Staraczki weteranki - ploteczki i wsparcie w długich staraniach o pierwsze dzieciątko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Borówkowa kciuki za starania o rodzeństwo 🧡🙏
Ja już bety nie badałam, wariuje mocno ale muszę wytrzymać do wizyty 🥹BorówkowaGłowa lubi tę wiadomość
-
Borówkowa i ja trzymam kciuki za powodzenie misji "rodzeństwo"🍀🤞🏻✊🏻☺️
Zagadko a zdecydowałaś już ktory termin na wizytę wybierasz? ☺️BorówkowaGłowa lubi tę wiadomość
"Jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Ty cały mój świat, a ja.... Twoja mama"
Marta (36+5 tc) ur. 8.05.2024r, 2600 g i 48 cm.
39l
Hashimoto,
nadkrzepliwość (VR2, MTHFR, PAI)
brak kirów implantacyjnych,
nawracające polipy endometrialne,
niedrożny prawy jajowód.
07.2021 - puste jajo
06.2022 i 10.2022 - (7/8 tc) 💔💔👼🏻👼🏻
03.2023 - (7/8 tc) 💔👼🏻
09.2023 -> 🌈niespodzianka z niedrożnej strony -
Dzięki dziewczyny, jak myślę o poprzednich staraniach to boję się znów w to wchodzić... chciałabym się zaskoczyć i nie musieć myśleć o monitoringach, zastrzykach, wizytach, trafianiach w owulację itp... z drugiej strony mamy już kogoś do kochania, więc mam nadzieję że nawet gdyby czekała nas powtórka z rozrywki to emocje będą inne 🙏36 cs
3 IUI 🍀
04.23 - Hello, world 🤱
1 cs
08.24 💔 -
Sol, do swojego doktora idę 22.04, ale za tydzień pójdę do Luxmed. Bo inaczej oszaleje 😧
Pisałam też do terapeutki by przyspieszyć wizytę, bo jednak muszę to przegadać co się ze mną dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 13:30
-
Borówkowa, kciuki zaciśnięte 🤞🏼 Rozumiem Twoje przemyślenia i obawy. U nas udało się teraz mega szybko, wprawdzie o pierwsze nie staraliśmy się tyle co Wy, no ale i tak ponad rok to zajęło. I wiadomo, cieszymy się bardzo, ale gdzieś tam są te obawy, chyba tego się nie przeskoczy🫣
Zagadka 🥰🩷BorówkowaGłowa lubi tę wiadomość
-
Dawno nie zaglądałam, bo szczerze mówiąc pochłonęło mnie życie 🙈 Laura cały czas choruje, ja zaczęłam pracę i nie mam kiedy na telefon spojrzeć ale przy takich wieściach muszę się odezwać! Zagadko moje gratulacje 🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳 cieszę się całym serduszkiem i życzę Ci nudnej i pięknej ciąży i pięknego i zdrowego bobasa 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
Sparky gratulacje 🥳🥳🥳🥳🥳 Tobie również nudnej i spokojnej ciąży i zdrowego bobo 🥰🥰🥰🥰
Borowkowa powodzenia w staraniach 🤞🤞🤞🍀🍀🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 15:16
Sparky, Zagadka919, BorówkowaGłowa lubią tę wiadomość
-
Ivanka, dziękuję 🥰 oj u nas też ciągle choroby, w pracy więcej mnie nie ma, niż jestem 🥴 odpukać, jak pogoda się poprawiła to jest minimalnie lepiej, oby już szło ku lepszemu 🙏🏼
-
Zagadko podziwiam za cierpliwość ja biegałam na betę co drugi dzień.
Borówkowa trzymam kciuki za kolejne starania 😊🍀
Sparky gratuluję 💚Sparky, BorówkowaGłowa lubią tę wiadomość
-
Dawno mnie tu nie bylo, ale chyba wiem, kiedy wejść..
Zagadko! Ciche gratulacje, bo znam ten stres, więc spokojnie poczekam do USG ❤️ ale już i tak ogromnie cieszę sie Waszym szczęściem 🥰
Borowkowa, ja mialam druga ciaze w sumie taka sama, moze podobna, moze trochę gorsza, zależy na co spojrzeć, ale.. Zdecydowanie było mi w niej łatwiej, więc kciuki za to, zeby starania przyniosły efekty 🍀🍀 co by nie było, dasz radę, wszak jesteś silna babka!
Celina.. Współczuję choroby przy bliźniakach 😔 jak dalas radę? Mial Ci kto pomoc?
Sol! Przecież ty "zaraz" rodzisz 😱
Bubu, weteranka to weteranka. Rozumiem Twoje podejście, ale to chyba podobnie jak ze stwierdzeniem, ze "staraczka się jest, a nie bywa". Dziś jestes w innym miejscu niz większość tutaj, ale to nie znaczy, ze za chwilę nie przyspieszysz i nie będziesz w tym samym, glowa do góry!BorówkowaGłowa lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Dawno mnie tu nie bylo, ale chyba wiem, kiedy wejść..
Zagadko! Ciche gratulacje, bo znam ten stres, więc spokojnie poczekam do USG ❤️ ale już i tak ogromnie cieszę sie Waszym szczęściem 🥰
Borowkowa, ja mialam druga ciaze w sumie taka sama, moze podobna, moze trochę gorsza, zależy na co spojrzeć, ale.. Zdecydowanie było mi w niej łatwiej, więc kciuki za to, zeby starania przyniosły efekty 🍀🍀 co by nie było, dasz radę, wszak jesteś silna babka!
Celina.. Współczuję choroby przy bliźniakach 😔 jak dalas radę? Mial Ci kto pomoc?
Sol! Przecież ty "zaraz" rodzisz 😱
Bubu, weteranka to weteranka. Rozumiem Twoje podejście, ale to chyba podobnie jak ze stwierdzeniem, ze "staraczka się jest, a nie bywa". Dziś jestes w innym miejscu niz większość tutaj, ale to nie znaczy, ze za chwilę nie przyspieszysz i nie będziesz w tym samym, glowa do góry!34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Księgowa noooo to "zaraz" nie wiem kiedy to się stanęło 😱
Zagadko domyślam się że masz mnóstwo myśli, pytań i wątpliwości w głowie, co jest normalne. dobrze że idziesz do terapeutki - Twój spokój jest teraz najważniejszy ❤️ i też czekam na wpis że jest ❤️"Jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
39l
Hashimoto,
niedrożny prawy jajowód.
07.2021 - puste jajo
03.2023 - (7/8 tc) 💔👼🏻
Matlena, no też mam ochotę biegać co drugi dzień. Ale boje się, że coś będzie nie tak z wynikiem i totalnie mnie to rozwali 😥 Bardziej się skłaniam by pójść wcześniej potwierdzić, czy pęcherzyk jest w macicy, bo to mnie póki co stresuje najbardziej. Ale jak to terapeutka stwierdziła, na pewno jestem w ciąży patrząc na moje emocje 😱
-
Zagadko, jesteś w ciąży na pewno! 🥰 Nie tylko widać to po emocjach ale po wynikach 😅
Sparky, fajnie że się udało tak szybko zajść w drugą ciążę! Chyba nie miałam jeszcze okazji pogratulować! Gratulacje! 🥳
Borówkowa, kciuki za starania i dawaj znać jak będzie szło! Oby obyło się bez żadnej medycznej pomocy 🍀 najlepsze życzenia dla Wincentego z okazji roczku! 🥳
Ivanko, jak Ci w nowej pracy? Jesteś zadowolona?
Bubu! Przecież tutaj cały wątek trzyma za Ciebie kciuki! ❤️ I Twoje starania są bardzo ważne! Ja osobiście cały czas chciałabym wiedzieć na jakim jesteś etapie, jak się czujesz, ile pęcherzyków urosło i kiedy owulacja 😁 no i jakie badania robisz! To jak wyglądają Twoje starania interesuje mnie tak samo jak wtedy gdy sama byłam w tym samym miejscu, ciąża i macierzyństwo tutaj niczego nie zmieniło 😘
A co u nas? Całe życie podporządkowane jest Helence. Każde wyjście z domu to od razu kalkulacja kiedy drzemka, kiedy jedzenie 🙈 Hela powoli powoli zaczyna raczkować, powtarza w kółko różne sylaby i jest bardzo pocieszna.BorówkowaGłowa, Sparky lubią tę wiadomość
-
Kasio Helenka już zaczyna raczkować??😍😱
Moja to chyba ma tak ciężką dupkę, że jeszcze potrwa zanim się zdecyduje przemieszczać;p
Borówkowa, dużo zdrówka dla Wincentego, no i kciuki trzymam, żeby szybko udało się postarać o rodzeństwo dla niego:)
My też pocichutku myślimy, że może się uda- niestety cykle mi się zaczęły tak rozjeżdżać, że nie wiem co się u mnie odwala ostatnio… KP nie pomaga, ale nie będę z niego rezygnować, może się uda pomimo tej przeszkody.
Bubu melduj się, jak u Was postępy- chyba nie chcesz, żebyśmy musiały Cię stalkować na innych wątkach;p
Ivanko jak w pracy?
Zagadko Twoje emocje są w pełni zrozumiałe- dobrze, że masz wsparcie w postaci terapii, bo chyba wszystkie tu wiemy jak to jest, jak czekając na ciążę tyle lat, gdy ona już się wydarzy wpadamy prawie w panikę, nie wiemy co teraz, czy wszystko będzie dobrze… głowa pęka…
Trzymam mocno kciuki za fasolkę no i uważam, że dobrze robisz, że chcesz podejrzeć czy już coś widać- sama latałam na wizyty jak szalona:) ale tak było lepiej dla mojej głowy.
Sparky gratuluję!!! Fajnie, że się tak szybko udało:)BorówkowaGłowa, Sparky lubią tę wiadomość
-
Nie ma postępów, mój jedyny postęp to dojście do dawki metforminy 3000 bez większych przygód i skutków ubocznych ☺️ biorę metę, dieta, ruch, może jeszcze 2 kg zgubię, suplementacja i modlitwy żeby to przyniosło pozytywny skutek w postaci pięknych zarodków w liczbie większej niż 1. Wreszcie podali wytyczne co do rządowego programu in vitro, warunki są ok ☺️ naprawdę bardzo ok ☺️ więc myślę czy nie zadzwonić i nie umówić się na 1.06 żeby mnie Pani doktor zakwalifikowała do programu 🤔34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Ja nie wytrzymałam tego stresu i poszłam na USG, bo od poniedziałku brzuch mnie bolał. No i nawet jeszcze nie widać pęcherzyka ciążowego, także sobie tylko tą wizyta pogorszyłam, bo już mam najgorsze myśli. Niby doktor powiedział że endometrium piękne grube, widział jakby mikro cień gdzie powinien lada moment się pojawić pęcherzyk, ale gwarancji nie dał że to to.
W poniedziałek i środę mam zbadać betę, a wizytę za 2 tygodnie. -
Zagadko, myślę że poszłaś na granicy kiedy może być widoczny ten pęcherzyk + jeśli jest gorszej jakości sprzęt to też może nie być widać.
Rozumiem stres, ja na betę chodziłam jak wariatka a jeszcze przed każdą betą robiłam test mimio, że ta kreska nie mogła być już bardziej bordowa.
Nie wiem tak to zrobiłam ale wytrzymałam do wizyty 27dpt. 😱4,5 roku starań
Endometrioza, adenomioza, PCOS
🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
34+6
10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙
-
Zielone.Słońce wrote:Zagadko, myślę że poszłaś na granicy kiedy może być widoczny ten pęcherzyk + jeśli jest gorszej jakości sprzęt to też może nie być widać.
Rozumiem stres, ja na betę chodziłam jak wariatka a jeszcze przed każdą betą robiłam test mimio, że ta kreska nie mogła być już bardziej bordowa.
Nie wiem tak to zrobiłam ale wytrzymałam do wizyty 27dpt. 😱 -
Tu już chyba nie raz dziewczyny psy wieszały na luxmedzie, więc jeśli beta cię uspokoi to jak najbardziej powtórz jutro ☺️
Ja też na wizyty chodziłam co tydzień 🙈"Jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
39l
Hashimoto,
niedrożny prawy jajowód.
07.2021 - puste jajo
03.2023 - (7/8 tc) 💔👼🏻
Bubu ja mimo, że ostatnio mało jestem na forum to zawsze o Tobie myślę 😘 jesteś "moją" dziewczyną z którą przeżywałam swoje starania i z którą przeżywam Twoje starania mimo że jesteśmy w różnych miejscach to cały czas Ci kibicuje i chce wiedzieć co u Ciebie się dzieje. Super, że warunki dofinansowania są ok, bo ceny w klinikach naprawdę mogą wbić w fotel... gratuluję utraty wagi 💪💪🥳 a i jeszcze proszę o aktualne zdjęcie Twojego psiaka bo jest przerozkoszny 🥰🥰
Z pracy jestem nie do konca zadowolona nie ukrywam, że jest to stanowisko poniżej moich kwalifikacji ale muszę się na nim "przemęczyć" kilka miesięcy zeby dostać awans i rozwinąć skrzydła więc trzymajcie kciuki żeby to było wczesniej niż później 😉
Zagadko Twoje emocje są zupełnie zrozumiałe sama pamiętam jak bardzo się denerwowałam i jak ciągle powtarzałam mężowi że boję się że cos jest nie tak, a on mi powtarzał że przy takich hustawkach nastroju to musi być ciaza 😅 jeśli chodzi o usg to różnie z tym bywa u jednej kobiety pęcherzyk jest przy becie 1000 u innej przy 2000 ja pamiętam że przy becie 955,8 zapisałam się do gina I wizytę miałam za dwa dni no i pęcherzyk już był za to na zarodek czekałam dłużej niż "przeciętnie" I też przyspozylo mi to niemało stresu.
Kasio Helenka już się rwie do raczkowania? Wow! U nas zaczęło się dopiero w 9 miesiącu razem z pierwszym zębem w jednym dniu wyszedl ząbek, zaczela samodzielnie siadać i raczkowac, a teraz to już tak biega że ciężko ja dogonic 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 20:55