Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
To są przeciwciała blokujace, dobre przeciwciała, które chronią zarodek. Jak są obniżone to dochodzi do poronień 😵
Jedziemy do Łodzi ostatecznie, bo złapałam termin na przyszły tydzień. Normalnie z nieba spadł, bo w sierpniu i wrześniu już byśmy nie mogli pewnie jechać, a na pewno nie byłoby tak łatwo dopasować termin. Mój mąż akurat ma urlop od czwartku, więc tylko ja jeden dzień muszę uszczknąć.Paula_071, Magda - mbc, olik321 lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simons_cat wrote:To są przeciwciała blokujace, dobre przeciwciała, które chronią zarodek. Jak są obniżone to dochodzi do poronień 😵
Jedziemy do Łodzi ostatecznie, bo złapałam termin na przyszły tydzień. Normalnie z nieba spadł, bo w sierpniu i wrześniu już byśmy nie mogli pewnie jechać, a na pewno nie byłoby tak łatwo dopasować termin. Mój mąż akurat ma urlop od czwartku, więc tylko ja jeden dzień muszę uszczknąć.
A długo się czeka na wynik?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Jakoś 14 dni roboczych mniej więcej.Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Cześć dziewczyny:) My dzisiaj byliśmy na pierwszej wizycie w invimed. Mam 16 dc i dwa pęcherzyki po 18mm na prawym i lewym jajniku. Lekarz po zrobieniu wywiadu stwierdził, że nie ma co czekać i dał mi zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków... mamy teraz w planie trzy miesiące stymulowanych owulacji, a później jak nie będzie rezultatu będziemy próbować z inseminacją. A jak u Was?
-
Cześć Dziewczyny, polecicie dobrego androloga?
Amelka19 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2020
Ona: 1987, On: 1989
03.2021 ivf 6 komórek, 2 zarodki
15.03. Transfer 3 dniowca 9A- beta <0,2 😭
26.06 crio 4BC (4.2.3) 8dpt -beta <0,2 😭
brak zarodków
2022 naturalny cud
08.2023 poronienie, zabieg lyzeczkowania
12.2023 cb
04.2024 cb
09.2024 stymulacja 6 komórek, ❄️❄️❄️❄️
10.2024 transfer odroczony, hiperstymulacja
11.2024 transfer -
Amelka19 wrote:Cześć dziewczyny:) My dzisiaj byliśmy na pierwszej wizycie w invimed. Mam 16 dc i dwa pęcherzyki po 18mm na prawym i lewym jajniku. Lekarz po zrobieniu wywiadu stwierdził, że nie ma co czekać i dał mi zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków... mamy teraz w planie trzy miesiące stymulowanych owulacji, a później jak nie będzie rezultatu będziemy próbować z inseminacją. A jak u Was?
Amelka przepraszam ale nie pamietam jaki u Was jest problem ze nie dochodsi do ciazy? Inseminacja hmmm to troche seks za mega grube pieniadze wg mnie.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Amelka przepraszam ale nie pamietam jaki u Was jest problem ze nie dochodsi do ciazy? Inseminacja hmmm to troche seks za mega grube pieniadze wg mnie.
Veritaa nie uważam, żeby inseminacja to był seks za grube pieniądze... Jest to dobra metoda tylko w określonych przypadkach. Myślę, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia w Twoim przypadku jeśli jesteś w ciąży to możesz mieć na to inne spojrzenie, bo nie potrzebowałaś tego typu zabiegów, ale ciekawa jestem jakbyś na to patrzyła gdyby to była jedyna metoda dzięki, której możesz zostać mamą...
Inseminacja to metoda wyselekcjonowanie najlepszych plemników i w odpowiednim czasie podanie materiału co za tym idzie skrócenie drogi plemników i zwiększenie szansy na zapłodnienie w szczególności w przypadkach kiedy problem jest z nasieniem nieznacznie odbiegającym od normy jeśli chodzi o ruchliwość plemników itp.
Prawdę mówiąc przykro się czyta w takim miejscu tego typu opinie, gdzie są różne historię, ale jeden cel...
-
Amelka nie chcialam Cie urazic przepraszam jesli tak to odebralas. Jasne ze czlowiek sie chwyta roznych posuniec a u Was jest problem z nasieniem? Ja mam kolezanki pracujace w labie klinik nieplodnosci i troche sie nasluchalam o metodzie i dkutecznosci...
Uwierz mi ze swoje przeszlam jesli chodzi o starania o corke ale nie chodzi o licytacje kto ma gorzej.
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Amelka nie chcialam Cie urazic przepraszam jesli tak to odebralas. Jasne ze czlowiek sie chwyta roznych posuniec a u Was jest problem z nasieniem? Ja mam kolezanki pracujace w labie klinik nieplodnosci i troche sie nasluchalam o metodzie i dkutecznosci...
Uwierz mi ze swoje przeszlam jesli chodzi o starania o corke ale nie chodzi o licytacje kto ma gorzej.
Spoko to ja przepraszam, może rzeczywiście za bardzo emocjonalnie odebrałam Twoją wiadomość
U mnie jest problem z pęknięciem pęcherzyków, a u męża z ruchliwością plemników...
Wczoraj dostałam pierwszy raz zastrzyk na owulację 16 DC i zobaczymy czy podziała...
A co do metody to co mówią koleżanki z labu o skuteczności? Kurcze Veritaa prawda jest taka, że już chwytamy się brzytwy więc jeśli wiesz coś więcej to mów proszę
U nas brat mojego męża z żoną zrobili Invitro w Invimed i udało się za pierwszym razem u nas ze względu na wiek stwierdzili, że warto sprobować stymulacji lub inseminacji... -
Ja bym probowala jeszcze stymulacji, taliego prawdziwego monitoringu z 3 wizytami w cyklu conajmniej. Po miesiaczce, w okolicach owu i po owu. 18 mm to tez moglo byc ciut za wczesnie na zastrzyk (ale to trzeba by poobserowac kilka cykli zeby wiedziec jsk /czy w ogole pekaja).
js dostawalam zastrzyk w okolicach 20 - 22mm. 18 mm to chyba minimum wg ulotki ale moge sie mylic bo 3 lata temu uzywalam.
Co do inseminacji od kolezanek wiem ze skutecznosc jest niska. Sa pary ktorym sie udaje nie mozna powieddziec ze nie ale ogolnie slabo.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Ja bym probowala jeszcze stymulacji, taliego prawdziwego monitoringu z 3 wizytami w cyklu conajmniej. Po miesiaczce, w okolicach owu i po owu. 18 mm to tez moglo byc ciut za wczesnie na zastrzyk (ale to trzeba by poobserowac kilka cykli zeby wiedziec jsk /czy w ogole pekaja).
js dostawalam zastrzyk w okolicach 20 - 22mm. 18 mm to chyba minimum wg ulotki ale moge sie mylic bo 3 lata temu uzywalam.
Co do inseminacji od kolezanek wiem ze skutecznosc jest niska. Sa pary ktorym sie udaje nie mozna powieddziec ze nie ale ogolnie slabo.
Z tą stymulacją właśnie chcemy podziałać. Co do zastrzyku zobaczymy w zasadzie nigdy nie miałam podawanego wcześniej więc wiąże duże nadzieje chociaż wiadomo, że lepiej sie nie nastawiać...
-
olik321 wrote:Hejo
Amelka a jaką macie ruchliwość?
Kto Was prowadzi w invimedzie?
My tez mielismy problemy z nasieniem, ale dietą i suplami wszystko wyprowadziliśmy. Trzymam ogromnie kciuki
Hej
Byliśmy u Piotra Lachowskiego.
Co do ruchliwości to:
Ruch szybki postępowy typ a 16%
Ruch wolny postępowy typ b 13%
Ruch inny niż postępowy typ c 18%
plemniki nieruchome 53%
typ a+b >32%
Typ a+b+c >40%
pH 8,5 norma 7,2-8,0
byliśmy też z tym u androloga Krzysztofa Przybyły i też mamy wszystkie wytyczne odnośnie diety i suplementów dlatego też plan jest na trzy miesięczną stymulację i w tym czasie poprawę nasienia a później zobaczymy
a Wy Olik jakie mieliście konkretnie zalecenia odnośnie diety i suplementacji? -
Amelka19 wrote:Hej
Byliśmy u Piotra Lachowskiego.
Co do ruchliwości to:
Ruch szybki postępowy typ a 16%
Ruch wolny postępowy typ b 13%
Ruch inny niż postępowy typ c 18%
plemniki nieruchome 53%
typ a+b >32%
Typ a+b+c >40%
pH 8,5 norma 7,2-8,0
byliśmy też z tym u androloga Krzysztofa Przybyły i też mamy wszystkie wytyczne odnośnie diety i suplementów dlatego też plan jest na trzy miesięczną stymulację i w tym czasie poprawę nasienia a później zobaczymy
a Wy Olik jakie mieliście konkretnie zalecenia odnośnie diety i suplementacji?
Mieliście badaną prostatę ? Macie podwyższone ph, moze to wskazywać problemy w tym kierunku.
Ilości macie ok?
My stodowalismy dietę z niskim ig, dużo zdrowych tłuszczy, bardzo mało alko. Piliśmy oboje olej z czarnuszki i jedliśmy warzywa tonami.
Poza tym M bral witaminy, które mu dobrałam.
Bardzo dobry androlog jest w Wawie -
olik321 wrote:Nie polecam Andrzeja Przybyły.
Mieliście badaną prostatę ? Macie podwyższone ph, moze to wskazywać problemy w tym kierunku.
Ilości macie ok?
My stodowalismy dietę z niskim ig, dużo zdrowych tłuszczy, bardzo mało alko. Piliśmy oboje olej z czarnuszki i jedliśmy warzywa tonami.
Poza tym M bral witaminy, które mu dobrałam.
Bardzo dobry androlog jest w Wawie
I jakie brał witaminy?
Mu tez jesteśmy na diecie z niskim Ig o oleju nie słyszałam spr
A co do witamin możesz coś powiedzieć więcej? -
Jak długo szukałam to na forum jest polecany Wolski z Warszawy i drugi jakiś androlog chyba z Bociana z Krakowa
My byliśmy u Wolskiego, ale w sumie jak już wyniki M miał dobre
Sama poczytałam wątki o tej tematyce
Brał 1500mg wit C
wit. E, żeby było 300-400 mg (ruch, budowa)
koenzym q10 - 300 mg, znajdź taki, żeby był ubichinolem, a nie ubichinonem (ruch, budowa)
l-karnityna - 4000 - 5000 mg (ruch, morfologia, koncentracja)
l-arginina 3000 mg (koncentracja, ruch)
cynk 30mg
dha
witam D 3000j
hmm i chyba tyle
-
olik321 wrote:Jak długo szukałam to na forum jest polecany Wolski z Warszawy i drugi jakiś androlog chyba z Bociana z Krakowa
My byliśmy u Wolskiego, ale w sumie jak już wyniki M miał dobre
Sama poczytałam wątki o tej tematyce
Brał 1500mg wit C
wit. E, żeby było 300-400 mg (ruch, budowa)
koenzym q10 - 300 mg, znajdź taki, żeby był ubichinolem, a nie ubichinonem (ruch, budowa)
l-karnityna - 4000 - 5000 mg (ruch, morfologia, koncentracja)
l-arginina 3000 mg (koncentracja, ruch)
cynk 30mg
dha
witam D 3000j
hmm i chyba tyle
Dziękuję 😚☺️ jesteś nieoceniona wprowadzę w życie.
Dzisiaj miałam monitoring w prawym jajniku była owulacja ☺️ także mamy jeden mały sukces.
veritaa, Simons_cat, Paula_071 lubią tę wiadomość