Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia DRP wrote:Witam dziewczyny,
Natalia, 1 miesiąc starania z Ovu, 40 lat za kilka dni, chyba zdrowa ale głupia, od roku używałam do planowania apki, która źle wyliczała dni płodne i nie wpadłam na to, żeby robić to na podstawie obserwacji ciała
Hej, to polecam może na początek przeczytać ten artykuł i zarzucić apki i seks wyłącznie w dni ewentualnie określone, przez „wróżenie z fusów” a nie monitoring cyklu, jako płodne.
https://mamaginekolog.pl/zrobic-zeby-zrobic/Natalia DRP lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:a będziesz miała na klinikach, czy wolisz Medfeminę?
Jesli Kliniki beda czynne to tam. Dni otwarte w Medfeminie mnie jakos nie zachwycily. Ale wiadomo, jesli nie bedzie Klinik to nie bede chciala by przypadkowy ginekolog i anestezjolog robili mi cc.
Natalia, do jakiego lekarza chodzisz?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Jesli Kliniki beda czynne to tam. Dni otwarte w Medfeminie mnie jakos nie zachwycily. Ale wiadomo, jesli nie bedzie Klinik to nie bede chciala by przypadkowy ginekolog i anestezjolog robili mi cc.
Niech te Kliniki wytrzymają do naszych porodów, a potem niech robią z nimi co chcąPaula_071 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Paula_071 wrote:Jesli Kliniki beda czynne to tam. Dni otwarte w Medfeminie mnie jakos nie zachwycily. Ale wiadomo, jesli nie bedzie Klinik to nie bede chciala by przypadkowy ginekolog i anestezjolog robili mi cc.
Natalia, do jakiego lekarza chodzisz?
Hej Magda!
Dzięki, ze pytasz. Jestem z InviMed i naprawdę pod wrażeniem ich profesjonalizmu. Moim lekarzen jest Pani Dr Aneta Kozioł.
Jeśli w tym cyklu nie zajdę naturalnie, od razu lece na invitro. Z racji wieku pojdzie szybko, pewnie kwiecien, maj -
nick nieaktualnySorry Natalia ale to co Ty piszesz się nie trzyma kupy...
Leczysz się w invimed a nie potrafisz swojego cyklu ogarnąć i korzystasz z aplikacji jakieś ?
To jak oni tam " leczą ?"Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 17:19
Paula_071, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
veritaserum wrote:Sorry Natalia ale to co Ty piszesz się nie trzyma kupy...
Leczysz się w invimed a nie potrafisz swojego cyklu ogarnąć i korzystasz z aplikacji jakieś ?
To jak oni tam " leczą ?"
Dokladnie to samo chcialam napisac. Invitro bez wczesniejszego monitoringu cyklu?veritaserum lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Za miesiąc idę na chrzciny do ludzi, których widuję raz na rok - długa historia, nie chce się rozpisywać. Generalnie to będzie już początek 9 miesiąca, a ja nie mam zamiaru wydawać Bóg wie jaką kasę na sukienkę. Macie pomysł gdzie mogę coś kupić nie za fortunę?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Za miesiąc idę na chrzciny do ludzi, których widuję raz na rok - długa historia, nie chce się rozpisywać. Generalnie to będzie już początek 9 miesiąca, a ja nie mam zamiaru wydawać Bóg wie jaką kasę na sukienkę. Macie pomysł gdzie mogę coś kupić nie za fortunę?
to nie jest co prawda do końca mój styl, ale wiem, że dziewczyny w ciąży chwalą te sukienki.
Sklep jest z Wrocławia.
Ja mam dwa wesela (maj i czerwiec) i jeszcze jak myślałam, że na nie pójde, to miałam zamiar kupić coś w tym sklepie lub w zarze. W tej zakładce MUM są całkiem niezłe te sukienki. Zakładka pojawia się w aplikacji na telefonie, jak otwierasz stronę na komputerze, to jej chyba nie ma.
edit. i jeszcze coś takiego: https://elenstore.pl/sklep/Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 21:14
Paula_071 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
My w ogóle 8.04 w końcu zaczynamy malowanie, trochę się wszystko poprzesuwało i tak sobie myślę jak to zrobić, żeby coś zrobić, ale najlepiej na siedząco, haha Będzie mi ciężko tak siedzieć i patrzeć jak inni mi tu sprzątają.
W ogóle czytałam sobie ostatnio o szyjkach i znalazłam artykuł o tym, że przy chorobach reumatologicznych z pakietu ANA3, a w szczególności przy toczniu i tym moim zapaleniu wielomięśniowym, niewydolność szyjki jest raczej pewniakiem :oWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 09:53
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Paula ostatnio pytałaś czy młody chorób nie przynosi...no i pochwaliłam.
W sb akcja przeprowadzka zakończona a młodego ucho złapało. W nd wzięłam go na prywatny dyżur bo nie chciałam z dziećmi do szpitala się ładować i czekać wieki. Dostał antybiotyk i na szczęście szybko pomógł.
Wczoraj już wyglądał jakby nie chorował więc full energii. Wieczorem jak tylko dzieci poszły spać ja też padłam;)
Najgorzej że on przyzwyczajony że babcię sobie ustawiał mimo naszych próśb także teraz nie raz się zapomina ale jest o niebo lepiej ogólnie i o dziwo tylko pierwszy wieczór pytał kiedy wrócą. Jak mu tłumaczyłam że teraz będzie tak jak z drugą babcią, że się odwiedzamy nawzajem to się uparł i teraz pyta codziennie kiedy do mojej mamy pojedziemy. I oczywiście on chce do przedszkola, kiedy może iść bo przecież nic już go nie boli
Najchętniej bym to choćby zaraz puściła ale wiadomo nie ma takiej opcji -
Mąż wyjechał do poniedziałku, więc mam dziecko i dom na głowie. W ogóle wymyślił sobie, że mam nie prowadzić juz auta, bo poduszka w kierownicy mi brzuch zmiażdży. Ja dziękuję za zamawiania taksówy z fotelikiem, bo okazuje sie później, że zamiast fotelika przyjeżdża auta z tzn "poddupnikiem". A młodego trzeba jakoś zawieść do przedszkola.
Magda, wyślij mi sms albo tutaj wiadomością swój adres mailowy a wyślę Ci skany które dostałam na szkole rodzenia.
Idziesz w końcu 2 czy 5 do F.? Bo myślę, czy się z Tobą nie zamienić
Futuremama - młody się przyzwyczai, parę dni pojęczy i zaakceptuje nową rzeczywistość. Tobie pewnie lepiej gdy jesteście sami A teściowie będą chętni by zabrać wnuka do siebie na weekend czy nie bardzo?
I zdrówka życzę, zwłaszcza by młoda się nie rozchorowała. Teraz ponoć ospa i szkarlatyna szaleje. Dobrze, że na to pierwsze zaszczepiłam swojego juniora.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Idę 5, ale odwołałam już tę wizytę z 2.04
Wyślę Ci smsem maila
A co do prowadzenia auta, to przez mój brak mobilności pewnie nie siądę za kółko do porodu.
A daleko macie do przedszkola? Twój mąż na pewni chce dobrze, ale w ruchu miejskim nie tak łatwo o poważny wypadek, żeby od razu poduszki itp., tak mi się przynajmniej wydaje💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Czesc dziewczyny. Czytam Was od bardzoooo dawna i Chcialabym dolaczyc do Was.
Jestem w 4 ciazy bez dzieci. Na genetycznych wyszlo, ze pepowina jest dwunaczyniowa. Na razie sie tym nie przejmuje.
Od początku mam problem z twardnieniem brzucha i obecnie mam lekko obkurczona macice, ale doktor nie wyjaśnił jakie mogą byc konsekwencje.
Moj lekarz bardzo dobrze prowadzi problematyczne ciaze, ale nie potrafi mnie uspokoic jezeli chodzi o samo dziecko. Nawet zdjecia usg nie daje:/ pomiarow tez nie robi. Ja jestem z tych ktore chca wiedziec. Dlatego chcialabym zasięgnąć opinii kogo mozecie polecić.
Dodatkowo nie mam pojęcia o szpitalach, w ktorym rodzic ? (Termin wrzesien) obecnie 15t
-
nick nieaktualny