Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:F. w żaden sposób nie skomentował, a ja nie zapytałam dlaczego tak się zrobiło. Zapytam najwyżej za 2 tygodnie na wizycie. Mój teściu twierdzi, że mam rozrzedzoną krew od heparyny stąd skłonność do krwiaków. Po cc miałam dużego siniaka wokół blizny, zszedł po 5 dniach, ale jak widać został pod blizną.
Mi heparynę hematolog i F. zalecali do 6 tygodni po porodzie brać, chociaż dr Szewczuk i dr Murawski mówili w szpitalu o 4 tygodniach. Ja jednak wolę brać dłużej, już te 2 tygodnie więcej mnie nie zabawią skoro 9 msc się kułam.
Verita, ja też obstawiam 3dniówkę.
No ja bym się zgodziła z Twoim teściem, czytałam o tym przed szwem, że przy trombofilii łatwo o krwiaka i to już po samym wkłuciu w kręgosłup od zzo, a co dopiero przy cięciu i bliźnie.
Wg mnie 6 tyg., to minimum, także bierz 6. Ja szczerze mówiąc zastanawiam się, czy 6 to nie za mało, chyba po 6 zrobie badania i zobaczę.
Ja to się już boje, że dostanę zatoru ale mam nadzieje, ze to hormony i mi przejdzie
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Czesc
Paula gratulacje bo dopiero terqz doczytalam forum Troche sie zmartwilam ta blizna bo tez biore heparynke i chodze do Sz. dziewczyny bardzo go chwala.
Pati rozwazalas moze wizyte u dr Banacha ? On jest specyficzny wiec trzeba oddzielic jego poglady od leczenia ja dzieli niemu mam utrzymana ciaze. Trafilam do niego w 10tc.
Wyslalam tam kolezanke i jest wniebowzieta bo w koncu dostala@ w okreslonym czasie. Za miesiac beda wznawiac staranka. Nie namawiam, ale moze warto o nim poczytac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 09:06
Paula_071, Pati88 lubią tę wiadomość
-
Ja mam bardzo dobre doświadczenia z dr Sz. Bardzo szczegółowo wszystko mi wyjaśnił, był u mnie kilka razy, bo akurat trafiłam na jego 36h dyżur gdy zaczęłam rodzić. Teraz porównuje blizne jaka mam teraz a jaka miałam po pierwszej CC, teraz jest zdecydowanie większa niż ta, która zrobił mi dr Korzeniewski. Ale to cięcie mniej boli niż pierwsze. Wszystko ma swoje plusy i minusy.
Tomek u moich rodziców na weekend, Mikołaj je o 19:30, kolejne karmienie o 2 i o 5:30 więc jestem mega wypoczęta, zwłaszcza, że je tylko 12-15 minut.Magda - mbc, futuremama, Pati88 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Magda - mbc wrote:Tak jest, w przyszłą niedzielę donoszona! ❤️
\o/Magda - mbc lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
veritaserum wrote:U mnie niestety plamienia. Już nie chodzi o brak ciąży bo na tym aż tak mi nie zależy tylko widzę że to dziadostwo nie odpuściło a raczej znowu narosło eh.
Z pozytywow to chyba dostaliśmy się do żłobka od 1.09 mówię chyba bo jesteśmy na 6 pozycji a przyjmuje 23 dzieci do tej grupy . Ale ostateczne wyniki będą pod koniec czerwca.
Magda trzymam kciuki jeszcze chwilę wytrzymaj Paula dobrze że już w domu
Mnie męczy pęcherz. Co chwilę latam do toalety z wrażeniem,że mi pęcherz rozwali a leci parę kropel. A za pół godziny ta sama historia. Najlepsze jak mamy gdzieś jechaća autem. Mogę być wysikam na zaś a jak tylko wsaide do auta to mocz mi oczami wypływa- a co będzie pozniej?
W posiewie tylko nieliczne bakterie ale w normie wg laboratorium a w ogólnym pH tylko wyższe
-
Magda - mbc wrote:haha Simons, musiałam się chwilę zastanowić nad tym, co mówi ta „emotka” ale mam to! ❤️
Teraz jak tam patrzę to faktycznie nie jest jednoznaczna, chociaż ja lubię teraz jak tak patrzę to jest taka ginekologicznaMagda - mbc, futuremama lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
nick nieaktualnyPaula córka będzie miała prawie rok .
Nawet gdybym była w ciąży / zwolnieniu czy coś to i tak córka pójdzie do żłobka. Uważam że zrobi to dobrze zarówno jej jak i mi ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 14:40
Paula_30, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Czesc ja z kolei mam pytanie czy ktoras z Was chodzila w ciazy lub moze polecic fizjoterapeute uroginekologicznego.
Evs ja niestety nie mam nikogo do polecenia prywatnie.
Robilam w medicover u dr slusarskiego i zrobil badanie bardzo sumiennie i wszystko super wytlumaczyl.evs6 lubi tę wiadomość
-
Poszukaj na stronie ogólnopolskiej takiego z certyfikatem Wiem na pewno, że ma go Fabijański i Rubisz, niektórzy robią a nie mają uprawnień
evs6 lubi tę wiadomość
-
marchev wrote:Czesc ja z kolei mam pytanie czy ktoras z Was chodzila w ciazy lub moze polecic fizjoterapeute uroginekologicznego.
Evs ja niestety nie mam nikogo do polecenia prywatnie.
Robilam w medicover u dr slusarskiego i zrobil badanie bardzo sumiennie i wszystko super wytlumaczyl.
Ja chodziłam i bd chodzić po ciąży do Anny Zemlik- Franz.
Tu masz listę certyfikowanych uro-fizjo:
https://ptug.pl/wykaz-certyfikowanych-lekarzy-i-fizjoterapeutow/?specjalista=fizjoterapeutamarchev lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
evs6 wrote:Hej dziewczyny, szukam dobrego lekarza do badań prenatalnych, możecie kogoś polecić?
Z góry dzięki 🙌
tu masz listę wszystkich lekarzy w PL, sprawdź sobie, czy interesujące Cię nazwisko na niej jest.
W ginemedice chyba jeszcze dr Jałocha ma certyfikat FMF.evs6 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny