staram się o dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Jesli masz nieregularny okres to podstawa zrób badania TSH,
oraz hormony jelsi juz dostaniesz okresu w 3 dc : FSH, LH, Prolaktyna, Testosteron i Estradiol.
W okolo 22 dc zrób progestreon..
USG - dopochwowe.. aby ocenic czy nie masz jajnikow typowych dla PCOS.. co po czesci powoduje nie regularny okres..
Jesli jestes w wieku 30+ to warto po jakims czasie sprawdzic AMH - czyli rezerwe jajnikowa
I Najwazniejsze jesli staracie sie 5 lat - wyslij meza/ partera na badanie nasienia ( komputerowe)alka89, alka89, chmurreczkaa, Kllaudiia lubią tę wiadomość
-
kita123 wrote:mam 22 lata
A chorujesz na cos ?? no niedoczynnosc lub nadczynnosc tarczycy ??
obserujesz swoj cykl ?? mierzys z temp ?? -
kita123 wrote:Koleżanka mówiła że moge mieć nawet dni płodne po okresie 2 dni. Ale ja nie wiem czy to możliwe ...
Kazda z nas jest inna,przez te piec lat nie zauwazyłas kiedy masz sluz taki typowo do dni plodnych?Mierzenie temp tez pomagaTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Zalezy jesli miałabys cykl krótki to mozliwe..bo owulacja zdarza sie w 10 dc .. jednak jesl masz nieregularne miesiaczki to najpeirw wez sie za ich ustabilizowanie .. a tu niestety jest konieczna wizyta u ginekologa.
-
kita123 wrote:Na nic nie choruję, teraz jestem przeziebiona więc będe miała na pewno podwyższoną temperaturę.
skad wiesz ,ze nie chorujesz skoro nie robiłas badan? Moze nie trsfiłas na normalnego gina bo powyzej roku staran powinno zaczac sie leczyc ,moze mu nie mowiłas ile lat sie staraszTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Znajac lekarzy to pewnie dlatgeo cie odeslal z kwitkiem bo masz 22 lata . ;/
a cos powiedzial na temat ustabilizowania cykli ??alka89 lubi tę wiadomość