Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli a jest jakaś opcja ratalnej spłaty tej operacji? Bo kwota na dobry samochód....
Mi te 3 lata temu niecałe doktor k. Wyliczył kwotę operacji tych moich torbieli na 12 tys chyba. Ciekawe co teraz powie mi R.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Seli a jest jakaś opcja ratalnej spłaty tej operacji? Bo kwota na dobry samochód....
Mi te 3 lata temu niecałe doktor k. Wyliczył kwotę operacji tych moich torbieli na 12 tys chyba. Ciekawe co teraz powie mi R.
Chyba jest.... Ale nie moge znalezc o tym info 🤔 my jakos zorganizujemy pieniadze. Mam mozliwosc dodatkowej pozyczki w pracy przy kupnie mieszkania na 1% wiec... sie oplaca ja wziac.
Jesli sa tylko torbiele, nie guzy i nie ma ognisk to operacja nie bedzie droga. Bo tutaj dochodzi chirurg do jelita. Poza tym nie kazde torbiele sie operuje. Wiele sie wchlania po tabletkach czy nawet ziolach. -
Wiem wiem ale ja mam dermoidy chyba . One się nie wchlona z tego co wiem. No tylko Sliz wtedy zasugerował że wyglądają trochę jak torbiele przy endometriozie więc czekam co Rubisz mi powie.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Wiem wiem ale ja mam dermoidy chyba . One się nie wchlona z tego co wiem. No tylko Sliz wtedy zasugerował że wyglądają trochę jak torbiele przy endometriozie więc czekam co Rubisz mi powie.
Hmmm a przy histeroskopii nie bylo nic podejrzanego? F Ci ja robil? On u.mnie zrosty widzial, nie wiem na ile.mial podejrzenia bo moze cos myslal a nie powiedział :p więc chyba u Ciebie też by coś zauważył?
Ja tak myśle, myśle... i w tym medicusie tak kompleksowo. Zaryzykuje bo boje sie szukac tanszego rozwiazania. Jestem za mloda... i mam jeden jajnik. I podoba mi sie, ze pokierowal mnie do dietetyka, gdzie dobierze bardzo indywidualnie diete -
futuremama wrote:Seli trzymam kciuki żeby jednak to nie były guzy. Przecież chyba by było coś widać wześniej gdyby poszło aż tak.
Raczej on sie nie myli... ogolnie to lekarze mowili o zrostach, to kazdy prawie mowil, ze raczej jest powaznie i wszystko nieruchome. Ale nikt sie nie zaglebial i nie mowil o operacji czy zlagodzeniu stanu 🤷♀️ a na te bole narzekalam przed ciaza, w sumie po pierwszej operacji. To slyszalam, ze zrosty, albo jakies naczynka i tak ma byc... a ze sama czuje ucisk jakby juz cos tam duzego bylo to inna kwestia... -
Ja zaglądam
U nas trzeci tydzień w żłobku kończy jak dla mnie to szał czekam aż coś walnie.
W pracy super dostałam podwyżkę I premie ostatnio więc cieszę się bardzo :d za 2 tygodnie jadę do stolicy na szkolenie na 3 dni. Boże ale się wyśpię :dSeli lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Veri gratulacje!
Ja jade z krwi zrobic marker CA 125. Tym sie nie stresuje bo juz raz w kosmos wystrzelony go mialam 🤭
20.03 mam rezonans.
16.04 konsultacje w medicusie z R. i lekarzami z niemiec. Bedzie to tez jakies badanie obrazowe... Dokladniej i wiecej juz podobno badac sie nie da
I musze isc do dobrego endokrynologa.
Przyzwyczajam sie do mysli o menopauzie ;p -
Seli wrote:Veri gratulacje!
Ja jade z krwi zrobic marker CA 125. Tym sie nie stresuje bo juz raz w kosmos wystrzelony go mialam 🤭
20.03 mam rezonans.
16.04 konsultacje w medicusie z R. i lekarzami z niemiec. Bedzie to tez jakies badanie obrazowe... Dokladniej i wiecej juz podobno badac sie nie da
I musze isc do dobrego endokrynologa.
Przyzwyczajam sie do mysli o menopauzie ;p
Ten market często wychodzi podwyższony przy endometriozie.
Moja mama chodzi do endokrynologa Katarzyny Dunajskiej i jest bardzo zadowolona.
Verita,
ja pamiętam też pierwszy wyjazd z pracy po powrocie z macierzyńskiego. Zawinęłam się o 22 do pokoju i szczęśliwa poszłam spać
Gratuluję podwyżki. Akurat się przyda przy kolejnym macierzyńskim13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Ten market często wychodzi podwyższony przy endometriozie.
Moja mama chodzi do endokrynologa Katarzyny Dunajskiej i jest bardzo zadowolona.
Verita,
ja pamiętam też pierwszy wyjazd z pracy po powrocie z macierzyńskiego. Zawinęłam się o 22 do pokoju i szczęśliwa poszłam spać
Gratuluję podwyżki. Akurat się przyda przy kolejnym macierzyńskim
Sprawdze, bo do Gawrysia dostac sie graniczy chyba z cudem i przyjmuje w lesnicy 🤭 -
No przyda się aczkolwiek mój mąż ostatnio stwierdzil że może lepiej odczekać do większej przerwy np 4-5 lat i po tym zrobić drugie i szybko trzecie ja się martwię że w ogóle w ciążę nie zajde a on takie plany
Seli w kwestii endo nie pomogę. Trzymam mocno kciuki za Ciebie. Ja mam w poniedziałek wizytę.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Jestem ciekawa Twojej wizyty
Ja sie pogodzilam z tym... Nie mielismy ogromnego parcia na drugie choc miewalam zamysl, ze moze trojka 😂 ale nie dalabym rady chyba. Zycie zadecydowalo i trudno. Ja mam nadzieje, ze bede zdrowa bo to jak wyglada obecnie moje zycie to dno... Ciagle zle samopoczucie. Moglabym tylko lezec... -
Seli, przykro mi mam nadzieję, że lekarze pomogą w taki sposób jaki chcesz
Paula, jestem po drugiej dawce. Szybciej się wchłonęła i nie było takich boli i guli jak za pierwszym razem w przyszłym tygodniu działamy intensywnie
Właśnie byłam na cytologii. W Microfamie jednak nie robią musiałam iść do alabu, bo nie chcialam znowu się z tym bujać kilka miesięcy jak w zeszłym roku...
Jeszcze tylko USG piersi i pakiet na ten rok odhaczony wy robicie?Seli, Paula_071, Magda - mbc lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Ja u ginekologa zawsze robie raz do roku cytologie, czasem czesciej wychodzi jak lekarz woli sprawdzic 🤔 ale u mnie inna kwestia.
Bylam u dietetyk... Dieta przeciwzapalna... i zlecila badania na alergie pokarmowe 🤔 slyszalam, ze to niewiarygodne badania... hmm... No i polecila mi probiotyki za milony monet z kodem rabatowym. Mam mieszane uczucia 🤨 -
veritaa wrote:Ja powinnam zrobić usg piersi już dawno temu. Ciągle nie ma czasu....
Mi polecono jakiegos od kp. do usg i tez nie bylam 🤭 przed ciaza robilam...