X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Iza37 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka poumawiałam sobie wizyty- USG tarczycy i holtera, biorę lek na serce i oby do maja do kolejnej wizyty u pulmonologa. Teściowa i moja mama marudzą że holtera mam dopiero za 2 miesiące a ja im na to że jestem już tak wymęczona tymi lekarzami, badaniami, diagnozami, jeżdżeniem po lekarzach (razem z dziećmi tylko w styczniu zaliczyłam 13 różnych wizyt i badań 🫣), że mi już wszystko jedno ile mam czekać i nie mam zamiaru odwiedzać żadnego kardiologa przed wizytą u pulmonologa.

Pakuje nas na wyjazd chociaż Zuzia mocno kaszle ☹️. I totalnie mi to nie idzie. Niby kilka dni a tyle rzeczy trzeba zabrać, w tym leki i inhalator. Mąż cały dzień i druga noc przewozi jabłka do innej komory, 2 godz. wozi i ze 2 godz. wozek ładuje. To szczęście w nieszczęściu że to teraz się popsuło jak jest w domu, i że zauważył.

Wenka teraz podobno tak panuje ten wirus. I niektórzy bardzo ciężko go przechodzą. Dobrze że u was łagodnie. My po kolei chorzy ale czy to RSV to nie wiem, chorujemy bez goraczki - Ola, po tygodniu ja i kolejnym tygodniu Zuzia. Żeby tylko mąż nie złapał bo niestety ciągle cały czas w temp. 2 st., przychodzi się ogrzać i dalej idzie.

Ola oczywiście nie odpuściła i poszła wczoraj na bal choinkowy w szkole w stroju Bingo. Sama jej strój zrobiłam, kupiłam pomarańczowy dresik, doszyłam łatę na brzuch, uszyłam ogon a Zuzia wydrukowała maskę. Wśród dziewczynek były same księżniczki i jeden piesek z bajki czyli Ola 😂. Po 2 godz. zabawy z animatorami moja Ola wyszła z sali całą mokra, nawet majtki i skarpety były mokre od potu.

‹‹ 2934 2935 2936 2937 2938
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ