Staraczki z UK-testy
-
WIADOMOŚĆ
-
To raczej nie licz na jakąś większą pomoc z ich strony. Ja poprosiłam o scan jakoś w 8 tygodniu ponieważ wcześniej nieświadomie nosiłam obumarłą ciążę 3 tygodnie to mi powiedzieli, że oni nie praktykują żadnych wcześniejszych sprawdzających scanów
Wracając do skurczy i paracetamolu to mi też proponowali i też miałam nieregularne skurcze jak do domu mnie ze szpitala wygonili a rozwarcia nawet nie sprawdzili bo po co przy takich skurczach skoro dzisiaj i tak nie urodzę
Paranoja jakaś
Teraz nie dam się wygonićKrysti lubi tę wiadomość
-
Nie no...Najpierw w 27 tyg mowilam,ze mam skurcze,,,Potem zadzwonilam w 28,ze mam tak mokro,ze mi na spodnie jakas wode poszla i czuje skurcze no to przyjeli,zbadali ginekologicznie,zrobili wymaz z szyjki i test na saczace sie wody.Wyszlo pozytywnie wiec zostawili na dwa dni zeby podac sterydy na pluca dziecka bo slabo roslo i wazyla wtedy 890g. W drugim dniu dziecku tetno skakalo wiec zrobili jeszcze dwa razy ktg i wypuscili do domu.Co tydzien jezdzilam do szpitala na badania ich.W 33 nagle dostalam wysokiej goraczki-no i oczywiscie w kolo skurcz\e od tego 27 tyg.Zrobili ktg,dziecko mialo podwyzszone tetno przez moja goraczke,zbadali ginekologicznie i powiedzieli,ze sa skorcze co 4 minuty ale rozwarcia nie ma to nie rodze.Podlaczyli krpolowke z paracetamolem,pobrali krew i odeslali do domu.W 35 dostalam krwawienia(wciaz mialam skurcze oczywiscie) no to szybko pojechalam na usg-lozysko ok.Zbadali znow ginekologicznie,ktg-no rozwarcie 1 cm ale oni porodu od 35 tyg nie powstrzymuja.Idwa dni spedzilam tam az w 37+ wzieli mnie na wywolanie bo wod coraz mniej bylo i grozilo powaznym zakazeniem-choc polozna jak to powiedziala"rozerwala" worek plodowy do konca......Eh;D I tyle.....
-
nick nieaktualnyNo właśnie uk !przeraza mnie to miejsce !jezeli chodzi o opiekę ciężarnej .to moja pierwsza i rożne słyszałam opinie niewiem zapewne na poród w pl ze dwa miesiące wcześniej pojadę i w Polsce urodzę wujo ordynatorem szpitala jest w pl i powiedział ze mi pomoże :)gdybyyyy !co !w strachu jestem dziewczyny na myśl o tutejszym szkockim szpitalu;)
-
ja też początkowo kupiłam 20 testów na ebay, jak hurt się skończył to w asdzie 2 za 1, i zaczęłam testować parę dni temu w 13 dc i lekko zauważyłam drugą kreseczkę wieć juz nadzieja się zrodziła, z każdym kolejnym dniem kreseczka bardziej widoczna i jestem świeżutką mamą :)właściwie to ciężarówka
violijka lubi tę wiadomość
-