Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
To było tylko jednorazowe i chwilowe , też się zastanawiam czy to jednak nie bardziej pachwiny, ech zawsze miałam z tym problem.
aLunia właśnie miałam pisać dziś co u ciebie czemu się nie odzywasz. Może jednak zrobią Ci cc, nie będziesz się męczyła. Tylko pamiętaj że jak będziesz miała to nie podnos głowy - nie wiem przez ile bo ja byłam usypiania- bo inaczej będzie Cie glowa boleć później[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
aLunia trzymaj się tam! Jesteśmy z Tobą myślami, jeszcze trochę i będziesz tuliła swojego synka 😍 wszystko będzie dobrze 😘
Nadzieja Ty lepiej zacznij już sikać, bo znowu przegapisz 😝 proszę od dziś robić testy 😁
Emrica przykro mi... Jaki macie plan na ten cykl?
Mąż ma wyniki i generalnie wszystko (LH,FSH,TSH, estradiol, testosteron) w normie, ALE... oczywiście nie mogłoby być zbyt pięknie 😤😂 ...ale prolaktyna przekroczona - on ma wynik 27,98 ng/ml a norma 2,64 – 13,13, więc sporo powyżej. Nie wiem czy to jakieś tabsy wystarcza czy jak, no generalnie on żadnych objawów nie ma, czytałam że jak stres czy zmęczenie to może być podwyższone, a on był po ciężkim tygodniu pracy, miał sporo nocek po 12/13 h więc może to też przez to. Zobaczymy co doktorek powie. Póki co nie ma uruchomionych terminów na lipiec 😤 muszę tam dziś zadzwonić i się dowiedzieć o co kaman. Może jakiś urlop ma czy coś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 09:29
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Alunia kurcze... Zobaczymy co lekarze zdecydują, jeśli wolisz cc to może powiedz że masz traume po porzednich porodach i boisz się rodzic tak duże dziecko... Trzymaj się ciepło! Sciskam mocno 🤗
Mother na prl dostanie leki. Mój brał bromergon ale po nim tak źle się czuł że zmieniliśmy na norprolac - prawie 10 razy droższy 😱 ale jakoś go znosił. Ale tu już lekarz zadecyduje czy trzeba czy nie...
Emrica przykro mi... Teraz coś planujecie czy dzialacie sami?Girl25 lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Co do wady to chyba ja wygrywam -4,50 poki co ale cos czuje ze sie pogorsza ...
Dzis juz czuje ze mam dzien wyjety z zycia, brzuch od samego rana mnie okropnie boli. Zawsze tak jest kiedy @ sie spoznia, jak przyjdzie to z przytupem.
aLunia kciuki ogromne, bedzie dobrze. Takiej wagi to nie dadza Ci raczej rodzis sn nawet jak 3 dziecko. Na bank zrobia cc bo jezeli on faktycznie tyle wazy to juz troche nieodpowiedzialne zebys miala rodzic naturalnie. Chyba ze blad pomiaru to moze nie bedzie tak zle. Na bank juz niedlugo bedziesz tulic malego !
-
Alunia
Zaraz będziecie razem ☺️ Wg mnie to już kwalifikacja na cesarkę.
Nadzieja
Dzięki 🙂
Mother
Może to jednak wynik zmęczenia i tych nocek?
Mysza
No to wygrałaś te zawody 😅 Ja z chęcią zrobiłabym sobie operacje, ale zawsze są pilniejsze wydatki 😜Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Miśkowa a to androlog będzie się na tym znał czy musi być endokrynolog?
Mysza ehhh...trzymaj się. Ja też tak zwykle mam, że jak długo czekam to potem boli i leci znacznie bardziej niż normalnie.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mother moim zdaniem androlog powinien ogarniać hormony bo to w końcu od nich zależy płodność. Ewentualnie wyśle Was na konsultacje do endo. Mojego męża leczył ginekolog 🤣 w sensie razem chodziliśmy na wizyty i jego też wziął w obroty - to było zanim pojechaliśmy typowo do kliniki niepłodności.
mother84 lubi tę wiadomość
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Dzięki dziewczyny. Jednak cc będę miała jutro . Za duże ryzyko dla mnie i dziecka. A jest zbyt duża różnica między główka a brzuszkiem i boją się, że głowa wyjdzie a reszta zostanie.
DoveLove lubi tę wiadomość
-
aLunia wrote:Dzięki dziewczyny. Jednak cc będę miała jutro . Za duże ryzyko dla mnie i dziecka. A jest zbyt duża różnica między główka a brzuszkiem i boją się, że głowa wyjdzie a reszta zostanie.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Alunia to czekamy do jutra i już Szymek będzie z Wami. Najważniejszy jest komfort i zdrowie Twoje i Twojego dziecka
Swoją drogą ja też się obawiam że teraz mam małego giganta w brzuchu
nick nieaktualnyAlunia powodzenia. To fajnie ze jutro- 1 lipiec.
Jaki lekarz przepisuje lek na zatrzymanie laktacji? Rodzinny moze czy tylko ginekolog? Jestem zdesperowana, coraz czesciej o tym mysle tylko nie wiem czy nie mam jeszcze zbyt duzo mleka zeby bylo bezpiecznie.
Mysza łącze się z toba w bolach. Mnie tez juz boli i czekam na krwawienie po tabletkach. A jaki mam podly humor, i jakie spadki mleka. -
Girl25 wrote:Mother to jaka macie wadę? Ja mam nabytą że tak powiem bo swojego czasu często siedziałam przy telefonie, teraz też ale nie aż tak dużo chociaż i tak za dużo :p i mam wadę -1 albo -1,5 jakoś tak . Okulary na szczęście mam nosić tylko jak oglądam, patrzę na telefon , laptop no i do kierowania samochodem w nocy albo ogólnie ale jak biorę to tylko w nocy :p, z resztą i tak mój mąż głównie prowadzi.
Powiem wam że ja się bałam jak to będzie z odstawieniem od słoiczków i przyzwyczajenie do normalnego jedzenia bo mnie straszyli że dzieci na słoiczkach nie chcą jeść potem nic innego ale gładko i latwo poszło, nawet swojego czasu raz jadł słoiczek a raz normalny obiad. Ale z drugim już tak kolorowo może nie być 😁😂 -
Miśkowa wrote:Pola ja tak miałam i nic nie pomogło (ani zmiana soczewek ani plynu ani krople za grube pieniądze, wszystko dobierane przez okuliste). Kiedyś wyczytałam że antykoncepcja może tak działać (wysusza rogowke oka) a na mnie antyki w ogóle źle działały więc może coś w tym jest.
Jagoda moja córka źle zniosła ta odra, świnka, rozyczka - kilka dni miała gorączkę, mruda była okropna itd a nigdy nic jej nie było po szczepieniu... Co do bólu krocza to ja mam w tej ciąży, bardzo mi dokucza ale lekarz mówi że tak jest i z każdą kolejną ciąża jest gorzej...
A ból krocza pytałam bo właśnie nie chcę też niepotrzebnie dzwonić do doktórki a w necie wiadomo jak czasami straszą... no ogólnie to takie to mi dziwne bo niby w kroczu ale też czuję w stawie jak się noga kończy przy kroczu. Czasami ciężko mi sięporuszać. Mam nadzieję że to minie -
Alunia wkońcu
bardzo dobrze że CC bo Szymuś naprawdę duży
Chociaż nie stresuj się moja siostra wczoraj poszła do szpitala miała wskazania do cc bo malutka w poprzek ułożona i mało wód miała. Dodatkowo jak robili jej usg to stwierdzili że też brzuszek większy niż główka no i wage wyliczyli na 4600. A dziś miała CC o 8:15 i właśnie mi napisała że córcia wyszła 3560 i 56cmpola89 lubi tę wiadomość
-
Alunia
No to czekamy na Szymusia ❤️ Dobrze, że już wiesz na czym stoisz 🙂Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Iza czemu chcesz laktację powstrzymać?
Jagoda no niestety są te granice błędu i mogą być nawet do 1kg w obie strony. Nie pamiętam ile mój miał mieć ale wiem że miał mieć więcej niż miał faktycznie tylko to niewielka różnica była
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyGirl25 wrote:Iza czemu chcesz laktację powstrzymać?
Jagoda no niestety są te granice błędu i mogą być nawet do 1kg w obie strony. Nie pamiętam ile mój miał mieć ale wiem że miał mieć więcej niż miał faktycznie tylko to niewielka różnica była
Mam dość, jestem zmeczona, laktator nie sciaga dobrze, musze dlugo recznie, piersi twarde po sciaganiu czyli nie opóźnione, zamiast 15 min to wychodzi 30min, do tego masa mycia, i jeszcze problem bo przy nie spiacej Oli sie nie da i ciagle musze sie kogos prosic o zajecie sie dzieckiem. Zuzylam sie pod tym katem.