X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z UK-testy
Odpowiedz

Staraczki z UK-testy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To raczej nie licz na jakąś większą pomoc z ich strony. Ja poprosiłam o scan jakoś w 8 tygodniu ponieważ wcześniej nieświadomie nosiłam obumarłą ciążę 3 tygodnie to mi powiedzieli, że oni nie praktykują żadnych wcześniejszych sprawdzających scanów :D

Wracając do skurczy i paracetamolu to mi też proponowali i też miałam nieregularne skurcze jak do domu mnie ze szpitala wygonili a rozwarcia nawet nie sprawdzili bo po co przy takich skurczach skoro dzisiaj i tak nie urodzę :)
    Paranoja jakaś :D
    Teraz nie dam się wygonić

Krysti lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Niufka Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2014, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no...Najpierw w 27 tyg mowilam,ze mam skurcze,,,Potem zadzwonilam w 28,ze mam tak mokro,ze mi na spodnie jakas wode poszla i czuje skurcze no to przyjeli,zbadali ginekologicznie,zrobili wymaz z szyjki i test na saczace sie wody.Wyszlo pozytywnie wiec zostawili na dwa dni zeby podac sterydy na pluca dziecka bo slabo roslo i wazyla wtedy 890g. W drugim dniu dziecku tetno skakalo wiec zrobili jeszcze dwa razy ktg i wypuscili do domu.Co tydzien jezdzilam do szpitala na badania ich.W 33 nagle dostalam wysokiej goraczki-no i oczywiscie w kolo skurcz\e od tego 27 tyg.Zrobili ktg,dziecko mialo podwyzszone tetno przez moja goraczke,zbadali ginekologicznie i powiedzieli,ze sa skorcze co 4 minuty ale rozwarcia nie ma to nie rodze.Podlaczyli krpolowke z paracetamolem,pobrali krew i odeslali do domu.W 35 dostalam krwawienia(wciaz mialam skurcze oczywiscie) no to szybko pojechalam na usg-lozysko ok.Zbadali znow ginekologicznie,ktg-no rozwarcie 1 cm ale oni porodu od 35 tyg nie powstrzymuja.Idwa dni spedzilam tam az w 37+ wzieli mnie na wywolanie bo wod coraz mniej bylo i grozilo powaznym zakazeniem-choc polozna jak to powiedziala"rozerwala" worek plodowy do konca......Eh;D I tyle.....

e11da0b29bc5585e78847f52e2cac580.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie uk !przeraza mnie to miejsce !jezeli chodzi o opiekę ciężarnej .to moja pierwsza i rożne słyszałam opinie niewiem zapewne na poród w pl ze dwa miesiące wcześniej pojadę i w Polsce urodzę wujo ordynatorem szpitala jest w pl i powiedział ze mi pomoże :)gdybyyyy !co !w strachu jestem dziewczyny na myśl o tutejszym szkockim szpitalu;)

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny najczulsze testy można kupić w aptece lloyds, nazywają się viola i kosztują 10 funtów za dwa testy, testy o czułości 5 ! I można już je robić od 8 dnia od owulacji

agnes175 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • justi87 Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też początkowo kupiłam 20 testów na ebay, jak hurt się skończył to w asdzie 2 za 1, i zaczęłam testować parę dni temu w 13 dc i lekko zauważyłam drugą kreseczkę wieć juz nadzieja się zrodziła, z każdym kolejnym dniem kreseczka bardziej widoczna i jestem świeżutką mamą :)właściwie to ciężarówka :)

violijka lubi tę wiadomość

f2w33e3kd6yzqt0y.png
  • hehyna Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę odświeżę wątek - ja zarowno testy owulacyjne jak i ciazowe kupuje w polskich aptekach internetowych - znacznie taniej niz w sklepach stacjonarnych.

2e56aae1cc6912e06cab78183e454385.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ