X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam crp i nic... I nie raz robiłam. A boli od roku.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Miałam crp i nic... I nie raz robiłam. A boli od roku.

to pewnie usg będzie najlepsze.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zawsze czekam. Teraz mam na 17 wizytę i zobaczymy :) a Fabijanski to fajny, lekarz bardzo się stara i dlatego ma kolejki i opóźnienia :) choc jak byłam miedzy swietami to nie było opoznienia :P spozniłam się ja :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze za te kilka lat tez sie bedzie staral , bo teraz nie oszukujmy sie jest na etapie wyrabiania sobie marki. Specjalista nie jest , tylko rezydentem :) nie mowie absolutnie ze to zle tylko po prostu mlody jest :)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Mam nadzieje ze za te kilka lat tez sie bedzie staral , bo teraz nie oszukujmy sie jest na etapie wyrabiania sobie marki. Specjalista nie jest , tylko rezydentem :) nie mowie absolutnie ze to zle tylko po prostu mlody jest :)

On nie ma zrobionej specjalizacji????

edit. Faktycznie, on jest asystentem, że ja tego nie dopatrzyłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 21:19

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle źle mi wyszedł antykoagulant toczniowy. Generalnie jest ujemny, ale praktycznie wszystkie wskaźniki są powyżej bądź poniżej normy. Czekam na inne wyniki badań i pójdę chyba do hematologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 21:21

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam sie na tym , ja immunologii nie ruszylam to mial byc kolejny krok. No tak nie jest specjalista jest rezydentem dla niektorych to na pewno jest minus ;) ja sama na poczatku niby chcialam szukac specjalisty ale jednak zostalam u niego.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 18:58

madamered lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 18:58

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, ja muszę poczekać na okres.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Robiłaś badania genetyczne i immunologiczne? Znacie powód, skad problem z zajsciem i utrzymaniem ciazy?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam dziwną akcję :)

Wczoraj miałam śluz lekko brązowo - szary, taki nie do końca jak plamienie przed okresem, dziś trochę też go było rano i teraz jest biały... Noc całą nie spałam bo wymiotowałam, nie boli mnie żołądek ani brzuch, mam nawet sporo energii mimo, że nie spałam więcej niż 4 h (z przerwami)... Są jakieś laboratoria czynne dziś? Test wczoraj wyszedł mi ujemny... Temperatura w ustach 37, pod pachą 36,00... Nie mam dobowych wahań temperatur i jak rano zmierzę tak w ciągu dnia może o 0,05 się różni. Wydaje mi się, że okres powinnam mieć dwa dni temu... Bo mam dość regularne, a jak nie to jeszcze termin jest na jutro... W ostateczności w czwartek :P

Od zawsze mam problemy ginekologiczne, ale to temperatura by była przy nich pod pachą 37 a nie tylko w ustach, nic mnie nie boli... Ale ten śluz... Jest jakiś szpital co by mnie dziś obejrzał? Czy nie warto jechać na sor bo się naczekam i tak mi nic nie powiedzą? Chciałabym zrobić usg i betę, bo albo to ciąża albo mam jakiś torbiel znów ;/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RainbowBaby wrote:
    Seli jeśli chciałabyś zrobić dzisiaj betę to możesz pojechać do Dolnośląskiego Centrum Diagnostyki Laboratoryjnej która znajduje się na ul. Kamieńskiego 73a.

Punkt jest czynny całą dobę, siedem dni w tygodniu :)
    http://dcdl.pl/punkty-pobran-lokalizacja/

Może być tak że przez krótki i przerwany sen masz podniesioną temperaturę, ale nigdy nie wiadomo.

Co do plamień - u mnie @ potrafi się kilka dni rozkręcać, trochę poplamię, przestaje i znowu, aż dostanę @.

Ale dla twojego spokoju zrób betę :)
    Życzę pozytywnego wyniku <3

Tam kosmicznie drogo... Za bete dzis cbca 65 zl :/

Rano tempka byla niska 36.54 ale potem wzrosla do 37... A w ciagu dnia nie mam takich wahan. Ogolnie ostatnie dni rosnie mi tempka a powinna spadac na okres... :p zastanawiam sie czy moj sluz to nie implantacja... I czy beta jutro to nie za wczesnie. Mysle, ze to 10 dpo a nie 13 jak pokazuje of

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RainbowBaby wrote:
    Seli jeśli chciałabyś zrobić dzisiaj betę to możesz pojechać do Dolnośląskiego Centrum Diagnostyki Laboratoryjnej która znajduje się na ul. Kamieńskiego 73a.

Punkt jest czynny całą dobę, siedem dni w tygodniu :)
    http://dcdl.pl/punkty-pobran-lokalizacja/

Może być tak że przez krótki i przerwany sen masz podniesioną temperaturę, ale nigdy nie wiadomo.

Co do plamień - u mnie @ potrafi się kilka dni rozkręcać, trochę poplamię, przestaje i znowu, aż dostanę @.

Ale dla twojego spokoju zrób betę :)
    Życzę pozytywnego wyniku <3

I u mnie nigdy plamien nie bylo... ;p

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz dostalam okres hehehe ;p odlezalam i sieklo ;)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkladam bo mam leczenie :)
    U mnie zawsze jak sie juz cos pojawi to zaraz okres ;)

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na Grabiszynskiej w Diagnostyce robia badania.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jeszcze na Grabiszynskiej w Diagnostyce robia badania.

Próbowaliśmy tam dzwonić to nikt nie odbierał :P

dZhdp1.png

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki biore od 2 mscy inofolic i zrobilam wczoraj badanie tsh- i mialam 1,4 ! spadlo mega, bo ostanio mialam miedzy 22, a 2,5 :-))

860i3e5edambhnvb.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    dziewczynki biore od 2 mscy inofolic i zrobilam wczoraj badanie tsh- i mialam 1,4 ! spadlo mega, bo ostanio mialam miedzy 22, a 2,5 :-))

łał, ja biorę euthyrox i tylko wzrosło ;/

dZhdp1.png

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ