X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Paula, ale ja też wiążę, a nawet jak nie wiąże to ich nie układam, a przez 10 lat swojego życia miałam krótkie włosy, coś w stylu Moniki Brodki, jak miała kiedyś krótkie. Natomiast ja mam więcej energii rano, wieczorem nie jestem w stanie włożyć głowy pod prysznic :P

Dokładnie tak mi się dzieje, w ulotce jest napisane, że jest to bardzo rzadkie zjawisko i nie jest to nic strasznego. Jak coś jest bardzo rzadkie to ja to na pewno będę miała :D Czasem w miejscu wkłucia mam gulkę taką i też jest napisane, że to jest bardzo, bardzo rzadkie, ale się zdarza i nie wymaga zaprzestania brania leku. Z siniakami u mnie różnie, jak od razu po zastrzyku zaczynam coś dźwigać etc., to zawsze mam sinika, a jak poleżę chwilę, to nie mam.
    Najgorzej, że te siniaki na brzuchu one nie są bolesne, a te na rękach bardzo :(

O gulke to ja miałam. Przestała być wyczuwalna dopiero niedawno O.o ale nadal zdaza się że boli mnie to miejsce jak mnie spodnie ucisna :/

U mnie dzisiaj 20 dc. Zapowiada się dluuuugi cykl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 18:16

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Spoko... Ja tamto zaleczylam a mam 3 nowe... :( i tak pewnie do końca będę ciągnąć te bakterie :(

Robilas znowu wymaz?

Co ciekawe w sierpniu robilam wymaz i nic nie mialam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 21:48

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Robilas znowu wymaz?

Co ciekawe w sierpniu robilam wymaz i nic nie mialam.

Tak, robilam 1.10 ponownie. Tamtej bakterii nie ma, sa 3 nowe... :/ i znow antybiotyk. Ale mam dwa. Jeden doustny, drugi dopochwowo... I nie wiem skad to... Wstrzymujemy sie z seksem :( a ja ciagle na antybiotyku...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maz tez przeleczony? Zeby Cie nie zarazil jak sie przeleczysz.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A maz tez przeleczony? Zeby Cie nie zarazil jak sie przeleczysz.

Nie... A jak przeleczyć męża? :P Póki co wyczytałam tylko, że na to i dla facetów można stosować clortimazolum i myje się w lactacydzie. Można zrobić jakiś posiew/wymaz u niego?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie... A jak przeleczyć męża? :P Póki co wyczytałam tylko, że na to i dla facetów można stosować clortimazolum i myje się w lactacydzie. Można zrobić jakiś posiew/wymaz u niego?

Można zrobic wymaz. A meza przeleczyc mozna tez normalnie antybiotykiem. Zapytaj gina.

Seli lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś nie wiem jak robiłam ten zastrzyk ale mam sino czerwono-fioletowego ogromnego siniora! :/ chyba dlatego, że mam spodnie na tej wysokości zapięte i uciskało :/

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się 3 tydzień kuję, mam coraz więcej kropek po zastrzykach.

Dzisiaj wieczorem idę do lekarza do luxmedu.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci Paula, że ja nie wiem jak ja to wytrzymam, jakoś latem mi się tak nie robiło :/ odliczam do dnia testowania :/
    Oo, to daj znać jak kropek po wizycie!
    A powiedz mi czy ty robiłaś w poprzedniej ciąży, albo będziesz robić w tej badanie NIPT? Co w ogóle sądzisz w tym temacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 10:48

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Powiem Ci Paula, że ja nie wiem jak ja to wytrzymam, jakoś latem mi się tak nie robiło :/ odliczam do dnia testowania :/
    Oo, to daj znać jak kropek po wizycie!
    A powiedz mi czy ty robiłaś w poprzedniej ciąży, albo będziesz robić w tej badanie NIPT? Co w ogóle sądzisz w tym temacie?

W mojej pierwszej ciąży nie robiłam żadnego badania z krwi. Robiłam usg prenatalne w Sonokardzie u dr Małgorzata Olesiak-Andryszczak, która jest też perinatologiem. Stwierdziłam, że jest usg wyjdzie ok to nie robię żadnego badania. Teraz widzę, że mam PAPA w Luxmedzie w abonamencie. Ale też nie wiem czy zrobię. Muszę sprawdzić, czy dalej będę mogła w ramach pozlecenia zrobić usg prenatalne w Sonokardzie zamiast w Luxmedzie, wtedy zaufam dr Olesiak.
    Uważam, że NIPT jest bardzo dobry badaniem. Jeśli usg wyjdzie mi dwuznacznie to je zrobię na 100%. Tylko ja i tak nic nie zrobię z ciążą, nawet jeśli wyjdzie coś źle.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Ja skołowana. Nie wiem co robić. Byliśmy już u dwóch pediatrów każdy mówi co innego. Ania od tygodnia ma wodniste kupki. Tzn to nawet nie są kupki tylko kleksy ale zolta woda że śluzem. Robi je co 20 minut dosłownie a ja nie nadążam za zmianą pieluch. Odstawiłam juz wszystko doslownie boję się cokolwiek zzjesc. W zasadzie już osiągnęłam wagę przed porodem a tak się martwiłam jak schudne. Ale to nieistotne.od dwóch dni doszły bóle brzuszka mała wije się i pręży przy piersi.jest niespokojna. W nocy względnie śpi a w dzień to horror.

Jeden pediatra mówi że to nietolerancja najprawdopodobniej i próbować specjalnego mleka bo się ja wykończe a te pieniste kupki co sekundę , bóle brziszka wszystko pasuje do tego. Oczywiście ja załamana bo to koniec karmienia.

Inny pediatra od razu jej jakiś lek z grubej rury chce zaaplikować . Debridat czy coś ja się naczytałam na forach i się boję jej tego podać.

A ja zastanawiam się czy to może być przejściowe i wynikające po prostu z niedojrzałości układu trawiennego. Jestem w kropc i nie wiem co robić.

Tyle u nas :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 13:02

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita, zrób młodej badanie kału na nietolerancje laktozy. Ja na Twoim miejscu bym odstawiła wszystko co ma w sobie mleko, nawet w śladowych ilościach. Poza lekarzem skonsultuj się jeszcze z CDL. Jest preparat Delicol- czyli laktaza, enzym rozkładający laktoze. Podaje się go bezpośrednio do buzi dziecka przed karmieniem. Jeśli okazałoby się to skuteczne u Was to nie trzeba by odstawiac od piersi.

U nas problem z brzuszkiem był gdy podawałam witaminy z dużą ilością oleju (u nas to była głównie wina witaminy K), później przeszło.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam wszystko co ma mleko. Wszystko. Delicol podawaliśmy. Może z brzuszkiem było ciut lepiej ale biegunki nadal były.
    Doradczyni nie wyklucza alergii. Po prostu nikt nic nie wie. I wszystko to takie metoda prob i błędów.

Ale ona zdecydowanie za długo się meczy z tymi wodnisty mi kleksami,ja zmieniam ciągle pieluchy i walczę żeby odparzonego tyłka nie miała :(

Wszystko było dobrze minęły te 3 tyg o się zaczęło...

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale byłaś u doradczyni CDL? A jak z przybieraniem na wadze? Dajesz jakiś probiotyk? Nie szczep jak ma wodniste kupy.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybiera przez miesiąc przybrała 950 g. Położna mówi że gdyby miała nietolerancję nie przybieralaby tak. Miałaby innr objawy. Dawałam bio gaje teraz daje dicoflor. I od dzisiaj spróbuję z tym lekiem.

Do szczepienia jeszcze z 3 tyg mam nadzieję że to się jakoś jej ureguluje. Po leku powinien być widoczna zmiana już w 3 dni jak nie albo gorzej będzie to chyba będziemy zmuszeni iść w to mleko bo co zrobię.

U doradczyni byłyśmy ona mówi że mała ładnie ssie ładnie przybiera. Na piersi mogą być wodniste kupy tylko no nie tak często. I to przelewanie w brzuchu jest niepokojące ale to może być po prostu niedojrzałość tego układu pokarmowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 18:43

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zrobila badanie kupy, tak dla spokoju. A jesli wyszloby ok to uznalabym za nierozwiniety uklad pokarmowy.

Moje "nowe" dziecko ma sie super, serducho bije, wymiary tez odpowiadaja dacie owulacji. Karta ciazy zalozona.

Seli, Magda - mbc, Simons_cat, veritaserum lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, bardzo fajne wiadomości <3 ani się obejrzysz i zaraz będziecie w II trym. :D

Paula_071 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę do Luxmedu na badania, F. kazał mi zrobić FT4 dodatkowo, ale teraz czytam w necie, że heparyna można podnosić jego poziom. Hmmm...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, jesteś tu? Jesteś już w Łodzi? Melduj się!:)

Ja dziś rano nie wzięłam zastrzyku, przestawiam się na wieczór, będzie mi zdecydowanie wygodniej :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktualnie mam boarding;)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ