X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominikawa wrote:
    I później prowadziłyście też u niego ciążę?

Tak

dominikawa lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Hej dziewczyny, czy mogłabym podpytać, który szpital polecacie do rodzenia albo który zdecydowanie nie i dlaczego? :)

Ja rodziłam 2 razy na Klinikach, teraz są zamknięte, więc nie pomogę.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Hej dziewczyny, czy mogłabym podpytać, który szpital polecacie do rodzenia albo który zdecydowanie nie i dlaczego? :)
    Ja rodziłam w Oleśnicy i byłam zadowolona. Nie ma takiego przeludnienia jak we Wrocławiu. Opieka dobra, jedzenie dobre i duzo.
    Jakbym miała wybierać Wrocław to chyba Brochów. Są tam teraz bardzo dobre położne, które przeszły z Oleśnicy robić dom narodzin, który chyba tam zlikwidowali ostatecznie, ale położne zostały 🤔 Straszne zamieszanie z tym zrobili 🙄 Polecam grypę Hallo gdzie rodzić Wrocław na FB, tak można poczytać opinie i poznać aktualne informacje 🙂

https://www.facebook.com/Naturalnie-Dobry-Por%C3%B3d-105058145360347/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2022, 21:46

Monk@ lubi tę wiadomość

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adek2 wrote:
    Cześć dziewczyny, wiem, że sie tutaj dobrze znacie i widzę, że wątek sie trochę przeobraził w dziecięcy, ale szukam pomocy i mam nadzieję, że będziecie mógły doradzić.

Szukam dobrego ginekologa zajmującego sie niepłodnością we Wrocławiu. Lekarza, który poświęca pacjentce czas i spróbuje holistycznie zdiagnozować, szczerze doradzi, co można i najlepiej jest zrobić dalej. Czy przychodzi wam na myśl ktoś, u kogo poczuliście sie zaopiekowane? Nie jest istotne czy lekarz jest dostępny na zawołanie, pod telefonem, czy prowadzi ciąże, czy leczy w klinice i czy ma szybkie terminy. Jestem w stanie poczekać i zapłacić, chciałabym tylko komuś zaufać i poczuć, ze lekarz prowadzi mój przypadek z zainteresowaniem. Mamy zamiar podejść w przyszłym roku do in vitro, ale zanim, chciałabym spojrzeć wstecz i dowiedzieć sie czy jest sens i jak próbować naturalnie :)

Dzięki za odpowiedzi! :)

Ja bym Ci teraz poleciła Michała Pomorskiego :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:

ja rodziłam na Klinikach i na Borowskiej, ale 2x miałam CC
    jeśli sn, to szła bym tam, gdzie mogłabym z położną swoją, a że moja przewspaniała sąsiadka jest położną w Oleśnicy to pewnie tam bym skończyła :P może bym jej nie zabiła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2022, 17:45

Monk@ lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2022, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Wpadłam tutaj popatrzeć z ciekawości. Jestem z okolicy.
    Rodziłam w 2018 na Kamieńskiego.

Verita miło Cię tutaj jeszcze widzieć. Na Exach się nic nie dzieje. A ja wróciłam na OF po sporej przerwie i nikogo w sumie nie ma ze 'starej paczki'.

[age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1003 wrote:
    Cześć dziewczyny.

Verita miło Cię tutaj jeszcze widzieć. Na Exach się nic nie dzieje. A ja wróciłam na OF po sporej przerwie i nikogo w sumie nie ma ze 'starej paczki'.

Aniu powodZenia w staraniach o rodzeństwo dla Oskara !Tak tam wątek umarł. Ja z 6 dziewczyn ze starej paki mam codzienny w zasadzie kontakt no ale poza forum.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam od gruntownych badań 😉 Mam już nauczkę po poprzednim razie, także teraz chwila na poprawę wyników.
    Oczywiście powtórka z rozrywki jest i znowu to samo co poprzednio.
    Akurat M wyjechał to chcę sobie wszystko naprawić.
    Próbuję się wbić w nowe wątki ale totalnie nie idzie 😂
    To już nie te czasy co wtedy 😂
    A do tego widziałam, że większość z 'naszych' już po drugim a my tyle czekaliśmy, boję się że nie pójdzie szybko 🙈

[age.png
  • dominikawa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1003 wrote:
    Cześć dziewczyny.

Hej Ania, ja jestem nowa, ale fajnie, że jest ktoś 'staraczkowy' z Wrocławia lub okolic, bo z tego co widziałam na innych wątkach to dziewczyny głównie z Krakowa, Śląska i Warszawy :) Oczywiście mam nadzieję, że szybko się uda, ale widzę, że plan działania rozpisany, niech grudzień będzie szczęśliwy! A ile trwały poprzednie Wasze starania jeśli można zapytać? A możesz powiedzieć do jakiego Ty lekarza chodzisz lub chodziłaś wcześniej?

👩30👨35 WROCŁAW
    długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
    💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    10.12 beta: 481 mlU/mL
    12.12 beta: 1162 mlU/mL
    21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
    03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
    24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
    09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
    28.02 🍀
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan rozpisany, natomiast jak wyjdzie to zobaczymy.
    Mam skłonność do polipów i ostatnio do torbieli więc muszę to wyciszyć suplami.

Poprzednio starania od marca. Były 3 cykle. Potem 3 cykle przerwy. Potem znowu 3 cykle i w tym 6 się udało. Łącznie 9 miesięcy wszystko trwało z przerwą bo nie było M. Ale zaszłam w cyklu po HSK. Miałam dwa polipy. Ten w szyjce blokował wszystko tak więc główny powód był taki.

Jeżdżę do dr. Anety Rusek do Opola. Uratowała mnie kilka razy i jest idealna. Diagnostyka Oława lub ul. Opolska we Wrocławiu. Byliśmy też poprzednio na badaniu nasienia we Wrocławiu na przeciwko Dworca Głównego. Nie pamiętam nazwy.
    Ale ogólnie to starania zaczynałam w Szczecinie. Przerobiłam tam 3 ginki.

[age.png
  • JuliaR Nowa

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Mam pytanko. Wiecie może ile się czeka na termin na drożność jajowodów na Brochowie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dr ANDRZEJ BANACH gin i naprotechnolog - czy ktoraś staraczka leczy/leczyła u dr niepłodność?

• Simons_cat Autorytet

Wysłany: 12 października 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, chyba żadna z nas do niego nie chodziła 🤔

age.png

age.png

💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • joanien1104 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    niedawno przeprowadziłam się do Wrocławia.
    Jestem po dwóch poronieniach zatrzymanych, ciążach biochemicznych . Leczę się u docenta Paśnika. Ostatnim czasem zupełnie przestałam zachodzić w ciążę i zdecydowalam się na leczenie u dr Gizlera.
    Czy któraś z Was miała z nim styczność ?
    Szukam również zwykłego ginekologa, który poprowadzi przyszłą ciążę oraz, który będzie takim dyżurnym lekarzem dla mnie, od cytologii, infekcji itp, Możecie kogoś polecić ?

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Jestem po dwóch poronieniach zatrzymanych, ciążach biochemicznych . Leczę się u docenta Paśnika. Ostatnim czasem zupełnie przestałam zachodzić w ciążę i zdecydowalam się na leczenie u dr Gizlera.
    Szukam również zwykłego ginekologa, który poprowadzi przyszłą ciążę oraz, który będzie takim dyżurnym lekarzem dla mnie, od cytologii, infekcji itp, Możecie kogoś polecić ?

Ja Ci mogę polecić dra Radosława Bloka

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Kasia_87 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polece dr Jarosza z Mediconcept, bardzo dokladna diagnostyka i szukanie przyczyny, a nie od razu leki… wczesniej chodzilam do dr Omieciny z Invimed i to byla jedna z wiekszych pomylek… leczenie bez diagnozy i wiekszosci badan

Izulinka lubi tę wiadomość

• fidorka144 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    Cześć dziewczyny,

O dr Gizlerze są bardzo dobre opinie w internecie, podobnie jak o Trzeciaku. Obaj też przyjmują na Grobli z tego co wiem i tam już nie pod kątem problemów z płodnością :)

styczeń 2021 rozpoczęcie leczenia w invimed Wrocław dr. T
    30.03 IUI - nieudane

Nieprawidłowy kariotyp u męża - translokacja chromosomu 15 i 21.
    AMH 1,86

6.01.22 - start stymulacji Gonal-F 225💪🏻
    24.01.22 - mamy 6 blastek!
    2.03.22 - wyniki badań genetycznych: 3 zarodki całkowicie zdrowe💪🏻
    kwiecień - transfer blastocysty♥️ - ciąża biochemiczna :(
    Histeroskopia - jama macicy ok, wycinki ok.
    sierpień - transfer nieudany, została 1 ❄️
  • Izulinka Nowa

Wysłany: 17 listopada 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Jeśli chodzi o leczenie niepłodności to polecam dr Gizlera, jest specyficzny, niezbyt "wylewny", ale to dobry fachowiec...dzięki niemu zaszłam w upragnioną ciążę (udane In vitro ). Początkowo byłam pacjentką kliniki " Na Grobli ", ale jak okazało się, że jedyną szansą na ciążę jest IV to polecono mi właśnie prowadzenie całej procedury u dr. Gizlera (on jest szefem INVIMEDu we Wrocławiu) i było warto!

A co do prowadzenia ciąży to jak koleżanki powyżej, także polecam MEDICONCEPT i dr. Jarosza, przemiły lekarz...wielki profesjonalizm i cudowne podejście do pacjentki. Odpisuje na SMS w nagłych wypadkach i zawsze można poza wizytą o coś dopytać.

• Izulinka Nowa

Wysłany: 17 listopada 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Jestem tu nowa i mam pytanie o laparoskopię...ale najpierw w skrócie o mojej historii starań:)

Po kilku latach bezowocnych starań okazało się w 2019 r., że mam wodniaki obu jajowodów i że to one są przyczyną niepowodzeń. Z polecenia znajomej ginekolog, trafiłam do kliniki "Na Grobli" do dr Bielanów, który wykonał mi prywatnie laparoskopię ( próbowano mi ratować jajowody poprzez ich udrażnianie)..dało to nadzieję na jakiś czas..ale ciąży dalej nie było. Więc doktor Bielanów polecił mi specjalistę od niepłodności, który także pracuje "Na Grobli" - dr Gizlera. Dr Gizler po analizie mojej historii stwierdził, że moje szanse na naturalną ciąże są bliskie 0...więc kończyło się na In vitro i doczekaliśmy się upragnionego bąbelka :)
    Postanowiliśmy teraz wrócić do kliniki po nasze zarodki i postarać się o kolejnego bobasa, ale okazało się, że wodniaki się odnowiły...co wyklucza przeprowadzenie transferu i doktor zalecił laparoskopię i usunięcie tych jajowodów raz na zawsze....
    Nie ukrywam, że prywatna laparoskopia i 2 procedury In Vitro to było dla mnie spore obciążenie finansowe a tu wizja kolejnego zabiegu prywatnie przy dzisiejszych cenach to jakiś dramat...

Chciałabym spróbować tym razem na NFZ.. i tu moje pytanie...czy miałyście może wykonywaną laparoskopię na NFZ?..jeśli tak to u kogo we Wrocławiu, jak się "zgłosić" i gdzie? Czy długo się czeka na termin?

Będę wdzięczna za każdą informację!

• Simons_cat Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam laparoskopii, ale jakbym miała mieć to bym pojechała do Oleśnicy 😁. Ale ja nie lubię wielkich, wrocławskich szpitali. W Oleśnicy się dobrze czułam 🙂.

A tak ogólnie to na pewno musisz mieć skierowanie i wtedy z dokumentacją i skierowaniem umawiasz się (albo po prostu idziesz) na kwalifikację do zabiegu. Kiedy to się odbywa to już musiałabyś się dowiedzieć w konkretnym szpitalu na stronie internetowej albo dzwoniąc na rejestrację. Jesli Twój lekarz pracuje gdzieś w szpitalu może sam Cię umówi na termin zabiegu. A jeśli nie pracuje to na pewno jest w stanie Ci polecić konkretny szpital 🙂.

Co do terminu - trudno powiedzieć 🤷. Musiałabyś podzwonic i popytać.

age.png

age.png

‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ