X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o maleństwo
Odpowiedz

Starając się o maleństwo

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewelka. Nowa

Wysłany: 10 maja 2022, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ! Jestem tu nowa. Mam pytanie , bo staramy się z partnerem o ciążę . Beta hcg zrobiłam 13 dni po stosunku tj 9 dni po owulacji i na 7 dni przed planowaną miesiączką - beta wyszła <0.1 ( czyli brak ciąży ) ale byłam u lekarza gin, bo źle się czuje coś ostatnio , pobolewa mnie podbrzusze i czasem bolą mnie piersi bardziej niż przed okresem, do tego mam podwyższoną temperaturę 37.4 już parę dni... Lekarz mi powiedział że ten test beta hcg to były wyrzucone pieniądze w błoto,bo to za szybko by cokolwiek się wykryło.. że najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki zrobić... - ZATEM moje pytanie - Czy jest światełko nadzieji,że przez te 6-7 dni do terminu okresu może coś tam się podziać jeszcze w moim organizmie i że jednak tej miesiączki nie dostanę i że jednak jestem w ciąży ? Z góry dziękuję za odpowiedzi . Pozdrawiam !

• Kimbra Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie licz dni od stosunku kochana tylko licz dpo są dziewczyny co im wyjdzie beta 10 dpo a są że wyjdzie 13 dpo nie po stosunku.Ważne są dni płodne podczas owulacji.Stanowczo było za wcześnie.Wiem że ciężko jest wytrzymać do terminu miesiączki ale góra dwa dni przed zrób sobie test,później w dzień spodziewanej miesiączki a jak nadal nie będzie to wtedy na betę.

kawoholiczka lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • Asia28000 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tak jak lekarz mówi zdecydowanie za szybko, zależy jeszcze jaka masz dlugosc cyklu.
    Pierwszy test to minimum 8 dni po owulacji, ale może być tak ze wyjdzie negatywny bo jeszcze za wcześnie. Najlepiej czekać chociaż 12 dni po owulacji ponieważ zagnieżdżenie trwa 7-12 dni. :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ