Staraczki weteranki - ploteczki i wsparcie w długich staraniach o pierwsze dzieciątko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasio, a nie masz numeru bezpośrednio do lekarza?
Bo przecież to jakieś chore jest 😭😭 ale tak to jest, wybieramy wybitnych specjalistów i potem umówienie na wizytę graniczy z cudem... -
Ja specjalnie wybierałam lekarza, który ma dostęp do znanego i który w miaaaaare ma terminy w ciągu miesiąca.
Sol, homocysteina bardzo ładna 😊👰🏻M&M🤵🏻
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Celina też mam nadzieję, że to będzie ten cykl ✊
Miałam się nie nastawiać i nie doszukiwać na siłę objawów. Miałam testować najwcześniej 14 dpo. I cały misterny plan w pizdu, mikro plemienia po owulacji to ja jeszcze nigdy nie miałam. Mam nadzieję, że faktycznie coś tam się zadziało 🥺Starania od 06.2020 - 06.2024 - jestem mamą 🥹
👰♀️ M. - 29 lat, 🤵♂️ P. - 32 lata
2022 i 2023
6 stymulacji (Aromek) - 5 x nic, 1 x cb 💔
🍀In vitro to HiT🍀
07.23 - start IVF, krótki protokół 🍍
Mamy ❄️❄️ 4AB i 3BB z piątej doby
09.23 - FET, 4AB 🍍
06.06.24, 5:03 - 3290 g cudownego Henia 😍
A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój -
Kasio paranoja totalna 🤦♀️ i wez tu się lecz, diagnozuj przeciez to idzie się wykończyć.
U mnie pasmo nieszczęść trwa okres robi mnie w konia powinien być dziś od rana czyje się okropnie boli głowa, brzuch mam biegunke a małpy nie ma tylko jakieś plamienia od wczoraj...
W dodatku będę musiała zrezygnować z wizyty u Pasnika 😔 więc jakby, któraś z Was potrzebowała albo znała kogoś kto potrzebuje wizyty to piszcie.Kasio lubi tę wiadomość
-
Ivanko, a czemu rezygnujesz?👰🏻M&M🤵🏻
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
celina550 wrote:Ivanko, a czemu rezygnujesz?
Miałam jechać z mężem a on teraz nie może się nigdzie ruszyć przez pracę. Pracuje w transporcie większość jego kierowców to Ukraińcy którzy właśnie wracają z tras i jada na Ukrainę walczyć więc jego szef bedzie musiał jechać w trasę i tym sposobem cała firma papierologia, serwisy aut, rozliczenia zostanie na głowie mojego P. -
Ivanka kiedy dokładnie miałaś mieć tą wizytę u dr P.?
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
Ivanko może uda się coś wymienić z dziewczynami. Albo przełożyć na późniejszy termin. Bardzo mi przykro, że nie możesz teraz skorzystać z tej wizyty😰
A dobrze pamietam, że Ty Kasio dzisiaj wizytowałaś?Kasio lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny szoku doznałam dziś. Poszłam do Luxmed na wizytę, bo coś mnie po tym spa Bożena dokucza. I byłam umówiona na za tydzień do kogoś tam, zwolniła się wizyta na dziś, więc klepnęłam. I bada i mówi, no żadnych cech infekcji nie widzę. Czy pobrać wymazy? A ja no ok. Wszystkie trzy pobrał, na tlenowe, beztlenowe i na grzyby. Pierwszy raz w życiu taka sytuacja, że nie z mojej inicjatywy tylko sam :o
Ivanka, przykro mi że musisz odwołać. Trzymam kciuki, że już niedługo pojedziesz :*Sesyjka, Sol35, Kasio, Ewelina26 lubią tę wiadomość
-
Ivanka93 wrote:10 marca
Ivanka a może spróbuj się z kimś zamienić lub przełożyć? Żeby Ci nie przepadło.
Do niego z tego co wiem trudno się dostać.
Też prawdopodobnie się wybieram, ale muszę najpierw jeszcze trochę badań zrobić.
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
Zagadka, numer telefonu do ginekolog mam, zawsze mnie gdzieś wciskała na wizytę, ale chociaż raz chciałam się umówić prawilnie 😁
Paulinko, dziękuję że pamiętałaś ❤️ tak, miałam dziś wizytę, mam się zaszczepić trzecią dawką przeciw covidowi i po trzech tygodniach zacząć immunosupresję! Acofilu nie dostałam, immunosupresji się boję, ale zobaczymy. Tylko będę cykl w plecy przez szczepienie, potem drugi cykl przez immunosupresję 😢 czyli co - zacznę się starać w maju 😢
Ivanko, może uda Ci się podmienić wizytę? Jesteś na facebookowej grupie? -
Kasio wrote:Zagadka, numer telefonu do ginekolog mam, zawsze mnie gdzieś wciskała na wizytę, ale chociaż raz chciałam się umówić prawilnie 😁
Paulinko, dziękuję że pamiętałaś ❤️ tak, miałam dziś wizytę, mam się zaszczepić trzecią dawką przeciw covidowi i po trzech tygodniach zacząć immunosupresję! Acofilu nie dostałam, immunosupresji się boję, ale zobaczymy. Tylko będę cykl w plecy przez szczepienie, potem drugi cykl przez immunosupresję 😢 czyli co - zacznę się starać w maju 😢
Ivanko, może uda Ci się podmienić wizytę? Jesteś na facebookowej grupie?
Kasio czyżbyś dostała equoral i encorton?
-
Ivanka
Przykro mi że masz kłopot z wizytą u P 😣wejdź na fb starając sie zapomocą doktora P.Immunologia
Tam można wymienić termin z i innymi dziewczynami .
Kasio
Wiem że ciężko jest czekać ale warto 😚zobaczysz 2 cykle choć wydają się wiecznością szybko zlecą tym bardziej że w między czasie masz immunosupresję czyli nie siedzisz bezczynnie tylko działasz. Możesz jeszcze uzupełnić niedobory witamin itp 😘
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
02.2025 III procedura * 18 pęcherzyków i tylko 1 komórka 😭brak zarodków .
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Dzięki Ewelinko! 😘 Muszę tak do tego podejść, że jednak to jakieś działanie a nie bezczynność 🙂 Szef już mi zapowiedział, że woli żebym poszła na zwolnienie lekarskie, żeby leczenie było jak najbardziej skuteczne ❤️
Mam dziś szalony dzień - nocują u nas cztery osoby z Ukrainy, byli u nas wcześniej niż ja wróciłam z pracy a to też wyszło nagle. Ani zakupów, ani pokój nie był naszykowany, wszystko na wariackich papierach, ale daliśmy radę i nawet mieszkanie udało nam się dziś im znaleźć! Padam na twarz!BorówkowaGłowa, Ewelina26, Matleena89, Zagadka919 lubią tę wiadomość
-
Kasio wrote:Tak 🙂🙂🙂 Paulinko, brałaś to samo prawda? Jak się czułaś?
Taaak! Bałam się okrutnie. Ale nie było tak źle!
Siedziałam na zwolnieniu przez ten czas- i unikałam ludzi- mąż trochę przeginał bo zabraniał mi nawet do sklepu chodzić ale myślę, że w maseczce byłoby ok. Bo jednak ważne jest żeby nic nie złapać. Napisałam do docenta maila z prośbą o wystawienie zwolnienia. Samopoczucie miałam niezłe, nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych- No może poza delikatnie podwyższoną temperaturą.
No i wiem, że to się wydaje wiecznością bo i leczenie i szczepienie- ale pocieszę Cię, że u mnie zaskoczyło w drugim cyklu po leczeniu. Więc bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki!
A generalnie coś Ci jeszcze ciekawego powiedział na te Twoje wyniki badań?Kasio lubi tę wiadomość
-
Paulina1106 wrote:Taaak! Bałam się okrutnie. Ale nie było tak źle!
Siedziałam na zwolnieniu przez ten czas- i unikałam ludzi- mąż trochę przeginał bo zabraniał mi nawet do sklepu chodzić ale myślę, że w maseczce byłoby ok. Bo jednak ważne jest żeby nic nie złapać. Napisałam do docenta maila z prośbą o wystawienie zwolnienia. Samopoczucie miałam niezłe, nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych- No może poza delikatnie podwyższoną temperaturą.
No i wiem, że to się wydaje wiecznością bo i leczenie i szczepienie- ale pocieszę Cię, że u mnie zaskoczyło w drugim cyklu po leczeniu. Więc bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki!
A generalnie coś Ci jeszcze ciekawego powiedział na te Twoje wyniki badań?
Hmm, powiedział że Kiry mam w równowadze, a że przez to że mąż ma C1C1 to jest wystarczająca ochrona zarodka. Cytokiny mu się nie podobały, powiedział że mam zbyt reaktywny układ immunologiczny i że prawdopodobnie atakuje zarodek.
Te przeciwciała przeciwplemnikowe mówił, że charakteryzują się dużą zmiennością i że to że dziś są nie znaczy że bez immunosupresji by nie znikły. Że może jakbym zrobiła badania za miesiąc to już by ich mogło nie być.Olaola lubi tę wiadomość
-
Kasio wrote:Hmm, powiedział że Kiry mam w równowadze, a że przez to że mąż ma C1C1 to jest wystarczająca ochrona zarodka. Cytokiny mu się nie podobały, powiedział że mam zbyt reaktywny układ immunologiczny i że prawdopodobnie atakuje zarodek.
Te przeciwciała przeciwplemnikowe mówił, że charakteryzują się dużą zmiennością i że to że dziś są nie znaczy że bez immunosupresji by nie znikły. Że może jakbym zrobiła badania za miesiąc to już by ich mogło nie być.
A to ciekawe:)
To w sumie wygląda, że mamy podobny przypadek- u mnie też zbyt silna reakcja immunologiczna miała być przyczyną. Noo więc trzymam kciuki! Będzie dobrze😘Kasio, Olaola lubią tę wiadomość