Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania a brak przyjemności
Odpowiedz

Starania a brak przyjemności

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zabusia95 Nowa

Wysłany: 7 grudnia 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam problem bardzo marzę o ciąży jednak seks nie sprawia mi przyjemności, odczuwam jakiś dyskofort i delikatny ból... Jestem jakas spięta. Czy to jest przeszkoda w zajściu w ciążę czy jest możliwe że nawet jak jestem spięta zajde w ciążę

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zabusia95, może warto, żebyś skonsultowała się fizjoterapeutą uroginekologicznym, taki ból może oznaczać, że nie do końca wszystko jest ok w mięśniach dna miednicy, a z tym można sobie spokojnie poradzić sprawną terapią. Miałam podobny problem, u mnie zajść w ciążę udało się dopiero jak rozluźniłam mięśnie dna miednicy przez współpracę z fizjo i jogę, aczkolwiek przy porodzie napięcia mdm znów się odezwały i wg mojego fizjo uniemożliwiły mi poród siłami natury. No ale odpowiadając na Twoje pytanie - da się :) Powodzenia:) pamiętaj że twój komfort w tym wszystkim jest bardzo ważny :)

• karoleczka Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2022, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo. Brak chęci na seks. 18 cykl staran bezowocnych to robi swoje... Zmuszam się już do seksu w dniu płodne szczególnie. Mąż to odczuwa i są problemy...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ