Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda - mbc wrote:Dziewczyny, a mnie od wczoraj pobolewa podbrzusze, nie wiem czy się tym martwić czy nie? To nie jest ból jakiś mocny, raczej takie nieprzyjemne uczucie na dole.
Pewnie sie rozciagau mnie dosc dlugo byly takie ciagniecia, pobolewwnie jakby, lekkie skurcze.
-
Paula_071 wrote:Mam. Nie wiem czy w pracy bede miala dostep do tego portalu, ale postaram sie sprawdzic jak bylo w pierwszej ciazy oznaczone.
A wiesz, ze dostajesz 100% tego co masz na umowie, nie zadna srednia?
edit. sprawdziłam. Jak wchodzisz w szczegóły danego zaświadczenia, to w części DANE O NIEZDOLNOŚCI DO PRACY w punkcie 5 powinien być wpisany kod B.
Paula, 100% ale podstawy wymiaru zasiłku. Na zwykłym zwolnieniu jest 80% podstawy wymiaru zasiłku. Do określenia wynagrodzenia/zasiłku ciazowego normalnie jest średnia liczona.No i to się liczy od netto, czyli od wypłat brutto trzeba składki jeszcze odjąć 13,71%. Zresztą jeśli w miesiącu była i wypłata i zasiłek to zasadnicze jest trochę pomniejszone ze względu na ten zasiłek, więc może się wydawać, Future, że dostałaś mniej. Ale zapytać możesz. Mi moje pierwsze zwolnienie policzyli 80% przez nieuwagę.
A mogło być również tak, że lekarz o kodzie zapomniał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 14:46
Paula_071 lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Ja nie zapomnę jak F. mi chciał przedłużyć l4 ja mówię, że nieeee.. Że jest super i wracam do pracy i dzień po wizycie zwaliły mnie wymioty i zawroty głowy z nóg
i wróciłam po l4 bo nie dałam rady... ledwo na nogach stałam
hahaha a mówiłam "super jest"
-
Ja w ciagu dnia daje rade, oprocz tego, ze odrzucilo mnie od miesa calkiem, to do 15:00 jest ok. Pozniej jest jazda, kreci mi sie w glowie, wymiotuje. Mam 2,5 kg na minusie. Aktualnie leze i nie mam sily wstac.
Future, moj ma tylko kilka autek. Tomek zdecydowanie woli sie bawic w gotowanie, lekarza i w kolko liczenie i czytanie literek.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
A nie mozna tej polki przymocowac do sciany? Bo faktycznie taka wolnostojaca to strach. Mysle, ze na lokalnych grupach na fb mozesz poszukac czegos takiego.
Mnie w pierwszej ciazy odrzucilo od ryb, do tego stopnia, ze jak widzialam na miescie reklame np. lososia w Lidlu to na miejscu wymiotowalam. Teraz cale szczescie moge patrzec, ale za nic w swiecie nie zjem miesa. Co ciekawe przed ciaza mieso jadlam 3 razy dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 21:22
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Dziewczyny, smog jest okropny. 300% normy. Lepiej nie wychodzcie na dwor. U nas od wczoraj w kolko chodza oczyszczacze, bo inaczej w domu jest 200%.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja mam maske antysmogowa dragona ;p ale wychodzic i tak mi nie wolno... ;p
-
nick nieaktualnyDziewczyny jakie macie foteliki samochodowe ? Nie chodzi mi o łupinę tylko ten większy fotelik i od kiedy go miałyście ? Bo się bardzo powoli tylko orientuję
U nas dziś słaba noc ale cóż. Przyzwyczaiłam się bo Anię chyba brzuch męczy puszcza bąki i to ja wybudza i tak w kółko. Może po tym magicznym trzecim miesiącu będzie lepiej. Chociaz w dzien to ona nie spi w ogole i nir wiem czy szansa na zmianę jest...
We wtorek jedziemy do neurologa niepokoi mnie że ona ciągle uparcie śpi z główką tylko w jedną stronę, próbuje ja kłaść na boczku na drugiej ale ona nie chce denerwuje się i płacze ma przez to już lekka spłaszczona główkę. Wszystko już robimy z drugiej strony i jak jest aktywna to jest okej bo większość już na wprost patrzy ale jak śpi w nocy to nie wiem już jak to skorygować. Zobaczymy co powie chociaż jestem sceptycznie nastawiona bo podobno zawsze się coś znajdzie do ćwiczeń. A to zwiększone / zmniejszone napięcie jakaś wlasnie asymetria czy coś a ja myślę że ona za długo była w brzuchu w tej pozycji i teraz ciężko to zmienić.
Poki co mąż na spacerze z Ania a ja robię ciasto , pizzę i rosółWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 15:08
-
Minikid Axkid. Generalnie polecam bloga Osiem Gwiazdek i sklep w Astrze. Znaja sie na rzeczy. Ja mlodemu zmienilam fotelik jak mial 10 msc, ale wiele zalezy od wielkosci dziecka i jego sprawnosci. Moj w 10 msc zaczal chodzic i od poczatku wzrostowo jest 97 centyl.
Asymetrie lepiej sprawdzic, nie zaszkodzi, a bedziesz spokojna.
Fatalnie sie czuje, leze pol dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 19:52
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
my mamy dziś gości i serwuje krem z kalafiora oraz indyka w warzywach;)
Miłej niedzieli:)Magda - mbc lubi tę wiadomość
07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)