X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • naburmuszona Znajoma

Wysłany: 11 maja, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza37 wrote:
    Witaj naburmuszona. Jak sytuacja? Gin jest pewien że była teraz owulka? A może nie była? Tylko szykuje się mega giga miesiączka rodem z rzeźni? Przepraszam że tak brzydko to opisałam ale często ta pierwsza po porodzie właśnie taka jest.

A ja zaliczyłam totalny zjazd ze zdrowiem do tego stopnia że dostałam skierowanie do szpitala na kardiologię ☹️. Tak bardzo mnie lekarz wczoraj nastraszył, nie wiem jak ja sama wróciłam samochodem z miasta, prawie całą noc nie spałam bo tak mi serce dokuczało, powiedział że holter pokazuje tragedię z moim sercem, do tego guzy na tarczycy kwalifikujące się do biopsji, że jak szybko czegoś z tym nie zrobię to może być bardzo źle. Rano wybrałam się do lekarza rodzinnego, ten mnie uspokoił, powiedział że to nie jest sprawa do szpitala, dostałam całą litanie badań z krwi i moczu do zrobienia, skierowanie do endokrynologa i kardiologa na cito i jak będą wyniki to będą działać, dadzą leki na ile mogą, specjaliści dopomogą ale to wygląda na tarczyce. I chociaż na chwilę mam odpuścić pracę 🙁

Potwierdził że była. Muszę iść znowu żeby zobaczył. Dalej nic u mnie.

Jeju jak u Ciebie ciężko, trzymaj się 💪💪💪

👩30 🧔30 👶🏼1 🐶1 🐤5

👶🏼 marzec 2024, poród CC
    🤱🏼 kp nocne
    ❤️‍🔥 starania o rodzeństwo od marca 2025
    💊 PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naburmuszona to musisz iść do gina. Nic sie nie poradzi.

Nie ma lekko. Ostatnio mam wrażenie że wszystko jest pod górkę. Tu z czegoś się cieszę a za chwile zonk, wcale nie jest dobrze i tak ciągle. Pogoda dobija, moje truskawki, fasolka i kapustą ponad pół żywota kisza się pod włóknina, robal i zielsko szaleje, mróz szaleje.
    W niedzielę mamy bierzmowanie Zuzi, dzisiaj byłam z nią na zakupach, masakra - ona taka niezdecydowana, nic nie kupiliśmy, pójdzie w spodniach i to będzie kolejny powód do kłótni z teściowa bo ona uważa że nie wypada. No i porywam się z motyka na słońce i robię na niedzielę obiad na 20 dorosłych osób i jeszcze dzieci 🤦, zamierzam wszystkich zmieścić w moim salonie, ku wielkiemu niezadowoleniu teściowej bo ona ma więcej miejsca i żeby u niej to zrobić. Raz tam poszłam z gośćmi i nigdy więcej. To moje dziecko, moja impreza, moi goście, mój pokój i moja kuchnia w której dobrze się czuje i jak mam sprzątać to u siebie, i przed i po, i to ja chcę obsługiwać a nie tracić czas na szukanie byle szklanki i widelca i o wszystko pytać, nie będę ukrywać że po 15 latach ja nie potrafię funkcjonować w kuchni teściowej. Ja mogę jeść w kuchni jak się nie zmieszczę przy stole. I kolejne niezadowolenie teściowej bo poprosiłam moją mamę żeby upiekła mi ciasto bo nie wypada. Nie raz ja coś robiłam jak mama robiła jakaś gościnę i nie wstydzę się poprosić o małą pomoc, nie proszę o zrobienie góry kotletów. Tak więc w tym tygodniu moje serducho będzie szaleć bo nerwy źle na niego wpływają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 28 DC. Z jednej strony modlę się żeby okres był na czas a z drugiej mam nadzieję że jednak poczeka do poniedziałku. Bardzo boli mnie brzuch ☹️.
    W środę byłam u kardiologa. Wyszłam taka wk... Co to za lekarz który przeleciał pobieżnie po moich badaniach, stwierdził że tam nic nie ma, nawet TSH (tak szybko oglądał te badania) i że holter jest źle zrobiony i co- dał mi skierowania na identyczne badania tylko muszę zrobić to u nich i zostawił mnie bez jakichkolwiek leków i pomocy aż na 2 mies. bo kolejna wizyta na którą jestem w stanie wykonać te badania dopiero za 2 miesiące. Paranoja. Dziękuję teściowej że mi poleciła naprawdę fajnego lekarza 😤. Dla niej fajny bo ona co wizytę pcha mu wszystko co u nas urosło, kłócę się z nią żeby nie dawała ale mogę mówić a ona swoje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym się pożegnać. Postanowiłam usunąć konto na Ovu... Już czas.
    Wczoraj było bierzmowanie Zuzi, takie z zaskoczenia, tylko 2 miesiace żeby się przygotować, między czasie trochę sprzeczek z mężem, ciche dni, "wpadka" której finału jeszcze nie znam. Ale to bierzmowanie, nie moje ale córki ale myślę że otwiera nam nowy etap w życiu, mam nadzieję że lepszy niż ostatnie tygodnie i nie gorszy niż wspólne 15 lat. Wczoraj zrobiłam obiad po bierzmowaniu, i był tort - na urodziny męża i na naszą 15 rocznicę ślubu którą będziemy obchodzić w czerwcu. Mam chwilowe upadki ale wiem że też potrafię zrobić, zmotywować się, i moi bliscy też potrafią i wspólnymi siłami wczoraj się udało i jak wspólnie będziemy dzialac to wszystko nam się uda 💪.
    Dziękuję wam za ten piękny czas tu spędzony, za te słowa wsparcia, dodawania otuchy, radości razem ze mną. Jeszcze raz dziękuję. I życzę Wam wszystkiego najlepszego, aby Wasza droga była prosta i taka jaką chcecie. Pozdrawiam goraco w ten zimny maj w czasach globalnego ocieplenia 🤣
    Iza- stary dinozaur na forum.

Ps. Jak się usuwa konto???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 09:23

Darrika lubi tę wiadomość

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieee Izaaaa nie zdążyłam sie pożegnać 😥 od kilku dni myślałam żeby zajrzec.. oh..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • naburmuszona Znajoma

Wysłany: 21 maja, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie zdążyłam :(

U mnie @@@@@ huraaaa
    W końcu mogę zacząć mieć nadzieje na bejbika.
    Teraz tylko nie zwariować :)

👩30 🧔30 👶🏼1 🐶1 🐤5

👶🏼 marzec 2024, poród CC
    🤱🏼 kp nocne
    💊 PCOS
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naburmuszona nie czytałam wstecz. Czyli pierwsza po porodzie?. I cały czas Kp?

No ja Ize tutaj poznałam w końcówce 2021 albo początek 2022 (nie pamietam kiedy tutaj dołączyłam). A ostatnio odpuściłam zaglądanie. Eh..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • naburmuszona Znajoma

Wysłany: 22 maja, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tylko kp nocne aka smoczek usypiacz, nie mam serca odstawić.
    Pierwsza po porodzie, jestem super szczęśliwa.
    Wydaje mi się że to Ovarin... Zaczęłam brać ponad tydzień temu

👩30 🧔30 👶🏼1 🐶1 🐤5

👶🏼 marzec 2024, poród CC
    🤱🏼 kp nocne
    💊 PCOS
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 24 maja, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poród wrzesien 2023 i te nocne kp grane dalej i nie wiem kiedy zakonczymy 🫣

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
‹‹ 2938 2939 2940 2941 2942
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ