Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania a leki
Odpowiedz

Starania a leki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulina1994 Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    W tym miesiącu jest mój 1 cykl od odstawienia antykoncepcji i starania się o dziecko.
    Dziś jest 26 dc.
    W piątek w nocy złapał mnie atak kamicy nerkowej, ledwo żyje, zeobilam badania moczu i na pewno mam problemy z nerkami i jakiś stan zapalny.

Zeobilam test ciążowy w piątek i dziś - negatywne. Bałam się brać jakiekolwiek leki.

Nie dam rady bez leków, myślicie ze skoro testy wyszły negatywne to nie jestem w ciąży i mogę brać leki ? Jutro idę do lekarza i pewnie dostane antybiotyk :(

Byłyście w podobnej sytuacji ?
    Wiem ze starania mogą trwać miesiącami a u niektórych nawet latami i w międzyczasie się choruje, pije alkohol itp, ale i tak ciagle o tym myśle …

3jgxyx8dp7opu05y.png
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1994 wrote:
    Hej dziewczyny.
    W tym miesiącu jest mój 1 cykl od odstawienia antykoncepcji i starania się o dziecko.
    Dziś jest 26 dc.
    W piątek w nocy złapał mnie atak kamicy nerkowej, ledwo żyje, zeobilam badania moczu i na pewno mam problemy z nerkami i jakiś stan zapalny.

Zeobilam test ciążowy w piątek i dziś - negatywne. Bałam się brać jakiekolwiek leki.

Nie dam rady bez leków, myślicie ze skoro testy wyszły negatywne to nie jestem w ciąży i mogę brać leki ? Jutro idę do lekarza i pewnie dostane antybiotyk :(

Byłyście w podobnej sytuacji ?
    Wiem ze starania mogą trwać miesiącami a u niektórych nawet latami i w międzyczasie się choruje, pije alkohol itp, ale i tak ciagle o tym myśle …

Jeśli jest taka sytuacja to lepiej wziąć antybiotyk jak najszybciej. Jesteś przed terminem miesiączki? Jeśli tak to nie masz sie czym martwić bo zarodek nie jest jeszcze połączony z naszym organizmem i leki mu nie zaszkodzą. Bardziej moze mu zaszkodzić nie leczona infekcja/choroba później. Także bierz i nie martw sie😊 zdrowiej😀

Izi lubi tę wiadomość

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Paulina1994 Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Jeśli jest taka sytuacja to lepiej wziąć antybiotyk jak najszybciej. Jesteś przed terminem miesiączki? Jeśli tak to nie masz sie czym martwić bo zarodek nie jest jeszcze połączony z naszym organizmem i leki mu nie zaszkodzą. Bardziej moze mu zaszkodzić nie leczona infekcja/choroba później. Także bierz i nie martw sie😊 zdrowiej😀

Jejku bardzo Ci dziękuje za odpowiedz ❤️

Tak, jeśli cykl będzie trwał tyle co powinien to 3-4 dni do miesiączki, ale ze jestem po odstawieniu antykoncepcji to nie łudzę sie, ze przyjdzie o czasie.

Na prawdę strasznie mnie boli, obawiam się czy nie mam jakiegoś zapalenia nerek, ale dopiero jutro dostane się do lekarza bo był weekend :(

3jgxyx8dp7opu05y.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ