X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika 91
Odpowiedz

Staraczki z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • pigula_91 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Klaudia szansa na ciążę jest zawsze. Tak jak pisze Letitbe postaraj sie bardziej wnikliwie obserwować swoje ciało. Sam kalkulator ciąży za bardzo nic nie nie powie o owu. :-)

Pigula gratuluję bety. Będziesz sprawdzała przyrost?

Dopiero w przyszłym tygodniu, nie mam możliwości wcześniej.

Frelicia ja się mega słabo czułam przy owulacji, niby jak na okres a niby jak na przeziębienie.

A ( 02.08.2018)
    F ( 24.03.2020)

Aniołek 8tc ( 28.08.2017)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja się rano budzę jak przeziębienie. Boli mnie gardło i ciągam nosem. Po kąpieli przechodzi. Po śniadaniu zaczął mnie boleć brzuch i lędźwie. Potem cisza. Potem znowu bóle jakby okresowe. Cisza. I znowu. Śmieszne. Jutro o 9.30 mam monitoring.

• pigula_91 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie raz ciagło w pachwinach, albo kłucie w podbrzuszu ale to znaczy że owulacja w toku.

A ( 02.08.2018)
    F ( 24.03.2020)

Aniołek 8tc ( 28.08.2017)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dzisiaj trochę niedysponowany... ale i tak go dopadnę :D codziennie od zastrzyku....

kłucie też było ale bardziej w brzuchu niż podbrzuchu :D

dobrze że jutro monitoring.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 20:19

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    No właśnie ja się rano budzę jak przeziębienie. Boli mnie gardło i ciągam nosem. Po kąpieli przechodzi. Po śniadaniu zaczął mnie boleć brzuch i lędźwie. Potem cisza. Potem znowu bóle jakby okresowe. Cisza. I znowu. Śmieszne. Jutro o 9.30 mam monitoring.

Daj znać po monitoringu co i jak :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na becie ale wyniki dopiero we wtorek :( chyba mam pecha do tych laboratoriów.

Frelcia daj znać kiedy monitoring i jak poszło:)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu tak późno? U mnie wyniki są w systemie jeszcze tego samego dnia i to nawet w sobotę. W jakimś konkretnym laboratorium robisz te badania?

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była owulka, była;) jest ciałko żółte.

Marta..a, madzi2506, tym_janek lubią tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia super! To jeszcze podzialajcie i czekamy :)

Letitbe w takim zwykłym:( podejrzewam że dlatego że w sobotę to nie są dzisiaj ale mąż robił też krew tylko zwykle badanie i będzie miał wyniki w poniedziałek:( nie wiem czemu tak późno:( kiedyś coś tam robiłam to też miałam popołudniu już wynik :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 10:08

• madzi2506 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia super wiadomość!

Marta trochę późno, no ale cóż zrobić. Najważniejsze żeby wynik był satysfakcjonujący ;-)

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja dzisiaj byłam na becie ale wyniki dopiero we wtorek :( chyba mam pecha do tych laboratoriów.

Frelcia daj znać kiedy monitoring i jak poszło:)

Ojej, strasznie długo musisz czekać. Poniedziałek to bym stwierdziła jeszcze "ok, mamy weeknd, bedzie po weekendzie", ale wtorek? U nbie wyniki sa niemal zawsze tego samego dnia, czasem nastepnego rano.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Była owulka, była;) jest ciałko żółte.

Super! Teraz tylko nic, tylko trzymac kciuki za zagniezdzenie ;)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem po owulacji już nie ma sensu bo to tylko od 6-12h czasu na zapłodnienie ale..wczoraj dzialalismy to podziałamy jeszcze dwa dni :) zajadę tego mojego Męża. Seks prawie codziennie hahaha

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Z tego co wiem po owulacji już nie ma sensu bo to tylko od 6-12h czasu na zapłodnienie ale..wczoraj dzialalismy to podziałamy jeszcze dwa dni :) zajadę tego mojego Męża. Seks prawie codziennie hahaha
    Frelcia, zagniezdzenie a nie zaplodnienie ;) a co do zapłodnienia to ksiazka od ginekologii twierdzi, ze komorka jajowa po owulacji zyje 24h, wiec tyle czasu ma jeszcze szanse na zaplodnienie ;)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Frelcia, zagniezdzenie a nie zaplodnienie ;) a co do zapłodnienia to ksiazka od ginekologii twierdzi, ze komorka jajowa po owulacji zyje 24h, wiec tyle czasu ma jeszcze szanse na zaplodnienie ;)
    O widzisz. Czyli jak jest ciałko żółte to mam jeszcze 24h?

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie od owulacji jest jeszcze czas, dlatego ja też po owulacji pilnowałam żeby jeszcze raz wymienić warte żołnierzyków :) ale ja nie miałam monitoringu tylko testy i temperaturę, dlatego pisałam, że jeszcze raz trzeba podziałaż :)

tym_janek lubi tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciałko żółte powstaje po owulacji i przez cala 2 faze cyklu powoli przekształca się w ciałko białawe, a potem zanika. Więc nie można stwierdzić, że jak widać ciałko żółte to masz 24h, ale masz 24h po tym jak uwolniona zostanie komórka. Jak widać na usg ciałko żółte to nie zawsze wiadomo czy ono jest sprzed 6h czy sprzed 2 dni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 12:12

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Ciałko żółte powstaje po owulacji i przez cala 2 faze cyklu powoli przekształca się w ciałko białawe, a potem zanika. Więc nie można stwierdzić, że jak widać ciałko żółte to masz 24h, ale masz 24h po tym jak uwolniona zostanie komórka. Jak widać na usg ciałko żółte to nie zawsze wiadomo czy ono jest sprzed 6h czy sprzed 2 dni ;)

Na pewno nie dłużej niż 2 dni je mam ale mniejsza oto :)

Martwię się teraz czy żel conceive pomógł czy zaszkodził...

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego miałby zaszkodzić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki z dzisiaj, pierwszej bety: 468.3 mIU/ml .
    Druga w poniedziałek.

Marta..a, Frelcia, tym_janek, Letitbe, pigula_91, melba, mala_misia lubią tę wiadomość

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ