Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z UK !!! Jak sie starać w Anglii
Odpowiedz

Staraczki z UK !!! Jak sie starać w Anglii

Oceń ten wątek:
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby wymusić badanie usg skłamałam ze ciągle mnie boli :) i dzięki temu dowiedziałam się że mam pcos. Lekarz w Pl zalecał stymulację owulacji. Bo przy tym pcos jest owulacja ale bardzo rzadko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 15:23

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest w ogóle coś takiego jak słaba owulacja? Ja wiem ze może być niedomoga ciałka żółtego ale to później ale nie słyszałam żeby owulacja była słaba, trochę późno to badanie jak na moje ci robili bo powinni zacząć gdzieś koło 16 dc bo jednak nie każda ma tak późno owulacje

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Drica78 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 1718 ja nie czekałam jak dostałam 2 dni temu okres to sie rozpłakałam ;-( i jemu zrobiło sie smutno wiec powiedział a moze ze mna jest cos nie tak moze sperma słaba ??? No i zadzialalam !!! Zrobiłam mu dzis rano wizytę i poszedł powiedział ze chce sprawdzić bo jego dziewczyna na łeb dostaje !!! Haha i dali mu pojemnik bez problemu na "zabawe"
    Ale szczerze zrobili mu na wszystko od A-Z badania ... On pali papierosy kawa !! To wszystko jest niestety tez problemem

Mania1718 lubi tę wiadomość

Ferrari
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafiłaś na na prawdę w porządku osobę. Ja w ogóle nie ufam służbie zdrowia angielskiej. Kiedyś dostałam zapalenie organizmu i pojechałam do szpitala to stwierdzili że mam zapalenie krwi!! :/ i dali na to furagine, dobrze że do pl poleciałam bo w wieku 20 paru lat zawał miałam jak na dłoni przez ich niedopilnowanie i od tamtego incydentu miałam pełno problemów ze zdrowiem w tym brak owulacji itp masakra. .. Nawet wspominać nie chce bo płakać się chce

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj na prawdę dostałaś odrazu pojemnik do badania i zrobili odrazu??
    Nam powiedzieli ze na list ok 1 miesiąca musimy czekać potem na jakieś spotkanie wspólnie omówić co i jak z badaniem później znów list i wtedy na badanie wszystko miało zająć ok2-3 miesięcy. Ja na prawdę mam jakieś gp i szpitale zjebane tu

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Drica78 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona no właśnie mi sie tez to nie mieści w głowie ... Nie rozumiem pojęcia słaba owulacja !! Dlatego zakręciło mnie juz to wszystko a ze to pierwsze podejście badanie wzruszyłam ramionami i dopowiedziałam sobie sama ... Hummm
    Uważasz ze szybciej powinni to zrobic ? Teraz miałam tez pobrana krew w 21 dc choć mam 28 cykle miesiączkowe to nie wiem z czym oni zwlekają i o co chodzi ... Oh kurde gdzie tu złapać dobrego dr ????

Ferrari
  • Drica78 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zakręcona był pierwszy raz i powiedział ze od 6 mies staramy sie ....

Ferrari
  • Drica78 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydz odbieramy wynik ... Zobaczymy

Ferrari
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też pali fajki i pije rano czarnucha :D Wspomniałam mu dzisiaj ze pewnie zbadają jego nasienie ;) mówił nie ma problemu (cwaniak pewny że wszystko ok :D) to się okaże ;) może rzuci.
    I szczerze to też nie wiem co u nich oznacza słaba owulacja. Jestem tu ponad 4 lata i do dziś ich nie rozumiem :D Trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę i pamiętaj ubarwnij trochę obawy to może pomogą szybko ;)

• Drica78 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie mieszkasz ??? Bo ja mieszkałam w Londynie teraz przeniosłam sie do Edynburga do Szkocji jestem bardziej zadowolona bo w Londynie ciapaty troche olewał sprawę tu Szkoci sa dość ok ...

Emy lubi tę wiadomość

Ferrari
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wychodzę z założenia że trzeba trochę ubarwiac czy to Pl czy uk

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem osobą która kłamie ale po tyle akcjach w UK i w Pl że służba zdrowia wiem ze inaczej się nie da. Nie wiem do kogo pytanie, Ja mieszkam w Derby w Anglii

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Drica78 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ja mam wizytę i chce wymusić usg !!! Zobaczymy ja juz nawet płacze na zawołanie jak o tym mowię

Ferrari
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam;:D
    Najpierw staraliśmy się 9 miesięcy później przerwa 8 miesięcy z implantem ( nie wiem co mi odje.....ło :D) I teraz 7 miesięcy. Powiedziałam ze staramy się półtora roku :D nie wspomniałam o przerwie :D

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ok. :) to powodzonka w takim razie laski

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Drica78 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm wiesz ja wzięłam sie na sposób i idę do lekarza w konkretnym celu
    Mowię ze chce to i to badać jutro powiem ze mam bardzo bolesne miesiączki aby wymusić usg nie wyjdę bez tego !!! W tym kraju chyba trzeba pierw samemu dojść co dolega i pójść tylko do nich z prośba o takie czy inne badanie bo oni sa durni !!!

Ferrari
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak właśnie uważam!

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Drica78 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze ze nie powiedziałaś ! Ja im powiedziałam ze kilka lat temu starałam sie ( gowno prawda) ale odpuściłam bo nie zaszłam ... A moze ten implant nabroił ??? Ja tez brałam tabsy w styczniu rzucilam i czuje ze to gowno mnie zniszczyło a lekarze nigdy prawdy nie powiedzą ze to shit

Ferrari
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj znajoma doradzila mi żeby nie mówić konkretnie jakie badania się chce :) Bo tym bardziej nie zleca. Mówiła żeby lepiej coś ubarwnic i pytać w jaki sposób mogą pomóc bo martwi Cię to bardzo. A miesiączki masz naprawdę bolesne czy tylko tak powiesz?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli widzę nie tylko Ja jedna mam takie zdanie ze lepiej im ciut ubarwic.
    Wiesz co moja szwagierka mieszka tez kolo nas i ona 4 rok ma implant ale mówi ze wszystko ok fakt nigdy się nie starała o dziecko wiec nie wiemy dokładnie ...
    Wiesz tabletki , implanty każda antykoncepcja dla mnie to gówno i może cos namacic ale raczej nie sadze by to było to

de7e166350.png

b2727090e5.png
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ