Starania 7msc i nic
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka233 wrote:Zwykly elektryczny
-
ConteBis wrote:Ile miejsc po przecinku wskazuje? Pora dnia może być różna, rano możesz mieć blady test, popołudniem może być dodatni dlatego ważna jest obserwacja własnego organizmu aby umieć dostrzec symptomy owulacji. Niektóre kobiety odczuwają ból podobny do miesiączkowego, niektóre kobiety odczuwają bol kręgosłupa ledzwiowego, kłucie jajnika po stronie wystąpienia owulacji. To wszystko jest do "wyuczenia" w ciągu kilku cykli obserwacji.
Jedno miejsce po przecinku ..
Wcześniej miałam bole jajnikow
Od kilku miesięcy cisza -
Staraczka233 wrote:Jedno miejsce po przecinku ..
Wcześniej miałam bole jajnikow
Od kilku miesięcy cisza -
Takatam wrote:Dziewczyny jak mam opcje mierzenia temperatury w zegarku (samsung galaxy) czy to będzie miarodajne czy któraś z was ma taki? On mierzy niby w nocy temperaturę i na tej podstawie oblicza cykl ale nie włączałam wcześniej tej opcji
Niby zalecane są elektroniczne termometry, ale ja nie mam do nich przekonania. Wykresy mi zupełnie z nimi nie wychodziły. Na termometrze rtęciowym dokładność max 0,05 stopnia, ale wykresy ładne, takie że można było z nich coś wyczytać.
Nie widziałam, żeby ktoś wspomniał o badaniu nasienie. Koniecznie zbadajcie facetów! I to w pierwszej kolejności! Wy robicie milion analiz krwi, niech oni też się przejdą na badanie nasienia. To podstawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 18:32
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
CDN...
-
Staraczka233 wrote:Porą dnia ma znaczenie przy robieniu testów owulacyjnych ?Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
CDN...
-
Dziewczyny a ten rok starań to wy liczycie jako 12 msc kalendarzowych czy 12 cykli? Bo jak ja mam okres co 24-25 dni to jednak to będzie mniej miesięcy i już sama zwątpiłam. Lekarz mi mówił że po 30 to już nie ma co czekać jak nie wyjdzie przez pół roku i wtedy czas na diagnostykęHashimoto
Niedoczynność
Starania od 5.2024 -
Rzelka wrote:Lepiej jednocześnie mierzyć normalnym termometrem.
Niby zalecane są elektroniczne termometry, ale ja nie mam do nich przekonania. Wykresy mi zupełnie z nimi nie wychodziły. Na termometrze rtęciowym dokładność max 0,5 stopnia, ale wykresy ładne, takie że można było z nich coś wyczytać.
Nie widziałam, żeby ktoś wspomniał o badaniu nasienie. Koniecznie zbadajcie facetów! I to w pierwszej kolejności! Wy robicie milion analiz krwi, niech oni też się przejdą na badanie nasienia. To podstawa. -
Sienia555 wrote:Dziewczyny a ten rok starań to wy liczycie jako 12 msc kalendarzowych czy 12 cykli? Bo jak ja mam okres co 24-25 dni to jednak to będzie mniej miesięcy i już sama zwątpiłam. Lekarz mi mówił że po 30 to już nie ma co czekać jak nie wyjdzie przez pół roku i wtedy czas na diagnostykę
-
ConteBis wrote:Ja liczyłam kalendarzowo ale ja znowu miałam w drugą stronę. W ciągu roku miałam 8 cykli z czego raczej bezowulacyjne. Masz spoko.lekarza skoro po pol roku zaleca diagnostykę.Hashimoto
Niedoczynność
Starania od 5.2024 -