Forum Starając się - ogólne Staramy się (1 dziecko) nowe kobietki
Odpowiedz

Staramy się (1 dziecko) nowe kobietki

Oceń ten wątek:
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet
    Postów: 2625 2774

    Wysłany: 14 stycznia 2020, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania mocne kciuki I tutaj! ❤️

    Maniaaa. lubi tę wiadomość

    “You were only carried for only a moment but are loved for a lifetime”
    1cs 💔 07/2020
    26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml
    👱🏻‍♀️ 32l
    🧔 34l
    💊 DuphaVit Start, Euthyrox N 25, mio-inositol, Lametta 3-7dc, witamina D3
    grudzień 2020 🏳️
  • staramy_się Koleżanka
    Postów: 47 15

    Wysłany: 14 stycznia 2020, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również trzymam kciuki 🤞 dawaj znać 😊

  • ami_ami Autorytet
    Postów: 992 507

    Wysłany: 15 stycznia 2020, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :)
    u mnie 23 dc - cycki bolą jak szalone i byłam u gina - mam infekcję, więc się leczymy.

    zi13flw1zpqm8v3r.png

    27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2020 💓

    ******************************************************

    * 28 lat
    * starania od 04.2019

    TSH - 1,411 (08.2020)
    FT3 - 4,54 (2,43-6,01)
    FT4 - 12,27 (9,01-19,05)
    Prolaktyna - 20,56 (5,18-26,52)
    LH - 4,48
    FSH - 6,36
    Estradiol - 48,9
    Testosteron - 45,86 (13,84-53,35)
    Anty-TPO < 3 (0-5,61)
    ANTY-TG < 3 (0-4,11)
    AMH - 4,61
    DHEA-So4 - 650 -> 552

    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Mojanadzieja Autorytet
    Postów: 5996 1984

    Wysłany: 15 stycznia 2020, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu ja to nadal czekam na @ wrr... Od dziś nie biorę leków na wywołanie więc zobaczymy czy na weekend zawita ciocia.

    7u22dqk384tmdus2.png
    ♦️34l
    ♦️1IUI 15.08.2017
    ♦️2IUI 18.09.2017
    ♦️3IUI 19.12.2017

    ♦️#1ivf AID 21.11 cykl rozpoczęty icsi ♥️9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo :(

    ♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowy :( cb
    ♦️#3 ivf 4. 05.2020 protokół dlugi
    ♦️20.06.2020r punkcja. Mam 4❄️❄️❄️❄️ 3AA,2BB,1BB, MORULE
    🌺17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue,
    5dpt II blada kreska
    7dpt bHCG 55/Prg 39
    11dpt bHCG 314/pgr 38
    14dpt bHCG 726/prg 26.05
    17dpt bHCG 2022
    27dpt ♥️ 127/min
    ♦️Kwasy omega3, inofem, koenzyn Q10+E, wit, D, Euthyrox100, selen + cynk, chrom, witamina C 1000,Metformax 850 x 2
    PCOS, niedoczynność tarczycy,insulinoodpornosc, astma, alergia
    ♦️27.01.20r. TSH 1.780

    ♦️9.03.2020
    AMH 6.860, FSH 3.32 (4 dc)
    ♦️29.06.20r TSH 1.748
  • ami_ami Autorytet
    Postów: 992 507

    Wysłany: 15 stycznia 2020, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, te długie cykle są straszne, czekasz i nie wiesz kiedy możesz się @ spodziewać. Trzymam kciuki by w końcu przyszła.

    zi13flw1zpqm8v3r.png

    27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2020 💓

    ******************************************************

    * 28 lat
    * starania od 04.2019

    TSH - 1,411 (08.2020)
    FT3 - 4,54 (2,43-6,01)
    FT4 - 12,27 (9,01-19,05)
    Prolaktyna - 20,56 (5,18-26,52)
    LH - 4,48
    FSH - 6,36
    Estradiol - 48,9
    Testosteron - 45,86 (13,84-53,35)
    Anty-TPO < 3 (0-5,61)
    ANTY-TG < 3 (0-4,11)
    AMH - 4,61
    DHEA-So4 - 650 -> 552

    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Maniaaa. Autorytet
    Postów: 496 1053

    Wysłany: 15 stycznia 2020, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano nie robiłam testu bo czułam że @idzie, zrobiłam przed chwilą Pink o czułości 20, ale biel wizira 😭😭😭 kolejny cykl stracony

    Starania od 4.19
    Poronienie 5t6d 06.19
    13.03.20 test ciążowy +
    23.03.20 pęcherzyk+
    tarczka zarodkowa
    30.03.20 jest serduszko ❤️
    20.04.20 fasolka 2.19 cm
    TP 20.11.20

    Folik 1^1
    Falvit mama 1^1

    iv09df9hqikk5s9g.png
  • ami_ami Autorytet
    Postów: 992 507

    Wysłany: 15 stycznia 2020, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Rano nie robiłam testu bo czułam że @idzie, zrobiłam przed chwilą Pink o czułości 20, ale biel wizira 😭😭😭 kolejny cykl stracony
    O nie! Czyli te testy kłamały? Głowa do góry :*

    zi13flw1zpqm8v3r.png

    27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2020 💓

    ******************************************************

    * 28 lat
    * starania od 04.2019

    TSH - 1,411 (08.2020)
    FT3 - 4,54 (2,43-6,01)
    FT4 - 12,27 (9,01-19,05)
    Prolaktyna - 20,56 (5,18-26,52)
    LH - 4,48
    FSH - 6,36
    Estradiol - 48,9
    Testosteron - 45,86 (13,84-53,35)
    Anty-TPO < 3 (0-5,61)
    ANTY-TG < 3 (0-4,11)
    AMH - 4,61
    DHEA-So4 - 650 -> 552

    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet
    Postów: 2625 2774

    Wysłany: 15 stycznia 2020, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania a moze test mial za wysoka czulosc.. nie masz 10 pod reka ? :(

    “You were only carried for only a moment but are loved for a lifetime”
    1cs 💔 07/2020
    26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml
    👱🏻‍♀️ 32l
    🧔 34l
    💊 DuphaVit Start, Euthyrox N 25, mio-inositol, Lametta 3-7dc, witamina D3
    grudzień 2020 🏳️
  • staramy_się Koleżanka
    Postów: 47 15

    Wysłany: 15 stycznia 2020, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi bardzo 😥 oby następnym razem się udało. Dziwne że test tak zareagował, nie potrzebnie narobił nadziei 😥
    Mojanadzieja to ile trwa Twój cykl? Bo już widzę że kilka dni czekasz 😥
    Mnie również bardzo bolą piersi ale chyba po duphaston, bo miesiąc temu też tak miałam. Dotknąć się nie mogę 😝 za tydzień mam bhcg, dzień przed planowanym @. Później lekarz powie co dalej. ⏳ Więc również czekam na @ bo w tym na pewno się nie udało skoro coś z hormonami było nie tak. I tak co miesiąc, kolejna nadzieja :)

  • Mojanadzieja Autorytet
    Postów: 5996 1984

    Wysłany: 15 stycznia 2020, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Kurcze, te długie cykle są straszne, czekasz i nie wiesz kiedy możesz się @ spodziewać. Trzymam kciuki by w końcu przyszła.


    Pierwszy raz od kilku lat mi się trafiło 🤪 ostatnio taki długi był rok temu jak byłam w ciąży a później po poronieniu. Wrr

    7u22dqk384tmdus2.png
    ♦️34l
    ♦️1IUI 15.08.2017
    ♦️2IUI 18.09.2017
    ♦️3IUI 19.12.2017

    ♦️#1ivf AID 21.11 cykl rozpoczęty icsi ♥️9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo :(

    ♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowy :( cb
    ♦️#3 ivf 4. 05.2020 protokół dlugi
    ♦️20.06.2020r punkcja. Mam 4❄️❄️❄️❄️ 3AA,2BB,1BB, MORULE
    🌺17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue,
    5dpt II blada kreska
    7dpt bHCG 55/Prg 39
    11dpt bHCG 314/pgr 38
    14dpt bHCG 726/prg 26.05
    17dpt bHCG 2022
    27dpt ♥️ 127/min
    ♦️Kwasy omega3, inofem, koenzyn Q10+E, wit, D, Euthyrox100, selen + cynk, chrom, witamina C 1000,Metformax 850 x 2
    PCOS, niedoczynność tarczycy,insulinoodpornosc, astma, alergia
    ♦️27.01.20r. TSH 1.780

    ♦️9.03.2020
    AMH 6.860, FSH 3.32 (4 dc)
    ♦️29.06.20r TSH 1.748
  • Mojanadzieja Autorytet
    Postów: 5996 1984

    Wysłany: 26 stycznia 2020, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wątek coś umarł... na 2 stronie się znalazł ! ;/

    7u22dqk384tmdus2.png
    ♦️34l
    ♦️1IUI 15.08.2017
    ♦️2IUI 18.09.2017
    ♦️3IUI 19.12.2017

    ♦️#1ivf AID 21.11 cykl rozpoczęty icsi ♥️9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo :(

    ♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowy :( cb
    ♦️#3 ivf 4. 05.2020 protokół dlugi
    ♦️20.06.2020r punkcja. Mam 4❄️❄️❄️❄️ 3AA,2BB,1BB, MORULE
    🌺17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue,
    5dpt II blada kreska
    7dpt bHCG 55/Prg 39
    11dpt bHCG 314/pgr 38
    14dpt bHCG 726/prg 26.05
    17dpt bHCG 2022
    27dpt ♥️ 127/min
    ♦️Kwasy omega3, inofem, koenzyn Q10+E, wit, D, Euthyrox100, selen + cynk, chrom, witamina C 1000,Metformax 850 x 2
    PCOS, niedoczynność tarczycy,insulinoodpornosc, astma, alergia
    ♦️27.01.20r. TSH 1.780

    ♦️9.03.2020
    AMH 6.860, FSH 3.32 (4 dc)
    ♦️29.06.20r TSH 1.748
  • staramy_się Koleżanka
    Postów: 47 15

    Wysłany: 6 lutego 2020, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widzę że coś pusto u nas :) jak Wam idzie? Jakieś zmiany? U mnie bez, w poprzednim cyklu znów się nie udało, teraz znów brałam clo, we wtorek brałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków, bo za późno pękają. Tyle udało nam się na razie dowiedzieć. Ale zawsze coś, to może być powód naszych 2letnich starań. A czy tak jest to się okaże, mam dobrego lekarza dopiero od listopada gdy zaczęłam chodzić prywatnie do kliniki.

  • Mojanadzieja Autorytet
    Postów: 5996 1984

    Wysłany: 6 lutego 2020, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ponad miesiącu spóźnienia dostałam @!!!! Może stres doprowadził do tak dużego opóźnienia. We wtorek odbieram wyniki cytologii i mam również lekarza, konsultacje w sprawie co robimy dalej jakie badania aby kolejne podejście ivf udało się sukcesem.

    7u22dqk384tmdus2.png
    ♦️34l
    ♦️1IUI 15.08.2017
    ♦️2IUI 18.09.2017
    ♦️3IUI 19.12.2017

    ♦️#1ivf AID 21.11 cykl rozpoczęty icsi ♥️9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo :(

    ♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowy :( cb
    ♦️#3 ivf 4. 05.2020 protokół dlugi
    ♦️20.06.2020r punkcja. Mam 4❄️❄️❄️❄️ 3AA,2BB,1BB, MORULE
    🌺17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue,
    5dpt II blada kreska
    7dpt bHCG 55/Prg 39
    11dpt bHCG 314/pgr 38
    14dpt bHCG 726/prg 26.05
    17dpt bHCG 2022
    27dpt ♥️ 127/min
    ♦️Kwasy omega3, inofem, koenzyn Q10+E, wit, D, Euthyrox100, selen + cynk, chrom, witamina C 1000,Metformax 850 x 2
    PCOS, niedoczynność tarczycy,insulinoodpornosc, astma, alergia
    ♦️27.01.20r. TSH 1.780

    ♦️9.03.2020
    AMH 6.860, FSH 3.32 (4 dc)
    ♦️29.06.20r TSH 1.748
  • Tajka Autorytet
    Postów: 1415 1390

    Wysłany: 7 lutego 2020, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem nowa:) staramy się od 8 cykli. Robiłam badania hormonalne, mam od prawie 3 lat hashimoto, biorę euthyrox 75, wyniki w normie, prolaktyne miałam podwyższoną w listopadzie, ale przez 2 m-ce obniżyłam lekami, cykle jak w zegarku, co 26 dni, owulacje występują co cykl.
    Ostatnio byłam u lekarki, co specjalizuje się w leczeniu niepłodności. Skierowała na test po stosunku pct, 0 ruchliwych plemników..po tym skierowała na badania rozszerzone nasienia, fragmentacja dna oraz wiazanje z kwasem hialuronowym (ktos robił?)
    Dodatkowo od 2 dni biorę luteine, bo dwa dni po owulacji wyszedł niski progesteron...W następną sobotę robię hcg..z wynikami badania nasienia i hcg na wizytę pod koniec lutego...
    Myślicie, że to dobry kierunek?
    Doktor powiedziała, że jak wyniki badania nasienia będą ok, to sprawdzamy drożność, a jak źle to sugeruje od razu in vitro.
    Taka moja historia:)

    '90
    12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    12.08.2020 - beta 213, prog 41
    14.08.2020 - beta 385
    22.08.2020 - kropek 1mm💗 pęcherzyk 9mm
    03.09.2020 - 1 cm, ❤ 145/min
    25.09.2020 - 3.5 cm, ❤ 160/min
    Maja 🐝😍
    0d1yskjo9csx40y2.png
  • Mojanadzieja Autorytet
    Postów: 5996 1984

    Wysłany: 7 lutego 2020, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam droznosc pod usg w gabinecie lekarskim czułam dyskomfort. Tak jak lekarz zasugerowała, zobaczycie jak z nasieniem bo może ma obniżone parametry? Ale i wtedy suple dostanie, nie ma co się przejmować, będą wyniki to się wyklaruje, głowa do góry!

    staramy_się lubi tę wiadomość

    7u22dqk384tmdus2.png
    ♦️34l
    ♦️1IUI 15.08.2017
    ♦️2IUI 18.09.2017
    ♦️3IUI 19.12.2017

    ♦️#1ivf AID 21.11 cykl rozpoczęty icsi ♥️9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo :(

    ♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowy :( cb
    ♦️#3 ivf 4. 05.2020 protokół dlugi
    ♦️20.06.2020r punkcja. Mam 4❄️❄️❄️❄️ 3AA,2BB,1BB, MORULE
    🌺17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue,
    5dpt II blada kreska
    7dpt bHCG 55/Prg 39
    11dpt bHCG 314/pgr 38
    14dpt bHCG 726/prg 26.05
    17dpt bHCG 2022
    27dpt ♥️ 127/min
    ♦️Kwasy omega3, inofem, koenzyn Q10+E, wit, D, Euthyrox100, selen + cynk, chrom, witamina C 1000,Metformax 850 x 2
    PCOS, niedoczynność tarczycy,insulinoodpornosc, astma, alergia
    ♦️27.01.20r. TSH 1.780

    ♦️9.03.2020
    AMH 6.860, FSH 3.32 (4 dc)
    ♦️29.06.20r TSH 1.748
  • Tajka Autorytet
    Postów: 1415 1390

    Wysłany: 7 lutego 2020, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja wrote:
    Miałam droznosc pod usg w gabinecie lekarskim czułam dyskomfort. Tak jak lekarz zasugerowała, zobaczycie jak z nasieniem bo może ma obniżone parametry? Ale i wtedy suple dostanie, nie ma co się przejmować, będą wyniki to się wyklaruje, głowa do góry!
    Dziękuję:)

    '90
    12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    12.08.2020 - beta 213, prog 41
    14.08.2020 - beta 385
    22.08.2020 - kropek 1mm💗 pęcherzyk 9mm
    03.09.2020 - 1 cm, ❤ 145/min
    25.09.2020 - 3.5 cm, ❤ 160/min
    Maja 🐝😍
    0d1yskjo9csx40y2.png
  • staramy_się Koleżanka
    Postów: 47 15

    Wysłany: 9 lutego 2020, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Tajka 😊 moje leczenie się zaczęło właśnie od sprawdzenia parametrów nasienia męża. To było 1badanie przed moimi wszystkimi

  • tynka89 Znajoma
    Postów: 21 7

    Wysłany: 9 lutego 2020, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dołączę do Was😉 zazwyczaj na forach sie nie udzielam, a tutaj zajrzalam a chwilę i zostałam. Myślałam, że po dwoch latach starań i 4 iui wiem wszystko, a tutaj co dzień uczę się czegoś innego. Najgorsze w tych staraniach, ze koleżanki zachodzą w ciążę bez problemu i nie potrafią czesto zrozumieć co przechodzę.

    Tynka89
    07.2020 puste jajo
    4 IUI ☹
    Jajowody drożne;
    PAI-1 - polimorfizm 5g/5g stand. homozygota
    NK 14%
    Interleukina 10 - 1188.0
    Interleukina 2 - 5.0
    ASA dodatnie
    ANA dodatnie 1:160

    Morfologia 3%
  • Mojanadzieja Autorytet
    Postów: 5996 1984

    Wysłany: 10 lutego 2020, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tynka89 wrote:
    Cześć! Dołączę do Was😉 zazwyczaj na forach sie nie udzielam, a tutaj zajrzalam a chwilę i zostałam. Myślałam, że po dwoch latach starań i 4 iui wiem wszystko, a tutaj co dzień uczę się czegoś innego. Najgorsze w tych staraniach, ze koleżanki zachodzą w ciążę bez problemu i nie potrafią czesto zrozumieć co przechodzę.


    Nie jesteś sama 😊 po to tu jesteśmy

    7u22dqk384tmdus2.png
    ♦️34l
    ♦️1IUI 15.08.2017
    ♦️2IUI 18.09.2017
    ♦️3IUI 19.12.2017

    ♦️#1ivf AID 21.11 cykl rozpoczęty icsi ♥️9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo :(

    ♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowy :( cb
    ♦️#3 ivf 4. 05.2020 protokół dlugi
    ♦️20.06.2020r punkcja. Mam 4❄️❄️❄️❄️ 3AA,2BB,1BB, MORULE
    🌺17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue,
    5dpt II blada kreska
    7dpt bHCG 55/Prg 39
    11dpt bHCG 314/pgr 38
    14dpt bHCG 726/prg 26.05
    17dpt bHCG 2022
    27dpt ♥️ 127/min
    ♦️Kwasy omega3, inofem, koenzyn Q10+E, wit, D, Euthyrox100, selen + cynk, chrom, witamina C 1000,Metformax 850 x 2
    PCOS, niedoczynność tarczycy,insulinoodpornosc, astma, alergia
    ♦️27.01.20r. TSH 1.780

    ♦️9.03.2020
    AMH 6.860, FSH 3.32 (4 dc)
    ♦️29.06.20r TSH 1.748
  • Eja89 Koleżanka
    Postów: 55 9

    Wysłany: 13 lutego 2020, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie odnośnie wzrostu temperatury po owulacji, a mianowicie 3 dzien z rzedu rosnie mi temperatura 36,33 36,48 36,66 dodam ze dotychczas mialam niskie wartości około 36,03-36,18 a nawet mniej. Ovufriend wyznaczył mi owulacje w 15 dc. Ale czy rosnaca temperatura świadczy że owulacja się odbyła? I czy nie rośnie za wolno?

‹‹ 61 62 63 64 65
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego