Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:53
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:54
olciaa, szygas, Martka10 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
.
-
.
-
.
-
.
szygas, Martka10 lubią tę wiadomość
-
.
-
nick nieaktualnyKateA92 wrote:Martynka w ciągu dnia nie zwracam uwagi na te skurcze, bo są hmmm... sama nie wiem średnio co 30 ? 40min ? nawet nie wiem co ile. Ale jak zaczynają być co ok 10min to jakoś mimo wolnie zwracam na nie uwagę. Ale może masz trochę racji w tym, że po prostu bliżej terminu i też już bardziej wyczulona jestem
no nic, zobaczymy jak to będzie. nie będę już spoglądać na zegarek
jak zacznę je czuć jakoś inaczej, staną się bardziej bolesne to wtedy zacznę obserwacje z zegarkiem w ręku
Nana, im macica większą tym wyraźniej czuć te skurcze. to tak jakby brzuch, macica twardniala na kilkanaście/ kilkadziesiąt sekund. widać przy tym jak brzuch taki spiety. czasami nawet widać gdzie dzieciątko jest, bo ta macica tak bardziej przylega do dziecka. ogólnie skurcze te nie bolą jakoś szczególnie, czasami może towarzyszyć lekki dyskomfort, albo ból jakby miesiaczkowy a czasami mogą być wręcz bezbolesne. ja je zaczęłam mieć coś od ok 28tc. na początku były bezbolesne i trwały po kilkanaście sekund do max 30sek. miałam je 2-3 razy dziennie, max 5-6. często musiałam ręką dotknąć brzucha żeby się upewnić czy to skurcz, bo nawet mnie nie bolał. od ok 35-36tc mam je już znaaaacznie częściej, trwają już trochę dłużej, minimum 30sek i bolą tak miesiaczkowo - wyraźnie czuje kiedy nadchodzą.
Moja kolezanka jest wlasnie w okolo 26tyg i tez wlasnie mowi, ze ich nie ma. Janatomiast czuje je juz od wlasnie okolo 15-16. Aha, jak ten brzuch tak twardnieje to u mnie znacznie wiekszy sie wydaje , taka pilka a potem wraca do swoich rozmiarow
Kate, i Ty nie masz napisac juz po, Ty pisz i przed i nawet w trakcie porodu dla zapomnienia i odwrocenia uwagi od skueczy! Czekamy na Fabianka)
-
nick nieaktualny