WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci tez mam takie myśli. Że się nie uda nigdy :/ ze wszechświat nie chce żebyśmy zostali ponownie rodzicami :/ u mnie idzie drugi rok również wiec tez mam czarne myśli. I często sama nie wiem czy powinnam się starać dalej.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ja byłam pewna, że Kat zaraz po laparo sie uda...

Hugolina
    ja nie potrafię odpuścić... miałam kilka przerw, ale potem podnoszę się i tak próbuję dalej. najgorsze, że czas leci i niedługo bede juz moze za stara na ciąże?

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh ja nawet nie chce myśleć,że się nie uda... muszę być w ciąży prędzej czy później... najwyżej będziemy zbierać na in vitro..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Adele ja byłam pewna, że Kat zaraz po laparo sie uda...

Hugolina
    ja nie potrafię odpuścić... miałam kilka przerw, ale potem podnoszę się i tak próbuję dalej. najgorsze, że czas leci i niedługo bede juz moze za stara na ciąże?
    Ja przed 1ciążą też myślałam tak jak Ty, bo staraliśmy się dwa lata i też nie doszło do żadnego zapłodnienia, koleżanki zachodziły i pomimo że traciły to zachodziły, a ja nic a nic. I po laparo w pierwszym cyklu starań bach 2kreseczki, teraz 11 miesięcy starań i znowu nic, potem znowu laparo i w drugim cyklu po znowu 2kreski. Także nadzieja jest :)

Lucecita lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Ja przed 1ciążą też myślałam tak jak Ty, bo staraliśmy się dwa lata i też nie doszło do żadnego zapłodnienia, koleżanki zachodziły i pomimo że traciły to zachodziły, a ja nic a nic. I po laparo w pierwszym cyklu starań bach 2kreseczki, teraz 11 miesięcy starań i znowu nic, potem znowu laparo i w drugim cyklu po znowu 2kreski. Także nadzieja jest :)
    Wcześniej czy później wszystkie się doczekacie ;) wiem jakie to dołujące - u mnie też koleżanki wkoło zachodziły w ciązę i dogadywały, że mnie też już by pasowało. Niestety, tłumaczyć każdemu nie będę że mam problemy i nie od razu to takie łatwe.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super ze po laparo się Tobie udało. Ja nie mialam tyle szczęścia.
    Ale trzymam kciuki za Luci żeby jej się udało po zaskoczyć :) no i za każdą z Was z osobna również ktore pozostały na placu boju ;)
    O 17 mam wizytę to się dowiem czy w ogóle się coś poprawiło z ta blizna moja. Stanie sie jasność :D dam znać napewno

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a co wyszło po laparo? mialas problem z drożnością czy tylko usuwali torbiele?

Hugolina kciuki za wizytę, ja mam jutro o 8, mam nadzieje, ze dostane juz skierowanie na laparo...

Urszulka no dokladnie, nic mnie tak nie wkurza jak głupie gadanie, że może byśmy się wzięli za robotę zeby młoda miała rodzeństwo! no ku*** .. rada stulecia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 14:17

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze teksty bo za mocno chcecie i nie myślcie tyle o tym.
    Ja dwa tyg temu miałam tel od teściowej i powiedziała wprost że mam iść do pracy to w końcu zajde w ciążę. Aż mąż do niej zadzwonił i ją opieprzyl. A wczoraj mnie odwiedziła i też bez ogródek czy jestem w ciąży bo inaczej wyglądam. Ale po tym jak przy drugiej ciąży rozgadali wszystkim mimo że prosilismy żeby się wstrzymali to nie mamy im ochoty mówić.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Iga86 Nowa

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem dopiero od rana na grupie :) od 14 miesięcy staramy się o drugie dziecko, niestety nie wychodzi :/ byłam już u gina, niestety nic nie pomógł, oprócz cytologi nie wysłał mnie na żadne badania...kazał cieszyć się że mamy w domu zdrową dwulatkę i pozytywnie myśleć...no cieszę się, bardzo ale jeszcze chciałoby się mieć drugie dziecko ;) jutro idę na badania, morfologia, TSH, prolaktyna. Polecacie jakies konkretne badania?

Agnieszka
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga witaj :)

Możesz jeszcze zbadać:
    FSH,LH,Estriadol w 3dc
    Progesteron 7dpo ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga86 wrote:
    Hej dziewczyny, jestem dopiero od rana na grupie :) od 14 miesięcy staramy się o drugie dziecko, niestety nie wychodzi :/ byłam już u gina, niestety nic nie pomógł, oprócz cytologi nie wysłał mnie na żadne badania...kazał cieszyć się że mamy w domu zdrową dwulatkę i pozytywnie myśleć...no cieszę się, bardzo ale jeszcze chciałoby się mieć drugie dziecko ;) jutro idę na badania, morfologia, TSH, prolaktyna. Polecacie jakies konkretne badania?
    progesteron 5-7 dni po owulacji :)
    Nie rozumiemiem lekarzy, którzy tak tylko mówią i nie dają żadnego kierunku. Np nawet takie proste badania zrobić, wg mnie to podstawa.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od znajomych też słyszę,że za bardzo się spinam..nóż się w kieszeni otwiera...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Iga86 Nowa

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie rozumiem lekarzy, żadnych konkretów...już się zastanawiałam nad zmianą lekarza, ale prowadził moją pierwszą ciąże,jest dobrym specjalistą i zawsze byłam zadowolona...a tu teraz mnie mega rozczarował :/

Urszulka89 gratuluję :)

Agnieszka
  • Iga86 Nowa

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od znajomych też ciągle słyszę że się za bardzo spinam, a od sąsiadów co chwilę "kiedy drugie"...

Agnieszka
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga jeden zacznie działać a inny będzie kazał czekać nie wiem na co... może uważa,że jak macie 2 letnie dziecko to bez sensu coś robić.. może jednak poszukaj jakiegoś specjalisty?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo mówią to typowo ci którzy tego w ogóle nie rozumieją.
    U nas w pewnym momencie moja bratowa wychodziła z podtekstami, że z moim mężem jest coś nie tak bo jest informatykiem. I tak nagadala mojej mamie, że pewnie trzyma laptopa na jajach i z tego nie zachodze. Zero taktu i wyczucia u niektórych.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ponad roku już powinien coś zalecić choćby właśnie hormony i stymulację. A z 1 nie mieliście problemu?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Nooo mówią to typowo ci którzy tego w ogóle nie rozumieją.
    U nas w pewnym momencie moja bratowa wychodziła z podtekstami, że z moim mężem jest coś nie tak bo jest informatykiem. I tak nagadala mojej mamie, że pewnie trzyma laptopa na jajach i z tego nie zachodze. Zero taktu i wyczucia u niektórych.

hehe no nie mogę.... ehhh u mnie wszyscy uważają,że to w mojej głowie siedzi... dobrze,że już temat ucichł i nikt się nie pyta a ja też nic nie mówię

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Iga86 Nowa

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze udało się w 3 cyklu, wiec poszło szybko.

Agnieszka
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga86 wrote:
    Też nie rozumiem lekarzy, żadnych konkretów...już się zastanawiałam nad zmianą lekarza, ale prowadził moją pierwszą ciąże,jest dobrym specjalistą i zawsze byłam zadowolona...a tu teraz mnie mega rozczarował :/

Urszulka89 gratuluję :)
    Dziękuję ;)

A jakieś problemy u siebie zauważyłaś? Np opóźnienie @ czy coś innego?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ