Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda - mbc wrote:Dziewczyny, a mnie od wczoraj pobolewa podbrzusze, nie wiem czy się tym martwić czy nie? To nie jest ból jakiś mocny, raczej takie nieprzyjemne uczucie na dole.
Pewnie sie rozciaga u mnie dosc dlugo byly takie ciagniecia, pobolewwnie jakby, lekkie skurcze. -
Paula_071 wrote:Mam. Nie wiem czy w pracy bede miala dostep do tego portalu, ale postaram sie sprawdzic jak bylo w pierwszej ciazy oznaczone.
A wiesz, ze dostajesz 100% tego co masz na umowie, nie zadna srednia?
edit. sprawdziłam. Jak wchodzisz w szczegóły danego zaświadczenia, to w części DANE O NIEZDOLNOŚCI DO PRACY w punkcie 5 powinien być wpisany kod B.
Paula, 100% ale podstawy wymiaru zasiłku. Na zwykłym zwolnieniu jest 80% podstawy wymiaru zasiłku. Do określenia wynagrodzenia/zasiłku ciazowego normalnie jest średnia liczona. No i to się liczy od netto, czyli od wypłat brutto trzeba składki jeszcze odjąć 13,71%. Zresztą jeśli w miesiącu była i wypłata i zasiłek to zasadnicze jest trochę pomniejszone ze względu na ten zasiłek, więc może się wydawać, Future, że dostałaś mniej. Ale zapytać możesz. Mi moje pierwsze zwolnienie policzyli 80% przez nieuwagę. A mogło być również tak, że lekarz o kodzie zapomniał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 14:46
Paula_071 lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Ja nie zapomnę jak F. mi chciał przedłużyć l4 ja mówię, że nieeee.. Że jest super i wracam do pracy i dzień po wizycie zwaliły mnie wymioty i zawroty głowy z nóg i wróciłam po l4 bo nie dałam rady... ledwo na nogach stałam hahaha a mówiłam "super jest"
-
Ja w ciagu dnia daje rade, oprocz tego, ze odrzucilo mnie od miesa calkiem, to do 15:00 jest ok. Pozniej jest jazda, kreci mi sie w glowie, wymiotuje. Mam 2,5 kg na minusie. Aktualnie leze i nie mam sily wstac.
Future, moj ma tylko kilka autek. Tomek zdecydowanie woli sie bawic w gotowanie, lekarza i w kolko liczenie i czytanie literek.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
A nie mozna tej polki przymocowac do sciany? Bo faktycznie taka wolnostojaca to strach. Mysle, ze na lokalnych grupach na fb mozesz poszukac czegos takiego.
Mnie w pierwszej ciazy odrzucilo od ryb, do tego stopnia, ze jak widzialam na miescie reklame np. lososia w Lidlu to na miejscu wymiotowalam. Teraz cale szczescie moge patrzec, ale za nic w swiecie nie zjem miesa. Co ciekawe przed ciaza mieso jadlam 3 razy dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 21:22
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Dziewczyny, smog jest okropny. 300% normy. Lepiej nie wychodzcie na dwor. U nas od wczoraj w kolko chodza oczyszczacze, bo inaczej w domu jest 200%.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja mam maske antysmogowa dragona ;p ale wychodzic i tak mi nie wolno... ;p
-
nick nieaktualnyDziewczyny jakie macie foteliki samochodowe ? Nie chodzi mi o łupinę tylko ten większy fotelik i od kiedy go miałyście ? Bo się bardzo powoli tylko orientuję
U nas dziś słaba noc ale cóż. Przyzwyczaiłam się bo Anię chyba brzuch męczy puszcza bąki i to ja wybudza i tak w kółko. Może po tym magicznym trzecim miesiącu będzie lepiej. Chociaz w dzien to ona nie spi w ogole i nir wiem czy szansa na zmianę jest...
We wtorek jedziemy do neurologa niepokoi mnie że ona ciągle uparcie śpi z główką tylko w jedną stronę, próbuje ja kłaść na boczku na drugiej ale ona nie chce denerwuje się i płacze ma przez to już lekka spłaszczona główkę. Wszystko już robimy z drugiej strony i jak jest aktywna to jest okej bo większość już na wprost patrzy ale jak śpi w nocy to nie wiem już jak to skorygować. Zobaczymy co powie chociaż jestem sceptycznie nastawiona bo podobno zawsze się coś znajdzie do ćwiczeń. A to zwiększone / zmniejszone napięcie jakaś wlasnie asymetria czy coś a ja myślę że ona za długo była w brzuchu w tej pozycji i teraz ciężko to zmienić.
Poki co mąż na spacerze z Ania a ja robię ciasto , pizzę i rosółWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 15:08
-
Minikid Axkid. Generalnie polecam bloga Osiem Gwiazdek i sklep w Astrze. Znaja sie na rzeczy. Ja mlodemu zmienilam fotelik jak mial 10 msc, ale wiele zalezy od wielkosci dziecka i jego sprawnosci. Moj w 10 msc zaczal chodzic i od poczatku wzrostowo jest 97 centyl.
Asymetrie lepiej sprawdzic, nie zaszkodzi, a bedziesz spokojna.
Fatalnie sie czuje, leze pol dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 19:52
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
my mamy dziś gości i serwuje krem z kalafiora oraz indyka w warzywach;)
Miłej niedzieli:)Magda - mbc lubi tę wiadomość
07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)