Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Monk@ wrote:Hej dziewczyny, czy mogłabym podpytać, który szpital polecacie do rodzenia albo który zdecydowanie nie i dlaczego?
Jakbym miała wybierać Wrocław to chyba Brochów. Są tam teraz bardzo dobre położne, które przeszły z Oleśnicy robić dom narodzin, który chyba tam zlikwidowali ostatecznie, ale położne zostały 🤔 Straszne zamieszanie z tym zrobili 🙄 Polecam grypę Hallo gdzie rodzić Wrocław na FB, tak można poczytać opinie i poznać aktualne informacje 🙂
https://www.facebook.com/Naturalnie-Dobry-Por%C3%B3d-105058145360347/Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2022, 21:46
Monk@ lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Adek2 wrote:Cześć dziewczyny, wiem, że sie tutaj dobrze znacie i widzę, że wątek sie trochę przeobraził w dziecięcy, ale szukam pomocy i mam nadzieję, że będziecie mógły doradzić.
Szukam dobrego ginekologa zajmującego sie niepłodnością we Wrocławiu. Lekarza, który poświęca pacjentce czas i spróbuje holistycznie zdiagnozować, szczerze doradzi, co można i najlepiej jest zrobić dalej. Czy przychodzi wam na myśl ktoś, u kogo poczuliście sie zaopiekowane? Nie jest istotne czy lekarz jest dostępny na zawołanie, pod telefonem, czy prowadzi ciąże, czy leczy w klinice i czy ma szybkie terminy. Jestem w stanie poczekać i zapłacić, chciałabym tylko komuś zaufać i poczuć, ze lekarz prowadzi mój przypadek z zainteresowaniem. Mamy zamiar podejść w przyszłym roku do in vitro, ale zanim, chciałabym spojrzeć wstecz i dowiedzieć sie czy jest sens i jak próbować naturalnie
Dzięki za odpowiedzi!
Ja bym Ci teraz poleciła Michała Pomorskiego
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Monk@ wrote:Hej dziewczyny, czy mogłabym podpytać, który szpital polecacie do rodzenia albo który zdecydowanie nie i dlaczego?
ja rodziłam na Klinikach i na Borowskiej, ale 2x miałam CC
jeśli sn, to szła bym tam, gdzie mogłabym z położną swoją, a że moja przewspaniała sąsiadka jest położną w Oleśnicy to pewnie tam bym skończyła może bym jej nie zabiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2022, 17:45
Monk@ lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Cześć dziewczyny.
Wpadłam tutaj popatrzeć z ciekawości. Jestem z okolicy.
Rodziłam w 2018 na Kamieńskiego.
Verita miło Cię tutaj jeszcze widzieć. Na Exach się nic nie dzieje. A ja wróciłam na OF po sporej przerwie i nikogo w sumie nie ma ze 'starej paczki'. -
Ania_1003 wrote:Cześć dziewczyny.
Verita miło Cię tutaj jeszcze widzieć. Na Exach się nic nie dzieje. A ja wróciłam na OF po sporej przerwie i nikogo w sumie nie ma ze 'starej paczki'.
Aniu powodZenia w staraniach o rodzeństwo dla Oskara !Tak tam wątek umarł. Ja z 6 dziewczyn ze starej paki mam codzienny w zasadzie kontakt no ale poza forum.
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ja zaczynam od gruntownych badań 😉 Mam już nauczkę po poprzednim razie, także teraz chwila na poprawę wyników.
Oczywiście powtórka z rozrywki jest i znowu to samo co poprzednio.
Akurat M wyjechał to chcę sobie wszystko naprawić.
Próbuję się wbić w nowe wątki ale totalnie nie idzie 😂
To już nie te czasy co wtedy 😂
A do tego widziałam, że większość z 'naszych' już po drugim a my tyle czekaliśmy, boję się że nie pójdzie szybko 🙈 -
Ania_1003 wrote:Cześć dziewczyny.
Verita miło Cię tutaj jeszcze widzieć. Na Exach się nic nie dzieje. A ja wróciłam na OF po sporej przerwie i nikogo w sumie nie ma ze 'starej paczki'.
Hej Ania, ja jestem nowa, ale fajnie, że jest ktoś 'staraczkowy' z Wrocławia lub okolic, bo z tego co widziałam na innych wątkach to dziewczyny głównie z Krakowa, Śląska i Warszawy Oczywiście mam nadzieję, że szybko się uda, ale widzę, że plan działania rozpisany, niech grudzień będzie szczęśliwy! A ile trwały poprzednie Wasze starania jeśli można zapytać? A możesz powiedzieć do jakiego Ty lekarza chodzisz lub chodziłaś wcześniej?
👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
Plan rozpisany, natomiast jak wyjdzie to zobaczymy.
Mam skłonność do polipów i ostatnio do torbieli więc muszę to wyciszyć suplami.
Poprzednio starania od marca. Były 3 cykle. Potem 3 cykle przerwy. Potem znowu 3 cykle i w tym 6 się udało. Łącznie 9 miesięcy wszystko trwało z przerwą bo nie było M. Ale zaszłam w cyklu po HSK. Miałam dwa polipy. Ten w szyjce blokował wszystko tak więc główny powód był taki.
Jeżdżę do dr. Anety Rusek do Opola. Uratowała mnie kilka razy i jest idealna. Diagnostyka Oława lub ul. Opolska we Wrocławiu. Byliśmy też poprzednio na badaniu nasienia we Wrocławiu na przeciwko Dworca Głównego. Nie pamiętam nazwy.
Ale ogólnie to starania zaczynałam w Szczecinie. Przerobiłam tam 3 ginki. -
nick nieaktualny
-
Nie, chyba żadna z nas do niego nie chodziła 🤔Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Cześć dziewczyny,
niedawno przeprowadziłam się do Wrocławia.
Jestem po dwóch poronieniach zatrzymanych, ciążach biochemicznych . Leczę się u docenta Paśnika. Ostatnim czasem zupełnie przestałam zachodzić w ciążę i zdecydowalam się na leczenie u dr Gizlera.
Czy któraś z Was miała z nim styczność ?
Szukam również zwykłego ginekologa, który poprowadzi przyszłą ciążę oraz, który będzie takim dyżurnym lekarzem dla mnie, od cytologii, infekcji itp, Możecie kogoś polecić ?
-
joanien1104 wrote:Cześć dziewczyny,
Jestem po dwóch poronieniach zatrzymanych, ciążach biochemicznych . Leczę się u docenta Paśnika. Ostatnim czasem zupełnie przestałam zachodzić w ciążę i zdecydowalam się na leczenie u dr Gizlera.
Szukam również zwykłego ginekologa, który poprowadzi przyszłą ciążę oraz, który będzie takim dyżurnym lekarzem dla mnie, od cytologii, infekcji itp, Możecie kogoś polecić ?
Ja Ci mogę polecić dra Radosława Bloka
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja polece dr Jarosza z Mediconcept, bardzo dokladna diagnostyka i szukanie przyczyny, a nie od razu leki… wczesniej chodzilam do dr Omieciny z Invimed i to byla jedna z wiekszych pomylek… leczenie bez diagnozy i wiekszosci badan
Izulinka lubi tę wiadomość
-
O dr Gizlerze są bardzo dobre opinie w internecie, podobnie jak o Trzeciaku. Obaj też przyjmują na Grobli z tego co wiem i tam już nie pod kątem problemów z płodnościąstyczeń 2021 rozpoczęcie leczenia w invimed Wrocław dr. T
30.03 IUI - nieudane
Nieprawidłowy kariotyp u męża - translokacja chromosomu 15 i 21.
AMH 1,86
6.01.22 - start stymulacji Gonal-F 225💪🏻
24.01.22 - mamy 6 blastek!
2.03.22 - wyniki badań genetycznych: 3 zarodki całkowicie zdrowe💪🏻
kwiecień - transfer blastocysty♥️ - ciąża biochemiczna
Histeroskopia - jama macicy ok, wycinki ok.
sierpień - transfer nieudany, została 1 ❄️ -
Jeśli chodzi o leczenie niepłodności to polecam dr Gizlera, jest specyficzny, niezbyt "wylewny", ale to dobry fachowiec...dzięki niemu zaszłam w upragnioną ciążę (udane In vitro ). Początkowo byłam pacjentką kliniki " Na Grobli ", ale jak okazało się, że jedyną szansą na ciążę jest IV to polecono mi właśnie prowadzenie całej procedury u dr. Gizlera (on jest szefem INVIMEDu we Wrocławiu) i było warto!
A co do prowadzenia ciąży to jak koleżanki powyżej, także polecam MEDICONCEPT i dr. Jarosza, przemiły lekarz...wielki profesjonalizm i cudowne podejście do pacjentki. Odpisuje na SMS w nagłych wypadkach i zawsze można poza wizytą o coś dopytać. -
Hej dziewczyny!
Jestem tu nowa i mam pytanie o laparoskopię...ale najpierw w skrócie o mojej historii starań
Po kilku latach bezowocnych starań okazało się w 2019 r., że mam wodniaki obu jajowodów i że to one są przyczyną niepowodzeń. Z polecenia znajomej ginekolog, trafiłam do kliniki "Na Grobli" do dr Bielanów, który wykonał mi prywatnie laparoskopię ( próbowano mi ratować jajowody poprzez ich udrażnianie)..dało to nadzieję na jakiś czas..ale ciąży dalej nie było. Więc doktor Bielanów polecił mi specjalistę od niepłodności, który także pracuje "Na Grobli" - dr Gizlera. Dr Gizler po analizie mojej historii stwierdził, że moje szanse na naturalną ciąże są bliskie 0...więc kończyło się na In vitro i doczekaliśmy się upragnionego bąbelka
Postanowiliśmy teraz wrócić do kliniki po nasze zarodki i postarać się o kolejnego bobasa, ale okazało się, że wodniaki się odnowiły...co wyklucza przeprowadzenie transferu i doktor zalecił laparoskopię i usunięcie tych jajowodów raz na zawsze....
Nie ukrywam, że prywatna laparoskopia i 2 procedury In Vitro to było dla mnie spore obciążenie finansowe a tu wizja kolejnego zabiegu prywatnie przy dzisiejszych cenach to jakiś dramat...
Chciałabym spróbować tym razem na NFZ.. i tu moje pytanie...czy miałyście może wykonywaną laparoskopię na NFZ?..jeśli tak to u kogo we Wrocławiu, jak się "zgłosić" i gdzie? Czy długo się czeka na termin?
Będę wdzięczna za każdą informację!
-
Ja nie miałam laparoskopii, ale jakbym miała mieć to bym pojechała do Oleśnicy 😁. Ale ja nie lubię wielkich, wrocławskich szpitali. W Oleśnicy się dobrze czułam 🙂.
A tak ogólnie to na pewno musisz mieć skierowanie i wtedy z dokumentacją i skierowaniem umawiasz się (albo po prostu idziesz) na kwalifikację do zabiegu. Kiedy to się odbywa to już musiałabyś się dowiedzieć w konkretnym szpitalu na stronie internetowej albo dzwoniąc na rejestrację. Jesli Twój lekarz pracuje gdzieś w szpitalu może sam Cię umówi na termin zabiegu. A jeśli nie pracuje to na pewno jest w stanie Ci polecić konkretny szpital 🙂.
Co do terminu - trudno powiedzieć 🤷. Musiałabyś podzwonic i popytać.Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%