X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania i nic.
Odpowiedz

Starania i nic.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • starająca.22 Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Staram się z mężem o dziecko od roku. Jednak co miesiąc dostaję miesiączkę i już tracę nadzieje. W tym miesiącu dostałam miesiączkę 17 czerwca i było normalne krwawienie, jednak od 18 czerwca mam tylko plamienie. Nie wiem co to może oznaczać a do ginekologa idę dopiero pod koniec miesiąca. Nie chcę sobie robić kolejny raz nadziei więc jeśli któraś z Was miała podobną sytuację to bardzo dziękuję za odpowiedź.

• Hera39 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób sobie test ciążowy i będziesz wiedziała,po co masz żyć w niepewności i się zastanawiać czy coś jest na rzeczy.

listopad 2017 (*)cb marzec 2018(*) puste jajo
    pierwszy cykl z CLO 1x1 06.18r. zrobiła się torbiel
    Mąż wyniki dobre. Moje AMH-0.26 TRAGEDIA!
    Kariotypy ok. Histeroskopia i LAPAROSKOPIA 16.08.18r.
    3.08.początek cyklu z antykami.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też staramy sie od ponad roku i tak samo za kazdym razem nic, pozniej przyszły proboemy z okresem ktory pojawiał się bardzo rzadko albo wgl.. poszlam do gin raz dala mi luteine a później dostalam cyclo progynova, bralam 3 miesiące i odstawiłam i właśnie w tym cyklu już normalnie funkcjonowalam bez tego i okres juz spoznia mi sie 7 dni :) jutro rano planuje zrobić test, zobaczymy czy to cos pomogło i czy warto było sie męczyć te kilka miesiecy :) może ty tez powinnas sprobowac jakiejs terapii zeby pobudzic troszke te jajniki, może tym sposobem by sie udało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 21:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z tym plamieniem mialam tak samo, wtedy okazało sie ze mam niskie endometrium i dlatego tak sie dzieje, ze albo jest bardzo skąpy albo jest koloru brązowego, zapisz sie moze do jakiegokolwiek gin zeby zrobic podstawowe badania na prolaktyne i zeby zbadac endo :)

• starająca.22 Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test i niestety negatywny. W przyszłym tygodniu idę do ginekologa bo już naprawdę z dnia na dzień tracę nadzieję a mój mąż też bardzo to przeżywa że nam się nie udaje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sie co odrazu tak załamywać, trzeba troszkę przestac o tym myśleć i będzie lepiej ;) kontrolujesz swoje dni plodne?

• Moniś221 Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Mam podobnie. Od 10 mies staramy się o bobasa i niestety narazie się nie udaje. Miesiączki mam przeważnie zawsze regularnie max 5 dni i dość obfite.Jednak ta ostatnia była dosyć dziwna, 3 dni plamienia 2 lekkie krwawienia i 3 dalej lekkie plamienie Robilam test i wyszedł negatywny :(

Starająca.22 Ja również w przyszłym tygodniu mam wizyte u gina więc zobaczymy czy coś badania pokażą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 07:25

• starająca.22 Znajoma

Wysłany: 22 czerwca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kontroluje dni płodne ale czasami mam nieregularne miesiączki i ciężko później cokolwiek określić.

Moniś221 życzę powodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety i moj test tez okazał sie negatywny.. wkoncu i ja zwariuje

• starająca.22 Znajoma

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko mi się na czymś innym skupić.. Mąż bardzo chce dziecko.. A ja mu go nie mogę dać.. W mojej rodzinie nikt nie miał problemu z zajściem w ciążę, u męża tez nie.. A gdy dostaję miesiaczke to z bezradności płaczę bo czuję sie gorsza.. A pytania typu "kiedy dzidzia? Na co czekacie?" doprowadzają mnie juz do szału..

• AdasiowaMama Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca.22 wrote:
    Ciężko mi się na czymś innym skupić.. Mąż bardzo chce dziecko.. A ja mu go nie mogę dać.. W mojej rodzinie nikt nie miał problemu z zajściem w ciążę, u męża tez nie.. A gdy dostaję miesiaczke to z bezradności płaczę bo czuję sie gorsza.. A pytania typu "kiedy dzidzia? Na co czekacie?" doprowadzają mnie juz do szału..

Wiem że to nie łatwe ale musisz uzbroić sie w cierpliwość jak my wszystkie ...
    Jeśli pod koniec miesiąca idziesz do lekarza poproś o wszytskie niezbędne badania , jakieś wspomagacze i zobaczysz będzie lepiej :)
    Nie masz z jakiego powodu czuć sie gorsza, teraz tępo życia i te "świńskie" jedenie robi swoje . Niestety jest coraz trudniej . Musimy walczyć a wkońcu zazielenieje i u nas.

14.07.2014 - Adaś Nasze Szczęście :*
    1.09.2019 - termin randki z naszym drugim szczesciem :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo nie ma nikt z tym problemu, wszyscy dookola maja dzieci, kolejne w drodze a tylko ja mam jakis problem. moze za bardzo chcemy, powinniśmy odpuscic a moze sie uda :) szkoda też naszego zdrowia zeby non stop sie jakimis lekami faszerować bo z tego co widze po sobie to chyba zero efektu jak się odstawia

• AdasiowaMama Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zawsze warto spróbować .
    Podświadomość duzo robi ale trudno jest nie myslec ...

14.07.2014 - Adaś Nasze Szczęście :*
    1.09.2019 - termin randki z naszym drugim szczesciem :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciągle na dzieje ze dzieki tym lekom sie udało tylko moze jeszcze za wcześnie na test? Mija mi 3 tyg od owu, pobolewa mnie dosyc czesto lewy jajnik, a przy wysiłku to już wgl masakra. Jakies nadzieje sa

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 tyg od ovu? To ile jesteś po terminu e miesiączki?

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak miałaś obu potwierdzone? Monitoringiem?

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • werni Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca badalas hormony,robilas hsg,rezerwę jajnikowa, Twój się badał ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 03:52

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • starająca.22 Znajoma

Wysłany: 23 czerwca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż się badał dawno temu i wyszło wszystko dobrze. Ja natomiast bede miała badania dopiero robione gdzieś w przyszłym tygodniu bo idę do ginekologa.

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno temu to Kraków zbudowali ;-).
    Trzeba zacząć badania od partnera. Nowe! Kilka miesięcy najwyżej.
    No i twoje hormony wraz z cytologia i USG.

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrafię wkleić zdjęcia tej tabelki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 14:48

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ