X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o córeczkę :) Komuś się udało ?
Odpowiedz

Starania o córeczkę :) Komuś się udało ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Czesc. Fajny temat :)

Jestem w ciązy z 1 dzieckiem i ostatnim :) i tez marzy się nam dziewuszka. Zanim rozpoczęlismy starania przeczytalam caly internet na ten temat, jak zmontować dziewczynkę :) Co wyczytałam?
    1. starania przed owulacją, najlepiej 2-3 dni przed. Damskie plemniczki są wolniejsze ale bardziej wytrzymale i poczekają na jajeczko. Meskie są szybkie ale delikatne, wiec im blizej owulacji tym wieksze prawdopodobienstwo chlopca.
    2. dieta: na dziewczynkę podobno duzo nabialu czyli wapn i magnez, ograniczenie sodu i potasu. Dieta ojca nie ma znaczenia.

Ja zrobiłam wszystko co mogłam ;p Okaże się za 1,5 - 2 miesiące :)

No ja podobnie jak Ty staram się o pierwsze i jedyne dziecko. Zawsze byłam przekonana, że moim marzeniem jest mieć córkę, ale teraz nie jestem pewna :P więc zdaje się na los :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 09:17

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    No ja podobnie jak Ty staram się o pierwsze i jedyne dziecko. Zawsze byłam przekonana, że moim marzeniem jest mieć córkę, ale teraz nie jestem pewna :P więc zdaje się na los :D

Mimo wszystko wydaje mi się, że to jest loteria. Najwazniejsze zeby bylo zdrowe. Synka tez będę kochac ;p;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Mimo wszystko wydaje mi się, że to jest loteria. Najwazniejsze zeby bylo zdrowe. Synka tez będę kochac ;p;p

Ja często mówię do męża, że przecież jak będą bliźniaki, to nie sprzedamy :DD

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja często mówię do męża, że przecież jak będą bliźniaki, to nie sprzedamy :DD
    Hahhaha, tez tak mowilam, ze jednego nie oddam przeciez ;p Na pierwszym usg mialam 2 pecherzyki i mini zawal :O okazalo sie, ze jeden się nie rozwinal... ulzylo mi jakkolwiek to zabrzmi. Wciaz jak o tym mysle, ze mialy byc blizniaki to az mnie mrozi ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Hahhaha, tez tak mowilam, ze jednego nie oddam przeciez ;p Na pierwszym usg mialam 2 pecherzyki i mini zawal :O okazalo sie, ze jeden się nie rozwinal... ulzylo mi jakkolwiek to zabrzmi. Wciaz jak o tym mysle, ze mialy byc blizniaki to az mnie mrozi ;p

Mój Tata ma brata bliźniaka więc u mnie realne szanse. Ale chciałabym jedno, jak Ty :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dwie córki - starsza zrobiona dwa dni przed owulacją, druga w dniu owulacji.

Paula222 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Bercia Znajoma

Wysłany: 26 września 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od strony mojego mężą są bliżnięta i zakładam, że istnieje prawdopodobnieństwo, że i nam może przytrafic dwójka od razu?

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś znalazłam coś takiego niewiem czy skuteczne bo znalazłam juz po fakcie
    https://www.babyboom.pl/forum/temat/czy-mozna-i-jak-zaplanowac-plec-dziecka-chlopiec-dziewczynka.1147/page-8797

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 16:09

Paula222 lubi tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:

Haha ja raz miałam 2 i oba pękły i się staraliśmy ;) Ale nie wyszło niestety...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Haha ja raz miałam 2 i oba pękły i się staraliśmy ;) Ale nie wyszło niestety...
    ja pisalam o 2 pecherzykach (zarodkach) ktore zagniezdzily sie w macicy. czyli mialy byc blizniaki. ale jeden sie nie rozwinal. drugi to poki co piekny dzidzius.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    ja pisalam o 2 pecherzykach (zarodkach) ktore zagniezdzily sie w macicy. czyli mialy byc blizniaki. ale jeden sie nie rozwinal. drugi to poki co piekny dzidzius.

WIem wiem :) Ale my wiedzielismy że mogą być a się staraliśmy ;) W sumie 2 za jednym zamachem ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama urodziła bliźniaki, dwóch chłopaków. Niestety brzuch po takiej ciąży bliźniaczej nie wróci juz do swojego stanu sprzed. Ja bym nie chciala.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natiii wrote:
    Moja mama urodziła bliźniaki, dwóch chłopaków. Niestety brzuch po takiej ciąży bliźniaczej nie wróci juz do swojego stanu sprzed. Ja bym nie chciala.
    Kwestia genow.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moje drogie, oficjalnie informuję, że mnie się nie udało ;p

W 12 tc bylo podejrzenie chłopca, ale ze to takie malenkie wszystko, czekałam na kolejne usg. 18tc i chlopiec jak się patrzy. Także to loteria ;p

Pozdrawiam!

dqprqps6kaqxmc83.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ