Staraczki z UK !!! Jak sie starać w Anglii
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
Ponieważ metody leczenia w uk sa zupełnie inne niz w naszym kraju zdecydowałam sie założyć nowy temat aby pomoc sobie wzajemnie ... Czytając posty dziewczyn z Polski mam wyrzuty sumienia ze nie mogę przejść tych wszystkich badań w naszym kraju ... Bo wydaje mi sie ze sa badane szczegółowo a przede wszystkim zaczyna sie od przebadania macicy a w uk ? Głupi gp ktory mowi " fine" a mi się gotuje w srodku ... Jestem juz 5 mies staran ale mam 36 lat dla nich to nic ! Co miesiac Daje mi rozpis kiedy mam się kochac !!! O czym ja dawno Wiem !!! Jakie badanie mozna tu wymusic I jak fachowo się naxywaja !!! Łàczmy się rodaczkiFerrari -
Hej, Ja nie jestem staraczka już ale na Ovu odwiedzam ciągle moje Panie i się udzielam, znalazłam ten Twój post i stwierdziłam, że napiszę. Mieszkam od ponad dwóch lat w Wielkiej Brytanii i również dwa lata się staraliśmy o dziecko... W Uk mają dziwne metody, odsylaja ciągle Cie z kwitkiem bo oni już nie chcą więcej dzieci od nas, takie mam momentami wrażenie!!! tak jak mówisz, co Ci po tym ze wiesz jak się masz kochać a oni dadzą Ci kartkę z tym samym. Ja przejechałam się ogólnie na służbie zdrowia tu w Uk o ile można tak to nazwać i nie leczylam się tu bo przy staraniach wystąpiło wiele problemów zdrowotnych u mnie, sądzę że gdyby nie moje leczenie w Pl pełno badań do.tej pory nie zaszłambym w Ciążę. Nie macie możliwości polecieć na tydzień dwa do pl na badania? Ja dla dziecka to zrobiłam i.latalam co kilka miesięcy di.lekarzy i na badania bo tu Niby po 35 roku życia coś ruszają z kobietą i jakieś badania.robią jak starasz się ponad 3 lata... Nie wiem jak.to.dokładnie. Idź do GP powiedz ze w pl byłaś zrobić badania i nie masz w ogóle owulacji sklam lub nie bo tak nie daj Boże może być i co z tym zrobić a ty starasz się o dziecko, gdzieś pewnie cie skieruja. Poproboj różnych metod
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
NAKLAM ILE WLEZIE BO Z NIMI TAK TRZEBA! Powiedz ze badając się w pl właśnie odkryli przez badania i usg brak owulacji może wyślą męża na badanie nasienia i w najgorszym przypadku lub może najlepszym co do Anglii iui lub in vitro. Daj znać czekam z wielką ciekawoscia
-
Po ubarwnieniu kilku szczegółów zrobili mi usg i stwierdzono pcos. Zbadali hormon testosteron i potwierdził te cholerne policystyczne jajniki. W kwietniu byłam w Pl gin potwierdził pcos i zalecał stymulację owulacji ale musiałabym zostać dłużej w kraju co było nie możliwe. Dzisiaj mam zamiar męczyć doktor rodzinną żeby coś z tym zrobiła ale nie liczę na pozytywne zakończenie[/link]
-
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:Niby po 35 roku życia coś ruszają z kobietą i jakieś badania.robią jak starasz się ponad 3 lata...
Po roku nieudanych starań odsyłają na podstawowe badania krwi, w 3dc i w 21 dc. Robią też posiew na chlamydię i zlecają badanie nasienie. Potem kierują na badania HSG do szpitala. A potem dają skierowanie do szpitala do ginekologa i w tym momencie rola GP już się kończy. NHS nie jest może zbyt super, ale nie ma sensu kłamać z tymi 3 latami rzekomego nic nierobienia.
A do Polski nikt co kilka miesięcy latać nie będzie, bo każdy tu pracuje. No chyba, że miałaś aż nadto wolnego czasu. -
Jestem już po wizycie I nie uwierzysz! !!
Skierowała mnie do specjalisty gdzie będę monitorowana i najprawdopodobniej będę miała wspomaganie owulacji! !
W ciągu trzech tygodni ma przyjść list gdzie i kiedy pierwsza wizyta
Powiedziała ze zrobili wszystko i teraz czas na specjalistę. Była zgodna co do braku owulacji, mówiła że mogę ją mieć ale bardzo rzadko. I wspomaganie jak najbardziej zalecane Jaka jestem szczęśliwa! !!!Justine M lubi tę wiadomość
[/link]
-
Hey my wróciliśmy od gp .. Dzis robili badanie mojemu panu na wszystko za tydz wyniki jezeli cos zle to tak jak pisalyscie do specjalistycznego szpitala ... Ja jutro idę na wizytę i mam nadzieje wydukam wiecej możliwych badań usg itd ... Bo to wszystko robię z myślą tez i o zdrowiu... Szczerze mówiąc chyba mnie psychika blokuje jestem kłębkiem nerwów czuje sie jakoś zleFerrari
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem ciekawa jak będzie wygladala wizyta u specjalisty Mysle ze tez zbadają nasienie meza i zleca jakies dodatkowe badania dla mnie A jest tu ktoś kto ma stymulacje owulacji? I moglby napisac jak to wygląda?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 13:59
[/link]
-
Lady Maruda wrote:Co za kłamstwo.
Po roku nieudanych starań odsyłają na podstawowe badania krwi, w 3dc i w 21 dc. Robią też posiew na chlamydię i zlecają badanie nasienie. Potem kierują na badania HSG do szpitala. A potem dają skierowanie do szpitala do ginekologa i w tym momencie rola GP już się kończy. NHS nie jest może zbyt super, ale nie ma sensu kłamać z tymi 3 latami rzekomego nic nierobienia.
A do Polski nikt co kilka miesięcy latać nie będzie, bo każdy tu pracuje. No chyba, że miałaś aż nadto wolnego czasu.
Mania super wiadomość!!! To czekamy teraz na rozruch sytuacji jednak mocno trzeba im nagadac -
banan na buzi od rana. Od początku starań wiedziałam że że mną jest coś nie tak i musiałam swoje wychodzić i wyprosic teraz jestem spokojna że w końcu zrobią konkretne badania i wrazie co pomogą No i w końcu będzie kontakt z ginekologia tak jak w Pl
Drica78 lubi tę wiadomość
[/link]
-
Mania super jeszcze raz gratka za udaną akcje haha. Ja mówię że mną w ogóle prawie nie chcieli dyskutować, dla nich za młoda na to by coś było źle... Ale u mnie w Gp w ogóle jebniete pracowaly serio. No ale mniejsza o mnie bo Ja już problemów nie mam takich, za dużo już przeżyłam chyba i Bozia wynagrodzila tak też niedługo bd z wami. Czasu trzeba niestety a tego nie przyspieszymy
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Chciałabym byc na tym etapie ...
A jak wyczuli brak owulki ??? Bo mi pobrali krew w 21 dc i ostatnio powiedzieli ze miałam owulke ale słaba !!! Troche sie rozdrażnilam bo nie wiem co wg nich jest słaba owulka ?!Mania1718 lubi tę wiadomość
Ferrari