Starania a leki
-
Hej dziewczyny.
W tym miesiącu jest mój 1 cykl od odstawienia antykoncepcji i starania się o dziecko.
Dziś jest 26 dc.
W piątek w nocy złapał mnie atak kamicy nerkowej, ledwo żyje, zeobilam badania moczu i na pewno mam problemy z nerkami i jakiś stan zapalny.
Zeobilam test ciążowy w piątek i dziś - negatywne. Bałam się brać jakiekolwiek leki.
Nie dam rady bez leków, myślicie ze skoro testy wyszły negatywne to nie jestem w ciąży i mogę brać leki ? Jutro idę do lekarza i pewnie dostane antybiotyk
Byłyście w podobnej sytuacji ?
Wiem ze starania mogą trwać miesiącami a u niektórych nawet latami i w międzyczasie się choruje, pije alkohol itp, ale i tak ciagle o tym myśle … -
Paulina1994 wrote:Hej dziewczyny.
W tym miesiącu jest mój 1 cykl od odstawienia antykoncepcji i starania się o dziecko.
Dziś jest 26 dc.
W piątek w nocy złapał mnie atak kamicy nerkowej, ledwo żyje, zeobilam badania moczu i na pewno mam problemy z nerkami i jakiś stan zapalny.
Zeobilam test ciążowy w piątek i dziś - negatywne. Bałam się brać jakiekolwiek leki.
Nie dam rady bez leków, myślicie ze skoro testy wyszły negatywne to nie jestem w ciąży i mogę brać leki ? Jutro idę do lekarza i pewnie dostane antybiotyk
Byłyście w podobnej sytuacji ?
Wiem ze starania mogą trwać miesiącami a u niektórych nawet latami i w międzyczasie się choruje, pije alkohol itp, ale i tak ciagle o tym myśle …
Jeśli jest taka sytuacja to lepiej wziąć antybiotyk jak najszybciej. Jesteś przed terminem miesiączki? Jeśli tak to nie masz sie czym martwić bo zarodek nie jest jeszcze połączony z naszym organizmem i leki mu nie zaszkodzą. Bardziej moze mu zaszkodzić nie leczona infekcja/choroba później. Także bierz i nie martw sie😊 zdrowiej😀Izi lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
KaJa wrote:Jeśli jest taka sytuacja to lepiej wziąć antybiotyk jak najszybciej. Jesteś przed terminem miesiączki? Jeśli tak to nie masz sie czym martwić bo zarodek nie jest jeszcze połączony z naszym organizmem i leki mu nie zaszkodzą. Bardziej moze mu zaszkodzić nie leczona infekcja/choroba później. Także bierz i nie martw sie😊 zdrowiej😀
Jejku bardzo Ci dziękuje za odpowiedz ❤️
Tak, jeśli cykl będzie trwał tyle co powinien to 3-4 dni do miesiączki, ale ze jestem po odstawieniu antykoncepcji to nie łudzę sie, ze przyjdzie o czasie.
Na prawdę strasznie mnie boli, obawiam się czy nie mam jakiegoś zapalenia nerek, ale dopiero jutro dostane się do lekarza bo był weekend
-