X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o ciąże i dobre wyniki badań brak efektów
Odpowiedz

Starania o ciąże i dobre wyniki badań brak efektów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • jodła30 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Chciałabym się z wami podzielić swoimi odczuciami i poradzić. Od ponad roku staramy się z mężem o dziecko. Byłam już w szpitalu na badaniach hormonalnych ogólnie wszystko w miarę ok - jestem w normach, moja uroda to niski progesteron ok 20 dc mam wynik 7,5. Na usg nie widać też ciałka żółtego - jednak co dziwne, cykle są regularne, czuje bóle owulacyjne, sluz również jest. w listopadzie na poprzednim usg ciałko żółte było. A ciąży brak ... mąż przebadany, też jest ok. Powiem Wam, że nie wiem co robić dalej. Kiedy zbliża się okres jestem po prostu załamana, jak przychodzi @ płacz, potem czas mobilizacji, starania, dalej oczekiwania i znowu załamka. Zaczęłam pić ziola ojca sroku, dopiero 1 cykl. Dodajcie mi proszę otuchy, napiszcie, że będzie dobrze. Mamy po 27 lat smutas.gif Co dalej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 20:38

• jodła30 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania bardzo kompleksowe hormony, krew, usg, amh, nie robiłam drożności, bo niestety wyszła mi bakteria w wymazie po antybiotykach sytuacja się pogorszyła, nie robiłam też monitoringu, bo po szpitalu i pogorszeniu sytuacji z bakterią dałam sobie czas na przerwe od wszelkich badań. na jakiś czas. na monitoring na pewno sie wybiorę a HSG w zależności od sytuacji z wymazem. jednak lekarze mówią, że skoro okres mam regularny, czuje bole owulacyjne to powinno być ok wszystko... i bądź tu mądry

• Mamusiacoreczkiisynusia Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj,
    Ja Cię pocieszę, będzie dobrze. Co ma być to na pewno będzie. A ile cykli się staracie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2017, 00:04

43ktx1hpy105uksh.png zem3io4pfnhj93hj.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w takiej samej sytuacji. Obydwoje zdrowi a dziecka brak. Jest drożność.
    Czekam właśnie na pierwszy okres po HSG i wiem, że jestem na niego skazana.
    Jodła idź na HSG jak się wyleczysz - zawsze to kolejny etap odhaczony. A kto wie - może wyjdzie, że miałaś jakąś niedrożność i HSG pomogło.

age.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiliście trombofilie ? Oraz immunologie? Ana 1 ana 2 nk białko c i białko s ? Homocystejne? Zespol antyfosfolipidowy?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • idalia Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    U mnie też tak było. Wyniki moje i M - ok. A ciąży brak. No i okazało się, że mam te nieszczęsne p/c p/plemnikowe.

Jak je zbadalas? Z krwi? Jeśli tak, pamiętasz jak się te badanie nazywalo?

U mnie to samo, wszystko Ok, hsg Ok, owu jest, hormony idealnie w normie, mąż Ok, i już powoli skończyły się pomysły na dalsza diagnostykę...

21 CS :)
    8p3ovfxm5kxchu0y.png
    Beta hcg:
    07.05 133,43
    08.05 228,93
    09.05 403,02
    11.05 998,47
    12.05 1562,79
  • idalia Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A robiliście trombofilie ? Oraz immunologie? Ana 1 ana 2 nk białko c i białko s ? Homocystejne? Zespol antyfosfolipidowy?

A mogłabyś przybliżyć co te badania pokażą?

21 CS :)
    8p3ovfxm5kxchu0y.png
    Beta hcg:
    07.05 133,43
    08.05 228,93
    09.05 403,02
    11.05 998,47
    12.05 1562,79
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ