Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulcia powodzenia w dalszych bojach!!! Trzymaj się!
Dziś przepływy były lepsze niz w czwartek i nie musiałam jechać do szpitala. Ufffff! Mały zostanie jeszcze ze mną w brzuszku. A lekarz już mnie straszył w czwartek, że pokroja mnie pod koniec tygodnia. Na szczęście dziś była poprawa. W piątek junior będzie zmierzony i zrobione zostaną dokładne badania. Teraz będę ciągle odliczać do piątku.
Cukier też w porządku, jak się okazuje.Ewelina_90 lubi tę wiadomość
Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018 -
Ola Cale szczescie!
Tak sie ciesze!
Przeplywy SA lepsze to znaczy, ze malenki dostanie duzo jedzonka i powietrza zeby mogl zdrowo rosnac!
Wierze ciagle ze bedzie dobrze i jeszcze dlugo bedziesz mogla cieszyc sie brzuszkiem.
Musi byc dobrze!
Byle do piatku!!!
Dobrze ze teraz daja CI tak szybkie terminy.
Mysl ciagle pozytywnie i rozmawiaj z malenstwem on cie juz slyszy prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 20:13
-
Dziękuję Aleksa :-*
Ulżyło mi na trochę...
Słyszy, słyszy Reaguje też na głaskanie po brzuchu. Odwdzięcza się wtedy czasem kopniaczkami.
Podejrzewam, że będę mieć teraz wizyty raz na tydzień. Oby
A jak u ciebie na froncie?
Ola super ze przeplywy lepsze! Oby tak dalej!
A cukier jaki mialas wynik? Mialas tylko ten nie na czczo i po godzinie od wypicia badany?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ola uff kamień z serca! Ja też mam w piątek kolejną kontrolę. W sumie to do końca sierpnia kontrola raz w tygodniu.
A dziś mi się śniło, że miałam cc ale cięcie było nie na brzuchu tylko od dołu co za sny heheEwelina_90 lubi tę wiadomość
-
Akilegna o matko ty to mialas sen! Szalona haha...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Hahaha ale sen
Akilegna dobre hehe
Ola oby dobre wiadomości byly z wami co wizytę
A ja dzis od rana jakiś nerwoból pod żebrami z prawej strony
Nie wiem czy się tam co rozciąga czy maleństwo nogami przewraca hmm
Jak dajecie rady w te upały dziewczyny?
Cierpliwa to juz wiemy, ze dobrze je znosi a ja wręcz przeciwnie
Normalnie błagam Boga o ochłodzenie
Współczuję tym którzy pracująAleksa87 lubi tę wiadomość
-
Ewelina to jeszcze raczej nie maluch tak wysoko raczej jeszcze nie siega
Ale rosnaca macica przesuwa inne narzady i moze ktorys z nich ci uciska na nerw
Ja fakt upaly calkiem fajnie znosze, ale ja przed ciaza w taka pogode tez lezalabym jak fryteczka w sloneczku bo ze mnie to taka jaszczura co sie wygrzewac lubi...
Pewnie jakbym normalnie nie przepadala za takimi temperaturami to tez byloby mi duzo ciezej...
U mnie poki co srednio z planami ochlodzenia bo ma spasc temp max do 28 stopni... no ale noce podobno maja byc chlodniejsze...
My mamy 3km od domu fajne jeziorko, strzezone, piaszczysta plaża, ice kaffee jedna ze 100 najlepszych w de (w szoku hylam jak ja na tej liscie zobaczylam), knajpka z przekaskami, rowerki wodne...
Takze teraz maz jak wraca z pracy to czasem sie zbueramy jak kuzynka z rodzina tez jest albo sie wybieraja i jedziemy kolo 17-18 na 2-3 godzinki sie pomoczyc i powylegiwac nad woda i na lody... ochladzamy sie sami troche w upaly hehe... o ile ochłodzenie daje woda ktora ma temp 29 stopni... jak sie wcjodzi to jak do letniej wody w wannie haha...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Suuper , ze macie gdzie się wybrać
U nas jest jeziorko jakies 20 km od domu trzeb samochodem podjechać , albo rowerem ale jest brudne zanieczyszczone jak nie wiem
Mało miejsca a dużo ludzi a tak poza tym to ścieżki rowerowe do jeżdżenia na rowerze za czym strasznie tesknie
Lubie bardzo spacerować ale w ten upał nawet jak o 21.00 ide to jeszcze jest duchota
Też uwielbiałam sie opalać kiedyś, jak byłam mlodsza potrafiłam wyjść na słońce o 10.00 i zejść o 18.00 do kempingu a teraz na starość juz mam kompletnie dość tej pogody
U nas od czwartku ma byc 25 stopni ale czy sie to sprawdzi -
Ewelina my mamy 3km a tez samochodem jedziemy hahaha... takie z nas leniwce... ale wybieramy sie wieczorem jak juz slonce mniej prazy to szkoda nam marnowac czas wiec samichod 5min i na miejscu...
To mi nawet na starosc to zamilowanie do slonca nie przeszlo...
Balam sie jak to bedzie w ciazy, bo zawsze slyszalam jaka ja biedna ze koncowka ciazy na srodek lata mi przypadnie... a tu mile zaskoczenie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
To dobrze, ze jakoś znosisz to ciepło bo rzeczywiście te babki co znam a miały jak ty termin w lecie to narzekały .. sama nie wiem jakby to było ze mną, skoro teraz juz mi tak źle hehe
Ciekawa jestem kiedy Mia postanowi wyjść?
Za te 2 tyg. co masz sie zgłosić to na cc czy wywoływanie porodu ?
A oni jakieś kroplowki daja na wywolanie ?
Aha chciałam jeszcze się zapytać jaki ten monitor oddechu bralyscie z jakiej firmy ? -
Ewelina ja do południa funkcjonuje normalnie a po południu, kiedy słońce wali mi prosto na taras, to tylko wegetacja w sypialni, przy spuszczonych roletach i w towarzystwie wentylatora. Jak słońce zajdzie, to znów odzywam. Kiedyś też potrafiłam godzinami leżeć na słońcu ale tu bliżej gór, to słońce jest dużo mocniejsze i nie daje rady.
Od ponad 2 tygodni temperatura nie spada poniżej 30 stopni, wieczorami jest chłodniej ale co z tego jak już mury nagrzane. Deszczu już też dawno nie widziałam. Trawnik usycha z braku wody. Niby w piątek totalne ochłodzenie max 21 stopni, jejuniu już nie mogę się doczekaćEwelina_90 lubi tę wiadomość
-
Ewelina za 10 dni (w piatek w przyszlym tygodniu) mam sie zglosic na porodowke na wywolanie porodu a wywolania rozne metody... moze dostane np kroplowke z oksytocyna, moze najpierw zaloza cewnik foleya... nie mam pojecia od czego zaczna...
Chyba ze mala sama bedzie chciala wyjsc wczesniej...
Monitor oddechu jesli o ten ci chodzi babysense 7...
U nas tez juz od dawna temp nie spada ponizej 30 stopni... czesto nawet jak ide z psem kolo polnocy to jeszcze jest 29-31 stopni... dzis o 5 nad ranem byly 24 wiec sporo... a dzisiaj w nocy ma byc jeszcze cieplej...
U nas na piatek zapowiadaja 25 stopni ale juz na sobote 27 a niedziele 30 wiec dlugo to "ochlodzenie" nie potrwa...
Ja akurat leze sobie na ctg z jeszcze dwoma babeczkami i dmucha nam wentylatorek hehe... a smiac mi sie chce bo spedzilam 15 minut w samochodzie z klima jak tu jechalam a i tak nawet bielizna mokra bo taki upal a tu tez biedny wentylatorek sie produkuje...
Ewelina_90 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa naprawde Cie podziwiam, ja ogolnie mam ciemna karnacje i uwielbiam ja jeszcze podkrecac i opalanie, wylegiwanie sie na sloncu zawsze kochalam. A teraz chce sie gdzies schowac uciec od tego slonca...
Jak nigdy zaczelam czuc ze jadac w ubahne lekko poce sie na twarzy...
W ogole czytalam ze kobiety w ciazy maja gorszy system wentylacji czy ten termosystem ciala jest zaburzony
Masz szczescie ze Ciebie to ominelo.
My planowalismy na poczatku pazdziernika tydzien urlopu w egipcie ale teraz bardzo sie nad tym zastanawiam czy to sens jak ja sie tam bede czula... A tam 40 stopni tyle ze baseny i moze do dyspozycji.. Zobaczymy co lekarz powie na przelot ciezarnej.
W sumie to tylko 4 godz. Ale nie wiem czy jest to OK.
Poza tym tak samo jak i wiekszosc czekam i blagam o ochlodzenie
Ewelina poczulam sie bardzo Milo jak napisalas ze wspolczujesz tym ktore pracuja.Ewelina_90 lubi tę wiadomość
-
Tak tak Aleksa , na prawdę wam współczuję bo wiem jak się czujemy w naszym stanie a nigdy nie siedziałam w domu dłużej niż 2 tyg. (Nie mówię o urlopie) i wiem co to jest ciężka praca..
Ja teraz siedze sobie w domu, chłodze sie w każdy możliwy sposób a wy ??
Obyscie jak najszybciej poszły na urlop &&& ;** -
Akilegna, to powodzenia w piątek!
Cierpliwa, miałam tylko sprawdzany cukier godzinę po wypiciu glukozy. Wyników nie znam. Usłyszałam tylko, że są w porządku...
Co do upałów, to nie cierpię takiej pogody, o ile nie wyleguję się przy jakimś basenie i nie chlodzę co chwilę. Na codzien tracę siły przebywając w takiej temperaturze i szybko boli mnie głowa. Dlatego jak chodziłam do pracy to męczyłam się w biurze w tych temperaturach. Wracałam do domu padnięta z pękającą głową :-p Mój mąż to z kolei odwrotność. Jemu nie przeszkadzają te upały wcale.
Teraz na zwolnieniu ciągle siedzę schowana w domu na parterze, gdzie panuje wieczny cień i przyjemny chłodek. Na górze w sypialni póki co nie śpię i nie przebywam, bo jest tam za gorąco. Chwilowo żyję jak wampir i ogólnie wegetuję, hehe. Czekam na ochłodzenie z niecierpliwością
Moja znajoma, która jest teraz w 8 miesiącu ciąży, najprawdopodobniej podczas kąpieli w jeziorze złapała jakaś bakterię i musi mieć na dniach cesarskie cięcie. Miała pecha...
Akilegna, a sen miałaś dobry Bardzo często śnią mi się dziwne sceny z udziałem mojego narodzonego już synka. Bardzo dziwaczne sny... Co jak co, ciągle mamy ciążę i macierzyństwo w głowie... Wszystko wychodzi w snach
Witam kochane jestem tutaj nowa i chciała bym się dowiedzieć czy któraś może miała podobnie bądź ma. Staramy się od 5 lat badania hormonalne ,laparoskopia o hydroskopia dobre partnera wyniki również lecz ciąży brak. Tarczycy nie mam danych leków nie przyjmuje. Dali nam teraz 3 miesiące jak nic nie wyjdzie to inseminacja? Może któraś tak miała i zna przyczynę bądź zaszła w ciążę? Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 21:46
-
Dominika1991 wrote:Witam kochane jestem tutaj nowa i chciała bym się dowiedzieć czy któraś może miała podobnie bądź ma. Staramy się od 5 lat badania hormonalne ,laparoskopia o hydroskopia dobre partnera wyniki również lecz ciąży brak. Tarczycy nie mam danych leków nie przyjmuje. Dali nam teraz 3 miesiące jak nic nie wyjdzie to inseminacja? Może któraś tak miała i zna przyczynę bądź zaszła w ciążę? Pozdrawiam
-
Aleksa nie ma co podziwiac kazdy inaczej odczuwa i reaguje na rizne pogody dla mnie np niepojete jest jak ktos daje rade funkcjonowac w zimie, uprawiac te wszystkie dziwne sporty, czy chodzic na dlugie spacery... jakbym nie miala psa to teraz bedac w ciazy nie wyszlabym z domu nawet i po tydzien czasu a zgnila pod kocem...
Tobie strasznie wspolczuje bo ja sobie mohej pracy w ta pogode w ciazy nie wyobrazam... u nas na oddziale jest spokojnie w takie upaly 35-40 stopni bo jest na ostatnim pietrze...
Ola powinno byc wpisane w karte ciazy
Pyram bo ja ten tez mialam jeszcze w normie a ze moj lekarz jest nadgorliwy to kazal zrobic jeszcze pelny i dopiero tam wyszedl problem bo po glukozie wszystkie wyniki i w pierwszym i drugim byly ok a na czczo lipa...
Dominika ja sie staralam 5 lat, przyczyna teoretycznie znana - brak owulki... ale trafilam do kliniki, zaczelam stymulacje, w jej czasie piekne owulki, super wyniki krwi, lekarz zdziwiony ze takie ladne cykle i nic z tego...
Bylam stymulowana i wielokrotnie do staran naturalnych i mialam inseminacje a ostatecznie ivf to dalo efekt...
Ale na 7 pobranych komorek mialam az dwie dobrej jakosci, wiec kto wie moze stymulacje itp wszystko bylo super ale komorki slabej jakosci wiec nie wychodzilo...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700