Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Viola i ja Ci gratuluję bardzo mi się buzia ucieszyła dziś z rana po przeczytaniu wiadomości teraz sprawdź czy będzie jedno czy dwa serduszka z całego serca ci gratuluję ehhhh aż się człowiek rozkłada na takie informacje
vvviola lubi tę wiadomość
Tt
Córka 2003 Córka 2007 Syn 05.02.2018 -
nick nieaktualny
-
Hejo
w takim razie i ja do was dołączę bo widzę, że tematyka bliska mojej sytuacji
Bozka my już się znamy
Viola zdrówka wam życzę
Joasia ja też z Bawarii
Tak w skrócie o mnie:
staramy się już prawie 3 lata, z przerwami. Jestem świeżo po laparo i krótko w KiWu Klinik. Od następnego cyklu planowana stymulacja puregonem. Na początek mała dawka przez 5 dni i do kontroli. Co dalej jeszcze nie wiem.
Przeczytałam kilka stron w tył i zaciekawił mnie temat kk. My z mężem jesteśmy w salus bkk i tak tylko wstępnie wiem, że pokrywają 3 próby w 50% resztę płacę sama. Poczytam i ja na ten temat w takim razie.
Z tego co jeszcze pamiętam, to że do KiWu klinik potrzebne jest skierowanie bo inaczej kk nie chce zwracać za leczenie, badania i leki.
Edit: ja póki co, za badania w klinice, laparo z hsg i usg nie płaciłam
Moim problemem jest endometrioza, niedoczynność tarczycy (pod kontrolą ) i stan przedcukrzycowy (nie do końca pod kontrolą )
Miłego wieczoruWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 18:54
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Też słyszałam dobre opinie o Pasingu. A ja póki co jestem bardzo zadowolona z Tal. "Obsługa" miła i kompetentna, mój doktorek zna się na swoim fachu i od razu rozpoznał u mnie endometriozę, co też laparo potwierdziło. Tylko , że ja nie miałam możliwości samodzielnego wyboru kliniki, dostałam Überweisung do tej konkretnej. A jak to u ciebie było?
-
nick nieaktualnyMy dostalismy skierowanie od gina i lekarza rodzinnego (moj maz od niego dostal) po roku staran. Klinike wybralam w internecie, najblizej domu. Mielismy badanie moich hormonow, droznosc jajowodow pod narkoza, maz dwa razy badanie nasienia i ja w sumie 4 razy monitoring. Dostalam tez zastrzyk z ovitrelle. Niestety w tym cyklu sie nie udalo, a poniewaz skasowali nas za wszystkie badania prywatnie zaplacilismy 1000€ za cykl Wszystkie badania wyszly dobrze i w sumie nie wiemy co dalej...tez mialam kilka lat temu podejrzenie endometriozy a dokladnie andomiozy, ale lekarz po hsg to wykluczyl choc wynik ca-125 mam na granicy 35.
A puregon dostalas na endo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 07:14
-
Usunęli mi ogniska endometriozy i udroznili lewy jajowód. Puregon dostałam na stymulację jajeczek bo przy endomendzie są one slabsze. Mamy około 6 mcy na zaskoczenie a później chyba zdecyduję się na ivf
-
Ja miałam męża urodziny wiedz pełne ręce roboty ale już po wiedz wrócił wolny czas wczoraj miałam z klasą wycieczkę do drukarni bardzo ciekawie było właśnie jadę do szkoły męczyć mój niemiecki
U mnie 8 dzień trzyma się wysoko temp ale nie raduje się bo jeszcze 6 dni do owu i się trochę stresuje hehehe życzę miłego dnia dziewczyny
Akilegna cieszę się że tu dolaczylas ona mnie tu ściągnela tak PS heheheakilegna♥ lubi tę wiadomość
Tt
Zasypiam dziś na zajęciach nie ma jak to impreza w tygodniu... A dziś jeszcze dentysta i musze teściowej włosy zafarbowac padne dziś i udusze męża
Jak wrócę do domu idę spać kurcze najgorsze jest to że potem w nocy spać nie będę mogła być i tak źle i tak nie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 12:41
Tt
Dobra mam pytanie
Powiedzcie mi czy to jest normalne że mi się lewa pierś powiększyła od 3 dni ledwo stanik noszę boli mnie ale jest do zniesienia... Dodam tylko że ja nie mam żadnych dziwnych oznak mam tylko ból menstruacji i owulacyjny ok połowy cyklu bolą mnie jajniki ale to wszystko a w tym miesiącu masakra normalnoe widzę optyczna różnice miedzy jedna a druga.... Jakieś propozycje ???
Dodam jeszcze że zaczęłam brać lek który wydłuża 2 fazę i pomaga w dolegliwościach przed menstruacyjnychWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 12:40
Tt
Bozka jak bierzesz progeateeon to to normalne ze moga ci nabrzmiec piersi i byc obolale ja tak mam w kazdym cyklu w drugiej połowie a jak bralam progesteron to juz w ogóle strasznie bolaly... moze tez sie udalo i dlatego nola o wiele mocniej bo jeszcze wieksze stezenie progesteronu...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, poniewaz cicho w naszym watku przeczytalam go sobie od poczatku
Zdecydowalismy sie na zmiane kasy chorych na DAK i wiem juz, ze pokrywaja 100% kosztow, ale za 3 pierwsze podejscia co oznacza np. 3xinseminacje, 3 x in vitro albo mieszane zabiegi np. raz inseminacja, raz in vitro, raz ISCI. Istotne jest przy tym, zeby byly to pierwsze podejscia tzn. jesli w innej kasie cos juz bylo finansowane to wtedy nie doplaca 100%.
Trzeba tez byc po slubie i oboje malzonkowie musza byc w tej kasie.
Kinga, jesli sie jeszcze pojawiasz w tym watku, mam wielka prosbe, wyslij mi prosze informacje jakie masz o endometriozie i namiary na lekarke od napro, do ktorej chodzilas dobrze pamietam, ze ona przyjmuje w Bawarii?
Chcialabym tez prosic dziewczyny, ktore mialy podejrzenie albo zdiagnozowana endometrioze o podanie lekow, jakie bralyscie. -
AKILEGNA dołączyła do nas parę dni temu zapytaj ja ona na 100% może udzielić ci informacji bo ma ten sam problem i jest ledwo co po laparo i z tego co się orientuję jest z twojego regionu
joasia1982 lubi tę wiadomość
Tt
nick nieaktualny
-
Jest ktoś tu wogole kto mieszka bliżej stolicy czy tylko ja taka osamotniona wszystkie mieszkacie na Bawarii gdzie mi się strasznie ten region podoba chyba muszę męża namówić na przeprowadzkę będę miała bliżej na nartyTt
Córka 2003 Córka 2007 Syn 05.02.2018