X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Wies co sama robię dużo bo ja ogólnie lubię gotować bardzo ale też teraz dużo czerpie inspiracji z bloga alaantkoweblw
    ja też lubię bardzo gotować ale właśnie się zaopatrzyłam w ich książki i w "bobas lubi wybór" potrzebuje jakiejś podpory, zupełnie nie wiem jak się za to zabrać :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez korzystałam z alaantkowego blw.
    U nas dwie jedynki wyszły jak młody miał 4,5 msc. Bardzo szybko mu wyszły wszystkie zęby. Łtawo nie było, dawał radę tylko lek przeciwbólowy.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli polecam książkę " moje dziecko nie chce jeść " i żeby Cię tytuł nie zmylił ;) tylko to nie w kwestii przepisów tylko ogólnie podejście do jedzenia u dziecka . Fajna naprawde

Ja póki daje radę to nie chce jej dawać żadnych lekarstw wiadomo że sięgnę po przeciwbólowe jak już nic nie pomoże.

Seli będziesz szczepila małego na meningokoki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 20:22

Seli lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie... szczepilam na rota i dokupilam te pneumokoki i mysle, ze to i tak duzo tego wszystkiego.

Mnie zeby wykoncza ;p ma na razie przerwe. Napuchniete bardzo dziasla dol i gora ale go nie bola. Jest spokojny. Przesypia mi za to 4-5 h i potem 3 i potem 1... zle nie jest ale fajniej bylo jak spal 6 ;p i potem 4 i po 3 :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• futuremama Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio też ciężko a od poniedziałku totalna masakra. Jedynie we wt w dzień był względny spokój a tak to w południe na spacerze prześpi tak 1,5-2h jak wózek jeździ a jak się obudzi to ryk jakby jej się krzywda w tym wózku działa. Tak więc ręce, ręce, ręce...
    Ja tam zębów nie widzę, ona z resztą nie daje sobie zobaczyć. U syna w sumie też widziałam jak już mu się przebijały dopiero :D
    To by sporo wyjaśniało ale już sama nie wiem.
    Synkowi też Camilię dawałam i coś tam mu pomagało. Coś jeszcze było takiego homeopatycznego i te granulki też koleżanka mi dawała. Trzeba znów się zagłębić w temat.

A z tymi żłobkami mogę tylko jeden albo dwa wybrać czy muszę 3? To też muszę na dniach ogarnąć ale póki co marzy mi się wyspać :D

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama możesz 3 ale możesz też 1. Generalnie jak dostaniesz się do jakiegokolwiek z tych 3 które wybrałaś to w pozostałych automatycznie jesteś skreslona dlatego wybierz tylko te na których naprawdę Ci zależy

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie musze zamowic te granulki... ale u niego to widze idzie bol raz na pare dni...

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    U nas ostatnio też ciężko a od poniedziałku totalna masakra. Jedynie we wt w dzień był względny spokój a tak to w południe na spacerze prześpi tak 1,5-2h jak wózek jeździ a jak się obudzi to ryk jakby jej się krzywda w tym wózku działa. Tak więc ręce, ręce, ręce...
    Ja tam zębów nie widzę, ona z resztą nie daje sobie zobaczyć. U syna w sumie też widziałam jak już mu się przebijały dopiero :D
    To by sporo wyjaśniało ale już sama nie wiem.
    Synkowi też Camilię dawałam i coś tam mu pomagało. Coś jeszcze było takiego homeopatycznego i te granulki też koleżanka mi dawała. Trzeba znów się zagłębić w temat.

A z tymi żłobkami mogę tylko jeden albo dwa wybrać czy muszę 3? To też muszę na dniach ogarnąć ale póki co marzy mi się wyspać :D

Właśnie tego się obawiam, że dwójka dzieci oznacza chroniczny brak snu. Przy jednym było słabo, a teraz to w ogóle będzie dramat. Żebym nie powiedziała tego w złą godzinę, ale Tomek zaczął spać 21-7 rano, co NIGDY w życiu mu się to nie zdarzyło, zazwyczaj było 22-6. Mam nadzieję, że zostanie tak jak teraz jest :)

I niech wiosna wróci... :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, w którym tc. miałaś usg III trym.?
    Ja mam teraz wizytę w pon. (30+1) i 29.04 (32+1) i się zastanawiam czy zrobi mi w poniedziałek (tak mam też nazwaną tę wizytę, ale powiedział ostatnio, że nie wie czy nie zrobi później).

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Paula, w którym tc. miałaś usg III trym.?
    Ja mam teraz wizytę w pon. (30+1) i 29.04 (32+1) i się zastanawiam czy zrobi mi w poniedziałek (tak mam też nazwaną tę wizytę, ale powiedział ostatnio, że nie wie czy nie zrobi później).

Miałam dokładnie 30+0, młody był już duży i ładnie ułożony więc wtedy zrobił.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Futuremama możesz 3 ale możesz też 1. Generalnie jak dostaniesz się do jakiegokolwiek z tych 3 które wybrałaś to w pozostałych automatycznie jesteś skreslona dlatego wybierz tylko te na których naprawdę Ci zależy
    No właśnie boję się że dostanę się do jakiegoś awaryjnego a teraz nie ma opcji żebym gdzieś po młodą jeździła bo będę musiała też syna o ludzkiej porze odbierać.
    Wpisze jej pewnie gotowość od 1.12 a tak maksymalnie do pracy pewnie 2 miesiące później będę musiała wrócić. Choć wiadomo wolę wcześniej żebym nie musiała w ogóle urlopu na przyszły rok ruszać tylko zaległe.
    Mam nadzieję że się to uda. A Ty od kiedy planujesz?

3i49o7esfkybvicx.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Właśnie tego się obawiam, że dwójka dzieci oznacza chroniczny brak snu. Przy jednym było słabo, a teraz to w ogóle będzie dramat. Żebym nie powiedziała tego w złą godzinę, ale Tomek zaczął spać 21-7 rano, co NIGDY w życiu mu się to nie zdarzyło, zazwyczaj było 22-6. Mam nadzieję, że zostanie tak jak teraz jest :)

I niech wiosna wróci... :)
    No mi młody też zrobił taki trening. Teraz odpukać mąż do niego często idzie blisko rana a nawet jak uda się że się nie obudzi to potrafi do tej 6 spać. Dla nas to sukces po tym jak się 4-5 budził. No ale jesteśmy sami więc nawet jak się wcześnie obudzi to kładzie się do nas do łóżka a nie buszuje po domu.
    Dla mnie dwójka to wyzwanie. Gdyby mała jakoś dłużej spała dzień to może i bym się zdrzemnęła ale rzadko w domu śpi dłużej dzień. Rano szaleństwo - wyszłoby że 3h ale co z tego jak co godzinę pobudka na cyca.
    Potem z pół godziny na spacerze a później to dosłownie 5 minut i był młyn w domu. Marudna ale nie umiała zasnąć więc w końcu padła przed 19. Zobaczymy jaka noc będzie.

3i49o7esfkybvicx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama ja dałam gotowość od razu od 20 tyg. Cały czas jesteśmy na 65 i 89 miejscu i za bardzo się nie posuwamy ale pewnie poruszenie będzie we wrześniu jak dzieciaki do starszych grup pójdą. Ja do pracy będę wracać jakoś od końcówki października/ początku listopada. Mam do wybrania jeszcze 26 dni zaległego urlopu i wezme z 3 tyg z tego roku.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracałam z pełnym zapasem urlopu, bo bałam się jak to będzie gdy młody zacznie chorować czy płakać za mną. No i chciałam pojechać na wakacje czy wziąć wolne w święta. Teraz muszę to jakoś przemyśleć, bo w sierpniu mam zamknięte przedszkole, a ciężko mi będzie komuś opchnać dwójkę dzieci ;) najwyżej jakieś l-4 wezmę. Teraz mam 56 dni urlopu.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak nie dostanę na święta wolne. Poza tym mam nadzieję że 2 miesiące w domu jak Ania zacznie żłobek wystarcza Żeby ja przyzwyczaić a w razie czego przyjedzie teściowa / mąż weźmie urlop no będziemy kombinować.

• futuremama Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie chce ruszać tego z przyszłego roku bo przecież w sierpniu przedszkole właśnie nieczynne, zobaczymy kiedy żłobek będzie miał przerwę.
    Nie wiem jeszcze jak to ugryźć ale na pewno muszę ten urlop mieć. Nawet w między czasie jakieś majówki czy coś żeby choć trochę odpocząć :)
    Wiem że jak u nas jest przedszkole zamknięte to dyżury są w drugim niedaleko i ewentualnie można się starać żeby tam trochę dziecko chodziło. Ale to już ostateczność.

Veritaserum właśnie we wrześniu pewnie się trochę zwolni no ale i tak ile dzieciaków wyjdzie do przedszkola, pewnie 50 to maks. Masakra.
    Właśnie tego się boję że jak dam gotowość od grudnia to we wrześniu wszystkie miejsca zajmą i będzie lipa.

3i49o7esfkybvicx.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, słyszałaś o tym badaniu? https://diag.pl/sklep/badania/aktywnosc-anty-xa/

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Magda, słyszałaś o tym badaniu? https://diag.pl/sklep/badania/aktywnosc-anty-xa/

tak, tak są tu na forum ze dwie dziewczyny, które robiły to badanie na początku brania neoparinu żeby dostosować dawkę :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty robiłaś? Rozmawiałaś o tym z F. albo hematologiem?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A Ty robiłaś? Rozmawiałaś o tym z F. albo hematologiem?

Nie, nie robiłam. Hematolog (Potoczek) od razu zalecił 0.6 a Fabijański z tym nie dyskutował więc myślę, że nie było sensu, bo 0.6 jest już dawką „leczniczą” a nie „standardową” i ona ma dłuższą tę aktywność Xa (24h). Może gdybym brała 0.4 to by kazał coś zrobić, nie wiem.

Ja w ogóle tak naprawdę, to średnio się orientuje w tym „utrzymywaniu się w organizmie”. Gadałam o tym z anestezjologami na Chałubińskiego i wiem, że moje odstawienie leków na czas zabiegu było tylko „pro forma”, bo odstawienie takich dawek na 24h wcześniej nic nie daje. W związku z tym oni mi tam często robili aptt, pt, tt etc.

Wracając do Fabijańskiego, to często zleca mi homocysteinę. I kilka razy te APTT itp. No i teraz często robię CRP.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ