Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika 91
Odpowiedz

Staraczki z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3045 2058

    Wysłany: 31 marca 2018, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkim Wam i Waszym rodzinom życzę:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e5aa330e019.jpg

    madzi2506, meggire lubią tę wiadomość

    qdkkx1hppzr9qlv8.png
    p19ucsqvh84pvyvi.png
  • madzi2506 Autorytet
    Postów: 630 240

    Wysłany: 31 marca 2018, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt kochane! Dużo radości :-)

    agniecha2101 lubi tę wiadomość

    r7xztyt.png

    Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8175 5715

    Wysłany: 1 kwietnia 2018, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych i rodzinnych świąt :)

    agniecha2101, madzi2506 lubią tę wiadomość

    f1d9680377.png
  • Mamba91 Autorytet
    Postów: 600 354

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam samopoczucie dziewczyny? Świętujecie jeszcze, my dzisiaj leniny się w domu. Mielismy w planach jakieś spacery ale pada deszcz że śniegiem i jest tylko 2 stopnie więc leniwie spędzimy dzień pod kocem :D

    2nn33e3k7q5t268q.png

    22.08 21+2 - 450g szczęścia 🥰
    22.07 będzie córeczka - Amelka 🥰
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗
    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8175 5715

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie słoneczko :) wybieramy się na krótki spacer :D trzeba korzystać póki mozna

    agniecha2101 lubi tę wiadomość

    f1d9680377.png
  • madzi2506 Autorytet
    Postów: 630 240

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też lenimy się w domu ;-) u nas niby słoneczko ale okropnie wieje. A z racji tego że mały w nocy z czwartku na piątek obudził się z ponad 40 stopniowa gorączką to siedzimy grzecznie w domku. Teraz już znacznie lepiej, ale za to mnie chyba coś zaczyna brać :-/

    r7xztyt.png

    Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3045 2058

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba91 wrote:
    Jak tam samopoczucie dziewczyny? Świętujecie jeszcze, my dzisiaj leniny się w domu. Mielismy w planach jakieś spacery ale pada deszcz że śniegiem i jest tylko 2 stopnie więc leniwie spędzimy dzień pod kocem :D
    U nas wczoraj mała libacja :-P w moim przypadku oczywiście bezalkoholowa ;-) a dziś piękna pogoda, więc zabrałam swojego skacowanego męża na spacer ;-) Przeszliśmy 4 km i wróciliśmy do domku, ja na kawkę, a mąż otworzył sobie piwko :-)

    qdkkx1hppzr9qlv8.png
    p19ucsqvh84pvyvi.png
  • Kruszynka91 Autorytet
    Postów: 511 558

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również słońce i wiatr .. mieliśmy iść na spacer ale siedzimy jednak w domu. Testy owulacyjne miałam pozytywne w sobotę i niedzielę więc mieliśmy pracowite święta ;) zobaczymy czy się wykluje jakiś kurczaczek

    agniecha2101, Mamba91 lubią tę wiadomość

    km5sroeqzvrm7hel.png

    28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

    1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8175 5715

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zakrapiana impreza, piłam ale z tyłu głowy miałam taką myśl że może to ostatnia taka impreza na dłuższy czas :) oby

    agniecha2101 lubi tę wiadomość

    f1d9680377.png
  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3045 2058

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    U nas też zakrapiana impreza, piłam ale z tyłu głowy miałam taką myśl że może to ostatnia taka impreza na dłuższy czas :) oby
    Życzę Ci tego ;-) Ja pierwszy raz w życiu cieszyłam się, że nie mogę pić w święta :-P

    qdkkx1hppzr9qlv8.png
    p19ucsqvh84pvyvi.png
  • Marta..a Autorytet
    Postów: 3519 1262

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My odpoczywamy w domu bo w święta mąż był chory, a jutro jedzie w delegację i dla bezpieczeństwa nigdzie nie wychodzimy.

    Też wam życzę nie picia ;)

    dqprj44jb0x2dhmw.png
    Córeczka 15 czerwiec 2020 <3 9tc
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko żebym dołączyła do Was :) Od jakiegoś czasu trochę podczytuję, ale dopiero dziś postanowiłam się zarejestrować.

    Na wstępie życzę Wam Wesołych Świąt, choć już prawie koniec ;-)

    Krótko moja historia: staramy się od początku roku, ale przestaliśmy się zabezpieczać już prawie rok temu. Mam insulinooporność i niedoczynność tarczycy, na szczęście obie w małym stopniu. Dziś 26dc, prawdopodobnie 10dpo (nie mierzyłam dotąd temperatury, ale cykle mam raczej regularne).

    Od wczoraj czuję co jakiś czas lekkie kłucie w podbrzuszu - nigdy tak nie miałam, więc naturalnie nadzieja w tym cyklu u mnie większa, ale nie chcę się za szybko cieszyć..

    meggire, agniecha2101, malutka_mycha lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Poczekalnia Autorytet
    Postów: 958 831

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 22:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Cześć :) Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko żebym dołączyła do Was :) Od jakiegoś czasu trochę podczytuję, ale dopiero dziś postanowiłam się zarejestrować.

    Na wstępie życzę Wam Wesołych Świąt, choć już prawie koniec ;-)

    Krótko moja historia: staramy się od początku roku, ale przestaliśmy się zabezpieczać już prawie rok temu. Mam insulinooporność i niedoczynność tarczycy, na szczęście obie w małym stopniu. Dziś 26dc, prawdopodobnie 10dpo (nie mierzyłam dotąd temperatury, ale cykle mam raczej regularne).

    Od wczoraj czuję co jakiś czas lekkie kłucie w podbrzuszu - nigdy tak nie miałam, więc naturalnie nadzieja w tym cyklu u mnie większa, ale nie chcę się za szybko cieszyć..

    Kochana witaj witaj ! Miło Cię tutaj widzieć, bo jest to wątek gdzie wszyscy zachodzą w ciążę :-) Tego też życzę tobie !

    Ludzie dziewczyny dlaczego jesteśmy tak stworzone, że na wynik musimy czekać dwa tygodnie ? WHY !!!! Ja już nie wyrabiam :-) Hahaha a beta dopiero 13 kwietnia :-)

    ON - morfologia 3 % JA - insulinooporność.
    28.02.2018 pierwsza IUI :-( 29.03.2018 druga IUI :-( 27.04.2018 trzecia IUI :-(
    26.06 cb 01.08 :-(
    19.10 :-(
    22.03 transfer 4.1.1. Beta 10 dpt 288 mIU/ml 😍
    Będę czekać, aż się doczekam.
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8175 5715

    Wysłany: 3 kwietnia 2018, 23:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekalnia wrote:
    Kochana witaj witaj ! Miło Cię tutaj widzieć, bo jest to wątek gdzie wszyscy zachodzą w ciążę :-) Tego też życzę tobie !

    Ludzie dziewczyny dlaczego jesteśmy tak stworzone, że na wynik musimy czekać dwa tygodnie ? WHY !!!! Ja już nie wyrabiam :-) Hahaha a beta dopiero 13 kwietnia :-)
    U mnie testowanie 12 więc łączę się z Tobą w bólu :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 07:41

    f1d9680377.png
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekalnia wrote:
    Kochana witaj witaj ! Miło Cię tutaj widzieć, bo jest to wątek gdzie wszyscy zachodzą w ciążę :-) Tego też życzę tobie !

    Ludzie dziewczyny dlaczego jesteśmy tak stworzone, że na wynik musimy czekać dwa tygodnie ? WHY !!!! Ja już nie wyrabiam :-) Hahaha a beta dopiero 13 kwietnia :-)

    Dziękuję, mam nadzieję, że nam wszystkim się to uda w końcu ;)
    Ten cykl niestety nie jest szczęśliwy dla mnie, zaczęło się plamienie, więc pewnie za kilka godzin @ się rozbuja :(

    Trzymam kciuki za Was :*

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Olga91 Debiutantka
    Postów: 9 0

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

    Staramy się z mężem już pół roku o dziecko, bezskutecznie.
    Mąż zrobił badanie nasienia, ja byłam u ginekologa niby na pierwszy rzut ok wszystko ok, stwierdził żeby jeszcze spokojnie poczekać kilka miesięcy z bardziej szczegółowymi badaniami.
    Jak wy uważacie? czekać? od jakich badań mogę zacząć? Na co zwrócić uwagę itd?

    e9f29bb8fc61e579b8467461b12acb16.png
  • MartitaS Autorytet
    Postów: 427 312

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Olga :)
    Ja nie czekałam do roku starań. Miałam przeczucie, że coś jest nie tak i nie ma sensu czekać. Uważam, że dobrze jest zrobić taką podstawę - prolaktyna, progesteron, LH, FSH, TSH, FT3, FT4 (mam gdzieś wypisane które w którym dniu cyklu). Jak wyniki są ok to faktycznie można około roku się starać, a potem dokładniejsze badania.
    U mnie na pierwszy rzut oka było ok, ale jak na własną rękę zrobiłam badania to wyszło mi za wysokie TSH i za wysoka prolaktyna, niski progesteron (możliwe, że nie miałam owu). Zmieniłam gin, która uważa, że dobrze jak dziewczyny zrobią badania zanim zaczną się starać, wtedy można przez rozpoczęciem starań wszystko uregulować.

    Olga91 lubi tę wiadomość

    3i49e6ydo0n0ztfh.png
    Starania od VII.2017
    25.11.19 II ❤
    6.12.19 jest ❤
  • Poczekalnia Autorytet
    Postów: 958 831

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga91 wrote:
    Hej,

    Staramy się z mężem już pół roku o dziecko, bezskutecznie.
    Mąż zrobił badanie nasienia, ja byłam u ginekologa niby na pierwszy rzut ok wszystko ok, stwierdził żeby jeszcze spokojnie poczekać kilka miesięcy z bardziej szczegółowymi badaniami.
    Jak wy uważacie? czekać? od jakich badań mogę zacząć? Na co zwrócić uwagę itd?

    Witaj kochana! A jakie wyniki twojego męża ? To bardzo dobrze, że zaczęliście od tego. Jeśli będą poniżej norm to wyhodowanie nowego nasienia to 3 miesiące. Możesz zbadać sobie tarczycę - idź po skierowanie do lekarza POZ. A u gina sprawdziłabym czy mam owulacje. Ilodniowe masz cykle ?

    ON - morfologia 3 % JA - insulinooporność.
    28.02.2018 pierwsza IUI :-( 29.03.2018 druga IUI :-( 27.04.2018 trzecia IUI :-(
    26.06 cb 01.08 :-(
    19.10 :-(
    22.03 transfer 4.1.1. Beta 10 dpt 288 mIU/ml 😍
    Będę czekać, aż się doczekam.
  • Poczekalnia Autorytet
    Postów: 958 831

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Dziękuję, mam nadzieję, że nam wszystkim się to uda w końcu ;)
    Ten cykl niestety nie jest szczęśliwy dla mnie, zaczęło się plamienie, więc pewnie za kilka godzin @ się rozbuja :(

    Trzymam kciuki za Was :*

    Nowy cykl - nowe nadzieję :-) Niestety dawno temu zapomniałam jak to było w 5 cs :-) Musisz nabrać cierpliwości, bo niestety ciąża nie jest jednak taka prosta jak wszystkim się wydaje :-)

    ON - morfologia 3 % JA - insulinooporność.
    28.02.2018 pierwsza IUI :-( 29.03.2018 druga IUI :-( 27.04.2018 trzecia IUI :-(
    26.06 cb 01.08 :-(
    19.10 :-(
    22.03 transfer 4.1.1. Beta 10 dpt 288 mIU/ml 😍
    Będę czekać, aż się doczekam.
  • meggire Przyjaciółka
    Postów: 109 44

    Wysłany: 4 kwietnia 2018, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wpadłam się pożalić :( nie mam komu, bo nie rozmawiałam z przyjaciółmi ani rodziną o staraniach, więc może tutaj dostanę trochę zrozumienia. Czy Wy też macie takie stany depresyjne? Czuje się okropnie, nic mnie nie cieszy... Nie chce mi się chodzić do pracy, nawet seksu mi się już nie chce (a mam dziś pozytywny test owu). Do tego mąż chyba jest już na granicy wytrzymałości, mówi, że nie chce mnie już słuchać. Temat zajścia w ciąże zdominował moje życie. Obliczyłam, że miesięcznie biorę ok. 200 pigułek (wszystko zalecone przez lekarza oczywiście). Jak się od tego uwolnić? Wszędzie widzę niemowlaki, mój ulubiony wózek (tak wiem, że to trochę śmieszne mieć wybrany wózek nie będąc w ciąży) rozpoznaję z kilometra. Ktoś ma na to receptę? Czuję, że niedługo się załamię. Nigdy bym nie pomyślała, że tak będą wyglądały moje starania o dziecko...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 17:01

    17 cs
    euthyrox 75/100, dostinex, B complex, wit D3, acard, Glucophage 1500, neoparin po owulacji

    maj 2018 HSG - jest drożność

    po leczeniu immunosupresyjnym (październik 2018)
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego