Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej dziewczyny. No więc wyszło mu +3 na każde oko-optometrysta mówi, że to idealnie na ten miesiąc i z czasem będzie 0. Miał też badane dno oka, które również wyszło prawidłowo. W Pl niby miał jeszcze blade nerwy wzrokowe, co niby normalne w tym wieku ale znowu tu okulista mówił, że nerwy wzrokowe nawet w tym wieku nie powinny być blade. Wystraszyłam się wtedy bardzo ale po zbadaniu powiedziała okulistka, że ma takie jakie mieć na ten moment powinien. Wszystko wyszło naprawdę dobrze-Sebastian dał się bez problemu zbadać. Mówią, że oczopląs może się trzymać całe życie a może mu z czasem przejdzie-to samo mówi okulistka w Pl. W razie gdybyśmy zauważyli, że się pogorszyło, to dzwonić a jeśli nie to kontrola za 1,5roku.
8 marca mamy rezonans magnetyczny...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 21:49
-
Omg, nigdy nie jadłam pasternaku😁 gdzie wy to kupujecie? 😁Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Nie rozumiem. Dzieci, które mają pół roku mają standardowo wadę wzroku +3?
Ciesze sie, że okulistycznie jest ok
Simons_cat wrote:Omg, nigdy nie jadłam pasternaku😁 gdzie wy to kupujecie? 😁
Kupowałam na eko bazarze w Browarze Mieszczańskim (nie wiem czy jeszcze jest, chodziłam tam jak chłopcy byli mali). Przy Mikołaju kupiłam też kilka razy w słoiczku.
Simons_cat lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Nie rozumiem. Dzieci, które mają pół roku mają standardowo wadę wzroku +3?
Ciesze sie, że okulistycznie jest ok
Tak twierdzi optometrysta ale ja się tam nie znam 🤷🏼♀️ Nie pozostaje mi nic jak ufać.
Moja siostra strasza też ma oczopląs, więc jest możliwość, że to rodzinne ale nie sądzę...
Ja też już Sebastianowi podawałam Pasternak i ciumkał ostro😁
Edit. Poczytałam trochę i faktycznie nadwzrocznosc w tym wieku jest normalna 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 22:01
-
nick nieaktualny
-
Sisi, ja nie wiem, ale może podpytać położna, jeśli jeszcze do ciebie przychodzi? Nam położna powiedziała, gdzie na biodra iść to może twoja by wiedziała, gdzie najbliżej was zrobicie przezciemiączkowe?Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Czy któraś z was zmagała się z refluksem u niemowlaka? Nasz mały po każdym karmieniu (mm od początku) ulewa, nawet 2h po karmieniu przez co ma niespokojny sen bo widać, że go to męczy. Co prawda ma dopiero 1,5 miesiąca i zdaje sobie sprawę, że to częste u takich maluchów i z biegiem czasu może minąć to jednak jest to uciążliwe i dla niego i dla nas. Podawaliśmy mu zagęszczacz do mleka i problem z ulewaniem zniknął, ale sam refluks raczej nie bo nadal widziałam jak ten pokarm jakby mu wraca i to połyka, a poza tym po zagęstniku zaczął robić kupki po każdym karmieniu + mieć zaparcia i bolesne gazy i ciągle był mega płacz przy tym bo każda kupka była dla niego ogromnym wysiłkiem. Przed podawaniem zagęstnika po mm robił 2-3 na dzień, więc wtedy było ok, a po każdym karmieniu z tego co czytałam po mm to niezbyt normalne. Na szczęście nie były to biegunki. Pewnej nocy już nie miałam siły i dałam mu butle bez zagęstnika i problem bolesnych kupek zniknął, znowu są do 3 na dzień, ale za to ulewanie momentalnie wróciło 🤦 na szczęście przy tym całym ulewaniu mały super przybiera na wadze bo o to się martwiłam. Dodam, że pionizujeny go podczas karmienia (to zalecenie położnej i fizjo), ładnie odbija po każdym karmieniu i śpi też w łóżeczku pod kątem.
-
nick nieaktualnyMleko je od początku to samo i było ok, problem zaczął się z ulewaniem po 3 tygodniach jakoś więc nie zmieniamy na pewno. Do specjalistów póki co nie będziemy z nim biegać bo nie traci na wadze przy tym i zdajemy sobie sprawę że to jest coś co często występuje na tym etapie życia jak kolki i inne takie, on ma dopiero 1,5 miesiąca. Jeśli to nie minie po 3-4 miesiącu to wtedy zacznę interweniować, teraz to bez przesady i paniki. Po prostu póki co wiem, że trzeba też być cierpliwym ale szukam czegoś co może mu choć troszkę pomóc i ulżyć. Narazie jeszcze przetestujemy syrop bo jakiś położna poleciła i zobaczymy co to da. Zagęstnik kazała odstawić bo jednak za często te kupki były.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 14:31
-
nick nieaktualny
-
Sis, bo chodzi o to, by młody się nie męczył. Skoro polozna może sugerować syrop to gastroenterolog nie? To on zna się na tych problemach najlepiej. Ja zawsze mówiłam, że wolę pójśćdo specjalisty, skontrolować i mieć czyste sumienie, niż później męczyć się, że coś zaniedbałam i nie pomogłam dziecku.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyPaula_071 wrote:Sis, bo chodzi o to, by młody się nie męczył. Skoro polozna może sugerować syrop to gastroenterolog nie? To on zna się na tych problemach najlepiej. Ja zawsze mówiłam, że wolę pójśćdo specjalisty, skontrolować i mieć czyste sumienie, niż później męczyć się, że coś zaniedbałam i nie pomogłam dziecku.
Dzięki. Ja mam po prostu inne zdanie i to, że nie chce od razu biec do specjalisty nie czyni ze mnie złej mamy...Póki co jednak przetestuje syropWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 09:36
-
Sisi, no masz inne zdanie, my mamy inne i w sumie dlatego
się tu na ovu spotkałyśmy.
A wchodzenie w tony: „nie czyni mnie złą mama” jest co najmniej dziwne, bo nikt tu nic takiego nie napisał.
Jeśli przychodzisz tu i o coś pytasz i dostajesz odp. - idź do specjalisty i się z nią nie zgadzasz, to się nie zgadzaj , ale
nie pisz, ze nie będziesz biegać po specjalistach, bo to czy tamto, bo po pierwsze to nic nie wnosi ani do
mojego ani do Twojego życia, a po drugie, to jest Twój problem i Twoja sprawa co zrobisz i mnie to serio nie interesuje na koniec dnia jaka będzie Twoja decyzja.
Zadałaś pytanie, odpowiedziałam w najlepszej intencji i zgodnie ze swoją wiedzą.
My tu po prostu dużo konsultujemy swoje dzieci
i raczej tak pozostanie, nawet jeśli te konsultacje miałyby być na wyrost. Do tego znamy się prywatnie, rozmawiamy ze sobą, dzielimy się kontaktami i tak to wygląda.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyNo masz rację. Właściwie już żałuję, że zadałam to pytanie...powinnam po prostu o takie rzeczy pytać położnej/pediatry, a nie mamuś na forach internetowych 🤷 także to dla mnie lekcja i z pewnością już w takim miejscu o nic nie zapytam. Dużo zdrowia dla was i waszych dzieci
-
Paula_071 wrote:I jak po rezonansie?
Mój Miki był wczoraj pierwszy dzień w przedszkolu ❤. Ale ten czas leci.
My wczoraj mieliśmy rezonans. Byłam przy nim jak go usypiali-rety jak ten gaz chemicznie śmierdzi 😝
Wszystko przebiegło dobrze tylko po wybudzeniu mocno płakał z pół godziny. Krew została pobrana do badań ale wyniki dopiero po paru miesiącach. Nie udało mi się pobrać moczu-muszę mu pobrać w domu😐 21marca kontrola u neurologa i analiza wyniku rezonansu. No to czekamy dalej...
Jak się podoba Mikołajowi w przedszkolu 😃❓Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 14:55
Magda - mbc lubi tę wiadomość