Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 13:57

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Nie mam pojecia tyle tej krwi bylo zanim dojechalismy do szpitala a maluch zyl. Wiec mam nadzieje ze bedzie ok.

Moja bliska znajoma jest juz w 5 miesiącu, ma krwiaka i jej lekarz powiedział, że może on "wypłynąć" w sensie może pojawić się krwawienie i on z nim spłynie albo zmniejszy się, albo nic się z nim nie stanie w ciąży.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dzieki dziewczyny za pozytywne slowa otuchy ! Mam nadzieje ze jakos sie ta sytuacja rozwiaze pozytywnie chociaz mam coraz gorsze mysli powiem szczerze. Ogolnie czuje sie fatalnie , te mdlosci wieczne na ktore nic nie pomaga , teraz jeszcze ta sytuacja z krwiakiem. W piatek dowiem sie wiecej , gdzie dokladnie jest ten krwiak , jakie rokowania itp. Bo dzis bylam w takim szoku rano ze w zasadzie nic do mnie nie docieralo i na to usg kladlam sie jak na skazanie.

Ponoć na Klinikach to usg (takie po prawej stronie od wejścia z podwórka) jest najlepszej jakości. Leż, odpoczywaj, myśl pozytywnie. Objawy ciąży to dobry znak, oby jak najdłużej Ci doskwierały!

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri, jak lekarz powiedział tak to bądź spokojna. Kolejna przejażdżka mogłaby za bardzo Cię przemęczyć. Trzymam kciuki i wierzę, że będzie w porządku :) Krwiak zniknie a dzidzia będzie miała Cię całą dla siebie ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Jako ze jestem caly czas w kontakcie z lekarzem to ponownie nie jechalam do szpitala bo stwierdzilam ze co oni mi moga wiecej zrobic ?wiem ze moze to brutalne podejscie ale biore luteine , biore duphaston, cyklonamine i co wiecej moge ?generalnie nic. Tylko czekanie i spokoj. Dzis rano krwi juz nie bylo tylko brazowe plamienie wiec mam nadzieje ze jest okej. Jutro sie dowiem.

Jest ok, naprawdę jak masz lekarza i jesteś zabezpieczona, to nic nie możesz więcej zrobić, a jazda by tylko przemęczyła Cię.

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jazdy sa bez sensu, chyba ze zdecydujesz sie tam zostac. Mam nadzieje, ze ten krwiak juz sie oczyścil i nie bedziesz miec jyz problemów. Swoja droga od czego to sie robi? W tamtym tygodniu jeszcze go nie mialas, tak?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, a tak z ciekawości, gdzie najtaniej betę robicie?

Polegam na Dolmedzie bo tam chyba cennik najmniejszy? Tak mi się wydaje z tymi co porównywałam w necie.

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Kobietki, a tak z ciekawości, gdzie najtaniej betę robicie?

Polegam na Dolmedzie bo tam chyba cennik najmniejszy? Tak mi się wydaje z tymi co porównywałam w necie.

Ja nigdy nie robiłam bety, ale inne badania robię albo w diagnostyce albo w szpitalu an Klinikach (tam np. najtańszy jest wymaz na chlamydię).

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie diagnostyka jest drozsza od dolmedu... ale moze z karta... ;) podpytam

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum, jak się dziś czujesz? :*

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Wlasnie diagnostyka jest drozsza od dolmedu... ale moze z karta... ;) podpytam

Jest 5% zniżki. Tam jest o tyle fajnie, że wszystkie wyniki badań widzisz na portalu.

veritaserum daj znać jak dzisiaj u Ciebie. I po wizycie oczywiście.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jest 5% zniżki. Tam jest o tyle fajnie, że wszystkie wyniki badań widzisz na portalu.

veritaserum daj znać jak dzisiaj u Ciebie. I po wizycie oczywiście.

w dolmedzie też i to szybciej :P tyle,że bliżej mam do diagnostyki :P

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    w dolmedzie też i to szybciej :P tyle,że bliżej mam do diagnostyki :P

Ale diagnostyka jest czynna całą dobę, dolmed nie :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo siły i spokoju Ci życzę do tego wieczora :* trzymaj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 12:39

Paula_30 lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać co po lekarzu. My tu mocno trzymamy kciuki, żeby serduszko mocno biło przez najbliższe 100 lat :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 18:59

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ