Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Magda - mbc wrote:No ja i tak wszystkie ubranka będę zamawiała online, bo nie mogę iść na zakupsony. Ale tak mniej więcej chociaż chciałabym wiedzieć ile czego.
Generalnie chyba obskoczę endo, hm i zare online właśnie.
Magda dla mnie na starcie duża ilość bodziaków. Tu się uleje, tam coś wycieknie. Głównie na długi rękawek bo standardowy strój to body z długim rękawem, spodnie i skarpetki Skarpetki często skopuje ale nie przepadam za półspiochami. Na noc pajacyk -
nick nieaktualny
-
Paula_071 wrote:Polecam pieluchy tetrowe z gemini, takie grube, bo te np. 115g ze Smyka to porazka.
zaraz sobie ogarne, w gemini dodałam do koszyka też jakieś ręcznki z kapturkiem, mam nadzieję, że będą okej.
edit2. dodałam te 140gramowe
edit. i dodałam też płyn do prania z Jelpa, w czym pierzecie ubrania maluchów? Ja nasze ciuchy piorę w płynach do prania Perwoll, w proszku pierzemy tylko pościel i ręczniki.
Ja nie lubię Smyka, denerwuje mnie ten sklep okropnie, w ogole nawet nie wchodzę na tę stronę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 11:52
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja w lovelly i pralam tez w persilu sensitive z naszymi i bylo ok reczniki z akuku odradzam kupilam na gemini, najlepsze sa z lidla tamte mi sie siepia, zostawiaja kulki itp.
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
A generalnie, to szew trzyma, szyjka 2cm, ale F. mówi, że ważniejsze u mnie od długości szyjki jest to, że lejek się zamknął i się nie otwiera
antybiotyk mam brać jednak 10dni i w przyszłym tyg krzywa.
mały 940gram 52precentyl więc w połowie stawki idealnie się uplasował chociaż ciężko mu zmierzyć głowę, bo jest głową w dół cały czas. To moje dziecko od połowy ciąży jest głową w dół, mnie by było niewygodniePaula_071, futuremama lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Seli wrote:Ja w lovelly i pralam tez w persilu sensitive z naszymi i bylo ok reczniki z akuku odradzam kupilam na gemini, najlepsze sa z lidla tamte mi sie siepia, zostawiaja kulki itp.
Seli, ja mam w koszyku jakieś BOCIOLAND, nie akuku.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Fajnie, ze z mlodym wszystko ok ciesz sie, ze jest glowa w dol, moj ciagle nogami ku szyjce, jak zaczyna skakac to az czekam czy nie zobacze nagle jego stopy miedzy moimi nogami
Ja bym zrobila po antybiotyku krzywa.
Potrzebuje wizyte miedzy 1 a 5, moze cos sie zwolni. Jak nie to wzięłambym 8, bo teraz mam dopiero na 10.
Reczniki mam z Ikei i BabyMax (jak wroce do domu moge sprawdzic jak to sie dokladnie pisze), sa ok. Ten Akuku mialam i poszedl na scierke :p
Piore w Loveli, ale nie lubie tego zapachu, wiec plucze w Bobini. Lubie tez Bialego Jelenia.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Fajnie, ze z mlodym wszystko ok ciesz sie, ze jest glowa w dol, moj ciagle nogami ku szyjce, jak zaczyna skakac to az czekam czy nie zobacze nagle jego stopy miedzy moimi nogami
Ja bym zrobila po antybiotyku krzywa.
Potrzebuje wizyte miedzy 1 a 5, moze cos sie zwolni. Jak nie to wzięłambym 8, bo teraz mam dopiero na 10.
Reczniki mam z Ikei i BabyMax (jak wroce do domu moge sprawdzic jak to sie dokladnie pisze), sa ok. Ten Akuku mialam i poszedl na scierke :p
Piore w Loveli, ale nie lubie tego zapachu, wiec plucze w Bobini. Lubie tez Bialego Jelenia.
jeszcze rano był 1.04 do wzięcia, trzeba będzie polować. Zapisałam się na powiadomienia, bo mnie lepiej będzie pójść 5.04 właśnie.Paula_071 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyMAgda same dobre wiadomości więc tylko się cieszyć moja Ani też od 22 tyg już była głowa w dół i generalnie mało się przemieszczała.
W kwestii prania powiem tylko tyle że na początku prałam w Loveli teraz coraz częściej robię wspólne pranie czyli piorę w naszym Persilu i nie widzę żeby Ani się coś działo że skóra. Do płukania mam lenor sensitive.
Ręczniki mam z baby ono dwa i są okejWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 21:42
-
Magda ja syna pytałam w lovelli, do płukania nic. Z córką zaczęłam tak samo ale ona na brzuszku śpi i mieliśmy problem z buźka szczególnie po spaniu i zmieniłam na bobini. Wiek pewnie robi swoje też ale się poprawiło.
Bodziaków kilkanaście ma pewno, tak jak i pieluch metrowych i flanelowych. Hania żywiołowa i nie raz sporo jej się ulewa więc schodzą. Na brzuszku śpi więc też jej kładę w łóżeczku pod buźką flanelę, do karmienia tetra zazwyczaj na ręce pod buźką żeby się nie przyklejała do mojej ręki i jak coś cieknie to jest pod ręką.
Ale tak jak mówię nie ma co szaleć na starcie bo w razie czego można domówić w miarę potrzeb.
U nas też już 68 a bodziaki czy pajacyki niektóre już maławe. Lidlowe niestety w barkach wciąż za szerokie ale ogólnie tak mamy że na długość spoko to rękawki przydługie.
Muszę powoli zapas na 74 robić bo niewiele mam. -
Magda - mbc wrote:A generalnie, to szew trzyma, szyjka 2cm, ale F. mówi, że ważniejsze u mnie od długości szyjki jest to, że lejek się zamknął i się nie otwiera
antybiotyk mam brać jednak 10dni i w przyszłym tyg krzywa.
mały 940gram 52precentyl więc w połowie stawki idealnie się uplasował chociaż ciężko mu zmierzyć głowę, bo jest głową w dół cały czas. To moje dziecko od połowy ciąży jest głową w dół, mnie by było niewygodnie
Super że wszystko dobrze. Synek też od połówkowych był głową w dółWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 08:04