Starając się o maleństwo
-
Cześć ! Jestem tu nowa. Mam pytanie , bo staramy się z partnerem o ciążę . Beta hcg zrobiłam 13 dni po stosunku tj 9 dni po owulacji i na 7 dni przed planowaną miesiączką - beta wyszła <0.1 ( czyli brak ciąży ) ale byłam u lekarza gin, bo źle się czuje coś ostatnio , pobolewa mnie podbrzusze i czasem bolą mnie piersi bardziej niż przed okresem, do tego mam podwyższoną temperaturę 37.4 już parę dni... Lekarz mi powiedział że ten test beta hcg to były wyrzucone pieniądze w błoto,bo to za szybko by cokolwiek się wykryło.. że najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki zrobić... - ZATEM moje pytanie - Czy jest światełko nadzieji,że przez te 6-7 dni do terminu okresu może coś tam się podziać jeszcze w moim organizmie i że jednak tej miesiączki nie dostanę i że jednak jestem w ciąży ? Z góry dziękuję za odpowiedzi . Pozdrawiam !
-
Nie licz dni od stosunku kochana tylko licz dpo są dziewczyny co im wyjdzie beta 10 dpo a są że wyjdzie 13 dpo nie po stosunku.Ważne są dni płodne podczas owulacji.Stanowczo było za wcześnie.Wiem że ciężko jest wytrzymać do terminu miesiączki ale góra dwa dni przed zrób sobie test,później w dzień spodziewanej miesiączki a jak nadal nie będzie to wtedy na betę.
kawoholiczka lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
Hej tak jak lekarz mówi zdecydowanie za szybko, zależy jeszcze jaka masz dlugosc cyklu.
Pierwszy test to minimum 8 dni po owulacji, ale może być tak ze wyjdzie negatywny bo jeszcze za wcześnie. Najlepiej czekać chociaż 12 dni po owulacji ponieważ zagnieżdżenie trwa 7-12 dni.
-