Staraczki z UK-testy
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja to zalezy zwykle plytkowe w tesco albo homebargain.wszystkie maja taka sama skutecznosc.a i tak jak ci cos wyjdzie to lekarz w przychodni zrobi swoj,wiec moim zdaniem nie ma co placic po 7 czy 10 funtow za cos co mozesz kupic za jednego funciaka i to jeszcze 2 sztuki a nie jedna.a ty jakie kupujesz?zdazylo ci sie zeby cie oszukal jakis?
-
violijka wrote:A ja to zalezy zwykle plytkowe w tesco albo homebargain.wszystkie maja taka sama skutecznosc.a i tak jak ci cos wyjdzie to lekarz w przychodni zrobi swoj,wiec moim zdaniem nie ma co placic po 7 czy 10 funtow za cos co mozesz kupic za jednego funciaka i to jeszcze 2 sztuki a nie jedna.a ty jakie kupujesz?zdazylo ci sie zeby cie oszukal jakis?
-
aniafk to zalezy od lekarza,ja od 5 lat chodze do tej samej pani doctor I ona za kazdym razem robi test z moczu a jak mam miec robiona krew to z krwi,a co to usg to prawda ze puzno robia,chyba ze pojdziesz prywatnie.
niufka nigdy mi sie niezdazylo zeby mnie jakis test oszukal albo zeby byl uszkodzony, -
Oczywiście że zależy od lekarlekarza, przecież nie mowie że w każdym przypadku lekarz nie sprawdza. Widocznie ja trafiłam ma takiego który uważa, że jeśli okres spóźnia się dwa trzy tygodnie a testy wychodzą pozytywne to niema sensu żeby on potwierdzal
Niufka ja też jedną ciążę tutaj straciłam w 9 tygodniu ale nawet gdyby usg robili wcześniej to i tak by w niczym nie pomogło. Cóż, taka ich mentalność. Teraz od początku jestem ma wspomagaczu z polski
Mi też nigdy żaden test wadliwy nie wyszedł - tych one step też używałam. -
Mi sie wydaje,ze od pechowego sprzedawcy-bo od tego samego jedne i drugie kupowalam...A duzo dziewczyn ponoc tych one step uzywa i nawet polecaja....Nie wiem.. Wiesz-ja nie mam prestensje o usg..A o to,ze mialam goraczke 3 dni 40 st i dostalam paracetamol z ibuprofenem a zakazenie ukl moczowego szlo dalej;/;( dopiero jak po 4 dniu brania tego nic nie przeszlo to zbadali mocz i dostalam antybiotyk...I uwazam,ze dziecko zabila ta goraczka po akurat na tym tyg ciaza przestala sie rozwijac...
-
No widzisz,mam nazieje ze wszystko skonczylo sie dobrze,ja bylam kiedys z przyjaciolka na porodowce jak ona rodzila,po 36godzinach mordegi dostala zapasci i wkoncu zrobili jej cesarke,a to wszystko dlatego ze madry pan doktor przebil jej wody jak miala tylko 1cm rozwarcia i rodzila na sucho,wiedzieli Eze ma nadcisnienie ciazowe a mimo to pozwolili zeby jej cisnienie skoczylo do 220.nietwierdze ze wszyscy sa tacy,ale trzeba naprawde miec szczescie zeby znalezc bardzo dobrego lekarza.
-
Zalezy wlasnie na kogo sie trafi-i w Polsce i tutaj;) Nie powiem bo trafialam na super polozne czy ginekologow w UK no ale....Mi pecherz przebili przy 2 cm
Ale rozbawilo mnie jak miala bole krzyzowe a polozna dala mi paracetamol;(
Na przedwczesne skorcze tez dostalam paracetamol;D
Wiesz...Czy dobrze sie skonczylo...No troche nawet dobrze;) Chociaz mimo tych wod ktore od 28 tyg sie delikatnie saczyly a w 33 tyg dostalam wysokiej goraczki-dostawalam kroplowki nie z antybiotykiem a z oparacetamolem.Temp spadla to i wypisali mnie....I tekst zycia-sa regularne,silne skurcze ale nie ma rozwarcia tzn ze nie rodzisz;D -
Wiecie co, w Polsce też są różne konowały i różne rzeczy słyszy się o porodach . Ja syna urodziłam tutaj i poza faktem, że odeszły mi wody a oni mnie do domu wysłali z tekstem, że jeszcze nie rodzę ( 3 godziny później mój syn był już na świecie ) to nie narzekałam na opiekę podczas ciąży. Powiem szczerze, że nawet by mnie męczyło comiesięczne rozkładanie nóg na fotelu tak jak w Polsce.
Jedyne co mnie tutaj wkurza, że przed 12 tygodniem to oni ciążę olewają. Zresztą ja w 13 dostałam plamień i na usg czekałam 3 dni co w Polsce jest nie do pomyślenia.
Niufka może po dwóch poronieniach bardziej się Tobą zaopiekują chociaż słyszałam, że od 3 traktują je poważnie.