X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze w końcu iść. Słonina jest bardzo dobrym radiologiem :) wcześniej byłam u niej ale to było daaaawno temu

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja u ginekologa zawsze robie raz do roku cytologie, czasem czesciej wychodzi jak lekarz woli sprawdzic 🤔 ale u mnie inna kwestia.

Bylam u dietetyk... Dieta przeciwzapalna... i zlecila badania na alergie pokarmowe 🤔 slyszalam, ze to niewiarygodne badania... hmm... No i polecila mi probiotyki za milony monet z kodem rabatowym. Mam mieszane uczucia 🤨

Gdyby w ginemedice robili na wizytach to bym też nie musiała się gimnastykować. :( A tak, dramat. W sumie wygodnie było nawet iść do tego labu, bo nie maglują tak jak ginekolog... Bo do tej pory szłam do jakiegoś przypadkowego i mnie wypytywał na wszystkie strony i morały prawił... i cudawianki odprawiał... Mam dość :p

Jak ja byłam u dietetyczki to też mi wciskała produkty... Brzmiała tak jakby była przedstawicielem handlowym tej firmy... Zraziłam się, byłam dwa razy i więcej nie poszłam :p Seli polecam ci diety z Akademii Płodności, one są przeciwzapalne :)

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na USG piersi byłam u trzech różnych radiologów, ale wracam teraz do pierwszego, bo fajnie wszystko mówił na bieżąco, co widzi i robi. Leszek Lech na Krasińskiego w Scanmedzie przyjmuje.

age.png

age.png

💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Gdyby w ginemedice robili na wizytach to bym też nie musiała się gimnastykować. :( A tak, dramat. W sumie wygodnie było nawet iść do tego labu, bo nie maglują tak jak ginekolog... Bo do tej pory szłam do jakiegoś przypadkowego i mnie wypytywał na wszystkie strony i morały prawił... i cudawianki odprawiał... Mam dość :p

Jak ja byłam u dietetyczki to też mi wciskała produkty... Brzmiała tak jakby była przedstawicielem handlowym tej firmy... Zraziłam się, byłam dwa razy i więcej nie poszłam :p Seli polecam ci diety z Akademii Płodności, one są przeciwzapalne :)

Serio? Mi w gineamedice F. robil... 🤔 i moraly o cytologie?...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, popatrz. Mi nigdy nie powiedział, że może zrobić :( dobrze wiedzieć, następnym razem sama będę cisnąć :D a morały to wiesz typu co mogę jeszcze zrobić żeby zajść w ciążę 🙄 nie potrzebuję rad od przypadkowych lekarzy :p jeden typ kazał mi przed cytologia brać jakieś globulki, a później po przeleczeniu dopiero wrócić na cytologie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 14:52

age.png

age.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    O, popatrz. Mi nigdy nie powiedział, że może zrobić :( dobrze wiedzieć, następnym razem sama będę cisnąć :D a morały to wiesz typu co mogę jeszcze zrobić żeby zajść w ciążę 🙄 nie potrzebuję rad od przypadkowych lekarzy :p jeden typ kazał mi przed cytologia brać jakieś globulki, a później po przeleczeniu dopiero wrócić na cytologie :p
    Masakra 🤦‍♀️ ja tak szczerze juz zwatpilam w lekarzy ;p mam nadzieje, ze R. wie co robi. Na grupie endo dziewczyna wrzucila zdjecie bo ma bliznowca po laparotomii. Operowali ja we Wroclawiu i normalnie jak zascianek 🤯 caly brzuch rozpruty... Nie wierzylam, ze moga takie cos odwalic jeszcze... Wiec trzeba uwazac na ginekologow...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, ja robiłam cytologie na Klinikach z 3 lata temu. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
    Ja USG piersi robię co pół roku u dr Mariusza Krawczyka. Przyjmuje na NFZ i w Luxmedzie.
    Seli wrote:

Bylam u dietetyk... Dieta przeciwzapalna... i zlecila badania na alergie pokarmowe 🤔 slyszalam, ze to niewiarygodne badania... hmm... No i polecila mi probiotyki za milony monet z kodem rabatowym. Mam mieszane uczucia 🤨

Te alergie nie wychodzą u dzieci, u dorosłych powinien być w miarodajny wynik. Ale chyba ważniejsze są też nietolerancje, czyli to po czym Ty się źle czujesz pomimo, że z badania nic nie wychodzi. Mój starszak wymiotuje po miodzie gryczany a nie ma żadnego testu na to, a mi się odbija długo po surowej cebuli.
    Probiotyki w jakim celu?
    I u kogo byłaś?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dziwne, ja robiłam cytologie na Klinikach z 3 lata temu. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
    Ja USG piersi robię co pół roku u dr Mariusza Krawczyka. Przyjmuje na NFZ i w Luxmedzie.

Te alergie nie wychodzą u dzieci, u dorosłych powinien być w miarodajny wynik. Ale chyba ważniejsze są też nietolerancje, czyli to po czym Ty się źle czujesz pomimo, że z badania nic nie wychodzi. Mój starszak wymiotuje po miodzie gryczany a nie ma żadnego testu na to, a mi się odbija długo po surowej cebuli.
    Probiotyki w jakim celu?
    I u kogo byłaś?

Ale ja sie nie czuje zle po czymkolwiek 🤭 czytalam artykul o tym, ze to pic na wode, kolezanka lekarka tez mi mowila, ze szkoda kasy. Bylam u dr. Olanin.

Probiotyki na jelita i ogolnie kobiece sprawy 🤔

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy sobie nie robiłam, dzieciom nic nie wyszło nigdy. Jeśli nie odczuwasz żadnych dyskomfortow trawiennych to ja bym nie robiła tych badań. I probiotyków też bym nie brała. Przecież o to chodzi w diecie by była tak zbilansowana, żeby nic nie łykać.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja nigdy sobie nie robiłam, dzieciom nic nie wyszło nigdy. Jeśli nie odczuwasz żadnych dyskomfortow trawiennych to ja bym nie robiła tych badań. I probiotyków też bym nie brała. Przecież o to chodzi w diecie by była tak zbilansowana, żeby nic nie łykać.

🤔 by nie lykac suplementow... mysle, ze probiotyk od czasu do czasu moglby byc dobry. Dobre bakterie wspomagaja prace narzadow. Ale jak to pan tabletka pisal co za duzo to nie zdrowo i branie duzych dawek szkodzi jesli nie ma sie antybiotykow itp.

Ja nie wazne co zjem, kiedy zjem, jak zjem... Co robie i jak. Owulacja i przed jak i po okresie, czasem tez te 2 dni pierwsze to rozne bole brzucha, jajnika. Teraz jak mnie boli jelito to czuje twardy brzuch nad linia majtek, tam jest guz i zrosty. Czuc to palcem (wczesniej nie wiedzialam co to). I jedyna zaleznosc w dolegliwosciach jaka widze to dzien cyklu.

A te bole co mowilam juz przed ciaza i wrocily mocniejsze po, po lewej stronie to tez jelito. Nie zadne naczynka, zrosty... A jelito 🤷‍♀️ bole sa takie jak z jajnikiem. A jajnik tez nie boli od jedzenia :p

Zeby nie bylo od dluzszego czasu wdrazam zdrowe nawyki i pije duzo wody, sa warzywa i owoce, nie ma cukru, soli, produkty wielozbozowe, ryby, mieso przyrzadzam w piekarniku...
    Nie jem prawie nic smazonego czy tlustego. Wiec jestem dumna z siebie 🤭

Wyeliminowalam laktoze... bo Karmowski na yt tlumaczyl sensownie, ze czasem jelito ma popsute kosmki i nie wchlania laktozy i robi sie stan zapalny... ale tydzien mija, a jest jak bylo. Na moment ucichlo a wczoraj mialam owulacje i jest wielkie bum 🤷‍♀️ mysle, ze poki nie zachamuje owulacji to nic nie zmieni tych boli.

dZhdp1.png

• veritaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam torbiel endometrialna na lewym jajniku niestety. Operacja mnie czeka ale teraz mam sovie odpowiedzieć na pytanie czy chce się starać i po porodzie się tym zajmiemy czy teraz a to zawsze jest ryzyko operacji, zrosrow itp. Generalnie mam zrobić też rezonans bo lewy jajnik jest zrosniety z jelitem. Na prawym też mam torbiel ale dermoid.
    Oczywiście nie wiadomo czy w ogóle jeszcze w ciążę zajde.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 10:23

Synek styczeń 2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Mam torbiel endometrialna na lewym jajniku niestety. Operacja mnie czeka ale teraz mam sovie odpowiedzieć na pytanie czy chce się starać i po porodzie się tym zajmiemy czy teraz a to zawsze jest ryzyko operacji, zrosrow itp. Generalnie mam zrobić też rezonans bo lewy jajnik jest zrosniety z jelitem. Na prawym też mam torbiel ale dermoid.
    Oczywiście nie wiadomo czy w ogóle jeszcze w ciążę zajde.

O kurcze... Grubo 😔 a odczuwasz bolesci? Moze to lagodne stadium i operacja by to oczyscila.

dZhdp1.png

• veritaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mma dolegliwości żadnych. Czasami mnie jajnik zaboli ale bez szału. Wymiary ma jakoś 3 na 4 cm. Nie wiem zobaczymy. Na razie mam zrobić ten rezonans i markery.

Podejrzewam że i tak nie zajde na swojej naturalnej owulacji w ciążę a nie mogę być stymulowana z torbiela endometrialna.... No i druga sprawa ze jednak udało mi się zajść w ciążę te 4 miesiące temu.

Synek styczeń 2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Nie mma dolegliwości żadnych. Czasami mnie jajnik zaboli ale bez szału. Wymiary ma jakoś 3 na 4 cm. Nie wiem zobaczymy. Na razie mam zrobić ten rezonans i markery.

Podejrzewam że i tak nie zajde na swojej naturalnej owulacji w ciążę a nie mogę być stymulowana z torbiela endometrialna.... No i druga sprawa ze jednak udało mi się zajść w ciążę te 4 miesiące temu.
    A przy Ani bylas stymulowana?

dZhdp1.png

• veritaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak byłam stymulowana przez chyba 4 cykle letrozolem.

Synek styczeń 2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Tak byłam stymulowana przez chyba 4 cykle letrozolem.
    A mowil ile taka laparo w Twoim wypadku by kosztowala? 🤔

dZhdp1.png

• veritaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A mowil ile taka laparo w Twoim wypadku by kosztowala? 🤔

Nie mówił jeszcze nic. Mam wysłać wynik rezonansu na ten moment.

Synek styczeń 2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Nie mówił jeszcze nic. Mam wysłać wynik rezonansu na ten moment.

Rozumiem... A jak Ty sie na to zaopatrujesz?

Ja mialam miec 1 dzien pracy, mam zmniejszony etat ale mlody ma zapalenie ucha 😬 antybiotyk i dwa tygodnie to powiedziala, ze posiedzie na l4...

dZhdp1.png

• veritaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczę co wyjdzie na tym rezonansie i na kontroli za 2 cykle. Czy się powiększylo czy zostało tak samo. Później będę myśleć co dalej.

Synek styczeń 2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita, a jesli teraz bys zrobila operacje to nie jest tak, że wtedy można zajść ciążę? Wiem, że dwie koleżanki które były po zabiegach dostawały zalecenie by szybko zachodzić w ciążę.

Seli, a młody był teraz w żłobku czy w domu tak zapalenie? Zdrówka.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ