków bo na przykład masz przerwę w staraniach a chciałabyś się podzielić swoimi doświadczeniami, porozmawiać też o zupełnie czymś innym, poradzić się - wpadaj!
    Chcę aby to miejsce było pełne empatii i wsparcia.

Niżej znajdziesz listę weteranek i wartościowe treści, które na prawdę warto przeczytać. :)

Ekipa weteranek:

Ladinola - Staramy się od 2014 roku. Jestem mamą 5 aniołków, na karku mnóstwo niechcianych diagnoz w tym do tej pory najcięższa - nieprawidłowy kariotyp. Jeśli zostanę mamą to będzie cud - tak mówił genetyk. Z zamiłowaniem do seksuologii, psychologii. Lubię recenzować gadżety erotyczne. Więcej o mnie w stopce i pamiętniku https://ovufriend.pl/pamietnik/nowy-cykl-wpisow-o-seksualnosci-gadzetach-z-cierpliwoscia-czekamy-na-cud-nieprawidlowy-kariotyp,3589.html

celina550 - chwilowo walczy z HPV, nigdy się nie poddaje 💪

Kremówka - Pani weterynarz, domatorka, nigdy nie widziała nawet cienia cienia, zmagająca się z garścią chorób autoimmunologicznych i trombofilią a także IO.

Sparky - Starania od września 2020 r., na koncie jeden biochem. Ciągle w trakcie diagnostyki i poszukiwania przyczyny niepowodzeń. Z wykształcenia i pasji dietetyk, obecnie nie pracujący w zawodzie. Fanka Harry'ego Pottera, zadeklarowana kociara i miłośniczka pieczenia pysznych ciast.

Blondyna.B - Starania od 02.2019 - 3 ciąże, dzieci 0 i nadal dzielnie walczy o swój cud ❤️🌈 Niepoprawna optymistka i zosia samosia, architektka wnętrz.

luthienn -

Zagadka919 - Starania o maluszka od 01.2019, nigdy nie byłam w ciąży. Marzycielka, romantyczka, z zawodu kadrowa😊 Psia mama i żona super męża. Nie poddaje się w tej nierównej walce 💪💪

Natasza28 - Starania od początku 2020, jedno poronienie, 5 lat po ślubie. Z zawodu przedstawiciel handlowy, a z zamiłowania miłośniczka filmów psychologicznych orazogólnie psychologia😃

Pati85 -

AniMka - Wiekowa marzycielka o macierzyństwie. 💖 Chwilowo swoje uczucia przelewa na liczny zwierzyniec. 🐾 Lubiąca odgłosy natury i swoich myśli 🤔 Wrażliwa, ale odważna perfekcjonistka czasem uparta i nie do zniesienia 😜 O kruchym zdrowiu po trudnych przejściach i powrotach, nie poddaje się 💪 W trwałym związku z pierwszą miłością 😍 Do pełni szczęścia brakuje jedynie cudu dziecia 🍼👨‍👩‍👧‍👦🍀

Lidia - Starania od 08.2020 -zero ciąż. Na stanie psie dzieck🐕. Hobbystycznie hoduje dwie kozy 🐐. Lubię szydełkować szczególnie maskotki. Zawodowo uczę dzieci w przedszkolu.

Puszka09

Ewelina26

Ivanka93 - starania od czerwca 2020 na koncie: 2 poronienia 1 cb 0 dzieci. Żona najlepszego męża, super ciocia. Miłośniczka kryminałów. Największe marzenie rodzina 2 + 3 i 🐕

Blond27

kropka_123

Paulina1106

Susanne - 🧘‍♀️ wolny duch, zawsze staram się widzieć tą jasną stronę mocy, żyję tu i teraz. Na koncie PCOS, niedoczynność tarczycy, 2,5 roku starań, zero ciąż i twarda dupa. Walka o owulacje. Zawodowo fotografka, prywatnie kosmitka.

BuBu90 - policjantka genetyk sądowy, kocia mama, żona cudownego męża. Walcząca od zawsze o wszystko, gdyż nic łatwo jej nie przychodzi. Ale jeżeli obierze sobie cel to go osiągnie. O dziecko walczy krótko ale zawzięcie ❤️ Największe marzenie: rodzina 👨‍👩‍👧‍👦+🐕🦮+🐈🐈+🐢+🦎

Sayena -

MałaMi* - Starania o pierwsze dzieciątko od stycznia 2021r. Zawodowo: projektant konstrukcji stalowych i żelbetowych.
    Prywatnie: od 2019r Żona wspaniałego Męża. Największe marzenie: duża Rodzina 2+3+ 🐕+ 🐇 Na ten moment 👫+🐕+🐇
    Zazwyczaj optymistka, ale w kwestii nieudanych starań, pozytywne myślenie nie przychodzi mi łatwo.
    Ale walczymy i będziemy walczyć 💪🏻🥰

Annie13 - Starania od marca 2020 - 0 dzieci, 0 ciąż, rozgadana i niecierpliwa perfekcjonistka, na codzień z uśmiechem na twarzy dąży do realizacji celów, choć ostatnio już brakuje sił, ciagle walczy i czeka na spełnienie tego jednego marzenia…

Dodam coś od siebie jeszcze raz 😅🤪

Z mężem staramy się od lutego 2020, po ślubie jesteśmy dwa lata. Pracuję na obiekcie sportowym (basen, siłownia, kręgielnia) i jestem tam kierownikiem tego bajzlu 😅 dodatkowo zajmuję się księgowością. Do tej pory dwie kreski ogladam tylko na testach owulacyjnych, niestety. Jesteśmy po dwóch IUI, nieudanych. Drożność - okej, niedoczynnosc tarczycy- letrox. Dodatkowo suplementacja, u mnie zwłaszcza B12, bo mam problem z nią od dziecka. Mamy psa- mały szalony mieszaniec, adopciak. Kocham go jak własne dziecko (tak, wiem jestem walnięta 🤣). W grudniu raczej odpuszczamy. Nie mam siły na to. Poza tym jak mam znowu usłyszeć in vitro to już się zaczynam gotować.
    O, czekam na wyniki trombofilii. 🤞

20 cs

👩‍🦳31
    👨36
  • Puszka09 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Lekarze czasem tak pierdolną coś z dupy. Mi jak miałam 15 lat gin pierdolnął, że skoro mama się starała 10 lat o ciąże, to ja też będę się tyle starać jak dorosne. No i mój łeb w to chyba uwierzył...

Zawsze byłam team chłop, ale ostatnio nie moge się z nimi dogadać, nie nadajemy na tych samych falach 😂
    O to prawda! Mi jak jeden gin powiedział na pierwszej wizycie u niego (chyba z 4 lata temu), że nie bd mieć dzieci (stwierdził to na podstawie łydek 🤷‍♀️) to wyszłam z takim płaczem, że mnie ludzie na ulicy pocieszali 😅 i chyba moja głowa w to tak uwierzyła, że do tej pory dziecka brak.

A co so ginekologa facetów- ja też z reguły do nich. Ale ostatnio mój mnie tak drażni, że chyba go zmienię na kobietę. Może jej będzie się chciało coś ogarnąć.

20 cs

👩‍🦳31
    👨36
  • kropka_123 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka wrote:
    Ja przegapiłam dwie opcje zmiany pracy, bo przecież głupio zacząć nową pracę i zajść w ciążę 😳

Ja tez się zastanwialam nad zmiana pracy, ale przecież według „moich założeń” we wrześniu 2021 już na pewno będę w ciąży. Niestety w niej nie jestem i do marca nie zapowiada się aby był cień szansy żeby m w niej była. Te starania naprawdę są ciężkie i wpływają na wiele aspektów naszego życia :(

👱‍♀️ 29 👨 32

starania od 06.2021

czerwiec 2022 💔
    TSH -> euthyrox
    prolaktyna -> bromocorn
    histeroskopia -> 01.2022

06.09 - beta 21 (10 dpo)
    10.09 - beta 206 😍
    15.09 - beta 1300 🍀
    29.09 - mamy ♥️
    12.10 - 2,19 człowieczka
    27.10 - 4,20 człowieczka
    07.11 - prenatalne

abbf322214.png
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też najczęściej do ginow facetów jakoś tak wyszło. Puszka diagnoza na podstawie łydek ? To jest materiał na medyczna bzdurę roku 😂😂

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszka09 wrote:
    O to prawda! Mi jak jeden gin powiedział na pierwszej wizycie u niego (chyba z 4 lata temu), że nie bd mieć dzieci (stwierdził to na podstawie łydek 🤷‍♀️) to wyszłam z takim płaczem, że mnie ludzie na ulicy pocieszali 😅 i chyba moja głowa w to tak uwierzyła, że do tej pory dziecka brak.

A co so ginekologa facetów- ja też z reguły do nich. Ale ostatnio mój mnie tak drażni, że chyba go zmienię na kobietę. Może jej będzie się chciało coś ogarnąć.
    Ale to doktrorek wróżył z łydek? :D Jakiś wróżbita. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I świetnie, diagnostyka ma prace serwisowe i nie można wyników zobaczyć...

• Sparky Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:

Najgorzej 😬

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • celina550 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Jeszcze muszę zdecydować gdzie męża wysłać na badanie nasienia, w Warszawie jest za dużo takich miejsc... Nie wiadomo co wybrać 😅 a że mieszkamy bardziej na obrzeżach to wszędzie daleko na drugi koniec miasta

A robicie zwykle czy rozszerzone? Mam tabelkę z cenami, to mogę podesłać 🙈

Uprzedzając na przyszłość - tak, mam tabelki na wszystko i ze wszystkim, z realnym i nierealnym 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 13:53

Puszka09, MałaMi* lubią tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • Otter Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 20:39

• BuBu90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:

Oni tak często mają jak uzupełniają wyniki ❤️ może za chwilę wstawią i będziesz mogła podejrzeć swoje ❤️

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:

O nie ale pech 🤦‍♀️

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter
    A wizyta u Paśnika ma być 17.01 dobrze pamiętam 🤔

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • Otter Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 20:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedne wyniki udało mi się zobaczyć, co mnie zastanawia to ALT powyżej normy. Czyli coś z wątrobą się dzieje. Ciekawe jak reszta wyników bo znowu strona padła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 14:33

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ