Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:A F. nie zalecał badań? Bo gdy poroniłam i trafiłam na niego w szpitalu to powiedział, że wszystkim swoim pacjentom zaleca po pierwszym poronieniu by się przebadać zamiast ponosić kolejna stratę. Zwłaszcza, że miałaś też biochemiczne, a on normalnie je wpisuje jako poronienie w kartę ciąży.
Nic takiego mi nie mówił. Powiedział że wg niego przypadek po prostu jakich wiele.
A ja nie mam ochoty na latanie po labach, lekarzach i starać się znowu z wiedzą który dzien cyklu itp.
chce po prostu żyć i cieszyć się tym co dzień przyniesie bez myśli że muszę być w ciąży.
Poza tym w większości przyczyną poronien są wady genetyczne zarodka i taka jest niestety statystyka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 19:44
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Beta 0 😂🤣 9 testow pozytywnych wiec to musi byc torbiel 🤷♀️ znow...
-
Seli wrote:Beta 0 😂🤣 9 testow pozytywnych wiec to musi byc torbiel 🤷♀️ znow...
A do jakiego lekarza idziesz?
Verita, fajne masz podejście, rzadko spotykane. Ja się natomiast cieszę, że zrobiłam badania, bo wiem, że mam trombofilie. A tak zaszlabym w kolejną ciążę, urodziła i mogłabym umrzec po cesarce, bo by nie dali heparyny. Teraz jestem spokojniejsza. Wiem, że nie mogę np. brać hormonów, bo mogę dostać zakrzepicy.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:A do jakiego lekarza idziesz?
Verita, fajne masz podejście, rzadko spotykane. Ja się natomiast cieszę, że zrobiłam badania, bo wiem, że mam trombofilie. A tak zaszlabym w kolejną ciążę, urodziła i mogłabym umrzec po cesarce, bo by nie dali heparyny. Teraz jestem spokojniejsza. Wiem, że nie mogę np. brać hormonów, bo mogę dostać zakrzepicy.
Do Szewczuka, nie znalazlam lepszego... 🤷♀️ w sumie to taka wizyta kontrolna miala byc. Jakos zaglebiac sie w leczenie, wymysly na rzecz staran nie mam najmniejszej ochoty ;p musze zakonczyc kp (a nie widze tego...) i po prostu wsiasc na dobre leki jakie mialam przed pierwszymi staraniami. Organizm sie nie nadaje na takie funkcjonowanie widze :p
-
Seli współczuję mam nadzieję że sytuacja się rozwiąże.
Paula podejście mam takie dzięki mojemu mężowi. To on nauczył mnie takiego spojrzenia na świat. I przyznam dzieki temu życie jest piękniejsze
Chciałam być mama i nią jestem. Jak mi los zesle drugiego malucha będę przeszczesliwa ale nie za wszelką cenęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 21:25
Seli, Paula_071, futuremama lubią tę wiadomość
Synek styczeń 2021 -
Seli wrote:Beta 0 😂🤣 9 testow pozytywnych wiec to musi byc torbiel 🤷♀️ znow...
Tzn. Nieraz już czytałam że dziewczynom tak wychodzi ale nie mogę zrozumieć czemu
Daj znać co Ci powie po wizycie
U nas noc prawie cudo. Tzn. O 23 się obudziła i była jazda przez godzinę. Ale za to spała do 6.
Przed tą akcją jeszcze nie spałam a rano wcześniej mnie Kuba obudził i budzik to chyba liczy się jako moja pierwsza przespana noc od porodu
Tylko musiałam jednak laktator wyciągnąć i troszkę ściągać z jednej piersi bo póki co nie chce się całkiem wyciszyć laktacja. -
futuremama wrote:Ale ja tego nie ogarniam jeśli testy mają betę wyłapywać to skąd pozytyw jak beta 0
Tzn. Nieraz już czytałam że dziewczynom tak wychodzi ale nie mogę zrozumieć czemu
Daj znać co Ci powie po wizycie
U nas noc prawie cudo. Tzn. O 23 się obudziła i była jazda przez godzinę. Ale za to spała do 6.
Przed tą akcją jeszcze nie spałam a rano wcześniej mnie Kuba obudził i budzik to chyba liczy się jako moja pierwsza przespana noc od porodu
Tylko musiałam jednak laktator wyciągnąć i troszkę ściągać z jednej piersi bo póki co nie chce się całkiem wyciszyć laktacja.
Mieszanka hormonów akurat na ulotce testów jest napisane, że rzadko bo rzadko ale mogą być fałszywie pozytywne przez choroby.futuremama lubi tę wiadomość
-
Verita ja z synem po prostu zabierałam karmienia dzienne po jednym i po kilku dniach się przyzwyczajał.
Teraz było inaczej bo okoliczności trochę inne ale ostatecznie też zostało mi jedno w dzień i jedno nad ranem tylko ze wcześniej w nocy już dostawała mm.
Ale przez to że chwilę temu był czas że bardzo dużo wisiala na cycu właśnie teraz ta laktacja mi się trochę ciągnie. Z synem nic, po prostu przestałam karmić i tyle bo stopniowo ograniczane byly karmienia no i teraz z prawej strony też bo zawsze jakby była mniej lubiana i mało małą przystawiałam. Teraz tylko z lewą zrobić porządek -
Seli wrote:Mieszanka hormonów akurat na ulotce testów jest napisane, że rzadko bo rzadko ale mogą być fałszywie pozytywne przez choroby.
Szczerze to chyba nigdy nie czytałam ulotki poza sprawdzeniem info jaką ma czułość test -
futuremama wrote:Lubię za jakieś wyjaśnienie a nie że Ty masz mieszankę
Szczerze to chyba nigdy nie czytałam ulotki poza sprawdzeniem info jaką ma czułość test
Hehehe Mi się zdarzyło przeczytać No mi się to zdarza jakiś trzeci raz... Wystraszyły mnie dziwne skrzepy, bo plamienie to jedno a tutaj coś ze mnie wypływało -
U nas dzisiaj noc bajkaaaa. Mąż uspil o 20 i spala do 5!!obudzila się pocycala, po czym trzasnela kupę. Myślę sobie ze juz po spaniu bo światło, przewijanie itp ale wzięłam ja do łóżka i przytuliłam i zasnęła jeszcze do 6.30.
Future no mi się udało póki co zabrać karmienie po pracy, czasami tylko się przytula do piersi a ja tłumacze że cyc będzie wieczorem. Uspokaja się. No zobaczymy jak to dalej pójdzie.Seli, Paula_071, futuremama lubią tę wiadomość
Synek styczeń 2021 -
Paula_071 wrote:Seli, jak po wizycie?
Torbiel 3x4 i jedna 2cm, czyli standard ;p czynnosciowe, powinny zniknac po 🐒 -
Seli wrote:Torbiel 3x4 i jedna 2cm, czyli standard ;p czynnosciowe, powinny zniknac po 🐒
A jakieś leki Ci przypisał? Ma pomysł co zrobić byś zaszła w ciaze.?
Future, a pijesz szałwię? To powinno zatrzymać trochę laktację.
Mój młody od 20 budził się co 45 minut, co 2h godzinne niespanie i noszenie. Tak się nie da żyć... Moja waga spada poniżej 50kg13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula mam lutke do konca cyklu i tyle. Mysle, ze i bez lekow by zniknely. A co do ciazy to nie rozmawialam o tym bo jak pisalam nie mam ochoty na leczenie i badania pod katem ciazy.
-
Paula niestety szałwii nie zniosę odruch wymiotny i tyle. Także raz dziennie minimalnie ściągam i jest lepiej.
Z pracy do mnie wydzwaniali i będą witać jak świeżaczka, pakiet powitalny i lunch, materiały i szkolenia z róznych aspektów formy
Śmiać mi się chciało jak tego słuchałam, bo w miarę na bieżąco jestem ze zmianiami, jak coś to przecież ludzie z zespołu pomogą także ja najchetniej bym od razu wskoczyła
w projekty a tu takie coś -
futuremama wrote:Seli a jak w ogóle u Ciebie? Jak Gabryś? Ty do praxy wracasz?
U mnie nic ciekawego oprocz ciaglych jazd z cyklem, torbielami i takimi tam 😂
Gabryś jest cudowny, czasem jedna pobudka w nocy a czasem czesciej, do zloba wraca od wtorku. Ja wracam do pracy pod koniec lutego. Z jednej strony mam stres przez taka przerwe ale ogolnie sie ciesze. Sama w domu bym zwariowala... :p
Szukamy mieszkania i nie mozemy sie zdecydowac. Chcemy powyzej 75m2 i 4 pokoje. Wiec temat na tapecie u nas to przeprowadzka -
Seli wrote:U mnie nic ciekawego oprocz ciaglych jazd z cyklem, torbielami i takimi tam 😂
Gabryś jest cudowny, czasem jedna pobudka w nocy a czasem czesciej, do zloba wraca od wtorku. Ja wracam do pracy pod koniec lutego. Z jednej strony mam stres przez taka przerwe ale ogolnie sie ciesze. Sama w domu bym zwariowala... :p
Szukamy mieszkania i nie mozemy sie zdecydowac. Chcemy powyzej 75m2 i 4 pokoje. Wiec temat na tapecie u nas to przeprowadzka
ciężko znaleźć 4 pokoje. Chyba, że mocno na obrzeżach.13.08.2015 r.
11.05.2019 r.