Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Paula_071 wrote:Najwięcej poronień jest do 12 tygodnia, później to już rzadko się zdarza. My powiedzieliśmy właśnie synkowi po prenatalnych. Ja bym dziecka nie zabierała na usg, niewiele zobaczy na nim.
Mój mąż 4 dni studiował wszystkie badania naukowe z których wynika, że płci nie można zaplanować - tzn w zależności od teorii statystyka rozkłada się 48% do 52% więc żadna różnica.
Moja córka chodziła z nami na każde usg aż dowiedziała się o płci. Potem już jej się nie chciało :p Miała już wtedy prawie 7 lat i sama chciała więc z nami chodziła. Do tego do tej samej pani ginekolog która ją podglądała w brzuszku więc miała większą jeszcze frajdę.
-
pola89 wrote:Jestem po wizycie. Płakać mi się chce niestety, bo nic nie widać... Jest pęcherzyk ciążowy młodszy o tydzień i nie widać ani zarodka, ani pęcherzyka żółtkowego... Następną wizytę mam za 2 tygodnie (08.05). Jeszcze nie założył karty ciąży
Kartę zazwyczaj zakładają jak już jest serduszko.
Nie martw się na zapas, ja w pierwszej ciąży byłam na początku 5 tygodnia i mam tak napisane "cehc zarodka nie uwidoczniono" tyle że pęcherzyk żółtkowy był widoczny.
Tu masz fajnie wszystko opisane:
https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/pola89 lubi tę wiadomość
-
mother84 wrote:Ooooo wchodzę i od rana ile nowych staraczek witajcie
Ja odliczam czas do końca pracy, a potem lecę z koleżankami na piwko, albo dwa jak tak pięknie haha 🍺😁mother84 lubi tę wiadomość
-
Aleksandra83 wrote:Adela ciąża biochemiczna to taka ktora kończy się na bardzo wczesnym etapie!Okres sie spóźnił zrobiłam test ucieszona z dwóch kreseczek pobieglam na bete wyszla pozytywna po 48 godz powtórzyłam niestety spadek i okres😥Także z ciazy cieszylam sie osiem dni
Ale będzie dobrze u nas wierze w to dziewczyny 🙂 -
Aleksandra83 wrote:Adela dokladnie trzy lata temu mialam poronienie puste jajo plodowe!Tak na poważnie zaczelismy sie starać wlasnie po tym poronieniu trzy lata temu!U mnie stwierdzono hiperprolaktynemie,policystyczne jajniki!Ogolnie brak owulacji!
-
Witam nowe staraczki 😉Ja tez tu niedawno zawitalam😉Pola niemartw sie na zapas ja w pierwszej ciazy tez poszlam za wczesnie gdzies w 5 tyg i niebylo widac nic robilam bete i po tyg juz byl babelek a pozniej serduszo😉tez co sie zamartwialam a teraz wiem ze niepotrzebnie....Bedzie dobrze☺
pola89 lubi tę wiadomość
-
Oj, widzę że więcej dziewczyn miało nieudany ostatni cykl przykro mi bardzo...
Dziewczyny a co sądzicie o naprotechnologii? Zastanawiam się nad wizytą u trenera. Skoro w klinice jedyne co mi proponują to in-vitro, a ja jestem pewna że naturalnie też zajdę w ciążę (co poniekąd potwierdza moja ostatnia ciąża biochemiczna) to może tu szukać rozwiązania? A może możecie kogoś polecić w okolicach Szczecin -Koszalin?starania od 2009
2010 - pierwszy aniołek 10tc
2011 - drugi aniołek 5 tc
2013 - dwa aniołki 7tc
2014 - starania wspomagane
2016 - największe szczęście 3000g, 56cm
2017 - kolejne starania, oj nie będzie łatwo -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e2835de0905.jpg
Dziewczyny w końcu jest! 🤩
Edit: nie mogłam sobie poradzić ze
ZdjęciemWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 06:52
AdelaX, jangwa_maua, pola89, Emrica, Urszulka89, Paula_071, Miodunka, Ignissa, Dzastina, Nynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny