Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli wrote:Ja u ginekologa zawsze robie raz do roku cytologie, czasem czesciej wychodzi jak lekarz woli sprawdzic 🤔 ale u mnie inna kwestia.
Bylam u dietetyk... Dieta przeciwzapalna... i zlecila badania na alergie pokarmowe 🤔 slyszalam, ze to niewiarygodne badania... hmm... No i polecila mi probiotyki za milony monet z kodem rabatowym. Mam mieszane uczucia 🤨
Gdyby w ginemedice robili na wizytach to bym też nie musiała się gimnastykować. A tak, dramat. W sumie wygodnie było nawet iść do tego labu, bo nie maglują tak jak ginekolog... Bo do tej pory szłam do jakiegoś przypadkowego i mnie wypytywał na wszystkie strony i morały prawił... i cudawianki odprawiał... Mam dość :p
Jak ja byłam u dietetyczki to też mi wciskała produkty... Brzmiała tak jakby była przedstawicielem handlowym tej firmy... Zraziłam się, byłam dwa razy i więcej nie poszłam :p Seli polecam ci diety z Akademii Płodności, one są przeciwzapalneCzarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
A na USG piersi byłam u trzech różnych radiologów, ale wracam teraz do pierwszego, bo fajnie wszystko mówił na bieżąco, co widzi i robi. Leszek Lech na Krasińskiego w Scanmedzie przyjmuje.Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simons_cat wrote:Gdyby w ginemedice robili na wizytach to bym też nie musiała się gimnastykować. A tak, dramat. W sumie wygodnie było nawet iść do tego labu, bo nie maglują tak jak ginekolog... Bo do tej pory szłam do jakiegoś przypadkowego i mnie wypytywał na wszystkie strony i morały prawił... i cudawianki odprawiał... Mam dość :p
Jak ja byłam u dietetyczki to też mi wciskała produkty... Brzmiała tak jakby była przedstawicielem handlowym tej firmy... Zraziłam się, byłam dwa razy i więcej nie poszłam :p Seli polecam ci diety z Akademii Płodności, one są przeciwzapalne
Serio? Mi w gineamedice F. robil... 🤔 i moraly o cytologie?... -
O, popatrz. Mi nigdy nie powiedział, że może zrobić dobrze wiedzieć, następnym razem sama będę cisnąć a morały to wiesz typu co mogę jeszcze zrobić żeby zajść w ciążę 🙄 nie potrzebuję rad od przypadkowych lekarzy :p jeden typ kazał mi przed cytologia brać jakieś globulki, a później po przeleczeniu dopiero wrócić na cytologie :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 14:52
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Simons_cat wrote:O, popatrz. Mi nigdy nie powiedział, że może zrobić dobrze wiedzieć, następnym razem sama będę cisnąć a morały to wiesz typu co mogę jeszcze zrobić żeby zajść w ciążę 🙄 nie potrzebuję rad od przypadkowych lekarzy :p jeden typ kazał mi przed cytologia brać jakieś globulki, a później po przeleczeniu dopiero wrócić na cytologie :p
-
Dziwne, ja robiłam cytologie na Klinikach z 3 lata temu. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Ja USG piersi robię co pół roku u dr Mariusza Krawczyka. Przyjmuje na NFZ i w Luxmedzie.
Seli wrote:
Bylam u dietetyk... Dieta przeciwzapalna... i zlecila badania na alergie pokarmowe 🤔 slyszalam, ze to niewiarygodne badania... hmm... No i polecila mi probiotyki za milony monet z kodem rabatowym. Mam mieszane uczucia 🤨
Te alergie nie wychodzą u dzieci, u dorosłych powinien być w miarodajny wynik. Ale chyba ważniejsze są też nietolerancje, czyli to po czym Ty się źle czujesz pomimo, że z badania nic nie wychodzi. Mój starszak wymiotuje po miodzie gryczany a nie ma żadnego testu na to, a mi się odbija długo po surowej cebuli.
Probiotyki w jakim celu?
I u kogo byłaś?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Dziwne, ja robiłam cytologie na Klinikach z 3 lata temu. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Ja USG piersi robię co pół roku u dr Mariusza Krawczyka. Przyjmuje na NFZ i w Luxmedzie.
Te alergie nie wychodzą u dzieci, u dorosłych powinien być w miarodajny wynik. Ale chyba ważniejsze są też nietolerancje, czyli to po czym Ty się źle czujesz pomimo, że z badania nic nie wychodzi. Mój starszak wymiotuje po miodzie gryczany a nie ma żadnego testu na to, a mi się odbija długo po surowej cebuli.
Probiotyki w jakim celu?
I u kogo byłaś?
Ale ja sie nie czuje zle po czymkolwiek 🤭 czytalam artykul o tym, ze to pic na wode, kolezanka lekarka tez mi mowila, ze szkoda kasy. Bylam u dr. Olanin.
Probiotyki na jelita i ogolnie kobiece sprawy 🤔 -
Ja nigdy sobie nie robiłam, dzieciom nic nie wyszło nigdy. Jeśli nie odczuwasz żadnych dyskomfortow trawiennych to ja bym nie robiła tych badań. I probiotyków też bym nie brała. Przecież o to chodzi w diecie by była tak zbilansowana, żeby nic nie łykać.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Ja nigdy sobie nie robiłam, dzieciom nic nie wyszło nigdy. Jeśli nie odczuwasz żadnych dyskomfortow trawiennych to ja bym nie robiła tych badań. I probiotyków też bym nie brała. Przecież o to chodzi w diecie by była tak zbilansowana, żeby nic nie łykać.
🤔 by nie lykac suplementow... mysle, ze probiotyk od czasu do czasu moglby byc dobry. Dobre bakterie wspomagaja prace narzadow. Ale jak to pan tabletka pisal co za duzo to nie zdrowo i branie duzych dawek szkodzi jesli nie ma sie antybiotykow itp.
Ja nie wazne co zjem, kiedy zjem, jak zjem... Co robie i jak. Owulacja i przed jak i po okresie, czasem tez te 2 dni pierwsze to rozne bole brzucha, jajnika. Teraz jak mnie boli jelito to czuje twardy brzuch nad linia majtek, tam jest guz i zrosty. Czuc to palcem (wczesniej nie wiedzialam co to). I jedyna zaleznosc w dolegliwosciach jaka widze to dzien cyklu.
A te bole co mowilam juz przed ciaza i wrocily mocniejsze po, po lewej stronie to tez jelito. Nie zadne naczynka, zrosty... A jelito 🤷♀️ bole sa takie jak z jajnikiem. A jajnik tez nie boli od jedzenia :p
Zeby nie bylo od dluzszego czasu wdrazam zdrowe nawyki i pije duzo wody, sa warzywa i owoce, nie ma cukru, soli, produkty wielozbozowe, ryby, mieso przyrzadzam w piekarniku...
Nie jem prawie nic smazonego czy tlustego. Wiec jestem dumna z siebie 🤭
Wyeliminowalam laktoze... bo Karmowski na yt tlumaczyl sensownie, ze czasem jelito ma popsute kosmki i nie wchlania laktozy i robi sie stan zapalny... ale tydzien mija, a jest jak bylo. Na moment ucichlo a wczoraj mialam owulacje i jest wielkie bum 🤷♀️ mysle, ze poki nie zachamuje owulacji to nic nie zmieni tych boli. -
Mam torbiel endometrialna na lewym jajniku niestety. Operacja mnie czeka ale teraz mam sovie odpowiedzieć na pytanie czy chce się starać i po porodzie się tym zajmiemy czy teraz a to zawsze jest ryzyko operacji, zrosrow itp. Generalnie mam zrobić też rezonans bo lewy jajnik jest zrosniety z jelitem. Na prawym też mam torbiel ale dermoid.
Oczywiście nie wiadomo czy w ogóle jeszcze w ciążę zajde.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 10:23
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Mam torbiel endometrialna na lewym jajniku niestety. Operacja mnie czeka ale teraz mam sovie odpowiedzieć na pytanie czy chce się starać i po porodzie się tym zajmiemy czy teraz a to zawsze jest ryzyko operacji, zrosrow itp. Generalnie mam zrobić też rezonans bo lewy jajnik jest zrosniety z jelitem. Na prawym też mam torbiel ale dermoid.
Oczywiście nie wiadomo czy w ogóle jeszcze w ciążę zajde.
O kurcze... Grubo 😔 a odczuwasz bolesci? Moze to lagodne stadium i operacja by to oczyscila. -
Nie mma dolegliwości żadnych. Czasami mnie jajnik zaboli ale bez szału. Wymiary ma jakoś 3 na 4 cm. Nie wiem zobaczymy. Na razie mam zrobić ten rezonans i markery.
Podejrzewam że i tak nie zajde na swojej naturalnej owulacji w ciążę a nie mogę być stymulowana z torbiela endometrialna.... No i druga sprawa ze jednak udało mi się zajść w ciążę te 4 miesiące temu.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Nie mma dolegliwości żadnych. Czasami mnie jajnik zaboli ale bez szału. Wymiary ma jakoś 3 na 4 cm. Nie wiem zobaczymy. Na razie mam zrobić ten rezonans i markery.
Podejrzewam że i tak nie zajde na swojej naturalnej owulacji w ciążę a nie mogę być stymulowana z torbiela endometrialna.... No i druga sprawa ze jednak udało mi się zajść w ciążę te 4 miesiące temu. -
veritaa wrote:Tak byłam stymulowana przez chyba 4 cykle letrozolem.
-
veritaa wrote:Nie mówił jeszcze nic. Mam wysłać wynik rezonansu na ten moment.
Rozumiem... A jak Ty sie na to zaopatrujesz?
Ja mialam miec 1 dzien pracy, mam zmniejszony etat ale mlody ma zapalenie ucha 😬 antybiotyk i dwa tygodnie to powiedziala, ze posiedzie na l4... -
Verita, a jesli teraz bys zrobila operacje to nie jest tak, że wtedy można zajść ciążę? Wiem, że dwie koleżanki które były po zabiegach dostawały zalecenie by szybko zachodzić w ciążę.
Seli, a młody był teraz w żłobku czy w domu tak zapalenie? Zdrówka.13.08.2015 r.
11.05.2019 r.