Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 9 sierpnia 2018, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:37

    7 cykl staran
  • Taka_Babka Autorytet
    Postów: 551 110

    Wysłany: 9 sierpnia 2018, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejbe talk i zdziala cuda. Ja w tym czasie bylam 2,5 miesiaca sierota i na płacz mnie caly czas zbieralo. w kosciele sie poryczałam jak o mamie wspomneli ( zmarła 2 miesiace przed slubem) i o tym by sie goscie bawli mimo wszystko... my z Moim Darkiem tanczylismy ale jako para mloda bylo tyle rzeczy ze moze 10 piosenek na cala noc przetanczylismy. Dobra kosmetyczka i bedzie gitara ;)

    9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 9 sierpnia 2018, 23:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka Hmmm ja miałam robiony zastrzyk na pęcherzyku 16,1 mm, i na drugi dzien pęcherzyk miał ok 17mm i na takim miałam robione IUI. Lekarz mówił, że powinien pęknąć na dzień następny czyli w sumie dwa dni po zastrzyku. W poniedziałek idę na progesteron czy owulka faktycznie była. Dziś 6 dzień po insyminacji i własnie takie kłucie podbrzusza i ból sutków :P Bo ja cycków to nie mam za bardzo :-P

  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 9 sierpnia 2018, 23:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:37

    7 cykl staran
  • Taka_Babka Autorytet
    Postów: 551 110

    Wysłany: 9 sierpnia 2018, 23:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Taka_Babka Hmmm ja miałam robiony zastrzyk na pęcherzyku 16,1 mm, i na drugi dzien pęcherzyk miał ok 17mm i na takim miałam robione IUI. Lekarz mówił, że powinien pęknąć na dzień następny czyli w sumie dwa dni po zastrzyku. W poniedziałek idę na progesteron czy owulka faktycznie była. Dziś 6 dzień po insyminacji i własnie takie kłucie podbrzusza i ból sutków :P Bo ja cycków to nie mam za bardzo :-P

    10 dni po zastrzyku testy sa nie wiarygodne bo jest zwiekszony poziom hormonow. Polecam kolo 12-14 dnia robic test. Jestem na wielu watkach i ucze sie cale zycie ;)

    wKratke ASMen dokladnie. patrze teraz na stron i to chyba nie wasze regiony. bo nie jest to sieciowka. ale polecam male sklepy o przystepnych cenach. I zeby bylo jasne...
    Sierota z 10 tys na koncie ( ubezpieczenie po mamie.. kupilismy 9 miesiecy przed slubem mieszkanie z MDM do remontu kapitalnego bo tam to moja babacia by nie mieszkala.... ) wiec wszystko ladowalismy w mieszkanie... i na wesele to mielismy tylko sypialnie i lazienke na gotowo... za wyplate dwa dni przed slubem kupilam kanape zeby moi goscie mieli gdzie spac... a do 3 pokoju dalam materae gimnastyczne z pracy... i Ci z co spali w tym pokoju byli najbardziej wyspani ;P

    Marta, wKratke spokoj was uratuje. suknie zamawialam 1,5 roku przed ( z mama) byla ok ale mogla byc lepsza ale znowu i tak by mnie stac nie bylo bo na suknie dala mi chrzesna po smierci mamy.. bo dzien przed smiercia mamy kupiłam sypilnie za w huj hajsu... i dzis powiem jako doswiadoczona. Tobie ma byc dobrze reszta da rade;) Obiecuje. I nie bedze bo ten mial tak a ja nie mam... ja mialam djdzeja... wszyscy stekali.. byl wykurwistu... i znajomi brali nmiary i chlopak leci w eter.... i to sie liczy dobra muza i brak wodki.... ( myslalam ze zaloba to pic nie beda a jednak pili i trzeba bylo na CPN jechac po % ) Luz laski naprawde luz tylko ratuje sytuacje ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 23:43

    9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dobrego dnia!

    TakaBabka w Kratke ojjj ślub to ja miałam inny ale tak dobrze wspominam wszystko z łezką w oku :) <3 właśnie jutro będziemy nocować dokładnie w tym samym miejscu o tej samej porze co rok temu ach wrócą wspomnienia na pewno!

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami dziewczyny i ide juz na kawe :-)

  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Witam sie z Wami dziewczyny i ide juz na kawe :-)

    Abi jak się czujesz ??

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2532 827

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

    Witam wszystkie nowe osóbki :) u mnie okres owulacyjny stwierdziłam że nie przestajemy się starać po HSG i tak wątpie żeby się udało ponieważ długo już się staramy :) więc postanowiłam nie odpuszczać :)

    Miłego dnia wam życzę :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2532 827

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zastanawiam się jeszcze, bo 18 mam wizyte w klinice, czy jej nie przełożyć i dać nam jeszcze 2-3 miesiące? bo wiem że lekarz będzie chciał już rozmawiać o inseminacji

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Abi jak się czujesz ??
    Dzisiaj to tak normalnie :-) do poludnia bede miala wiesci czy beta rosnie bo przecież nie wytrzymalam :D narazie jestem spokojna :-)

    Rubii lubi tę wiadomość

  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    A i zastanawiam się jeszcze, bo 18 mam wizyte w klinice, czy jej nie przełożyć i dać nam jeszcze 2-3 miesiące? bo wiem że lekarz będzie chciał już rozmawiać o inseminacji
    Ja bym nie przekladala, porozmawiać z Nim mozecie ns ten temat ale to przecież jeszcze nie musi być ostateczna decyzja :-)

  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:37

    7 cykl staran
  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 jakie mąż miał wyniki?? Dziewczyny uzależniłam się od Was...zanim oczy zamknę i rano ledwo je przetrę już lecę do Was na forum :-P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 08:10

  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Dzisiaj to tak normalnie :-) do poludnia bede miala wiesci czy beta rosnie bo przecież nie wytrzymalam :D narazie jestem spokojna :-)

    Abi to czekamy na info! :)

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha niestety to forum tak działa :) Ja się tak cieszę ze tutaj trafiłam, zwłaszcza że praktycznie z nimkim od jakiegoś czasu nie mam kontaktu moje znajome urodziły dzieci i są zajęte maluchami, koleżanka z którą do tej pory miałam dobry kontakt jakoś się odcieła nawet nie wiem z jakiego powodu. I tak siedzę i Wam tutaj przynudzam i głowy zawracam :)

    Rubii lubi tę wiadomość

  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dam znać, mam nadzieję ze będą przed 10 tak jak ostatnio :)

    zuzi_c lubi tę wiadomość

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2532 827

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    MałaMi90 jakie mąż miał wyniki?? Dziewczyny uzależniłam się od Was...zanim oczy zamknę i rano ledwo je przetrę już lecę do Was na forum :-P


    Te wyniki są już po poprawie, gdzie lekarz stwierdził że nam daje 3 miesiące i żeby później rozważyć inseminację że według niego nie ma już co poprawiać przepisał dodatkowo jeszcze witaminę E i kazał brać witaminę C

    Objętość 1,2ml >=1,5ml
    Aglutynacja -
    Upłynnienie 45 <60min
    Kolor prawidłowy prawidłowy
    lepkość + zwiększona
    PH 8,7 >=7,2
    Liczba komórek okrągłych 1,8 <5mln/ml
    w tym liczba leukocytów 0,1 <1mln/ml
    Koncentracja 50,0 >=15mln/ml
    Całkowita liczba w ejakulacie 60,0 >=39mln
    Żywotność: 58% >=58%
    Ruch postępowy 24% >=32%
    Ogólny % ruchliwości 33% >=40%
    Morfologia 1% >=4%

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałąMi90 Czyli ilość jest duża, jestem pewna, że niedługo się uda :-) Życzę tego z całego serducha!! :-) Abi90 nie przynudzasz! miło poczytać, że ktoś jest szczęśliwy i pomarzyć, że i ja kiedyś taka będę :-)

  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:37

    zuzi_c lubi tę wiadomość

    7 cykl staran
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego