WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała dzisiaj kończy 7 miesięcy. A jak te noc kiedy się zaczęło pamiętam jak dziś ;) kiedy to zleciało ?

Wczoraj dałam jej na śniadanie jajecznicę ( nic jej nie było ) , dzisiaj żeby jeszcze zobaczyć i się upewnić dałam 1/4 jajka na półtwardo. Nic się nie dzieje , jutro wjadą placuszki owsiane z jabłkiem startym ;)

Seli, Paula_071, Magda - mbc, Paula_30, futuremama lubią tę wiadomość

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Paula, o jakie badanie Ci konkretnie chodzi? Tu masz spis badań jakie kobieta powinna zrobić prowadząc ciążę nawet na NFZ:
    https://pulsmedycyny.pl/badania-u-kobiet-w-ciazy-obowiazujace-od-1-stycznia-2019-r-949172

O USG ładnie już napisała Magda :)
    paula jak sie czujesz? Ty juz na finiszu...

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Paula gratuluję. Wymiar długości malucha to chyba CRL z tego co pamietam ;)
    tylko ze u mnie nie ma tego na usg a patrzylam z kazdej strony. Ale spojrzcie same:

https://zapodaj.net/cda484f5f10c0.jpg.html

https://zapodaj.net/5697febb2bac3.jpg.html

860i3e5edambhnvb.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    tylko ze u mnie nie ma tego na usg a patrzylam z kazdej strony. Ale spojrzcie same:

https://zapodaj.net/cda484f5f10c0.jpg.html

https://zapodaj.net/5697febb2bac3.jpg.html

1,58cm :)
    faktycznie jakieś inne to oznaczenie

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Wołowskiej to w ogóle dziwne jest to USG. Ile razy tam nie byłam to zawsze dziecko o tydzień młodsze. Poważnie, rozważ prowadzenie ciąży poza luxmedem, albo chociaż te USG w każdym trymestrze, a zwłaszcza to pierwsze.

I gdzie ja na finiszu! Ponad miesiąc mam, nigdzie nie się nie spieszy :p

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zakochanawżyciu Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, który Ginekolog z Wrocławia jest najlepszy przy leczeniu PCOS?
    Byłam u Lek. Bartłomiej Ślusarski i kompletna porażka...

Teraz byłam na pierwszej wizycie u Lek. Andrzej Szewczuk ale nie wiem jeszcze czy będę u niego kontynuować leczenie.

• Seli Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochanawżyciu wrote:
    Dziewczyny, który Ginekolog z Wrocławia jest najlepszy przy leczeniu PCOS?
    Byłam u Lek. Bartłomiej Ślusarski i kompletna porażka...

Teraz byłam na pierwszej wizycie u Lek. Andrzej Szewczuk ale nie wiem jeszcze czy będę u niego kontynuować leczenie.
    Chyba Gizler i Myszczyszyn się tym zajmuje... Ale tego drugiego nie polecam :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki wymazu- czysto! koniec antybiotyków :)

Paula_071, marchev, Seli lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Mozesz ruszyć się już troche z domu czy do końca masz szlaban?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Magda :)

A my mamy drugiego ząbka . Noc tragedia. Ja spałam 3h mąż chyba 5 ;p ale jak zobaczyłam dzisiaj efekt tej nocy to chociaż wiem że jakiś powód jest ;p

Seli, Magda - mbc, futuremama lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Super! Mozesz ruszyć się już troche z domu czy do końca masz szlaban?
    Szlaban do końca, ale dziś złamałam i byłam w Ikei. Zamierzam złamać jeszcze raz, jak szyjka będzie okej, ale już nie dla Ikei, chcę iść na ślub przyjaciół. Weselę oleje, ale na ślub chciałabym iść :)

Seli, Paula_071, veritaserum lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to dobrze :)

Veri a my sie meczymy... Dziosla napuchniete, ibum pomaga na troche a kazdy zel odpada :/ dzis to sie nie daje dotknac nawet w buzie. A je tylko jak jest juz mega glodny. Szkoda mi go :(

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Alunis Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Alunis, to może zmień hematologa?
    Ja acard podczas starań włączyłam na własną rękę i wtedy w końcu coś zaczęło się dziać.

Tak codziennie przyjmuje neoparin 0.6. (odpowienik clexane)

Kiedyś miałam mały zator w lewej nodze (jakoś 10lat temu), ale od tego czasu nie miałam zauważalnych dolegliwości.

Myślę, że homocysteinę warto zbadać. Najlepiej razem z poziomem kwasu foliowego i witaminy b12.
    Mnie ginekolog zleca to badanie mniej więcej co 2 miesiące.

Dziękuję za cenne wskazówki. A czy możesz zdradzić do jakiego ginekologa chodzisz? Tu lub na priv? Bo dzisiaj kolejny ginekolog rozłożył ręce i powiedział mi, że on nie wie co ze mną zrobić. :( Po prostu mnie spławił...

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Dziękuję za cenne wskazówki. A czy możesz zdradzić do jakiego ginekologa chodzisz? Tu lub na priv? Bo dzisiaj kolejny ginekolog rozłożył ręce i powiedział mi, że on nie wie co ze mną zrobić. :( Po prostu mnie spławił...

Ja chodzę do Krzysztofa Fabijańskiego :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli współczuję.
    U nas dzień marudy i wybuchy płaczu no i ręce non stop w buzi ale dziąsła twarde ma. U nas trochę pomaga Camilia mega dziwne bo to homeopatia w która nie wierzę ale tonący brzytwy się chwyta i mam wraEnie że po.tym.spi spokojniej. Wczoraj nie dałam i było ciężko zobaczymy jak dziś.

Z jedzeniem.u nas nie ma problemów żadnych , wcina wszystko ,dzisiaj dostała indyka na parze w przyprawach. Zjadła wszystko co jej dałam :)

Seli, futuremama lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz by mogl sie przebic ten zab bo nie wyrobie... Jeszcze sa jakies kulki co sie rozpuszczaja... Bo nir bede go ibum faszerowac.

My diete zaczynamy rozszerzac z koncem maja. Ciekawe co u nas bedzie ;p

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka lepsza zdecydowanie. Budziła się jak na nią standardowo bo co 2,5h :) na śniadanie wcinalysmy placki owsiane z banandm i jabłkiem. Wręcz piszczała z radości ;)

Seli, sylvvi, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skad bierzesz przepisy? Robisz sama czy jakas ksiazka/blogiem sie sugerujesz?

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzmi pysznie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wies co sama robię dużo bo ja ogólnie lubię gotować bardzo ale też teraz dużo czerpie inspiracji z bloga alaantkoweblw

Seli lubi tę wiadomość

‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ