Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2529 826

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruch i morfologia słaba, ale mój mąż nadal pracuje przy chemii, a wiemy że po chemii miał takie fatalne wyniki

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam dokładnie tak samo jeśli chodzi o znajomych. Moja najlepszepsza kumpela urodziła w styczniu często wysyła mi zdjęcia itp. ale kontakt mamy też ograniczony jednak. A tak to raczej z nikim nie rozmawiam o staraniach, kto by chciał tego słuchać ! :P Dobrze, że Wy jesteście <3

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to nie tylko chodzi o starania tylko poprostu kazdy się odciął. więcej znajomych mamy w stronach męża ale nie chciałam się tam wyprowadzać :) musiałabym dziennie robić 50 km w obie strony do pracy. A mąż i tak pracuje tam gdzie ma zlecenia. Pochodziłam trochę i już się topię,, masakra jakaś a rano tak fajnie chłodno było ok. 7....

  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wczoraj jak zaczęłam sprzątąć o tej 21... miała być tylko łazienka. To poszło wszystko w ruch. Zostało tylko odkurzanie i jedno pranie. Normalnie jestem z siebie dumna miałam taki przypływ energii, że szok :D

    Nie jestem Perfekcyjną Panią Domu... po prostu jak 1,5 tyg patrzyłam na ten bałagan i ciągle powtarzałam, że dzisiaj posprzątam to w końcu się wzięłam w garść :P

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke masz rację, fajnie jest się komuś wygadać i nie trzymać tego w sobie. MałaMi na morfologie zawsze można coś poradzić, potrzeba czasu a na ilość plemników mężczyzna nie jest w stanie zrobić wiele. Ja wczoraj przepłakałam pół wieczora i przed snem mnie na żałość wzięło bo mój ma ŻPN i myśle,że tu jest sedno problemu ale powiedział, że do lekarza nie pójdzie. Zgodnie ze wskazówkami Taka_Babka dałam mu już spokój do nstępnej insyminacji...a potem znowu zacznę walczyć o swoje dziecko. Jak już kiedys zdarzy się CUD to licze na to, że jak zobaczy swoje dziecko to przeprosi za swoje zachowanie, że był taki oporny...

  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c nawet nie mów o sprzątaniu...mam jutro parapetówkę i jestem w proszku...na zakupy, zacząć coś przygotowywać, potem posprzątać, poustawiać wszystko...

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2529 826

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    wKratke masz rację, fajnie jest się komuś wygadać i nie trzymać tego w sobie. MałaMi na morfologie zawsze można coś poradzić, potrzeba czasu a na ilość plemników mężczyzna nie jest w stanie zrobić wiele. Ja wczoraj przepłakałam pół wieczora i przed snem mnie na żałość wzięło bo mój ma ŻPN i myśle,że tu jest sedno problemu ale powiedział, że do lekarza nie pójdzie. Zgodnie ze wskazówkami Taka_Babka dałam mu już spokój do nstępnej insyminacji...a potem znowu zacznę walczyć o swoje dziecko. Jak już kiedys zdarzy się CUD to licze na to, że jak zobaczy swoje dziecko to przeprosi za swoje zachowanie, że był taki oporny...


    Ile czasu się staracie? o pierwsze prawda? no niestety ja też miałam podobnie męciłam że ma iść że on też powinien się zaangażować itp. musiał sam zrozumieć, nic nie dało moje jęczenie

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pranie nastawiłam, poprasowane ubrania pochowałam łazienkę z grubsza ogarnęłam i tak kombinuje co jeszcze zrobić. Może jakieś ciasto bym upiekła bo jutro do tesciowej jedziemy tylko muszę pomyśleć jakie :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 08:48

  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    zuzi_c nawet nie mów o sprzątaniu...mam jutro parapetówkę i jestem w proszku...na zakupy, zacząć coś przygotowywać, potem posprzątać, poustawiać wszystko...
    ja robię niestety wszystko na ostatnią chwilę :( Ale będzie dobrze kochana przesyłam Ci trochę mojej energii bo normalnie mnie rozpiera. Najlepsze jest to, że dzisiaj wstałam i ściągnęłam już to pranie co wczoraj w nocy powiesiłam :D Naładowałam już do pralki kolejne. No istne wariactwo.

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u Was jak było, zabezpieczałyście się wcześniej przed staraniami?

  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 Staramy się od września ubiegłego roku, tak o pierwsze. Po odstawieniu antykonceptów, które był na PCOS urosła torbiel która musiała się wchłonąć, czekałąm na okres i nie przychodził i tak zeszło od września do listopada albo grudnia...potem naturalne starania ok 3-4 miesiące gdzie miesiąc w miesiąc miałam po 3 monitoringi w różnych dniach, nic nie rosło, później CLO 3 miesiące w różnych dawkach i też nic nie rosło i od razu skierowanie na klinikę, ale żeby tam iść trzeba było zrobić badanie nasienia i od tego się zaczęło..:-] Ja dostałam Letrozol na wzrost pęcherzyków i na niego zareagowałam a mój mąż po miesiącu miał gorsze wyniki niż pierwsze.. A USG mąż miał robione też około rok temu jak mu tam "coś" wyczułam i bardzo się bałam, żeby nie nie był jakiś poważny guz..też przepłakałam tydzień, żeby poszedł, bo w dzisiejszych czasach rak jest na porządku dziennym i poszedł w tajemnicy przede mną ale zrobił ;-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 08:53

  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c co brałaś? :D jakąś guaranę? :D

  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    ja robię niestety wszystko na ostatnią chwilę :( Ale będzie dobrze kochana przesyłam Ci trochę mojej energii bo normalnie mnie rozpiera. Najlepsze jest to, że dzisiaj wstałam i ściągnęłam już to pranie co wczoraj w nocy powiesiłam :D Naładowałam już do pralki kolejne. No istne wariactwo.
    Maaatkoo zuziii Ty szalona kobieto :D dom rozniesiesz hehehe Ja już dawno nie miałam powera takiego hehe

  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie nic, a nic! Wypiłam limonkowego Lecha Free bo taki zimniutki :D nie wiem co mi odbiło i dalej mnie trzyma póki co


    Abi my się zabezpieczaliśmy tak do lutego ale ogólnie to było tak pół na pół. Ale ja nie brałam tabletek anty. Z tych już zrezygnowałam w 2014 roku jak musiałam brać inne leki na epilepsję i lekarz mi powiedział, że przy tych lekach tabletki anty nie działają jak powinny więc niepotrzebnie będę sobie zaśmiecać organizm

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Zgredka02 Przyjaciółka
    Postów: 116 32

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane! Hah ta jedna godzina różnicy czasu robi swoje! Mam zawsze do nadrobienia minimum 2 strony :)
    Ze znajomymi dokładnie większość każdy sobie , spotkania od wielkiego dzwonu . . .

    6cs szczęśliwy <3
    f2w3ugpjw77wwi10.png
  • Zgredka02 Przyjaciółka
    Postów: 116 32

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Dziewczyny a u Was jak było, zabezpieczałyście się wcześniej przed staraniami?
    My w sumie nigdy zadnych tabletek tylko stosunek przerywany co nie jest zadna antykoncepcjä. . . Powinnam już po tym poznać że coś jest nie tak

    6cs szczęśliwy <3
    f2w3ugpjw77wwi10.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się od 8-9 lat nie zabezpieczaliśmy, tylko wcześniej było podejście ze jak się uda to fajnie. No ale niestety nic nie wychodziło... Jakieś 2 lata temu zaczęliśmy rozmawiać ze coś musi być nie tak ale że w tamtym roku ślub to odpuściliśmy trochę, po ślubie zamieszkaliśmy razem i stwierdziliśmy że musi się udac bo jesteśmy razem codziennie itd. No i zleciało 9 cykli które do niczego nie doprowadziły... I wiecie, może mam głupie podejście bo boję się ze to może być cb albo Bóg wie co jeszcze... ale nawet jeśli nie będzie happy endu to teraz wiemy ze jednak zaskoczyliśmy... Chyba świruję przed wynikami ze mam takie czarne podejście....

  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 nie denerwuj się! Myśl o fasolce :-) Musi być dobrze :-)

  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest tak że się denerwuję, po prostu taka myśl z tyłu głowy ze to zbyt piękne :)

  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:37

    7 cykl staran
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego