Starania o córeczkę :) Komuś się udało ?
-
WIADOMOŚĆ
-
edwarda20 wrote:Czesc. Fajny temat
Jestem w ciązy z 1 dzieckiem i ostatnim i tez marzy się nam dziewuszka. Zanim rozpoczęlismy starania przeczytalam caly internet na ten temat, jak zmontować dziewczynkę Co wyczytałam?
1. starania przed owulacją, najlepiej 2-3 dni przed. Damskie plemniczki są wolniejsze ale bardziej wytrzymale i poczekają na jajeczko. Meskie są szybkie ale delikatne, wiec im blizej owulacji tym wieksze prawdopodobienstwo chlopca.
2. dieta: na dziewczynkę podobno duzo nabialu czyli wapn i magnez, ograniczenie sodu i potasu. Dieta ojca nie ma znaczenia.
Ja zrobiłam wszystko co mogłam ;p Okaże się za 1,5 - 2 miesiące
No ja podobnie jak Ty staram się o pierwsze i jedyne dziecko. Zawsze byłam przekonana, że moim marzeniem jest mieć córkę, ale teraz nie jestem pewna więc zdaje się na los
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 09:17
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:No ja podobnie jak Ty staram się o pierwsze i jedyne dziecko. Zawsze byłam przekonana, że moim marzeniem jest mieć córkę, ale teraz nie jestem pewna więc zdaje się na los
Mimo wszystko wydaje mi się, że to jest loteria. Najwazniejsze zeby bylo zdrowe. Synka tez będę kochac ;p;p
-
Magda - mbc wrote:Ja często mówię do męża, że przecież jak będą bliźniaki, to nie sprzedamy :DD
-
edwarda20 wrote:Hahhaha, tez tak mowilam, ze jednego nie oddam przeciez ;p Na pierwszym usg mialam 2 pecherzyki i mini zawal okazalo sie, ze jeden się nie rozwinal... ulzylo mi jakkolwiek to zabrzmi. Wciaz jak o tym mysle, ze mialy byc blizniaki to az mnie mrozi ;p
Mój Tata ma brata bliźniaka więc u mnie realne szanse. Ale chciałabym jedno, jak Tyedwarda20 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Kiedyś znalazłam coś takiego niewiem czy skuteczne bo znalazłam juz po fakcie
https://www.babyboom.pl/forum/temat/czy-mozna-i-jak-zaplanowac-plec-dziecka-chlopiec-dziewczynka.1147/page-8797Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 16:09
Paula222 lubi tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Hahhaha, tez tak mowilam, ze jednego nie oddam przeciez ;p Na pierwszym usg mialam 2 pecherzyki i mini zawal okazalo sie, ze jeden się nie rozwinal... ulzylo mi jakkolwiek to zabrzmi. Wciaz jak o tym mysle, ze mialy byc blizniaki to az mnie mrozi ;p
Haha ja raz miałam 2 i oba pękły i się staraliśmy Ale nie wyszło niestety... -
Paula222 wrote:Haha ja raz miałam 2 i oba pękły i się staraliśmy Ale nie wyszło niestety...
-
edwarda20 wrote:ja pisalam o 2 pecherzykach (zarodkach) ktore zagniezdzily sie w macicy. czyli mialy byc blizniaki. ale jeden sie nie rozwinal. drugi to poki co piekny dzidzius.
WIem wiem Ale my wiedzielismy że mogą być a się staraliśmy W sumie 2 za jednym zamachem -
nick nieaktualny
-