Forum Starając się - ogólne Staraczki z niedoczynnością tarczycy
Odpowiedz

Staraczki z niedoczynnością tarczycy

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 264 137

    Wysłany: 21 września 2019, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszukałam forum ale nie znalazłam podobnego wątku.jeśli jest i przegapiłam to sorki😳

    Ja:36 lat
    Starania od 4.2019
    10.2019 cb
    -letrox 150
    -wit D³- 4000jm
    -folik
    -magnez+wit b6
    ***********************
    3dc:
    FSH-6,3mlU/ml( 2.5-10,2)
    LH-6.08ng/ml(1.9-12.5)
    Prolaktyna-6.9ng/ml(2.8-29.2)
    Estradiol-34,9pg/ml(19.5-144.2)
    ************************
    Wizyta:
    15.05


    4cbc9b74056be0fdafa0b67d483ced9f.png
  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 264 137

    Wysłany: 21 września 2019, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka słòw o mnie.
    Mam już 3 còrki ale wtedy jeszcze nie chorowałam.
    W 2016 diagnoza-nadczynność tarczycy ,guzki,2017 usunięcie tarczycy-niedoczynność pooperacyjna.
    Staramy się od kwietnia .w czerwcu i w lipcu brałam duphaston na wyregulowaniw miesiączek (krwawiłam nawet i 12 dni)tsh miałam wtedy ok 6. Zwiększona dawka eutoryxu do 150. Tsh spadło na 2,6 .miesiączki się unormowały .ciąży nadal brak🤬

    Ja:36 lat
    Starania od 4.2019
    10.2019 cb
    -letrox 150
    -wit D³- 4000jm
    -folik
    -magnez+wit b6
    ***********************
    3dc:
    FSH-6,3mlU/ml( 2.5-10,2)
    LH-6.08ng/ml(1.9-12.5)
    Prolaktyna-6.9ng/ml(2.8-29.2)
    Estradiol-34,9pg/ml(19.5-144.2)
    ************************
    Wizyta:
    15.05


    4cbc9b74056be0fdafa0b67d483ced9f.png
  • Nobis Autorytet
    Postów: 969 345

    Wysłany: 21 września 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja lecze niedoczynność tarczycy od ponad 10 lat. Mimo unormowania @ nieregularne iciazy brak. Szukam dalej.

    ckai43r8h1w1vs5w.png
    Euthyrox, heparyna-już tylko to.
    Starania od 01.2018
    Mutacja MTHFR A1298C-homo, PAI-1 4G/5G-hetero
    1 IUI-30.10. 2019... 13 dp iui-87,30; 15 dp iui-223,00; 33 dp iui-52 874,00...05.12. 2019❤️
  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 264 137

    Wysłany: 21 września 2019, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis wrote:
    Cześć ja lecze niedoczynność tarczycy od ponad 10 lat. Mimo unormowania @ nieregularne iciazy brak. Szukam dalej.
    Hej.więc pewnie u cb jakieś dodatkowe czynniki są.ja w październikuide do mojego gina i zobaczymy co dalej.narazie tylko sprawdzaliśmy progesteron,testosteron i badania na insulinooporność.wszystkie wyszły w normie.

    Ja:36 lat
    Starania od 4.2019
    10.2019 cb
    -letrox 150
    -wit D³- 4000jm
    -folik
    -magnez+wit b6
    ***********************
    3dc:
    FSH-6,3mlU/ml( 2.5-10,2)
    LH-6.08ng/ml(1.9-12.5)
    Prolaktyna-6.9ng/ml(2.8-29.2)
    Estradiol-34,9pg/ml(19.5-144.2)
    ************************
    Wizyta:
    15.05


    4cbc9b74056be0fdafa0b67d483ced9f.png
  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 264 137

    Wysłany: 12 października 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaszłam w ciąże ale nie udało jej się utrzymać.pewnie za puźno zrobiłam tsh ktòre wyszło 6.16.przed ciążą wyniki były dobre.Teraz już będe wiedziała i nie będe tak długo zwlekała.

    Ja:36 lat
    Starania od 4.2019
    10.2019 cb
    -letrox 150
    -wit D³- 4000jm
    -folik
    -magnez+wit b6
    ***********************
    3dc:
    FSH-6,3mlU/ml( 2.5-10,2)
    LH-6.08ng/ml(1.9-12.5)
    Prolaktyna-6.9ng/ml(2.8-29.2)
    Estradiol-34,9pg/ml(19.5-144.2)
    ************************
    Wizyta:
    15.05


    4cbc9b74056be0fdafa0b67d483ced9f.png
  • Nobis Autorytet
    Postów: 969 345

    Wysłany: 13 października 2019, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarahącaSię przykre to ale jak raz się udało to napewno się kolejny uda. Trzymam j kciuki.

    My się szykujemy do iui więc jutro termin @ i początek przygotować (badania stymulacja i wizyty) mam nadzieję zs to będzie dla nas kolejny krok ale z pozytywnym testem. Ja niestety nigdy w ciąży nie byłam ale nawet jakby się szybko skończyła to bym przynajmniej wiedziała ze jest szansa

    ckai43r8h1w1vs5w.png
    Euthyrox, heparyna-już tylko to.
    Starania od 01.2018
    Mutacja MTHFR A1298C-homo, PAI-1 4G/5G-hetero
    1 IUI-30.10. 2019... 13 dp iui-87,30; 15 dp iui-223,00; 33 dp iui-52 874,00...05.12. 2019❤️
  • MisiaMonisia Autorytet
    Postów: 1744 780

    Wysłany: 13 października 2019, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Na niedoczynność tarczycy lecze się ponad 10 lat . Moje początkowe tsh wynosiło 12.
    Mam 4,5 letniego synka ❤
    O dzidzie staraliśmy się ponad 6 lat. U mnie nie tarczyca była przeszkoda. Po tych 6 latach staran trafilam na lekarza ktory wykryl u mnie polipa.
    Po usunięciu odrazu zaszłam w ciążę. Niestety poronilam w niecałym 10tc. Okazało się że mam toksoplazmoze. Gdy mój organizm sam zwalczyl chorobe dostałam zielone światło. Po 4 miesiącach po poronieniu ponownie zaszłam w ciążę (W pierwszym cyklu staran). Ciążą zakończona sukcesem ;)

    Teraz ponownie staramy się o dzieciątko od lutego B.r. Na początku lipca wykryto znowu polipa, pod koniec lipca miałam zabieg. Niestety po zabiegu nadal nie mogłam zajść w ciążę. Po odebraniu wyniku histopatologicznego okazało się że mam przerosnieta blone sluzową macicy i zarodek nie może się zagniezdzic. Tak oto od 12 wrzesńia biorę lek Provera ( przez 90 dni). W grudniu okaże się czy mogę próbować zajść w ciążę czy nie.


    Trzymam mocno kciuki za każdą z Was.

    Wiadomość wyedytowana przez autora 19 października 2019, 19:05

    Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

    Nasz Aniołek (*) 👼 - 21.02.2014r.


    💊 Euthyrox 100
    💊 Kwas Foliowy

    25.07.2019r- histeroskopia. Usunięcie polipa.

    12.09 - 10.12. - Provera 💊.


    Starania od luty 2019r.
  • Zulugula Autorytet
    Postów: 1014 1164

    Wysłany: 2 stycznia, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja ho! 😊
    odświeżam wątek. 1,5 roku temu dowiedziałam się że mam Hashimoto i niedoczynność. tsh bylo na poziomie 3coś, szybko wyregulowane poniżej 2. zaszlam w ciążę praktycznie w 1cs, max drugim. niestety zarodek nie rozwijał się prawidłowo, nie rósł i ok 10tc obumarł :( przyczyna nieznana ale miałam też krwiaka podkosmowkowego który rosnal zamiast sie wchlaniac, więc możliwe że to dlatego.
    jestem świeżo po usunieciu polipa macicy, czekam na wyniki histo i mam nadzieję że wkrotce zaskoczymy ❤

    MisiaMonisia jak to możliwe że przez 6lat żaden gin nie wykrył polipa??

    hashimoto, letrox, metyl kw.f, wit D, jod
    03.2019 1/2cs, 10tydz 💔
    12.2019 histeroskopia usunięcie polipa

    5/6cs po poronieniu
    1/2cs po dłuższej przerwie
    16.03. 14dpo - II kreski, beta 187,5 ! 💚
    19.03. 17dpo - beta 608,5 💚
    24.03. 22dpo 5+0 - pęcherzyk ciążowy 💕
    02.04. 6+2 - 👶 i serduszko 💓
    a8do3e3kyzkxkwlo.png
  • MisiaMonisia Autorytet
    Postów: 1744 780

    Wysłany: 2 stycznia, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    heja ho! 😊
    odświeżam wątek. 1,5 roku temu dowiedziałam się że mam Hashimoto i niedoczynność. tsh bylo na poziomie 3coś, szybko wyregulowane poniżej 2. zaszlam w ciążę praktycznie w 1cs, max drugim. niestety zarodek nie rozwijał się prawidłowo, nie rósł i ok 10tc obumarł :( przyczyna nieznana ale miałam też krwiaka podkosmowkowego który rosnal zamiast sie wchlaniac, więc możliwe że to dlatego.
    jestem świeżo po usunieciu polipa macicy, czekam na wyniki histo i mam nadzieję że wkrotce zaskoczymy ❤

    MisiaMonisia jak to możliwe że przez 6lat żaden gin nie wykrył polipa??
    Wykrył jeszcze jeden lekarz. Umowil mnie na zabieg, ale przed zabiegiem zrobił mi jeszcze usg i stwierdził że Polip znikł. Powiedział że teraz już musi się udać zajść w ciążę. Niestety nie udawało się, mijały kolejne lata.
    Dlatego po tych 6 latach trafiłam do lekarza który mi pomógł.
    Zrobił mi usg i okazało się że Polip nadal jest....I to większy (porównał z poprzednimi wynikami od tamtego lekarza).
    Nie mam pojęcia dlaczego nikt wcześniej nie widział tego Polipa 🤷‍♀️.

    Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

    Nasz Aniołek (*) 👼 - 21.02.2014r.


    💊 Euthyrox 100
    💊 Kwas Foliowy

    25.07.2019r- histeroskopia. Usunięcie polipa.

    12.09 - 10.12. - Provera 💊.


    Starania od luty 2019r.
  • Nati88 Przyjaciółka
    Postów: 80 28

    Wysłany: 13 stycznia, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, pierwsza ciaza poroniona, okazalo sie ze jest niedoczynnosc tarczycy, wynik byl ponad 7 wiec duzo za wysoko, dzieciątko sie nie utrzymalo. Hormony biore od wrzesnia narazie spadlo do cos ok 5 nadal wysoko.. ciazy nadal nie ma ...

  • Zulugula Autorytet
    Postów: 1014 1164

    Wysłany: 13 stycznia, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati88 wrote:
    Czesc dziewczyny, pierwsza ciaza poroniona, okazalo sie ze jest niedoczynnosc tarczycy, wynik byl ponad 7 wiec duzo za wysoko, dzieciątko sie nie utrzymalo. Hormony biore od wrzesnia narazie spadlo do cos ok 5 nadal wysoko.. ciazy nadal nie ma ...

    za wysoko. max 2,1 . ja bym nie ryzykowala i sie nie starala dopoki nie spadnie. jaką dawke bierzesz?

    hashimoto, letrox, metyl kw.f, wit D, jod
    03.2019 1/2cs, 10tydz 💔
    12.2019 histeroskopia usunięcie polipa

    5/6cs po poronieniu
    1/2cs po dłuższej przerwie
    16.03. 14dpo - II kreski, beta 187,5 ! 💚
    19.03. 17dpo - beta 608,5 💚
    24.03. 22dpo 5+0 - pęcherzyk ciążowy 💕
    02.04. 6+2 - 👶 i serduszko 💓
    a8do3e3kyzkxkwlo.png
  • Nati88 Przyjaciółka
    Postów: 80 28

    Wysłany: 13 stycznia, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula dzis dostalam wynik jest 2,6
    biore 50

  • Zulugula Autorytet
    Postów: 1014 1164

    Wysłany: 13 stycznia, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati88 wrote:
    Zulugula dzis dostalam wynik jest 2,6
    biore 50

    oo no to już ładnie 😊 a badalas przeciwciala? masz hashimoto do tego czy sama niedoczynnosc?

    hashimoto, letrox, metyl kw.f, wit D, jod
    03.2019 1/2cs, 10tydz 💔
    12.2019 histeroskopia usunięcie polipa

    5/6cs po poronieniu
    1/2cs po dłuższej przerwie
    16.03. 14dpo - II kreski, beta 187,5 ! 💚
    19.03. 17dpo - beta 608,5 💚
    24.03. 22dpo 5+0 - pęcherzyk ciążowy 💕
    02.04. 6+2 - 👶 i serduszko 💓
    a8do3e3kyzkxkwlo.png
  • Nati88 Przyjaciółka
    Postów: 80 28

    Wysłany: 13 stycznia, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama niedoczynnosc, przeciwciał nie badalam, w Niemczech bardzo opornie to idzie..

  • Edyciak Autorytet
    Postów: 431 246

    Wysłany: 13 stycznia, 23:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati88 wrote:
    Zulugula dzis dostalam wynik jest 2,6
    biore 50
    Mój gin przy wyniku 2,6 stwierdził że to za dużo nadal. Brałam wcześniej 50mg, potem mi zwiększył do 75 mg i zeszłam poniżej 1. Już dawno nie badałam, ale cały czas tak biorę.

    08.2018 rozpoczęcie starań
    W 7 cs II kreski
    03.04.2019 [*] łyżeczkowanie, poronienie chybione (9 tydz)
    10 cykl starań - 02.03.2020 cb
    Aktualnie 12 cs
    Niedoczynność tarczycy, endometrioza
    Letrox 75 mg, Kwas foliowy, D3+K2, Wit. C, koenzym Q10, dong quai
    Ferrytyna 14 ng/ml; glukoza 3,6 mmol/l; insulina 9,0 uU/ml; LH 9,9 mIU/ml; prolaktyna 64,7 ng/ml; testosteron 0,17 ng/ml; estradiol 51,7 pg/ml; FSH 10,5 mIU/ml; HOMA-IR 1,44; LH:FSH= 0,94
  • Zulugula Autorytet
    Postów: 1014 1164

    Wysłany: 14 stycznia, 07:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Mój gin przy wyniku 2,6 stwierdził że to za dużo nadal. Brałam wcześniej 50mg, potem mi zwiększył do 75 mg i zeszłam poniżej 1. Już dawno nie badałam, ale cały czas tak biorę.

    Edyciak nadal bierzesz 75? lepiej zrob badanie, żebyś nie przeskoczyla przypadkiem na nadczynnosc jak juz masz ponizej 1 a nadal bierzesz dosc duża dawke

    hashimoto, letrox, metyl kw.f, wit D, jod
    03.2019 1/2cs, 10tydz 💔
    12.2019 histeroskopia usunięcie polipa

    5/6cs po poronieniu
    1/2cs po dłuższej przerwie
    16.03. 14dpo - II kreski, beta 187,5 ! 💚
    19.03. 17dpo - beta 608,5 💚
    24.03. 22dpo 5+0 - pęcherzyk ciążowy 💕
    02.04. 6+2 - 👶 i serduszko 💓
    a8do3e3kyzkxkwlo.png
  • MisiaMonisia Autorytet
    Postów: 1744 780

    Wysłany: 19 stycznia, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Edyciak nadal bierzesz 75? lepiej zrob badanie, żebyś nie przeskoczyla przypadkiem na nadczynnosc jak juz masz ponizej 1 a nadal bierzesz dosc duża dawke
    Właśnie....nadczynność gorsza od niedoczynności .

    Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

    Nasz Aniołek (*) 👼 - 21.02.2014r.


    💊 Euthyrox 100
    💊 Kwas Foliowy

    25.07.2019r- histeroskopia. Usunięcie polipa.

    12.09 - 10.12. - Provera 💊.


    Starania od luty 2019r.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)